Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az enyémet fullra ellepte a gaz,de akkor is vártam vele mert nem mertem lefújni kb 6-7 leveles volt a kuki mikor lefújtam addig vártam,motivel turbo mindent kivitt belőle.Húzd el a gyomírtást amennyire csak lehet.
hát nagyon kiváncsi leszek mit fog teremni ez a dekalb top hibrid 2 mázsa 8-24-24 yara + 2q pétisóval, fekete nagyon jól termő földbe ilyen lilán...most így hogy menjek rá gyomítani is mikor így is stresszes... mondjuk laudis+cambio megy rá, a laudis az kíméletes nagyon
Én tavaly jártam így dk440 korai vetés jött a hideg nem nőtt sehova egy helybe állt kb70%-a lila volt,amit 2 héttel utána vetettek utolérte,elég sok idő kb 2-3 hét volt mire megindult,de utána szépen fejlődött.
itt meg fagy se volt szoval itt se értem mitől lilul de a homokon jobban mint a keményebb részeken!! és a szomszédé 2 héttel késöbb lett vetve de már ugynaakkora!! és szebb is mint a miénk!! és már 3 hete ilyen lila
itt is lila a kukorica, dkc 4590 , teljesen nem nő marad le a szomszédékétól, csak szenved.... mi lesz így vele ?ha a 25 fokos nappali melegtől nem jön helyre akkor mitől ?
kaja van ott bóven sztem, de a felvétellel lehetnek gondok, a múltkori fagy és hideg idő nem kedvez a tápanyagfelvételnek, különösen a foszfornak, a mostani meleg, meg egy kis csapadék megsegítené.
köszönöm, hőmérséklettel nem lesz baj, nedvesség???? hát nem tom kap-e valamit a hétvégén, tudom hogy a meleg párás körűlmény hatásgyorsító, a meleg az tuti meg lesz belőle. Ne hari zsúrlóval még nem volt gondom, hülyeséget meg inkább nem mondok.
Meg posztban nem szortam, szombaton szeretnem. A zsurlot leszaritja a Dialen? Olvastam valahol, hogy a zsurlo erzekeny a 2,4D-re, de mar nem tudom hol, de viszont a Dialen gyomirton nem ir a zsurlorol
az előző hozzászólás hozzám tartozott csak valami elállítódott. a terület szerves trágyát is kapott szóval foszfor van neki,de valami siralmasan néz ki,egy hete semmi baja nem volt, 2hete kapott 0,4l/ha adengot...
üdv mindenkinek. szeretném kérdezni hogy tapasztalt e valaki erőteljes levéllilulást a kukoricáján? nálunk csak az lg 33.30 fajtánál látható,és nem tudom az okát.
Hello mindenkinek!!
Ma voltam terepszemlen, es ellege elkeseredetten ertem haza...
Az egyik parcelleban a 4 leveles kukorica szinte nem is latszik a zsurlotol... Mennyire erzekeny ez a gyom a dicamba+2,4D hatooanyagokra (Dialen Super gyomirto)? Vagy milyen gyomirto uti ki rendesen? Felkeszultem a tarackbuza es a mezei acat invaziora (Monsoon+lontrel) es ezek helyett zsurlo van.... Hozzateszem, hogy vetes utan Merlin 480sc-vel volt szorva a terulet...
A masik parcelleban a frissen kikelt kukorica korul a fold ki van kaparva es el van tunve, vagy csak gyokerestol ki van huzva a foldbol. Mi lehet ez? Madar vagy valami rovar?
a principal sem a katalógusban sem a honlapon nem írta hogy érzékeny rá az occitán, csak a gyomírtó csomagolásán lévő téjékoztatón volt rajta, persze amit már megvettem
8741 hozzászólás
Válasz #2338. hozzászólásra
Köszi a választ! és még annyit kérdeznék,hogy a titus mellé dezormont tennék ,hogy mennyit tegyek hekinként??
Válasz #2336. hozzászólásra
egy hete nyomtam. néhány hét múlva megmondom a véleményt. de aggódom
Válasz #2335. hozzászólásra
Hát remélem sikerül kivenni a gyomot, de a lumax meg az adengo fényévekre van egymástól sztem.
Nekem volt adengo...többet nem lesz
Lumax 1000x jobb
Válasz #2337. hozzászólásra
nem
sziasztok! Olyan kérdésem lenne töletek,hogy nk furio érzékeny a titus 25 df re??
Válasz #2335. hozzászólásra
ezek szerint nem vagy megelégedve vele?
nyugi eső után reaktiválódik és kiviszi a muharat
Válasz #2322. hozzászólásra
nagyon nyomtátok az adengo-t, lumax helyett nyomtam le 50 hekit
Válasz #2330. hozzászólásra
nekem ami lila az az lg egyik olcsóbb hibridje,de ezek szerint a top fajtánál is látszik.. hihetetlen hogy valami mindig becseszik.
Az enyémet fullra ellepte a gaz,de akkor is vártam vele mert nem mertem lefújni kb 6-7 leveles volt a kuki mikor lefújtam addig vártam,motivel turbo mindent kivitt belőle.Húzd el a gyomírtást amennyire csak lehet.
Válasz #2329. hozzászólásra
nekünk eddig sokszor volt dk 440, de baj sose volt vele...95mázsát megtermett aszályba is 2009be (igaz repceföldbe)
Válasz #2330. hozzászólásra
kérdez rá a területi képviselőnél,hogy jellemző-e a fajtára
Válasz #2328. hozzászólásra
hát nagyon kiváncsi leszek mit fog teremni ez a dekalb top hibrid 2 mázsa 8-24-24 yara + 2q pétisóval, fekete nagyon jól termő földbe ilyen lilán...most így hogy menjek rá gyomítani is mikor így is stresszes... mondjuk laudis+cambio megy rá, a laudis az kíméletes nagyon
Én tavaly jártam így dk440 korai vetés jött a hideg nem nőtt sehova egy helybe állt kb70%-a lila volt,amit 2 héttel utána vetettek utolérte,elég sok idő kb 2-3 hét volt mire megindult,de utána szépen fejlődött.
Válasz #2326. hozzászólásra
itt a k67 mindig helyrejött,azért is vetek belőle mindig 20 hekit,mert igy is az egyik legjobbat produkálja
Válasz #2322. hozzászólásra
mongyad, mérnem jó az adengo? a héten akarom kitenni.
tettél mellé vmit erősitésnek, mennyivel ment?
Válasz #2325. hozzászólásra
dettó ugyanez , eggyik legdrágább mag a szomszédnak meg az eggyik legolcsóbb...........
Válasz #2321. hozzászólásra
itt meg fagy se volt szoval itt se értem mitől lilul de a homokon jobban mint a keményebb részeken!! és a szomszédé 2 héttel késöbb lett vetve de már ugynaakkora!! és szebb is mint a miénk!! és már 3 hete ilyen lila
lesz belőle vmi ? vagy lehet bevetni újra korai kukival?
lehet hogy valami magasfoszfortartalmú levéltrágya után kéne néznünk..
Válasz #2319. hozzászólásra
ahan
és ez a lumax ennyi pénzért tényleg jó ?
mert az adengo idén nem hozta az elvárt hatást jövőre váltani kell
itt is lila a kukorica, dkc 4590 , teljesen nem nő marad le a szomszédékétól, csak szenved.... mi lesz így vele ?ha a 25 fokos nappali melegtől nem jön helyre akkor mitől ?
Válasz #2315. hozzászólásra
adalék régen extravon volt. talán nedvesítő
Válasz #2318. hozzászólásra
Extravon helyet !!!!
Válasz #2315. hozzászólásra
http://www.agro-store.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=792&flypage=flypage.tpl&product_id=7155&option=com_virtuemart&Itemid=184&vmcchk=1&Itemid=184
Válasz #2312. hozzászólásra
kaja van ott bóven sztem, de a felvétellel lehetnek gondok, a múltkori fagy és hideg idő nem kedvez a tápanyagfelvételnek, különösen a foszfornak, a mostani meleg, meg egy kis csapadék megsegítené.
Válasz #2312. hozzászólásra
Én sem gondolnám 15 t-tól, hogy megdöglene............
Válasz #2308. hozzászólásra
nem tudod véletlenül , hogy a Lumax + Fix-Pro ban mit takar az utóbbi? (Agroyal árul ilyet, de a syng oldalán nem találom )
Válasz #2311. hozzászólásra
értem,hát eléggé lehervadtam mikor megnéztem a táblát, jól sikerült a gyomirtás,időben vetve,szép kelés most meg meglilult, és csak az lg 33.30
Válasz #2309. hozzászólásra
köszönöm, hőmérséklettel nem lesz baj, nedvesség???? hát nem tom kap-e valamit a hétvégén, tudom hogy a meleg párás körűlmény hatásgyorsító, a meleg az tuti meg lesz belőle. Ne hari zsúrlóval még nem volt gondom, hülyeséget meg inkább nem mondok.
15t/ha szerves, egyenletesen aprón terítve,nehézkultival gondosan ősszel bedolgozva,nem hinném hogy ez a baja..
Válasz #2306. hozzászólásra
bizonyos fajtáknál itt is előfordul,nálunk minden évben a pio K67-ese produkál nagyon lilát,de azért tud 12-14 tonnát
Válasz #2308. hozzászólásra
Koszi!!!
Ha nem is szaritje le, de remelem nem fog tovabb noni.....
Válasz #2305. hozzászólásra
Ugy tudom 7-10 nap, homerseklet es nedvessegtol fuggoen.
Velemeny a 2301-re?
Válasz #2301. hozzászólásra
10es skálán 6os értékkel viszi a 2,4D Lumax 7-es, jobb meg nincs elvileg
Válasz #2300. hozzászólásra
Nem az adengo a hibas, ha fitotoxicitasa lenne, akkor besargulna, es nem belilulna....
szerveset itt is kapott!!lehet hogy az a baja?
vélemény 2299-re?
A foszfor eleg nehezen szivodik fel, foleg a mult heti hidegek miatt. Ne aggodj kinovi a kukorica...
adengót nem ismerem, de ha van foszfor, azt nem biztos hogy fel is tudja venni, sőt a szervestrágya biztos hogy már lebomlott???
Válasz #2296. hozzászólásra
itt is csupa lila az egész kuki de ez pio f38 ajánlom is hogy kinője
Válasz #2294. hozzászólásra
Meg posztban nem szortam, szombaton szeretnem. A zsurlot leszaritja a Dialen? Olvastam valahol, hogy a zsurlo erzekeny a 2,4D-re, de mar nem tudom hol, de viszont a Dialen gyomirton nem ir a zsurlorol
Válasz #2297. hozzászólásra
az előző hozzászólás hozzám tartozott csak valami elállítódott. a terület szerves trágyát is kapott szóval foszfor van neki,de valami siralmasan néz ki,egy hete semmi baja nem volt, 2hete kapott 0,4l/ha adengot...
titus plus mennyi idő múlva mutatja magát??????
A hideg miatt foszforhianynak a tunete...Kinovi a kuki!!
foszforhiány
üdv mindenkinek. szeretném kérdezni hogy tapasztalt e valaki erőteljes levéllilulást a kukoricáján? nálunk csak az lg 33.30 fajtánál látható,és nem tudom az okát.
kuki állománykezelés megoldva, most már csak a hatás jőjjön!!!
Válasz #2293. hozzászólásra
fácán ami csipedeti
hormon jó jövőre viszont merlin helyett lumax
Hello mindenkinek!!
Ma voltam terepszemlen, es ellege elkeseredetten ertem haza...
Az egyik parcelleban a 4 leveles kukorica szinte nem is latszik a zsurlotol... Mennyire erzekeny ez a gyom a dicamba+2,4D hatooanyagokra (Dialen Super gyomirto)? Vagy milyen gyomirto uti ki rendesen? Felkeszultem a tarackbuza es a mezei acat invaziora (Monsoon+lontrel) es ezek helyett zsurlo van.... Hozzateszem, hogy vetes utan Merlin 480sc-vel volt szorva a terulet...
A masik parcelleban a frissen kikelt kukorica korul a fold ki van kaparva es el van tunve, vagy csak gyokerestol ki van huzva a foldbol. Mi lehet ez? Madar vagy valami rovar?
Elore is koszonom a hozzaszolasokat!!!
a principal sem a katalógusban sem a honlapon nem írta hogy érzékeny rá az occitán, csak a gyomírtó csomagolásán lévő téjékoztatón volt rajta, persze amit már megvettem