Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1875. hozzászólásra
Par evig en is igy fujtam, de sajna sok a tarack. Most 2.5l roundup forte, allomanyban monsoon+ 2,4D szer megy... Bar a totalis lehet, nem csinalt semmit... 4 nap utan csak a galajon latszott valami:-(((
Acenitről tudtok mondani valami infót?
Ahol a humusz 2% alatt van ott lehetne használni 2 literes dózist preemergensen?
Parlagfű ellen érdemes lenne kiegészíteni még Afalonnal vagy magától is megbírkozik vele.
Válasz #1881. hozzászólásra
nem olcsó kombináció, de próbáld meg, ha valóban erős az évelő egy szikű állomány.
nálam az adengo repce elővetemény után megy, ahol inkább a 2sziküek ellen kell támogatni. (dma6)
ADENGO alá én Guardiant tennék, a Merlinnek is az volt a tuti partnere vagy állományban lekenném az egíszikűt Monsoon-al, ami átjön rajta.
HA mezei acat bajod van és Adengo-t használsz, akkor vagy 2,4 D-vel vagy dikambával érdemes kiegészíteni. Colombus-t ne, mert az EC formulációs miatt gondod lenne, ha összekevered őket, külön-külön mehetnek
Válasz #1870. hozzászólásra
én az Agengo mellé (egyszikű elleni erősitésnek) inkabb Dual Gold-ot tennek, egy csökkentett mennyiséget.
milyen lesz a kukid? a Basis-ről tudni kell, hogy:
"nem javasolt érzékeny hibridek esetén (Dolar, Pactol, Occitan, Etalon, Furio, Helga, DeKalb
524), mert a stressz miatt kismérvű növénymagasság csökkenés állhat be"
Válasz #1860. hozzászólásra
nálam is idén fog debütálni az adengo, bár én megtuningolom 0,6l hormonnal. tavaj volt itt az egyik gazdaságnak agendoval kezelt területük, nagyon elnyerte a tetszésemet...
a legdurvább helyre megy a principal gold,
a leglájtosabbra meg callisto+basis.
Alacsony humusztartalomnál majdnem minden gyomírtó ugyanúgy viselkedik, de egy biztos hogy nekem volt még a merlin flexnél ami szinte ugyanaz hogy 4hét után kapott bemosót és 100%-os volt az egyik leghosszab és legstabilabb a piacon, én 0,4l/ha használom nemtudom hogy megtudod e oldani ahol nagyon erodált homok van ott a dózist 20-30% szoktuk lejjebb venni foltokban gyomirtás közben.
Válasz #1824. hozzászólásra
Szerintem mindkettő jó megoldás, a négy anyag közül a Monson a legjobb az egyszikűek ellen, az acat ellen meg a 2,4D a legcélszerűbb mert olcsó és elvileg jó is rá. A successoros kombinációban viszont mindkét anyagnak van 1szikűek ellen hatása, és maszlag ellen a successor tökéletes ez tapasztalat, meg a parlagfüvet is megoldja, de ez a kombináció az acatot nem nagyon viszi.
A Monson elvileg tudja a maszlagot, parlagfüvet, bár elsősorban egyszikű irtó.
8741 hozzászólás
Válasz #1890. hozzászólásra
minnél kisebb nyomás annál jobban bírja a szelet, nekünk 3 körül már a lágy szellő is vitte a permetet , most a légbeszívásos naggyon jó (Y)
Válasz #1889. hozzászólásra
De mi lenne az ideális nyomás? 2 barnal nagyon szemcsés 8 bar meg már számomra irreális.
Válasz #1888. hozzászólásra
km/h óra függő.....
Egy 3-as Teejet fúvókának 110 fokos szögben kukorica gyomirtásnál mekkora nyomást használnátok 300 literes hektáronkénti adagnál?
Válasz #1886. hozzászólásra
Köszi a tippet, de már az Acetin megvan és csak egy kis darab lenne.
Válasz #1884. hozzászólásra
Ezt ajánlanám figyelmedbe..
Asszem olyan nettó 10.500 forintba van hektárja...
Par evig en is igy fujtam, de sajna sok a tarack. Most 2.5l roundup forte, allomanyban monsoon+ 2,4D szer megy... Bar a totalis lehet, nem csinalt semmit... 4 nap utan csak a galajon latszott valami:-(((
Acenitről tudtok mondani valami infót?
Ahol a humusz 2% alatt van ott lehetne használni 2 literes dózist preemergensen?
Parlagfű ellen érdemes lenne kiegészíteni még Afalonnal vagy magától is megbírkozik vele.
Válasz #1881. hozzászólásra
nem olcsó kombináció, de próbáld meg, ha valóban erős az évelő egy szikű állomány.
nálam az adengo repce elővetemény után megy, ahol inkább a 2sziküek ellen kell támogatni. (dma6)
Válasz #1879. hozzászólásra
nem szabad megvárni a gyökérváltást
Válasz #1874. hozzászólásra
De hát a magról kelő egyszik ellen nem igazán szükséges talajhatását az Adengonak erősíteni. Nem? Ez már nem csak a Merlin-t tartalmazza.
A Basis-el a talponálló túlfejlett egyszikűek ellen gondoltam segíteni és az acat ellen...
Ez így miért nem volna jó ?
Válasz #1878. hozzászólásra
Publikálná nekünk is...
Válasz #1871. hozzászólásra
Egyszikűekkel , pláne a túlfejlettekkel hogy bír ? Muharfélék , esetleg már ha gyökeret váltottak ?
Válasz #1877. hozzászólásra
telón elmondom a hozzávalókat!
Válasz #1876. hozzászólásra
lintur kukoricára?
Maradok a régi pre technológiánál,pre-be Lintúr-200gr/ha aztám majD a többit meglátjuk!
Válasz #1872. hozzászólásra
tavaly Basis+DMA6 kombinációt fújattam 7 leveles állapotában tarack és vaddohány kivételével tisztán tartotta.
ADENGO alá én Guardiant tennék, a Merlinnek is az volt a tuti partnere vagy állományban lekenném az egíszikűt Monsoon-al, ami átjön rajta.
HA mezei acat bajod van és Adengo-t használsz, akkor vagy 2,4 D-vel vagy dikambával érdemes kiegészíteni. Colombus-t ne, mert az EC formulációs miatt gondod lenne, ha összekevered őket, külön-külön mehetnek
meg a Basis nem is nagyon vágja az acatot...
én az Agengo mellé (egyszikű elleni erősitésnek) inkabb Dual Gold-ot tennek, egy csökkentett mennyiséget.
milyen lesz a kukid? a Basis-ről tudni kell, hogy:
"nem javasolt érzékeny hibridek esetén (Dolar, Pactol, Occitan, Etalon, Furio, Helga, DeKalb
524), mert a stressz miatt kismérvű növénymagasság csökkenés állhat be"
Basis javasolt kombinációi:
BasisŽ 15-20 g/ha + 0,75 kg terbutilazin hatóanyag/ha + TrendTM 90 0,1%+ nitrogénmtrágya.
BasisŽ 15-20 g/ha + Successor T*** 2,5- 3 l/ha + TrendTM 90 0,1%+ nitrogénmtrágya.
BasisŽ 15-20 g/ha + 2,4 D 0,6 - 0,8 kg aktív hatóanyag/ha + Trend™ 90 0,1 % + nitrogénmtrágya
BasisŽ 15-20 g/ha + dikamba 144-240 kg aktív hatóanyag/ha + Trend™ 90 0,1 % + nitrogénmtrágya
BasisŽ 15-20 g/ha + bromoxinil (Pardner*) 0,5-1 lit/ha + Trend™ 90 0,05 %
BasisŽ 15-20 g/ha + Callisto** 0,25 lit/ha + Trend™ 90 0,1 %
én a Callisto-s verziót fogom nyomni.
Válasz #1864. hozzászólásra
igen max 3 levél 0.4l/ha , estheron vagy mustang ment még a "vadabb" földekre
Válasz #1861. hozzászólásra
Szerinted az alap Basis + alap Adengo mehetne együtt ?
A talajhatásért az Adengo felelne a Basis meg segítene neki túlfejlett egyszik és Acat ellen...
Válasz #1868. hozzászólásra
Nem kell bexarni , aki használta felénk , mind el voltak ájulva tőle... Plusz a képek is magukért beszélnek ...
Válasz #1867. hozzászólásra
nah bakker, már berendeltem.
Válasz #1866. hozzászólásra
tavaly volt 80 hekim azzal gyomírtva. idén semmi. akkor érted
Válasz #1865. hozzászólásra
ne idegejjémán, nekem itten regéket zengtek róla, azért döntöttem e mellett (a durvát az évelő egysziküekre értettem)
durva helyre nem raknám a principal goldot. elég lightos az anyag
Válasz #1862. hozzászólásra
Gondolom max 3 levélig ?
Acat ellen kombinálod ? Mik a gyengéi ? Mennyivel mész ?
Válasz #1862. hozzászólásra
ja-ja, úgy tervezem.
korai postban szórd úgy a tuti !!!!!
Válasz #1860. hozzászólásra
nálam is idén fog debütálni az adengo, bár én megtuningolom 0,6l hormonnal. tavaj volt itt az egyik gazdaságnak agendoval kezelt területük, nagyon elnyerte a tetszésemet...
a legdurvább helyre megy a principal gold,
a leglájtosabbra meg callisto+basis.
Válasz #1856. hozzászólásra
adengora idén leszek kiváncsi, eddig nagyon száraz az idő totál ellentéte a tavalyinak.
Nálunk ha lesz kuku a tavalyi maradék pronic-et kapja.
Válasz #1857. hozzászólásra
Cirok miatt a monsoon kell az meg elintézi.
Válasz #1853. hozzászólásra
Én is gondolkozok melyik legyen lehet megfelezem
Válasz #1855. hozzászólásra
Egy kis acetoklórt szoktunk mellé tenni
Válasz #1855. hozzászólásra
Azért tettek az Adengo- ba egyszikű írtót még pluszba, de szerintem ennek inkább korai posztban van jelentősége.
Válasz #1852. hozzászólásra
2008 ban 2-3 hétig nem kapott esőt, de mégis fogta a gyomokat a merlin egyedül kakaslábfű ellen gyatra a hatása tapasztalatunk szerint.
Válasz #1852. hozzászólásra
Homokon 0,3-0,35 elég + cirok ellen valami poszt szer + hormon 2 szikű évelők ellen
Válasz #1851. hozzászólásra
Merlinnel.
Utólag tavaly jobb válsaztás volt a korai posztos lumax a másik táblán.
Idén nem tudom melyik lenne befutó.
Válasz #1851. hozzászólásra
Alacsony humusztartalomnál majdnem minden gyomírtó ugyanúgy viselkedik, de egy biztos hogy nekem volt még a merlin flexnél ami szinte ugyanaz hogy 4hét után kapott bemosót és 100%-os volt az egyik leghosszab és legstabilabb a piacon, én 0,4l/ha használom nemtudom hogy megtudod e oldani ahol nagyon erodált homok van ott a dózist 20-30% szoktuk lejjebb venni foltokban gyomirtás közben.
Válasz #1850. hozzászólásra
pre-be mivel próbálkoztál még homokon?
Válasz #1849. hozzászólásra
Ki, de 2-3 hétig nagyon nem szép látvány volt, igaz tetű sok eső is volt tavaly.
Válasz #1848. hozzászólásra
És kiheverte?
Válasz #1847. hozzászólásra
#1834 hozzászólás
Adengó,hogy viselkedik homokosabb területen van valakinek tapasztalata
Válasz #1845. hozzászólásra
Pedig az gyárilag ajánlják...
Bár ők asszem külön menetbe.
Válasz #1841. hozzászólásra
clio motivelnél is hallottam gondokat ha összekeverik
Válasz #1843. hozzászólásra
Akkor ez kéne neki...http://www.kwizda.hu/hurrikan
Válasz #1824. hozzászólásra
Szerintem mindkettő jó megoldás, a négy anyag közül a Monson a legjobb az egyszikűek ellen, az acat ellen meg a 2,4D a legcélszerűbb mert olcsó és elvileg jó is rá. A successoros kombinációban viszont mindkét anyagnak van 1szikűek ellen hatása, és maszlag ellen a successor tökéletes ez tapasztalat, meg a parlagfüvet is megoldja, de ez a kombináció az acatot nem nagyon viszi.
A Monson elvileg tudja a maszlagot, parlagfüvet, bár elsősorban egyszikű irtó.
Válasz #1841. hozzászólásra
Csak hangosan gondolkodtam...
Előtte úgy is kikérném agyártók véleményét , tapasztalatát...
Milyen kombinációval fürödtél be ?