Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD396.04 FtCHF440.72 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma glifozáttal permeteztem a kukit.
Holnap, holnapután fog kikelni, a mai permetezés a problémás gyomokat lerendezi (acat, üröm), majd állományban a kelő gyomok határozzák meg, hogy mit használjak.
HA a tarack a fő ellenség, akkor én elsőre lenyomnám valami kombinációval (Titus Plus Gold, Jumbo Turbo, Ordax, Mesterpack, Pronik) és másodjára is valami erős egyszikű irtót állományban (Monsoon, Principal, Milagro). Ezek kisöpörnék az acatodat is, meg a tarack is kétszer kapna a pofájára...
Volt egy jó kis elképzelésem, csak most elbizonytalanítottak.
1. variáció szerint: lefújnám most(amint idő engedi) lumax-al, állományban meg motivell-el tarack ellen (elég szépen kijött benne)
2. variáció: állományban 2x nyomnám valamivel (motivell, esetleg monsoon)
Legnagyobb ellenségem idén a tarack, esetleg acat, de az nem vészes.
Hát éppen ezt akarom, most olyan az egyszikű mint a kefe szőre, néhány napon belül szerteném lefújni, ahogy az eső engedi majd. Remélem még sikerül a most kikelt egyszikűt 2 leveles kora előtt megcsípni. A másodoik és harmadik kelést meg mejd viszi a titus plus. Ha megszívat az eső akkor bebuktam ez világos.
Az acetoklórnak is van némi hatása azéppen kelő 1szikűek ellen (1-2 leveles). Persze alapvetően preemergens anyag. Fontos a jó fedettség. Ami ott marad, ahogy mondtad a Titus elviszi.
preemergens kezelések sikerének alapja, hogy a kijuttatást követően a terület megfelelő mennyiségű bemosó csapadékot kapjon. Ennek elmaradása ellen technológiai védelmet jelent a talajfelszínre permetezett készítmények sekély bedolgozása fogassal, kanalas kombinátorral vagy seprűboronával. A 2-3 cm mélyen bedolgozott készítmény azonnal a hatáskifejtés helyére, a gyomok csírázási zónájába kerül és jobban ellenáll az időjárás kedvezőtlen hatásának.
Paraméterek, termékleírás - Makhteshim Agan ACENIT A 880 EC (1 l)
A kezelést a kukorica vetését követően 2-3 leveles állapotáig, a gyomok 2-3 leveles fejlettségéig kell végrehajtani. A szer hatása főleg egynyári egyszikű gyomokra, valamint néhány kétszikű fajra terjed ki.
De nekem most már ez a kombináció van ezt kell valahogy beleszegelnem a kukiba, úgy hogy a lehető legtöbbet érje. Tegnap néztük az egyszikű foltokban keleget, olyan mint a kefe szőre. Bele akartam fújni de fater azt mondta hogy az elmúlt hétre ígért esőből sem lett semmi, nem bízott abban hogy ebből lesz. Szóval a terv: Hétfőre nem mond esőt, addig még kel ki gyom az biztos, hétfőn belefújom. Ami kikelt az kb 1-2 leveles lesz, azt még elviheti??? A kuki tegnap még nem volt kikelve, kb 0,5-1 cm-re volt a csíra a föld tetejétől tehát az is kb 1-2 leveles lesz hétfőre, de inkább csak kisorol. Na szóval erről így mi a vélemény? A titus plus majd 5-6 levelesen addigra kijön minden remélem.
Válasz #1911. hozzászólásra
én is bízok benne hogy ér valamit, a második magágykészítés helyett tettem inkább 3 liter dominatort meg mellé a trophyt, így a pulsarnak könnyebb dolga lesz. A kukoricára nem fújtunk acetoklórt csak totálist. 18 napja kezdtem a kukoricát és utána még nem mondott csapadékot ezért nem is gondoltam rá. A kukit majd 4-5 levélnél fújjuk monsoon+columbussal, az eltakarít mindent.
faxa holnap de. dolgozom melóhelyen, du-ra esőt mond már, utána meg folyamatosan. Végül is nekem arra kellene hogy az első kelés egyszikűt megfogjam majd utána kap titus plusot. Így érhet valamit?
Válasz #1904. hozzászólásra
5 mili után még lehet permetezni, az acetoklór bemosó nélkül semmit sem ér.
Mi az összes naprát lefújtuk trophy és dominator keverékkel, a parlagfüves részeken racer is ment mellé.
Ma már baxhatom, meló után mentem volna de volt 5 mili (hála Istennek mert egyébként nagyon kellett) és most is csepereg. Lehet hogy mégis állományba megy. Mekkora korig hatásos a gyomokra úgy? Tudom hogy a kukira 3-4 leveles korig mehet csak.??????
Napokban kibújik a kukoricám. Tele egyszikű csodákkal, ami most bújik, a fő kezelésre titus plus-t szánok. Az első egyszikűt ki akarom üttetni Trophy-val, a szerek megvannak. Kérdés a csapadék. Ha most biztos lenne a hétvégére ígért 15-20 mili eső akor gondolkodás nélkül befújmám ma a trophyt. Ha nem lesz belőle, mint ahogy az eddig ígértekből sem lett akkor még 5-6 napot várnék hogy egy kicsit keljen még a gyom. Na most mit csináljak??
Válasz #1894. hozzászólásra
Akkor amit elmuvelek az szerinted kidoglik a fold alatt??? Nem vagyok benne biztos. A novenyvedos szerint 7 nap utan mehet neki a kombinator. Most arra tippelek, hogy az eso miatt tuleli.
Bar haver lenyomott ugyanakkor egy darabot 5L/ha Clinic-kel, es ugyanigy nez ki neki...
a kukorica szépen kikelt de elég gazos már a föld és még milyen lesz 2 hét mulva amikor lehet már permetezni valami nagyon fasza szer kéne!! ki mit ajánl most jelenleg pásztortáska meg folyófű van benne de előző évben volt benne foltban aszat!! ki mit ajáln?? és mikor 3 levél után már lehetne minél hamarabb
Válasz #1885. hozzászólásra
Permetezes utan 1 hettel a tarackon 3 levelbol 1-2 bepirult (a tobbi az egeszsegesnel halvanyabb zold), az acat kozepe vilagos zold...ennyi latszik:-((( Szerintem a tarack lazan kiheveri
Válasz #1890. hozzászólásra
3-as fúvókával ne akarjál 300 literrel permetezni!
A 300 liter szerintem kukorica gyomirtáshoz nem is kell.
4-es fúvókával 3,5 bar nyomással 10 km/h sebességgel 200 litert ad ki.
8741 hozzászólás
Válasz #1940. hozzászólásra
Az lemaradt a Mester Pack után " ha a kétszikűek is újra jöttek"
Válasz #1934. hozzászólásra
Nem értem miért kell 56szor permetezni egyáltalán ?
Adj neki álományba egy Monsoon+ Callistot ha már ki kelt minden gyom és csá...
De ha mindenképp osztottan akarsz :
Akkor szerintem Akris+ Clio+ Break Thru csomag először a kukorica 2 leveles korában KATT
Majd másodszorra amikor újrahajtana a tarack úgy 6-7 levélnél Monsoon vagy Mester Pack kétszikűek is újra jöttek...
Válasz #1936. hozzászólásra
Titus plus mennyibe fáj hektáronként?
Mondjuk akkor először letolnám titussal, utána meg monsoonnal.
De meddig várjak, mikor fújjam?
Válasz #1936. hozzászólásra
és lehetőleg ne ugyanazzal a hatóanyaggal kend le másodjára, meg ha súlyos a gond, akkor ne is közép dózissal.
Ma glifozáttal permeteztem a kukit.
Holnap, holnapután fog kikelni, a mai permetezés a problémás gyomokat lerendezi (acat, üröm), majd állományban a kelő gyomok határozzák meg, hogy mit használjak.
Válasz #1929. hozzászólásra
HA a tarack a fő ellenség, akkor én elsőre lenyomnám valami kombinációval (Titus Plus Gold, Jumbo Turbo, Ordax, Mesterpack, Pronik) és másodjára is valami erős egyszikű irtót állományban (Monsoon, Principal, Milagro). Ezek kisöpörnék az acatodat is, meg a tarack is kétszer kapna a pofájára...
Válasz #1934. hozzászólásra
helo. szerintem várj még hogy kijöjjön mindenki aztán a motivel elég lesz,viszi az acatot is
Drenthe? mi a véleményed?
Vagy valaki másnak?
Valaki vélemény???
Válasz #1931. hozzászólásra
adengo
Válasz #1930. hozzászólásra
milyen szer
tavalyi kép
gyomirtó hatás
Volt egy jó kis elképzelésem, csak most elbizonytalanítottak.
1. variáció szerint: lefújnám most(amint idő engedi) lumax-al, állományban meg motivell-el tarack ellen (elég szépen kijött benne)
2. variáció: állományban 2x nyomnám valamivel (motivell, esetleg monsoon)
Legnagyobb ellenségem idén a tarack, esetleg acat, de az nem vészes.
Sztetek melyik legyen?
Válasz #1927. hozzászólásra
Hát éppen ezt akarom, most olyan az egyszikű mint a kefe szőre, néhány napon belül szerteném lefújni, ahogy az eső engedi majd. Remélem még sikerül a most kikelt egyszikűt 2 leveles kora előtt megcsípni. A másodoik és harmadik kelést meg mejd viszi a titus plus. Ha megszívat az eső akkor bebuktam ez világos.
Válasz #1926. hozzászólásra
Az acetoklórnak is van némi hatása azéppen kelő 1szikűek ellen (1-2 leveles). Persze alapvetően preemergens anyag. Fontos a jó fedettség. Ami ott marad, ahogy mondtad a Titus elviszi.
Válasz #1925. hozzászólásra
http://www.monsanto.hu/pdf/gtetra.pdf
Acenitem van nem Trophym
Válasz #1924. hozzászólásra
azért ajánlotta utána a titust , hogy az kivigye azt amit a trophy ,meghagy
kérdezd már meg tőle , hogy a trophyt nem preemergensen kellett volna szórni???
Válasz #1922. hozzászólásra
A növ. védős haver is átbaxot??? 28 éve van a szakmában. Most akkor mi van????? Másnak mi a véleménye?????????
Válasz #1922. hozzászólásra
mert utána e leirja a hatásmechanizmusát
preemergens kezelések sikerének alapja, hogy a kijuttatást követően a terület megfelelő mennyiségű bemosó csapadékot kapjon. Ennek elmaradása ellen technológiai védelmet jelent a talajfelszínre permetezett készítmények sekély bedolgozása fogassal, kanalas kombinátorral vagy seprűboronával. A 2-3 cm mélyen bedolgozott készítmény azonnal a hatáskifejtés helyére, a gyomok csírázási zónájába kerül és jobban ellenáll az időjárás kedvezőtlen hatásának.
Válasz #1919. hozzászólásra
na ez érdekes ilyet más acetoklór készitménynél még nem olvastam
én simán kimerem jelenteni , hogy ez amit ott irnak az hazugság
Válasz #1920. hozzászólásra
Makhteshim Agan
Egyébként növ védős haver is azt mondja ami írva van. De most már semmit nem értek faxom tele van.
Válasz #1918. hozzászólásra
hol irja ezt?????
a kukorica lehet 2-3 leveles korban de a gyom az nem
Válasz #1918. hozzászólásra
Paraméterek, termékleírás - Makhteshim Agan ACENIT A 880 EC (1 l)
A kezelést a kukorica vetését követően 2-3 leveles állapotáig, a gyomok 2-3 leveles fejlettségéig kell végrehajtani. A szer hatása főleg egynyári egyszikű gyomokra, valamint néhány kétszikű fajra terjed ki.
Most akkor mi a fax van???????????????????????
Válasz #1916. hozzászólásra
A felhasználási leírásban azt írja korai post-ban a kuki 2-3 leveles koráig, az egyszikű gyomok gyökérváltása előtt. Akkor most mi van???? hazudik????
Válasz #1913. hozzászólásra
miért nem adengozol? van évelő egyszikűd?
Válasz #1915. hozzászólásra
rosszul tudod csakis csíraölő hatása van tehát a gyomokra csakis preemergensen lehet szórni és kell 10mm bemosó csapadék , hogy aktiválja
Válasz #1914. hozzászólásra
ne baxál ki velem!!!!!! én úgy tudom 2-3 levele korig viszi elsősorban az egyszikűeket.
Válasz #1913. hozzászólásra
kikelt gyomra hatástalan az acetoklór
Válasz #1912. hozzászólásra
De nekem most már ez a kombináció van ezt kell valahogy beleszegelnem a kukiba, úgy hogy a lehető legtöbbet érje. Tegnap néztük az egyszikű foltokban keleget, olyan mint a kefe szőre. Bele akartam fújni de fater azt mondta hogy az elmúlt hétre ígért esőből sem lett semmi, nem bízott abban hogy ebből lesz. Szóval a terv: Hétfőre nem mond esőt, addig még kel ki gyom az biztos, hétfőn belefújom. Ami kikelt az kb 1-2 leveles lesz, azt még elviheti??? A kuki tegnap még nem volt kikelve, kb 0,5-1 cm-re volt a csíra a föld tetejétől tehát az is kb 1-2 leveles lesz hétfőre, de inkább csak kisorol. Na szóval erről így mi a vélemény? A titus plus majd 5-6 levelesen addigra kijön minden remélem.
Válasz #1911. hozzászólásra
én is bízok benne hogy ér valamit, a második magágykészítés helyett tettem inkább 3 liter dominatort meg mellé a trophyt, így a pulsarnak könnyebb dolga lesz. A kukoricára nem fújtunk acetoklórt csak totálist. 18 napja kezdtem a kukoricát és utána még nem mondott csapadékot ezért nem is gondoltam rá. A kukit majd 4-5 levélnél fújjuk monsoon+columbussal, az eltakarít mindent.
Válasz #1909. hozzászólásra
faxa holnap de. dolgozom melóhelyen, du-ra esőt mond már, utána meg folyamatosan. Végül is nekem arra kellene hogy az első kelés egyszikűt megfogjam majd utána kap titus plusot. Így érhet valamit?
Válasz #1908. hozzászólásra
állományban nekem visszavetette a kukoricát, ha teljesen szelektív lenne akkor nem csak 2-3 levélig lehetne használni
Válasz #1908. hozzászólásra
annyit ér mint amennyi az ára
Válasz #1907. hozzászólásra
állományban a kikelt egyszikű gyomok 2-3 leveles koráig mi a hatás? Viszi a kikelt gyomokat?
5 mili után még lehet permetezni, az acetoklór bemosó nélkül semmit sem ér.
Mi az összes naprát lefújtuk trophy és dominator keverékkel, a parlagfüves részeken racer is ment mellé.
Válasz #1905. hozzászólásra
Ua mint Acenit
nem tudom, a Trophy-t nem ismerem, de minden pree cuccnak jot fog tenni a kov nehany nap csapadeka.
Válasz #1903. hozzászólásra
Ma már baxhatom, meló után mentem volna de volt 5 mili (hála Istennek mert egyébként nagyon kellett) és most is csepereg. Lehet hogy mégis állományba megy. Mekkora korig hatásos a gyomokra úgy? Tudom hogy a kukira 3-4 leveles korig mehet csak.??????
Válasz #1902. hozzászólásra
fujjad, vasarnap tutira lesz eso.
Napokban kibújik a kukoricám. Tele egyszikű csodákkal, ami most bújik, a fő kezelésre titus plus-t szánok. Az első egyszikűt ki akarom üttetni Trophy-val, a szerek megvannak. Kérdés a csapadék. Ha most biztos lenne a hétvégére ígért 15-20 mili eső akor gondolkodás nélkül befújmám ma a trophyt. Ha nem lesz belőle, mint ahogy az eddig ígértekből sem lett akkor még 5-6 napot várnék hogy egy kicsit keljen még a gyom. Na most mit csináljak??
Válasz #1900. hozzászólásra
Akkor nálad igen jó a "homok", ahol befigyel 1%alá a szerves anyagt ott nagyon meglátszik.
Válasz #1899. hozzászólásra
tavaly 0.4 l/ha korai postban nem vettem észre , hogy visszafogta volna
Adengót rakott már valaki homokra? A dózisra lennék kiváncsi, meghogy megfogja-e a kukoricát,vagy nem
Válasz #1897. hozzászólásra
Biztosan Adorex készítette a képet fekvő pozícióban.
mehet az ad+go
Válasz #1894. hozzászólásra
Akkor amit elmuvelek az szerinted kidoglik a fold alatt??? Nem vagyok benne biztos. A novenyvedos szerint 7 nap utan mehet neki a kombinator. Most arra tippelek, hogy az eso miatt tuleli.
Bar haver lenyomott ugyanakkor egy darabot 5L/ha Clinic-kel, es ugyanigy nez ki neki...
a kukorica szépen kikelt de elég gazos már a föld és még milyen lesz 2 hét mulva amikor lehet már permetezni valami nagyon fasza szer kéne!! ki mit ajánl most jelenleg pásztortáska meg folyófű van benne de előző évben volt benne foltban aszat!! ki mit ajáln?? és mikor 3 levél után már lehetne minél hamarabb
Válasz #1893. hozzászólásra
Raundup-nak idő kell legalább 10-14 nap, a száraz meleg késleltető hatású.
Válasz #1885. hozzászólásra
Permetezes utan 1 hettel a tarackon 3 levelbol 1-2 bepirult (a tobbi az egeszsegesnel halvanyabb zold), az acat kozepe vilagos zold...ennyi latszik:-((( Szerintem a tarack lazan kiheveri
Válasz #1890. hozzászólásra
3-as fúvókával ne akarjál 300 literrel permetezni!
A 300 liter szerintem kukorica gyomirtáshoz nem is kell.
4-es fúvókával 3,5 bar nyomással 10 km/h sebességgel 200 litert ad ki.
3-4 bar között van az általában használt nyomás.