Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD396.04 FtCHF440.72 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
drenthe a kombinációkkal vigyázz nem csak szinergista hatás van hanem vissza is butíthatja a szert egy rosszul megválasztott kombináció.mesélhetnék.két csúcs hatóanyagot kombináltunk és a hatás közepes sem volt.
De amikről szóltam itt az az: AKRIS+CLIO+BREAK THRU (BASF csomag) volt 13000/heki max 6 levélig...
És most azon agyaltam hogy a Cheminova SHADO-ja 1 literrel + az ADENGO alapdózisa együtt 15000/heki max 3 levélig se volna akármi (már ha keverhetőek)...
Mákod volt, erre nagyon látszott az Adengo, a felső levelek a talaj humusztartalmának függvényében kivilágosodtak, merlinnél dettó, a régi merlinnél meg fehéredtek.
mi idén használjuk 3. évben és tavaly sem volt vele baj pedig volt bemosó bőven nálunk nem sárgította meg viszont ahogy drente írta tartamhatásra verhetetlen ez biztos
tavaly nekem a májusi esők úgy felverték a merlint a kukira hogy maradandó kárt okozott, sőt valahol ki is vitte. Lehet hogy nem ilyen extrém csapadékviszonyokra tervezték, reméljük idén nem ismétlődik meg, de én most nem teszek merlint az biztos.
Adengot ismeri vki?
Szinte minden magról kelőt visz, acat ellen közepes hatás emelet, korai posztban talajhatása is van, ezt tudja papíron. 10.500Ft/Ha ezért jó árnak tűnik.
Nem tom mert ez így egyféle gyári csomag ...
Gondolom Callistoval több lenne .
Mondjuk szerintem a Clio jobb , és az Akrisban levő Dimetamid is jobb mint a metaloklór...
Üdv! Én tavaly használtam először Lumaxot ! 5liter/ hektáros dózissal szórtam a kukorica 4-5 leveles korában. A mezei acat és a cirok kivételével mindent kisöpört. Az acatra és a cirokra ( foltokban ) Monsoont használtam ami szintén söpört!
Válasz #1804. hozzászólásra
én megerősíteném a titust egy kis motivellel v milagroval, de a titus plus osztott kezelésben is kiadható (olvsd a dupoint honlapján).
a trophy-s verzio csak a magról kelő (évelő nem!)egysziküek ellen hatékony.
idén nekem is lesz titus, de a principalos-os verzió, e legfertőzöttebb táblára fog menni (3X kukorica)
Lesz (ha el tudom vetni) 10 ha kukim. Megvan rá a Titus plus. De tavaly is kuki volt (nem kell magyaráznom hogy miért) és sajna a sok csapi miatt feljött benne az egyszikű, tehát lesz gyomnyomás rendesen. Ki tudom én a titus plussal üttetni ezt a hatalmas gazmennyiséget önmagában is??? ( sok egyszikű 2-3 hullámban kel) Vagy előtte pree-ben húzzam le mondjuk Trophy-val, aztán állományban a Titus plus, vagy Titus plus éa majd ha kívánja akkor később mondjuk Laudis??? Modjatok véleményt ilyen gondom még nem volt.Előre is köszi!!!
Ha post gyomirtásba gondolkoztok akkor is jobban jártok ha vetés után lehúzzátok 1.5 liter trophival az nem nagy kötség és legalább a muhart csapadékos időjárás esetén megfogja,és lehet postba elég lesz neki egy kétszikű irtó is.
Csak az a helyzet , hogy olyan kell ami viszi az esetenként túlfejlett muhart is . Erre meg Adengo és társai nem képesek , gyakorlatilag az egyik korai post-se...
A muhar a Titusnak , Milagronak is feladja néha a leckét.
A Monsoonnal és Laudis-al így jártunk , azért nem.
A hormon meg mindenképp termésdepressziót okoz azért nem.
Ezzel szembe a Callisto alighanem a legszelektívebb kétszikű irtó.
Válasz #1793. hozzászólásra
én nem javasolnám, vannak ennél jobbak is ebben az árkategóriában,
Inkább adengo v. merlin flexx
vagy monsoon +hormon
vagy laudis
A callimonak lassú a hatáskifejtése, főleg a túlfejlett gyomokra, és emiatt termésdepresszió lehet.
Persze az adengót v merlint szigorúan eső előtt érdemes.
8741 hozzászólás
drenthe a kombinációkkal vigyázz nem csak szinergista hatás van hanem vissza is butíthatja a szert egy rosszul megválasztott kombináció.mesélhetnék.két csúcs hatóanyagot kombináltunk és a hatás közepes sem volt.
Válasz #1839. hozzászólásra
Ja és ezen kombinációk nem az évelők elleni hatósukról hanem a tartamhatásukról és inkább szelektivitásukról híresek...
Tudomásom szerint az Adengoval is csak homokosabb földön és Qrva sok esőnél volt gond...
Válasz #1831. hozzászólásra
Nem tom melyikre gondolsz...
De amikről szóltam itt az az: AKRIS+CLIO+BREAK THRU (BASF csomag) volt 13000/heki max 6 levélig...
És most azon agyaltam hogy a Cheminova SHADO-ja 1 literrel + az ADENGO alapdózisa együtt 15000/heki max 3 levélig se volna akármi (már ha keverhetőek)...
Válasz #1835. hozzászólásra
5/1 26331
én 26-27000 körüli netto árat találtam
29300...talan bruttoban???
tudja valaki, hogy mennyi nettoban az adengonak literje?
Válasz #1832. hozzászólásra
Mákod volt, erre nagyon látszott az Adengo, a felső levelek a talaj humusztartalmának függvényében kivilágosodtak, merlinnél dettó, a régi merlinnél meg fehéredtek.
Válasz #1830. hozzászólásra
Ápri 1 hez 2 hét, és nagyon be volt táblázva eleve a hónap más melóval is.
Válasz #1825. hozzászólásra
mi idén használjuk 3. évben és tavaly sem volt vele baj pedig volt bemosó bőven nálunk nem sárgította meg viszont ahogy drente írta tartamhatásra verhetetlen ez biztos
Válasz #1821. hozzászólásra
Drenthe foglald már össze,hogy milyen koktélra gondoltál
Válasz #1829. hozzászólásra
nem gond a 2 hét. csak mihez képest 2 hét. ha azoptimális vetésidőhöz, akkor cumi
Válasz #1828. hozzászólásra
Ne az tényleg szemétség.
Tavaly én azzal szívtam, hogy a raklapos csomag 2 hetet késett.
Válasz #1827. hozzászólásra
januárban megrendeltem a francia vetőmagot naprára és nem az lesz belőle úgy néz ki
De homokon csinálja nemis kicsit.
Mi a gáz a synesekkel ha publikus?
tavaly nekem a májusi esők úgy felverték a merlint a kukira hogy maradandó kárt okozott, sőt valahol ki is vitte. Lehet hogy nem ilyen extrém csapadékviszonyokra tervezték, reméljük idén nem ismétlődik meg, de én most nem teszek merlint az biztos.
Válasz #1823. hozzászólásra
csak azért, mert keresek valamit lumax helyett, mert elég drága lett és kicsit be vagyok rágva a syngentára. amúgy a lumax nagyon kiváló anyag.
azt hiszem itt voltak problémák a merlinnel. kisárgult a kukorica tőle. adegó nem csinál ilyet?
Válasz #1820. hozzászólásra
csattano maszlag, muhar dogivel, acat, parlagfu,
Válasz #1822. hozzászólásra
-Mehet 6 levélig , az Adengo csak 3-ig.
-Erősebb Acat ellen , és kicsivel az egyszikűek ellen is.
Viszont az Adengonak még ettől is hosszabb a hatása és UV stabil....
Válasz #1815. hozzászólásra
ez miben lenne jobb, mint egy adengó?
Válasz #1817. hozzászólásra
Amit eddig láttam kukoricát ez volt magasan a legtisztább és a legtovább is.
Mármint az Adengótól...
Válasz #1819. hozzászólásra
Mik a várható gyomok,a tarackon kívül?
Hali! Ki melyikre tippel? Successor+accent, vagy Monsoon+2,4D? Vetes elotti totalis gyomirtasra mit javasoltok? Clinic-et hallottam... Szonyegszeru tarack fertozes van:-(
Válasz #1817. hozzászólásra
Adengot ismeri vki?
Szinte minden magról kelőt visz, acat ellen közepes hatás emelet, korai posztban talajhatása is van, ezt tudja papíron. 10.500Ft/Ha ezért jó árnak tűnik.
Válasz #1815. hozzászólásra
Válasz #1814. hozzászólásra
Nem tom mert ez így egyféle gyári csomag ...
Gondolom Callistoval több lenne .
Mondjuk szerintem a Clio jobb , és az Akrisban levő Dimetamid is jobb mint a metaloklór...
Válasz #1813. hozzászólásra
Nemrossz Clio helyett mezotrionnal mennyibe jönne ki az még 1 jó kombinácio lenne, talán jobb, mint a Lumax
Válasz #1811. hozzászólásra
Akris SE , Clio + adalék-hoz mit szólsz nettó 13-ért/heki ?
Üdv! Én tavaly használtam először Lumaxot ! 5liter/ hektáros dózissal szórtam a kukorica 4-5 leveles korában. A mezei acat és a cirok kivételével mindent kisöpört. Az acatra és a cirokra ( foltokban ) Monsoont használtam ami szintén söpört!
Válasz #1810. hozzászólásra
Jó, korai poszt 4,5 l/ha + műkakival ment, őszre csak a tarack volt benne itt ott foltokban.
Acatot, selyemkorót vitte, és a zsurló ellen is jó volt, igaz a zsúrlót leszámítva 1 sem nagy borítással volt jelen.
Lumax-ot használt már valaki? jó,nem jó? Dózis? Mikor kell kiszórni?Ilyesmik érdekelnének? Előrre is köszi a válaszokat.
Válasz #1807. hozzászólásra
Ami épp elég a hullámzóan támadó magról kelőkre...
köszönöm a tanácsokat
Válasz #1805. hozzászólásra
ez is csak a magról kelőket fogja...
én megerősíteném a titust egy kis motivellel v milagroval, de a titus plus osztott kezelésben is kiadható (olvsd a dupoint honlapján).
a trophy-s verzio csak a magról kelő (évelő nem!)egysziküek ellen hatékony.
idén nekem is lesz titus, de a principalos-os verzió, e legfertőzöttebb táblára fog menni (3X kukorica)
Szerintem csak vegyél a Titus -hoz hektáronként két liter Sucessor T-t és egy mentbe rakd ki postba...
tanácsot kérek!
Lesz (ha el tudom vetni) 10 ha kukim. Megvan rá a Titus plus. De tavaly is kuki volt (nem kell magyaráznom hogy miért) és sajna a sok csapi miatt feljött benne az egyszikű, tehát lesz gyomnyomás rendesen. Ki tudom én a titus plussal üttetni ezt a hatalmas gazmennyiséget önmagában is??? ( sok egyszikű 2-3 hullámban kel) Vagy előtte pree-ben húzzam le mondjuk Trophy-val, aztán állományban a Titus plus, vagy Titus plus éa majd ha kívánja akkor később mondjuk Laudis??? Modjatok véleményt ilyen gondom még nem volt.Előre is köszi!!!
Válasz #1800. hozzászólásra
Szia !
Teljesen egyet értek veled !
Én is Trophyt teszek ki, majd állományba Titus Plusz Gold megy ki a kukoricára.
Válasz #1798. hozzászólásra
szeretem a callistot, jobb volt mint a calaris.
szerintem callisto+monsoon jobb mint callisto+milagro(motivel)
Válasz #1795. hozzászólásra
parlagfűnél jól müködött, muharral talalkoztam aratáskor.
Ha post gyomirtásba gondolkoztok akkor is jobban jártok ha vetés után lehúzzátok 1.5 liter trophival az nem nagy kötség és legalább a muhart csapadékos időjárás esetén megfogja,és lehet postba elég lesz neki egy kétszikű irtó is.
Válasz #1796. hozzászólásra
Amúgy te mennyiért tudod nettóba a Callimo-t ?
Csak az a helyzet , hogy olyan kell ami viszi az esetenként túlfejlett muhart is . Erre meg Adengo és társai nem képesek , gyakorlatilag az egyik korai post-se...
A muhar a Titusnak , Milagronak is feladja néha a leckét.
A Monsoonnal és Laudis-al így jártunk , azért nem.
A hormon meg mindenképp termésdepressziót okoz azért nem.
Ezzel szembe a Callisto alighanem a legszelektívebb kétszikű irtó.
A Callimo mehet 7 levélig is...
még az ordax is egész jó ha megázik
én nem javasolnám, vannak ennél jobbak is ebben az árkategóriában,
Inkább adengo v. merlin flexx
vagy monsoon +hormon
vagy laudis
A callimonak lassú a hatáskifejtése, főleg a túlfejlett gyomokra, és emiatt termésdepresszió lehet.
Persze az adengót v merlint szigorúan eső előtt érdemes.
Válasz #1794. hozzászólásra
Parlagfű és muhar ellen milyen volt a tartamhatása ?
callisto+milagro, nekem mar volt. teccet a hatas. callisto iden is lesz basis-el es egy kis motivel-eltamogatva.
CALLIMO-t használt már valaki ?
Parlagfű , acat ellen hogy működik ?
Tartamhatása parlagfű és muhar ellen milyen ?
Válasz #1791. hozzászólásra
bocsánat így már mindent értek . Elfelejtettem visszaolvasni mégy egyszer bocs