Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD395.1 FtCHF446.43 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ezt írod:
egy vékony cső bele van kötve a szívócsőbe csaposindítóval és azon keresztül szívja az anyagot a vízzel eggyütt . Én úgy értem hogy aszívócsövön amin a vizet szívja vágtál égy furatot és egy vékony csövön a vízhez hozzá szívatod a szemcsés anyagot. Rosszul értelmezem?
Válasz #1786. hozzászólásra
Én is Hondával nyomom én nem forgatom,hanem egy vékony cső bele van kötve a szívócsőbe csaposindítóval és azon keresztül szívjaaz anyagot a vízzel eggyütt
van egy honda motoros szivattyúm a póton és azzal önmagába forgatom vissza a tartályba, amikor feloldódik, nyomócsövet ki a tartályból bele a permetezőbe és percek alatt kész, már helikoptert is töltöttem vele. Egyébként javításra hozták be a céghez a szivattyút, felújítottuk kb 4 éve volt a dolog, a tulaj többszöri felszólításra sem jött érte kb 2 éve nem szólítgatom, hanem használom én..
Válasz #1783. hozzászólásra
Én fel szoktam előtte oldani műanyaghordóba és a toltő szivattyúval ezt is szivatom a vízzel eggyütt mire a permetezőbe ér feloldódik és összekeveredik
Válasz #1777. hozzászólásra
nekem volt mar ordax + nitrogen mixem. szepen habosodot a koktel, de a kukoricat nem bantotta, a foldet gyommentessen tartotta.
Válasz #1773. hozzászólásra
Ha nitrogen mutragyaval fujod a gyomirtot, szinte minden esetben jobb lesz a felszivodas(hatas), mert kicsit felelenkiti a gyomokat. Gondolom a kollega erre szamitva fujja az eloirtnal kisebb dozissal+mutragyale... Te dolgod, hogy kockaztatsz-e.
Műkaki kell a vízbe hektáronként 4-7 kg 34-es, lágyítja a vizet és növeli a növényekben a hatóanyagfelvételt, Lumaxnál és Gardoprinnál is használtuk tavaly és szerintem ahol lehet idén is rakunk a vegyszer mellé műkakit.
Válasz #1770. hozzászólásra
Szoval 2,4D vel kell meg megkinalni:-))) De gondolom, ha nem csomagot veszek, akkor ket menetben, nehogy baj legyen:-))) Regen fater Basist fujt, elotte valami 2,4D-t...
A totálist majd egyszer őszön búza tarlóra kéne kiszórni , de tavaszon is elmegy ... -már ha kibírod várni még ki kel , megnő és csak aztán nyomhatod ... Ez kissé hátráltatja a vetést ilyenkor.
en iden kiprobalom az Adengo+DMA-6 -ot. (korai post)
de lesz egy kisebb resz Callisto+Basis-el szorva. (korai post)
nah, meg az a sokat emlegetett glyfos technologia (vetes elott) es ha utana is ki fog kelni vmi, akkor meglocsolom vmi hormon+Monsoon-al.
(gondolkodtam a Pirincipalon Goldon is, mert annyira dicserik sokan)
van natúrellás dikambám
de mindenáron nem az a cél h. kiöljünk mindent
ez a magasabb szintű gondolkodás mármár csodás
másnál úgysincs ilyen
legalább egyediek vagyunk
A multkor pl a mütrágya áras topik let szanaszét offolva a VILÁG LEG csodálatosabb kombájnával.. Na abbol se lehetet megtudni az épen aktuális infót!! Ha meg csak az a cél hogy láthasunk pirosra meg zöldre festet vasakat arra van egy másik FÓRUM ott biztosan szivesen várják a képeket a -CSODA FEGYERRÖL--!!
8741 hozzászólás
Válasz #1790. hozzászólásra
Eggyel előtte írtam,hogy fel szoktam oldani előtte hordóba és azt szivatom fel
Ezt írod:
egy vékony cső bele van kötve a szívócsőbe csaposindítóval és azon keresztül szívja az anyagot a vízzel eggyütt . Én úgy értem hogy aszívócsövön amin a vizet szívja vágtál égy furatot és egy vékony csövön a vízhez hozzá szívatod a szemcsés anyagot. Rosszul értelmezem?
Válasz #1788. hozzászólásra
Hogy értve szemcsésen
Válasz #1787. hozzászólásra
szemcsésen szívod fel az AN-t????
Válasz #1786. hozzászólásra
Én is Hondával nyomom én nem forgatom,hanem egy vékony cső bele van kötve a szívócsőbe csaposindítóval és azon keresztül szívjaaz anyagot a vízzel eggyütt
Válasz #1784. hozzászólásra
van egy honda motoros szivattyúm a póton és azzal önmagába forgatom vissza a tartályba, amikor feloldódik, nyomócsövet ki a tartályból bele a permetezőbe és percek alatt kész, már helikoptert is töltöttem vele. Egyébként javításra hozták be a céghez a szivattyút, felújítottuk kb 4 éve volt a dolog, a tulaj többszöri felszólításra sem jött érte kb 2 éve nem szólítgatom, hanem használom én..
Én fel szoktam előtte oldani műanyaghordóba és a toltő szivattyúval ezt is szivatom a vízzel eggyütt mire a permetezőbe ér feloldódik és összekeveredik
1 köbös tartályban visszük a vizet az aljára benyomom az anyagot és rá vizet, marad az alján üledék, de azért jó része oldódik.
Válasz #1774. hozzászólásra
És hogy oldod fel a Nitrogént ?
Én egyszer próbáltam , de az istennek nem akart oldódni pedig kavargattam sokáig.
Azt mondják meleg vízben kellene , mondtam hogy majd a földön varázsolok meleg vizet...
Válasz #1779. hozzászólásra
azt nem tudom, mert a maradek Agriplant1-et (kwizda)tettem bele par zsakkal (25 gk/zsak).
Válasz #1771. hozzászólásra
Mehet együtt , ha külön veszed is...
a nitrogént a ragasztóval nem lehet keverni tudtommal,
vagy egyiket vagy a másikat kell használni
Válasz #1778. hozzászólásra
A tapasztalat mindig aranyat ér Megkérdezhetem mennyi volt nitrogénből a keverékben?
Válasz #1777. hozzászólásra
nekem volt mar ordax + nitrogen mixem. szepen habosodot a koktel, de a kukoricat nem bantotta, a foldet gyommentessen tartotta.
Köszönöm, megpróbálok akkor utánakérdezni ennek az AN + Ordaxnak a szállitónál, hátha mond valami okosat
Válasz #1775. hozzászólásra
Csak finoman, mindenki nézzen utánna lehet-e az adott vegszer esetében, mert van amikor öngól a vége
Ha nitrogen mutragyaval fujod a gyomirtot, szinte minden esetben jobb lesz a felszivodas(hatas), mert kicsit felelenkiti a gyomokat. Gondolom a kollega erre szamitva fujja az eloirtnal kisebb dozissal+mutragyale... Te dolgod, hogy kockaztatsz-e.
Műkaki kell a vízbe hektáronként 4-7 kg 34-es, lágyítja a vizet és növeli a növényekben a hatóanyagfelvételt, Lumaxnál és Gardoprinnál is használtuk tavaly és szerintem ahol lehet idén is rakunk a vegyszer mellé műkakit.
Válasz #1769. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne. Leirnád hogy hogyan működik ez az AN + Ordax? Hogyan lesz az AN-től jobb hatása, és mennyi kell belőle, milyen formában?
Én 18 ha-ra vettem Ordaxot, de kb. 19-20 ha lesz a tényleges terület, ezért nekem jól jönne valami ilyen szuper recept
Köszönöm
Válasz #1771. hozzászólásra
Majd kiatalalom...ami lesz a boltosnal. Mivel egy boltban tudok vasarolni, ott ugyanis irnak receptet hozza:-)
Válasz #1770. hozzászólásra
Szoval 2,4D vel kell meg megkinalni:-))) De gondolom, ha nem csomagot veszek, akkor ket menetben, nehogy baj legyen:-))) Regen fater Basist fujt, elotte valami 2,4D-t...
Válasz #1767. hozzászólásra
A Monsoon kétszikű irtó hatása szinte nulla... Az mellé kell valami.
Itt adják csomagban (más néven):http://www.kwizda.hu/hurrikan
Válasz #1768. hozzászólásra
Mi ordaxot fújúnk kukoricában. a 3 hektáros kiszerelés mellé teszünk egy kis ammónium nitrátot és így elég 3,5 hektárra.
Válasz #1766. hozzászólásra
A mesterrel annyi baj van, hogy csak 7 hektar kuki lesz...
Válasz #1765. hozzászólásra
A napokban lenyomatom a szantast gyurushengerrel, aztan varok, hogy zoldelljen... A monsoon-ra is irt par ketsziku gazt...
Válasz #1764. hozzászólásra
Amúgy ez majdnem ugyanaz mint a Monsoon csak ez viszi a 2 szikűeket is.
Válasz #1764. hozzászólásra
A totálist majd egyszer őszön búza tarlóra kéne kiszórni , de tavaszon is elmegy ... -már ha kibírod várni még ki kel , megnő és csak aztán nyomhatod ... Ez kissé hátráltatja a vetést ilyenkor.
Válasz #1763. hozzászólásra
Koszi. Kollega javasolt Vetes elott totalis gyomirtast, utana meg Monsoont... Arra rakerdeztem, 15 korul a monsoon+5 korul a totalis...
Válasz #1762. hozzászólásra
EZ KATT
Erosen tarackfertozott teruletre milyen szer a meno manapsag?
Válasz #1760. hozzászólásra
Ha nehezen írtható egyszíkű nincs, akkor szerintem a cambió jó megoldás oda.
Homokos részre milyen gyomírtót ajánlanátok főként parlagfű ellen?
en iden kiprobalom az Adengo+DMA-6 -ot. (korai post)
de lesz egy kisebb resz Callisto+Basis-el szorva. (korai post)
nah, meg az a sokat emlegetett glyfos technologia (vetes elott) es ha utana is ki fog kelni vmi, akkor meglocsolom vmi hormon+Monsoon-al.
(gondolkodtam a Pirincipalon Goldon is, mert annyira dicserik sokan)
Válasz #1757. hozzászólásra
Jó éjt!
Válasz #1756. hozzászólásra
van natúrellás dikambám
de mindenáron nem az a cél h. kiöljünk mindent
ez a magasabb szintű gondolkodás mármár csodás
másnál úgysincs ilyen
legalább egyediek vagyunk
Válasz #1755. hozzászólásra
Lumaxold az 7-es a zsúrlóra, és tényleg jobb volt mint a hormon.
Válasz #1752. hozzászólásra
2 hektár de nem sok vizet zavar
kukorica 100fölött van így is ott simán
Válasz #1753. hozzászólásra
az
Válasz #1750. hozzászólásra
Milyen skála K. A.:Vegy. gyomi. és tsz.?
Válasz #1750. hozzászólásra
Tán van Equisetumod?
Arra viszont tavaly a mezotrion jó volt nagyon, jobb mint a hormon a szomszédnál.
Válasz #1748. hozzászólásra
Mintha szakmai előadáson lennék, én is nézegetem papírról , mibe vannak ezek....
ú az nem lesz jó
csak 3masra viszi a mezei zuzmót..........
vagyis a zsurlót....
várjál előveszem a ..........
mármint a papirost amin ezek vannak oszt beazonositom...
Válasz #1746. hozzászólásra
én pl az izoxaflutol tienkarbazon-metil keverékkel fogok támadni
Válasz #1746. hozzászólásra
Kapazin!!hehehe
szóval mivel lesznek idén letámadva a gazfickók?
Válasz #1742. hozzászólásra
Átlagban milyen gépekkel dolgoztok mármint gyártmány
Válasz #1740. hozzászólásra
A multkor pl a mütrágya áras topik let szanaszét offolva a VILÁG LEG csodálatosabb kombájnával.. Na abbol se lehetet megtudni az épen aktuális infót!! Ha meg csak az a cél hogy láthasunk pirosra meg zöldre festet vasakat arra van egy másik FÓRUM ott biztosan szivesen várják a képeket a -CSODA FEGYERRÖL--!!
Válasz #1739. hozzászólásra
a kisfiadnak kiscsávózz öregem....
Válasz #1737. hozzászólásra
10 hektár saát+bérelt földek....