Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem pl a monsoonról is hasonló a véleményem,a cirkot max dózissal jól viszi,de az egyéb évelő egyszikűt kevésbé,mintha évekkel ezelött jobb lett volna...hozzászoktak a gyomok vagy mi a fax
Jah, én is Merlin+guardint használtam egész idáig, az bejött mindig, sohasem volt bajom a kuki gyomirtásával.
Idén meg mondta a "szakértő", hogy megszűnt a merlin, itt van helyette az Adengo.
Mondom kipróbálom...kár volt
A kérdésedre itt látom a választ, a Bankós István képeit megnézed és látod az adengóval kezelt szép tiszta kukit és mellette a szomszédjáét...látható a különbség.
Azt nem hiszem,hogy ugyanakkora cső lesz mindkettőn.
Válasz #1477. hozzászólásra
nincs külömbség az elővetemény vonatkozásában általában takarított mindent, én mindig koraiposztba,kuki 3leveles állapotába,majd térdig érő nagyságtól kezdve míg nem törik, 1x-i kultivátor.
Hát neked tényleg bevált
Én is Adengo+dikaminnal mentem, és nagyon nem tetszik...
Vetés után hány nappal fújtad ez Adengot?
Egyébként ahol kuki után volt kuki, ott azért sikerült nekem is, de ahol árpa után volt kuki, ott pedig nem.
Én a Lumax-ról hallottam csupa jót, jövőre sztem azzal megyek.
Válasz #1474. hozzászólásra
Hát???????????????
Ádengó+dikamin, előírás szerint kezelt.
1 hónapja,
és most,
és mellete,a szomszéd kezeletlenje,
Én már tudom milyen gyomírtót fogok
használnijövőre.
hát nemtom, egyenlő számú-nagyságú cső van a kontrolon és a gyomírtott kukin, de szerintem ez csak azért működik mert egyenlőre csapadékos az év, aszályban biztos volna különbség
Válasz #1470. hozzászólásra
Sokkal kevesebbet, a kukorica nagyon érzékeny a korai elgyomosodásra, csodálkozom ,hogy nem gyengébb a kezeletlen kotroll ( azé kiváncsi lennék rá!). Különben attól, hogy most egyformának tűnnek a csövek, lehet rosszab a termés, hiszen csak ezután telítődnek ki a szemek.
egy gazos kuki mennyivel kevesebb termést hoz aszályban/csapadékos időszakban ?
mert most néztem gyomírtókísérleteket, a kontrol atomgazos állományban ugyanakkora cső van mint a szép tiszta gyomírtott állományban
????
Válasz #1464. hozzászólásra
ZZ, nincs sok anyag a palettán 7leveles fölött, ami üti az egysziküeket (Mester, Laudis, Ordax...)megprobaltam az olcsobbik verziot.
Válasz #1462. hozzászólásra
igen, annak utána néztem, hogy annak ennyi Monsoon kevés volt. a taracktól féltem, erre most ez borzolja az idegeimet. (viszont a tarackot gyilkolja, pedig arra is a magasabb dózist irja). a kukorica fejletsége mar nem enged meg még egy vegyszerezést. igy már csak az égiekben bízhatok, hogy tesz vmi kárt ebben a gazban.
Szerintetek van még remény arra, hogy az az agresszív fenyércirok kipusztuljon valaha?
Több mint 2 hete szortuk (Calaris 1,5l + Monsoon 1,4l)a kétsziküeket szepen pucolja, muhar, tarack is szenved, de ez a piszok tartja magát.
meg fogta a szer, mert megállt a fejlődése (a kukorica kezdi otthagyni) meg a levelek széle-hegye is barnul, szárad, de a többi része virít. Vagy csak lassan hat nála a szer és kell neki még egy kis idő?
Tavaly is és az idén is használtam Laudist. Az a tapasztalatom vele kapcsolatban, hogy a kalászos után viszonylag jól dolgozott, de a napraforgó utáni kukoricában később előjött a muhar, illetve a szulák, és ez kultivátorozásnál elég nagy szívás volt.
Válasz #1452. hozzászólásra
Sajnos a muharfajok a leg ellenálóbbak (különösen a fakómuhar) ha túlfejlett a kezeléskor (gyökérváltott)akkor kinövi a kezdeti hatást vagy tőről újra hajt.
Most nemtom...... hehehehe
De tarackos tuti a széle.....
Cspt nem figyeltem vane........
Vetés előtt 80% os tarackja volt........
Kombinátor, vetés.
Most a tarack fickándozik muhar fehér.....
Majd megkérdem ha lesz energy.........
Én korai posztban nyomtam ki, az árvakelésű napraforgót is eltakarította, szerintem felesleges bármivel is kombinálni szép tiszta állományt csinált. bár idén voltak érdekességek, tavalyi napraforgóba idén kukorica került, preemergensen kapott merlin + acenitet, megvettem a 2,4 d-t az árvakelésre, ehhez mérten egy szál napraforgó nem jött benne elő! Ilyet még nem láttam. Valószínű, hogy a sok eső annyira lemosta a merlint, hogy még a mélyen csírázókat is megfogta.
Nem! Korai posztban, de így is meg vagyok vele elégedve. Amit írtak róla azt kitakarította, de a rizómáról kelt fenyércírkot azt nem. Ezért kellett a monsoon
Válasz #1442. hozzászólásra
rongyos, akkor repce elovetemenynel nem lesz vele gond. Egyebkent kombinalhato vmelyik egysziku irtoval? (Dual Gold, Guardian Tetra-Max, Acenit, Proponit...?)Ha jol ertem te allomanyban szortad? Itt pree-be adtak tavaszi arpa es repce utan. Mind a ketto patyolat tiszta maradt.
Azon a területen, ahol előtte búza volt és csináltam tarlókezelést, ott kiemelkedő képességű! Ahol nem csináltam, ott bele kellett mennem tegnap előtt a Monsoon-nal.
A magról kelő gyomokat fogja leginkább, viszont az árvakelésű búzára hiába permeteztem. De az lassan már nem is izgat, mert beérik :)
8741 hozzászólás
Válasz #1489. hozzászólásra
Nekem pl a monsoonról is hasonló a véleményem,a cirkot max dózissal jól viszi,de az egyéb évelő egyszikűt kevésbé,mintha évekkel ezelött jobb lett volna...hozzászoktak a gyomok vagy mi a fax
hö
Válasz #1488. hozzászólásra
Titus Plust szemléztem idén...
Túlfejlett muhar és tarack ellen gyenge , sok helyen nulla...
De láttam a Motivell Turbot is , hát az ugyan úgy gyenge ezek ellen...
titus plus, principal, sucessor használt valaki idén ??
Válasz #1484. hozzászólásra
Jah, én is Merlin+guardint használtam egész idáig, az bejött mindig, sohasem volt bajom a kuki gyomirtásával.
Idén meg mondta a "szakértő", hogy megszűnt a merlin, itt van helyette az Adengo.
Mondom kipróbálom...kár volt
Meghalt frankenstein?
Válasz #1484. hozzászólásra
pree-be nálam is ez a nyerő
Válasz #1483. hozzászólásra
Nálunk nem müködött ennyire jol mint nálad,szerintem a Merlin+ Guardian kombinácio jobb de végülis árban meg elég jo és a hatás is 80-90%-os kb.
ez is A.-val volt gyomírtva
Válasz #1478. hozzászólásra
Én vetés után 2 nappal nyomtam ki...és hát ugye csapadék meg kevés volt
A kérdésedre itt látom a választ, a Bankós István képeit megnézed és látod az adengóval kezelt szép tiszta kukit és mellette a szomszédjáét...látható a különbség.
Azt nem hiszem,hogy ugyanakkora cső lesz mindkettőn.
Lumax gyönyörűen dolgozott idén csak 5l/ha dózissal szórtuk a forgókban és ahol duplán kapott ott megcsavarta a kukit
jövőre elég lesz 4l/ha dózis is
a kukiban most is egy szál gaz sincs !!
Válasz #1477. hozzászólásra
nincs külömbség az elővetemény vonatkozásában általában takarított mindent, én mindig koraiposztba,kuki 3leveles állapotába,majd térdig érő nagyságtól kezdve míg nem törik, 1x-i kultivátor.
Válasz #1476. hozzászólásra
Hát neked tényleg bevált
Én is Adengo+dikaminnal mentem, és nagyon nem tetszik...
Vetés után hány nappal fújtad ez Adengot?
Egyébként ahol kuki után volt kuki, ott azért sikerült nekem is, de ahol árpa után volt kuki, ott pedig nem.
Én a Lumax-ról hallottam csupa jót, jövőre sztem azzal megyek.
Válasz #1474. hozzászólásra
Hát???????????????
Ádengó+dikamin, előírás szerint kezelt.
1 hónapja,
és most,
és mellete,a szomszéd kezeletlenje,
Én már tudom milyen gyomírtót fogok
használnijövőre.
hát nemtom, egyenlő számú-nagyságú cső van a kontrolon és a gyomírtott kukin, de szerintem ez csak azért működik mert egyenlőre csapadékos az év, aszályban biztos volna különbség
Én Adengo-val nyomtam....szart sem ért
Rá kellett menni még egyszer felülkezelővel...
Válasz #1472. hozzászólásra
Légyszives olvass bele a kukoricabogár topikba!
Válasz #1466. hozzászólásra
Az Adengo-t mikor nyomtad ki?
Sokkal kevesebbet, a kukorica nagyon érzékeny a korai elgyomosodásra, csodálkozom ,hogy nem gyengébb a kezeletlen kotroll ( azé kiváncsi lennék rá!). Különben attól, hogy most egyformának tűnnek a csövek, lehet rosszab a termés, hiszen csak ezután telítődnek ki a szemek.
egy gazos kuki mennyivel kevesebb termést hoz aszályban/csapadékos időszakban ?
mert most néztem gyomírtókísérleteket, a kontrol atomgazos állományban ugyanakkora cső van mint a szép tiszta gyomírtott állományban
????
Válasz #1468. hozzászólásra
jobb, mint ha 1m lenne es nyomna a cimert.
lattam mar derekig ero napraforgot bimbozni, viragozni.
szerintetek ha a közel 2.5m magas kukin nincs még címer az normális?
Dekalb 440-es
laudis volt a cucc kérdeztem a fickót
Én használtam az Ordaxot, de nem vagyok elájulva tőle, sokkal szebb munkát csinált az Adengo....
Válasz #1464. hozzászólásra
ZZ, nincs sok anyag a palettán 7leveles fölött, ami üti az egysziküeket (Mester, Laudis, Ordax...)megprobaltam az olcsobbik verziot.
monsoon egy ratyi vegyszer, soha nem használom többet
igen, annak utána néztem, hogy annak ennyi Monsoon kevés volt. a taracktól féltem, erre most ez borzolja az idegeimet. (viszont a tarackot gyilkolja, pedig arra is a magasabb dózist irja). a kukorica fejletsége mar nem enged meg még egy vegyszerezést. igy már csak az égiekben bízhatok, hogy tesz vmi kárt ebben a gazban.
Válasz #1461. hozzászólásra
Méregkeverő
Az általad kiszórt kombinációból a Calaris nem tudja a fenyércirkot!!!! A Monsoon tudná, de 2,3-2,5 liter/ha-os dózisban.
Szerintetek van még remény arra, hogy az az agresszív fenyércirok kipusztuljon valaha?
Több mint 2 hete szortuk (Calaris 1,5l + Monsoon 1,4l)a kétsziküeket szepen pucolja, muhar, tarack is szenved, de ez a piszok tartja magát.
meg fogta a szer, mert megállt a fejlődése (a kukorica kezdi otthagyni) meg a levelek széle-hegye is barnul, szárad, de a többi része virít. Vagy csak lassan hat nála a szer és kell neki még egy kis idő?
Tavaly is és az idén is használtam Laudist. Az a tapasztalatom vele kapcsolatban, hogy a kalászos után viszonylag jól dolgozott, de a napraforgó utáni kukoricában később előjött a muhar, illetve a szulák, és ez kultivátorozásnál elég nagy szívás volt.
Válasz #1456. hozzászólásra
Drenthe
Az MCPB pl: Tropotox borsóban használják.
Sajnos a muharfajok a leg ellenálóbbak (különösen a fakómuhar) ha túlfejlett a kezeléskor (gyökérváltott)akkor kinövi a kezdeti hatást vagy tőről újra hajt.
Válasz #1451. hozzászólásra
Ha kifehéredett a többi akkor vagy laudis vagy clio mindenképpen vmi HPPD gátló.
Válasz #1441. hozzászólásra
Azt se tudom mi ....
Nem MCPA-ra gondolsz ? Mi a szer neve ?
Hát ha túlélte akkor nem kapott biztos anyagot.
Váligérő derékigérőben naná......
Válasz #1453. hozzászólásra
Hülyeség.
De attól még nekiugor haccc csakhogy menjen a heccc.......
van egy kis rész ami nagyon tarackos, azt ha hátipermetezővel lefújnám monsoonnal??? hülyeség??
a kuki derékig illetve vállig érő
mit rontottam el????????
2,7 liter monsoon (2.5 l/ha helyett )+ 1 liter dezormon+ 4 kg pétisó
mtz, sebesség 6 helyett kis 6
a forgókban és ahol dublán kapott ott teljesen kisárgult a kuki is, de a fenyércirok és a tarack mind, a muhar fele túlélte
Válasz #1432. hozzászólásra
Most nemtom...... hehehehe
De tarackos tuti a széle.....
Cspt nem figyeltem vane........
Vetés előtt 80% os tarackja volt........
Kombinátor, vetés.
Most a tarack fickándozik muhar fehér.....
Majd megkérdem ha lesz energy.........
Válasz #1439. hozzászólásra
Idén amit láttam, ott pre-be tették ki. A napraforgót és a szerbtövist ezért nem is fogta meg.
Itt van néhány kép róla:
Egyébként idén minden pre anyag jól dolgozott. Sőt néhol túl jól......
Válasz #1448. hozzászólásra
Én a 0,44-et. Nem olcsó mulatság, de kényelmes. Ha előtte évben nem zárják el a földem mellett azt a k.rva vízcsapot, akkor megúszom a monsoon-t
Válasz #1447. hozzászólásra
Melyik dozist hasznaltatok? 0.33 v 0.44?
Válasz #1443. hozzászólásra
Én korai posztban nyomtam ki, az árvakelésű napraforgót is eltakarította, szerintem felesleges bármivel is kombinálni szép tiszta állományt csinált. bár idén voltak érdekességek, tavalyi napraforgóba idén kukorica került, preemergensen kapott merlin + acenitet, megvettem a 2,4 d-t az árvakelésre, ehhez mérten egy szál napraforgó nem jött benne elő! Ilyet még nem láttam. Valószínű, hogy a sok eső annyira lemosta a merlint, hogy még a mélyen csírázókat is megfogta.
Válasz #1445. hozzászólásra
nincs mit! majd b beszámolok az aratás után is, arról, hogy későbbiekben mennyire gazosodott fel.
Válasz #1444. hozzászólásra
koszi, ertekes info!
Válasz #1443. hozzászólásra
Nem! Korai posztban, de így is meg vagyok vele elégedve. Amit írtak róla azt kitakarította, de a rizómáról kelt fenyércírkot azt nem. Ezért kellett a monsoon
Válasz #1442. hozzászólásra
rongyos, akkor repce elovetemenynel nem lesz vele gond. Egyebkent kombinalhato vmelyik egysziku irtoval? (Dual Gold, Guardian Tetra-Max, Acenit, Proponit...?)Ha jol ertem te allomanyban szortad? Itt pree-be adtak tavaszi arpa es repce utan. Mind a ketto patyolat tiszta maradt.
Válasz #1439. hozzászólásra
Hello!
Azon a területen, ahol előtte búza volt és csináltam tarlókezelést, ott kiemelkedő képességű! Ahol nem csináltam, ott bele kellett mennem tegnap előtt a Monsoon-nal.
A magról kelő gyomokat fogja leginkább, viszont az árvakelésű búzára hiába permeteztem. De az lassan már nem is izgat, mert beérik :)