Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1238. hozzászólásra
Optimális időben szórtuk és még sem volt jó . Előtt eévben mikor kipróbáltuk nem hittünk a szemünknek már 3 nap múlva fehéredtek a gazok és olyan tiszta állományunk nem az utóbbi 10 évben pedig akkor már utolsó pillanatos volt az összes gaz .
Azért nem teljesen megy el az Adengo hatása(ha nem töltögeted) Ráadásul ha ezt az egészet még úgy időzíted , hogy még épp bele tudsz menni , szerintem már nem bír vissza gyomosodni...
Válasz #1228. hozzászólásra
azért nem teljesen olyan de arra figyelj hogy ha levéltrágyát használsz ne várj csodát mert a főleg a kukorica az a növény amin nincs azonnal látványos hatása mint abúzán
Lenne egy kérdésem. A rohadt sok eső marhára megmosta a földet mindenütt. A sor mellé rakott Yara műtrágya már Isten tudja hol van a domb alján.
Viszont Adengóval vegyszereztem, és meg is vagyok elégedve vele, nagyon jól fogja és írtja a gyomokat. Viszont nem tudom, hogy sorközművelő kultivátorral kiadjam-e még egyszer a kombinált műtrágyát a sorok mellé???? Mert ugye akkor az Adengó hatásának annyi. Vagy próbálkozzak levéltrágya kijuttatásával? De az annyi mint a szenteltvíz....
Válasz #1221. hozzászólásra
Én szívtam tavaly az ordaxxal . megfogta a gazokat de egy idő után mégis tovább hajtotak és elnyomták a kukit . 20 mázsát buktunk hekinként tavaly azon a szaron . Idén a motivell turbo szépen dolgozik .
Gyerekek az ordax kint van egy hete semmi látszat. Tegnap elött szortam motivell turbo d-t és mára estére már fonnyad a gaz de komolyan. Az ordax-al átverhettek? Rá merjek szorni az ordax-al kezelt kukoricára motivellt nem bánja meg a az ültetvény. ?
A lumax szerintem se viszi.
Én nem vagyok elájulva a syng. szerektől.
3 éve a callimo eléggé megszivatott,ujra fujtam vagy 70 hekit monsoonnal mert elengedteaz egysziküt (pedig megázott) amellett a hatáskifejtése is lassú volt
Szerintem a laudis monsoon ordax adengo jobb szerek
én vetés után egyből lenyomtam guardian tetrával és nincs semmim,én mindig ezt használom már évek óta kijön hekije olyan 8ezer körül,se muhar se semmi.
Melyik az az egyszikű gyomirtó szer amit ajánlotok kukoricába(ami árban is elfogadható)?Csak muhar van benne olyan 10 centi nagyság körüli, a kukoricám meg olyan 7-8 leveles most!
a jellegzetes átmeneti sárguláson kívül semmi gondja nem lett a 2liter monsoontól,igazn akkor se belvíz se meleg nem volt.Ha nagy kukoricába kell belemenni akkor a mikadot javasolják de az horror árba van.
monsoonnal magában fujtam már derékigérőt is,a colombussal nincs tapasztalatom még.
1 profi szakmérnök mondta hogy mehet bármeddig,de ott már akkora az árnyékolás hogy a töltőeke lehet többet ér.
Válasz #1201. hozzászólásra
a monsoon mellé nem lehet műtrágyát tenni ,a dezormont önmagába csak 4 levélig lehet kifujni.
Viszont a monsoon+columbus sokkal szelektívebb,bármeddig kifujható,csak drágább is.
Akkor én is meg merem nézni!! Remélem az enyém is nő. Kíváncsi vagyok az adengora. Nem szeretnék monsoonozni, de maradt egy kis galerám,nem tudom rátegyem-e??? Jó esős évenkl nézünk elébe..
Válasz #1176. hozzászólásra
A nyomásszabályozó kézi tekerőjével egy rugót nyomsz rá egy szelepre,amit ha a nyomás megnő,felemel, és visszamegy a víz a tartályba.Ha a tekerőd van tömítéssel ellátva,és a rugó a szeleppel a permetlében van,akkor önnyen fel tud emelkedni a szelep és állandó a nyomásod.Ha azonban a tekerő és a rugó is kívül van a permetlé terén,és a rugó a szelepet egy rúdon keresztül nyomja,akkor a rudat kell tömíteni,akor ez a tömítés(gumigyűrű v. karmantyú) valamennyire akadályozza a rudat(és ezzel együtt a szelepet is)a szabad mozgásban.Valószínüleg ilyen rendszerű a Tied is.Ez az eltérés szerintem elenyésző,és felesleges foglalkozni vele.Lesz ettől még nagyobb eltérésed is más okokból
En lemerek olezovel 200m-ert, aztan keringulok rajta:-) Amig ki nem fogy... Idaig pontos volt. Bar iden kopottak voltak mar a fuvokak. Szerintem akar 10-30% vizmennyiseg novekedest is okozhat:-(
Valószínüleg az afalon volt a tettes. linuron hatóanyag, karbamid származékok csoportja. rossz vízoldékonyságúak, elméletileg a mélyebb talajrétegekbe nem hatolnak le, ez a szelektivitás alapja.
8751 hozzászólás
Válasz #1249. hozzászólásra
Nem szokásom meg hát 40 Ha-n keresztül nem lehet elnézni a dózist egy 600 littyós permetezővel
Válasz #1248. hozzászólásra
jó, de mit vsinálsz az olcsó successorral, amit kaptál a csomagba? kidobod?
Válasz #1245. hozzászólásra
Gondolom a dózist se nézted el...
Válasz #1247. hozzászólásra
Hát nem teljesen u.a....
A Calaris ugye a Mezotriont tartalmazza ami egyesek szerint már űrtecnológia... Csak ennyi lett volna a logika... (de lehet tényleg nem jobb)
Válasz #1244. hozzászólásra
nem rossz, de a calaris ugyanzt tudja, mint a successor. és a principal csomagba ott van a successor. nem értem a logikádat
Válasz #1242. hozzászólásra
Szervusz Feri báttya . Lenne pár kérdésem a vegyszereződdel kapcsolatban .
Válasz #1238. hozzászólásra
Optimális időben szórtuk és még sem volt jó . Előtt eévben mikor kipróbáltuk nem hittünk a szemünknek már 3 nap múlva fehéredtek a gazok és olyan tiszta állományunk nem az utóbbi 10 évben pedig akkor már utolsó pillanatos volt az összes gaz .
Válasz #1241. hozzászólásra
Szerinted milyen kombináció volna egy Calaris alap + 60 gr Principal egyidejű kijuttatása ?
Én a sorművelő+műtrágyára szavaznék...
Azért nem teljesen megy el az Adengo hatása(ha nem töltögeted) Ráadásul ha ezt az egészet még úgy időzíted , hogy még épp bele tudsz menni , szerintem már nem bír vissza gyomosodni...
Válasz #1235. hozzászólásra
szia kukaccsősz!
Légyszives olvass már bele, a napraforgó gyom. topikba!
Tegnap ment egy jó téma!
Kiváncsi vagyok a véleményedre!
Válasz #1240. hozzászólásra
megfogja a kukit is. erős az anyag
a lumax mellett a principallal kezelt terület az kicsit kisárgult
Válasz #1236. hozzászólásra
Aki oda figyel...
De ettől függetlenül , kombinációban gondolom te is erőssebbnek látod mint az ősöket ? Nem ?
Válasz #1237. hozzászólásra
2 hatóanyag...
Válasz #1225. hozzászólásra
Ne b...sz már...
Nem későn raktad és túlfejlettek voltak a gyomok , vagy a dózis kicsi volt?
Itt többen már istenként emlegették az Ordax-ot , én meg kezdtem már elhinni...
Válasz #1235. hozzászólásra
látszik a levélen a hatás,még előfordulhat,hogy gyökéren felveszi a háron hatóanyag valamelyikét4
Válasz #1233. hozzászólásra
kb. 10g titusz hatóanyag (rimszulfuron) van benne a titusz pluszba meg 13g hatóanyag, a dikamba nincs benne
a motivelbe van 40g nikoszulfuron és ebből a principalba van 38g
Adengo pre kijuttatva.
A napra árvakelést teljesen elengedi.
Válasz #1232. hozzászólásra
sehogy
Válasz #1232. hozzászólásra
A Principal egyszikű irtó!!!!
90g Principal = 1 liter Motivel + 40g Titus hatóanyaga van benne.
A Principal hogy boldogul az évelő kétszikűek-el, mivel nincs benne dikamba mint a Titus Plus-ba?
Válasz #1226. hozzászólásra
A Motivell az egyszikű írtó
azért nem teljesen olyan de arra figyelj hogy ha levéltrágyát használsz ne várj csodát mert a főleg a kukorica az a növény amin nincs azonnal látványos hatása mint abúzán
Szerintem a ha a kukorica elég fejlett akkor már nem fognak a gyomok tömegesen kelni,és lefogja nyomni a gyomokat .
Lenne egy kérdésem. A rohadt sok eső marhára megmosta a földet mindenütt. A sor mellé rakott Yara műtrágya már Isten tudja hol van a domb alján.
Viszont Adengóval vegyszereztem, és meg is vagyok elégedve vele, nagyon jól fogja és írtja a gyomokat. Viszont nem tudom, hogy sorközművelő kultivátorral kiadjam-e még egyszer a kombinált műtrágyát a sorok mellé???? Mert ugye akkor az Adengó hatásának annyi. Vagy próbálkozzak levéltrágya kijuttatásával? De az annyi mint a szenteltvíz....
Válasz #1226. hozzászólásra
A motivell turbó az kitakarít, biztos lehetsz benne.
Válasz #1225. hozzászólásra
És a motivell az viszi az egyszikűeket?
Én szívtam tavaly az ordaxxal . megfogta a gazokat de egy idő után mégis tovább hajtotak és elnyomták a kukit . 20 mázsát buktunk hekinként tavaly azon a szaron . Idén a motivell turbo szépen dolgozik .
Válasz #1220. hozzászólásra
hát a sárgarépát nem vitte ki !
Válasz #1212. hozzászólásra
Principal , Milagro,Titus ,Accent ,Motivell...
nem kell bexarni, mert idő kell neki. nem úgy dolgozik, mint egy hormon
Gyerekek az ordax kint van egy hete semmi látszat. Tegnap elött szortam motivell turbo d-t és mára estére már fonnyad a gaz de komolyan. Az ordax-al átverhettek? Rá merjek szorni az ordax-al kezelt kukoricára motivellt nem bánja meg a az ültetvény. ?
Válasz #1195. hozzászólásra
nem tudom ki ajánlotta, mert nagyon nem ért hozzá.
ha afalon felverődik kukoricára vagy bár mire, azt takarítja de rendesen.
Válasz #1216. hozzászólásra
A lumax szerintem se viszi.
Én nem vagyok elájulva a syng. szerektől.
3 éve a callimo eléggé megszivatott,ujra fujtam vagy 70 hekit monsoonnal mert elengedteaz egysziküt (pedig megázott) amellett a hatáskifejtése is lassú volt
Szerintem a laudis monsoon ordax adengo jobb szerek
Válasz #1215. hozzászólásra
Laudis az 1szikűt !!??
Max kifehéríti majd elengedi.
Válasz #1214. hozzászólásra
én is a laudist akartam,a lumax faszság volt összekevertem,bocs.
Válasz #1214. hozzászólásra
a 10 centis muhart nem viszi ki
a laudis gyorsan kiveszi belőle szerintem bár ez se olcsó,vagy monsoon,vagy motivell/milagro
lumax
én vetés után egyből lenyomtam guardian tetrával és nincs semmim,én mindig ezt használom már évek óta kijön hekije olyan 8ezer körül,se muhar se semmi.
Sziasztok
Melyik az az egyszikű gyomirtó szer amit ajánlotok kukoricába(ami árban is elfogadható)?Csak muhar van benne olyan 10 centi nagyság körüli, a kukoricám meg olyan 7-8 leveles most!
Válasz #1210. hozzászólásra
a jellegzetes átmeneti sárguláson kívül semmi gondja nem lett a 2liter monsoontól,igazn akkor se belvíz se meleg nem volt.Ha nagy kukoricába kell belemenni akkor a mikadot javasolják de az horror árba van.
Válasz #1209. hozzászólásra
bátor vagy!
Válasz #1208. hozzászólásra
monsoonnal magában fujtam már derékigérőt is,a colombussal nincs tapasztalatom még.
1 profi szakmérnök mondta hogy mehet bármeddig,de ott már akkora az árnyékolás hogy a töltőeke lehet többet ér.
Válasz #1207. hozzászólásra
na-na bármeddig?na,nemán!
Válasz #1201. hozzászólásra
a monsoon mellé nem lehet műtrágyát tenni ,a dezormont önmagába csak 4 levélig lehet kifujni.
Viszont a monsoon+columbus sokkal szelektívebb,bármeddig kifujható,csak drágább is.
Válasz #1205. hozzászólásra
hát ez az év szívás a köbön ! ezt tudva mindent a partokra kellett volna vetni, csak hát senki nem szólt, hogy ez lesz a vége .
Válasz #1189. hozzászólásra
Akkor én is meg merem nézni!! Remélem az enyém is nő. Kíváncsi vagyok az adengora. Nem szeretnék monsoonozni, de maradt egy kis galerám,nem tudom rátegyem-e??? Jó esős évenkl nézünk elébe..
Válasz #1176. hozzászólásra
A nyomásszabályozó kézi tekerőjével egy rugót nyomsz rá egy szelepre,amit ha a nyomás megnő,felemel, és visszamegy a víz a tartályba.Ha a tekerőd van tömítéssel ellátva,és a rugó a szeleppel a permetlében van,akkor önnyen fel tud emelkedni a szelep és állandó a nyomásod.Ha azonban a tekerő és a rugó is kívül van a permetlé terén,és a rugó a szelepet egy rúdon keresztül nyomja,akkor a rudat kell tömíteni,akor ez a tömítés(gumigyűrű v. karmantyú) valamennyire akadályozza a rudat(és ezzel együtt a szelepet is)a szabad mozgásban.Valószínüleg ilyen rendszerű a Tied is.Ez az eltérés szerintem elenyésző,és felesleges foglalkozni vele.Lesz ettől még nagyobb eltérésed is más okokból
Válasz #1185. hozzászólásra
En lemerek olezovel 200m-ert, aztan keringulok rajta:-) Amig ki nem fogy... Idaig pontos volt. Bar iden kopottak voltak mar a fuvokak. Szerintem akar 10-30% vizmennyiseg novekedest is okozhat:-(
Válasz #1195. hozzászólásra
Valószínüleg az afalon volt a tettes. linuron hatóanyag, karbamid származékok csoportja. rossz vízoldékonyságúak, elméletileg a mélyebb talajrétegekbe nem hatolnak le, ez a szelektivitás alapja.