Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én még a lumaxot nem nyomtam ki, de a szotyit a gardoprin nem nyúvasztotta eddig meg, inkább a 15-20 cm viz fogja ami a sarkain van, ja és van 5 ha ami wingP vel lett lenyomva hát mit ne mondjak fényévekkel gyengébb a hatása mint a gardoprinnek.
majus 1 es 2 -en elvetettem a kukit. lefujtam acetoklorral. rajott az eso. a kuki kikelt 1 het alatt , most 2leveles allapotban van de kib@szottul sarga. Mi lehet a baj? lemosata az eso az acetoklort a gyokerihez??
az biztos min 3 nap pihi ha most elállna, de nem úgy nézki csak a kukorica 6 levélig lehet motivell turbo D vel menni csak nem lesszz gond ha kicsit nagyobb a tengeri. Más választásom amúgy sincs:) Pihi gazdatársak!:)
Nekem egy táblám Trophy és Galigánnal lett kezelve és elég ritkának látom már ami kikelt nem tudom mit tegyek vele, be kell valljam egy kicsit mélyre vetettük várható még kelés?
Sziasztok!
Sikerült elvetni időbe a kukoricát s jövőhéten már szeretném gyomírtani de most itt már kb 2. napja folyamatosan esik kb 12celsius mellett vajon ha jön egy esőmentes nap és megpróbálok rámenni a területre vagy 2. nap Motivell Turbo D vel lessz annak valami következménye ha a kukorica 6 leveles és valószinű hüvös idő?
Valakinek valami 5let vagy okosság?
3 óra után már nem lehet probléma.
Nagyobb gond lesz ezután, hogy a sok eső mellett erős lehűlés is van. Ez stresszeli a kukoricát és a napraforgót is. Ahol kevesebb eső esik és hamar rá tudnak menni a területekre gyomirtani, csak óvatosan. Nagy a fititoxicitás veszélye.
Erefelé a goalos, galiganos alapgyomirtások keményen bántják a naprát. Gondot okozhatnak a winges, acetoklóros, propizoklóros anyagok is ha lemosódnak a kelő napra gyökérzónájába.
Ha kipermetezéskor nem mosta le és rendesen felszívódott , utána fogja bármi is legyen . Bár biztos jobb lenne ha melegebb lenne eső nélkül egy két napig...
Itt annyi eső esett hogy egy hétig még biztos nem lehet a földekre menni vegyszerezni! nem is vettem még meg a vegyszert mert nem tudom milyen lesz a kuki fejlettsége. vetés után az egészet lehúztam glifóval egy két helyen tettem hozzá trophyt is! de nem vagyok nagyon megelégedve mert több gaz is átvészeli vagy kinövi bár lehet ez a bolond időjárás tehet róla.
lehet helikopterrel kéne csinálni!
((((nálunk bérmunkáztak 1x valami nagyon nagy menő kombájnok
mentek és szórtak is mint az állat , többx mondtuk , h lassabban kéne, ....nem ezt igy kell
amikor fizetni kellett volna azt mondtuk , szedjék össze ami elmaradt tutira kijön belőle az aratás díja)))
hasonlitottunk össze vetési képeket amiket különbözö márkáju gépek vetettek és nem látni nagyon eltérö különbséget. Amibe az accordot jonak látom,hogy nagyobb sebességnél is pontosan teszi le a magot mint egy versenytársa ami a szomszédét vetette 8 km/h-val
Hát nem is lehetsz lehet az ember.
Nem azt mondom h. ez annyira rossz.......
De ez az új VG mizéria .......háááááááát
Ezt meg lehet csinálni 1 20 évessel is simán amit ezek a újak produkálnak sokx sok helyen .........
Ha rohadtul unatkoznák csinálnák az emerge után képeket....... duplázás 3 5 10 15 20........centik...
mi 12-vel vetjük a kukoricát, a naprát 9-el de jo a tötáv minimális hibával ami belefér szerintem, Amugy a gyár is azt mondja,hogy +- 2cm eltérés normális
marad
csinálunk mást addig
van mit csinálni
pl lemossuk a vetőgépet meg kiszedem a magot mertmég benne fog teremni nedvtől kicsírázik
az lesz 1 óra minimum
elvetünk vlmikor
szept oktba meg lehet kisül a szemünk kuk meg csörögni fog kései vetéssel is
8753 hozzászólás
Válasz #902. hozzászólásra
Ja.
Tavaly én megharagudtam a Gardora , eső híján nulla volt... Ugyan ott mellette a Wing meg szuper...
Válasz #901. hozzászólásra
Nem is ,de árban nem annyival kevesebb mint a gardo.
Válasz #900. hozzászólásra
Na de ezeket nem is ígérték a Wing-el...
Válasz #899. hozzászólásra
1. a gardo a kintlévő acatot, feketeürömöt,selyemkorót megperzselte egész szépen, a wing semmit nem csinált a kintlévő évelőkkel.
2. parlagfű ellen már most kéne mennem a wing után a gardoprines részeken még 1 db parlagfüvet nem láttam.
Válasz #898. hozzászólásra
Miben gyengébb a wing ?
Válasz #897. hozzászólásra
Én még a lumaxot nem nyomtam ki, de a szotyit a gardoprin nem nyúvasztotta eddig meg, inkább a 15-20 cm viz fogja ami a sarkain van, ja és van 5 ha ami wingP vel lett lenyomva hát mit ne mondjak fényévekkel gyengébb a hatása mint a gardoprinnek.
Válasz #896. hozzászólásra
Elég szelektív , nyugi nem igen lesz vele baj ha a gyökérzónáig is lemegy . Inkább fel ne híguljon...
Én még pénteken jártam le kukoricákat Lumaxal, azóta 80mm esett....Ez már lehet hogy túl sok bemosó??? Szerintetek?????
Válasz #891. hozzászólásra
Meglehet... De a hideget se szeretik...
Válasz #890. hozzászólásra
Hát , az Ordax nagyon komoly szer(tartamhatása is van és kíméletes) . Majd ha nem lesznek évelő gyomjaink egyszer , mi is azt fogjuk használni...
De az évelőket és a túlfejletteket a Titus Plus jobban viszi.
Válasz #891. hozzászólásra
Szerintem fázik
Válasz #890. hozzászólásra
Milyen gyomjaid vannak?
Az ordaxnak van tartam hatása is.
A titus plus viszont mindent visz.
majus 1 es 2 -en elvetettem a kukit. lefujtam acetoklorral. rajott az eso. a kuki kikelt 1 het alatt , most 2leveles allapotban van de kib@szottul sarga. Mi lehet a baj? lemosata az eso az acetoklort a gyokerihez??
Válasz #889. hozzászólásra
ikr jó árat mondott,11+áfa mindkettő, az ordax az komolyabb vegyszer nem? vagyis az ikr-es aztmondja
Válasz #888. hozzászólásra
Sz.tem Titus Plus vagy Basis + Cambio...
4 levelesnél fejlettebbek gyomokra ordax vagy titus plus?vagy esetleg valami más ilyen áron?
az biztos min 3 nap pihi ha most elállna, de nem úgy nézki csak a kukorica 6 levélig lehet motivell turbo D vel menni csak nem lesszz gond ha kicsit nagyobb a tengeri. Más választásom amúgy sincs:) Pihi gazdatársak!:)
Válasz #884. hozzászólásra
Nekünk van foshow kvarchomok...
De most nekifutásból se tudnék rajta keresztülhasítani........
Válasz #883. hozzászólásra
A remény hal meg utoljára.............
Válasz #882. hozzászólásra
egy traki lehet kevés lesz ilyenkor pihenni kell nem gyomírtozni min 1 hét kivéve ha fosohomok
Válasz #880. hozzászólásra
Nekem egy táblám Trophy és Galigánnal lett kezelve és elég ritkának látom már ami kikelt nem tudom mit tegyek vele, be kell valljam egy kicsit mélyre vetettük várható még kelés?
Válasz #881. hozzászólásra
1. számú Józan paraszti okosság:
" Vigyél magaddal még 1 embert !!!! "
+traktort
......... aki kihúz ha elnyel az iszap..........
Sziasztok!
Sikerült elvetni időbe a kukoricát s jövőhéten már szeretném gyomírtani de most itt már kb 2. napja folyamatosan esik kb 12celsius mellett vajon ha jön egy esőmentes nap és megpróbálok rámenni a területre vagy 2. nap Motivell Turbo D vel lessz annak valami következménye ha a kukorica 6 leveles és valószinű hüvös idő?
Valakinek valami 5let vagy okosság?
Válasz #877. hozzászólásra
3 óra után már nem lehet probléma.
Nagyobb gond lesz ezután, hogy a sok eső mellett erős lehűlés is van. Ez stresszeli a kukoricát és a napraforgót is. Ahol kevesebb eső esik és hamar rá tudnak menni a területekre gyomirtani, csak óvatosan. Nagy a fititoxicitás veszélye.
Erefelé a goalos, galiganos alapgyomirtások keményen bántják a naprát. Gondot okozhatnak a winges, acetoklóros, propizoklóros anyagok is ha lemosódnak a kelő napra gyökérzónájába.
Válasz #878. hozzászólásra
Hatnia kellene mert elég gyomos! Köszi a válaszod.
Válasz #877. hozzászólásra
Szerintem esőben is öli...
Ha kipermetezéskor nem mosta le és rendesen felszívódott , utána fogja bármi is legyen . Bár biztos jobb lenne ha melegebb lenne eső nélkül egy két napig...
Szerintetek a Titus plus goldnak mennyi esőmentes idő kell a megfelelő hatás eléréséhez?
jó nektek nálunk el se tudtuk vetni mert állandóan es
Itt annyi eső esett hogy egy hétig még biztos nem lehet a földekre menni vegyszerezni! nem is vettem még meg a vegyszert mert nem tudom milyen lesz a kuki fejlettsége. vetés után az egészet lehúztam glifóval egy két helyen tettem hozzá trophyt is! de nem vagyok nagyon megelégedve mert több gaz is átvészeli vagy kinövi bár lehet ez a bolond időjárás tehet róla.
lehet helikopterrel kéne csinálni!
Sziasztok délután volt 20 mm eső. Holnap délután lehtne vegyszerezni a kukoricát ha bele tudok menni? Motivel+Dash ( a Dezormon már meg vot )
Válasz #872. hozzászólásra
a vége mégis jó lett, nem méregettem én a soron belüli tőtávot
Válasz #870. hozzászólásra
remélem nem fizettél neki
((((nálunk bérmunkáztak 1x valami nagyon nagy menő kombájnok
mentek és szórtak is mint az állat , többx mondtuk , h lassabban kéne, ....nem ezt igy kell
amikor fizetni kellett volna azt mondtuk , szedjék össze ami elmaradt tutira kijön belőle az aratás díja)))
Válasz #870. hozzászólásra
vetni lehet annyival amennyivel meg birod ülni a traktort de egy bizonyos sebesség felett megkérdöjelezném a minöségi munkát
Válasz #869. hozzászólásra
A tavalyi Rábe-s vetőemberemet csak a talaj egyenetlensége késztette arra, hogy a vetési sebességet 18 Km alatt tartsa
Válasz #867. hozzászólásra
hasonlitottunk össze vetési képeket amiket különbözö márkáju gépek vetettek és nem látni nagyon eltérö különbséget. Amibe az accordot jonak látom,hogy nagyobb sebességnél is pontosan teszi le a magot mint egy versenytársa ami a szomszédét vetette 8 km/h-val
Válasz #866. hozzászólásra
egy kép róla
Válasz #864. hozzászólásra
én is láttam tavaly 15km-el HD-t vetni , nem volt gond a tőtávval
Válasz #864. hozzászólásra
A gyár vetőgépet gyárt, ha már megvetted, miután bepalizott, tesz is a Te vetési pontosságodra
Válasz #857. hozzászólásra
Hát nem is lehetsz lehet az ember.
Nem azt mondom h. ez annyira rossz.......
De ez az új VG mizéria .......háááááááát
Ezt meg lehet csinálni 1 20 évessel is simán amit ezek a újak produkálnak sokx sok helyen .........
Ha rohadtul unatkoznák csinálnák az emerge után képeket....... duplázás 3 5 10 15 20........centik...
Válasz #862. hozzászólásra
mi 12-vel vetjük a kukoricát, a naprát 9-el de jo a tötáv minimális hibával ami belefér szerintem, Amugy a gyár is azt mondja,hogy +- 2cm eltérés normális
Válasz #859. hozzászólásra
dehogynem csak nem a majrés helyeken
Válasz #861. hozzászólásra
csak 8.5, ezen a földön az spc is elveti ezzel a pontossággal (tavalyi spc-s vetés)
Válasz #857. hozzászólásra
szerintem ez igy teljessen jo. Hány km/h-val vetetél?
Válasz #856. hozzászólásra
http://www.dowagro.com/eu/hun/hu/prod/herbicides/esteron.htm
Válasz #855. hozzászólásra
tavaly nem volt kukoricád , most mi vett rá , hogy vess , vagy vetni akarj ????
Válasz #855. hozzászólásra
most még nem lenne késö ha jora fordulna az idö,de nem ezt mondják
Válasz #851. hozzászólásra
mondtam hogy nem vagyok elájúlva a tőtáv egyenletességtöl
Válasz #852. hozzászólásra
Válasz #850. hozzászólásra
marad
csinálunk mást addig
van mit csinálni
pl lemossuk a vetőgépet meg kiszedem a magot mertmég benne fog teremni nedvtől kicsírázik
az lesz 1 óra minimum
elvetünk vlmikor
szept oktba meg lehet kisül a szemünk kuk meg csörögni fog kései vetéssel is
Válasz #852. hozzászólásra
Ha spriccelés, akkor Eszteren