Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Gyerekek ne mellé beszéljünk.
Mindig a legütősebbet írjuk be ide mindenből, minden topikba ami ráadásul a legolcsóbb is. háháhá
Nehogymár ősszevásájjunk minden xart aztán kisérletezgessünk évekig.
Tehát legyen mondjuk a földőn
50% acat
10% tarack
5% nád
lapulevél csipetnyi
muhar annyi mint a mááááááák
parlagfű
borsfű
maszlag
keserűfüvek
réti gazok vagy 5 faj minimum
és még amit kihagytam.......
TEHÁT KÉRJÜK A FELADATOT MEGOLDANI!
Sziasztok! Most 4 leveles a kukorica és csak szinte kétszikű gyomok vannak benne (acat, vkender stb.), ha most lenyomnám Dezormonnal utána mikor lehetne ( mert az eredeti terv a Motivel Turbo D fcirok miatt) rámenni újra? Mert mire előjön a cirok félek hogy késő lesz a kétszikűeknek.
Én a TSZ.világban IFA goliát 4000l-es vegyszerezővel 7éven keresztül évente 2 hónap folyamatos vegyészkedés ,akkor a toppon voltam a méreg keverésben.Most mióta zöme földem lucerna így mindig el kell olvasnom mit is írt ez a méreg.
Talaj pH 4,5 a szomszédoké 4 alatti, tehát ezen a téren lassú javulás mutatkozik, acat ellen tavaly a Dezormon leszerepelt, a zsurló meg szintén nem mindenhol feküdt ki tőle.
A tarlókezelésről annyit, hogy ilyen kalászos árak mellett akg hiányában szotyi/kuku páros van csak a vetéstervben.
A mechanikai gyomszabályozás is tervben csak a gond az hogy sok a partos terület és ott ez hagyományos kultivan nem igazán megoldható.
Azon töröm a fejem hogy szotyi után tarlóhántok +lazítok és tavasszal hagyom előjönni a csillagpázsitot és glifoval kenem el a szája szélét.
A zsurlót jól gyérítik a hormonok is dikamba, 2,4-D vagy ezek kombinációi ( legjobb lenne egy jó meszezés a területen ha sok a zsurló mert biztos savanyú a talaj). Ezzel az acatot is kordában tartanád. A csillagpázsitot nem fogja egyik SU hatóanyag sem irtani. Azt tarlón kell megoldani.
A mechanika gyomirtást sem szabad elfelejteni.
Ha 5 levelesnél kisebb a kukorica akkor most le lehetne húzni egy Basis+hormon kombinációval és később ha még rá kell menni akkor annak megfelelően amilyen gyomok vannak. Ez az első kezelés kb 8000 Ft.
Gyomos a terület és tavaly b*szogatott az mvh. Egyébbként mondj olcsóbbat, lumax azért mert mezotrion van benne az jó a zsurló ellen, és nem mellékesen magról kelő egyszikűek ellen sem rosz a lumax (tavaj a merlin itt vérzett el, ja a másik, hogy acat ellen is van hatása korai poszt kezelésnél, és van 1-1 kissebb acatfoltom, de direkt azért nem akartam pl hormonozni vagy mással menni), milagro mert tarackbúza és csillagpázsít is van itt-ott.
De mindjárt lehidalsz a másik táblán méd több a gyomirtási költség. Ott van 1 merlin 1 pronik kilátásba + nikoszulfuronos kezelés, itt meg cirok van nem kevés és acat + 1-2 évelő 2szikű.
Kérdésem: Mit ajánlanál most kukoricára ami durván 2-4 levél, a későbbi vetések a vízállások miatt meg most bújnak, ha van benne cirok, acat, valami8 egyszikű ami a vízállások helyén imád lenni és láttam még vadkendert is. Új a terület de minden egyébb kétszikű megtalálható ami létezik.
Kb 5-6 éve alkalmaztam Millagro-Mustang kombinációt, szerintem ütős páros.Azóta biztos van más-jobb-esetleg olcsóbb megoldás, de kukit már csak kinból termelekhébe hóba
Válasz #710. hozzászólásra
A Lontrel az a szer ami sok fontos gyomot egyáltalán nem visz,de néhány veszélyes gazt nagyon hatékonyan. Nem viszi az összes egyszikűt és egy csomó kétszikűt. Ami ellen kukoricában használható: napraforgó, keserűfű, parlagfű, acat.
Üdv Mindenkinek!
A Milagro+Caspert használta már valaki?
Én a lumaxot használtam de az évelő kétszikűt nem vitte. A többit kitakarította és még aratáskor se volt más csak a kétszikű évelő keserűfű!
Most a Casper az viszi tán azt is majd meglátom!
8753 hozzászólás
Válasz #751. hozzászólásra
Jó hát, arra való.
Válasz #751. hozzászólásra
Jó rá.
Csak nem bírja elviselni.
Válasz #749. hozzászólásra
Üdv:Van ilyen nevű méreg is, csak azt nem tudom vajon jó-e a kukoricára.
Válasz #748. hozzászólásra
Hogy erre nem gondoltam!
Mondjuk úgy, h. ezek várhatók miután ápr. 15én elvetettem a kuk.át.
És nem csak várhatóak hanem tuti beszállnak a buliba!!
Válasz #747. hozzászólásra
kapazin
Válasz #747. hozzászólásra
Menny rá totállal oszt kész.
Gyerekek ne mellé beszéljünk.
Mindig a legütősebbet írjuk be ide mindenből, minden topikba ami ráadásul a legolcsóbb is. háháhá
Nehogymár ősszevásájjunk minden xart aztán kisérletezgessünk évekig.
Tehát legyen mondjuk a földőn
50% acat
10% tarack
5% nád
lapulevél csipetnyi
muhar annyi mint a mááááááák
parlagfű
borsfű
maszlag
keserűfüvek
réti gazok vagy 5 faj minimum
és még amit kihagytam.......
TEHÁT KÉRJÜK A FELADATOT MEGOLDANI!
Válasz #733. hozzászólásra
a duo system technológiával a csillagpázsitot ki lehet írtani a focus ultrával
Válasz #743. hozzászólásra
menj rá nyugodtan, de nem kell a hormonból még fél adag se
utána "bármikor" rámehetsz a motival
Válasz #743. hozzászólásra
A cirok miatt elég a motivell.
Válasz #732. hozzászólásra
Sziasztok! Most 4 leveles a kukorica és csak szinte kétszikű gyomok vannak benne (acat, vkender stb.), ha most lenyomnám Dezormonnal utána mikor lehetne ( mert az eredeti terv a Motivel Turbo D fcirok miatt) rámenni újra? Mert mire előjön a cirok félek hogy késő lesz a kétszikűeknek.
Válasz #741. hozzászólásra
Én a TSZ.világban IFA goliát 4000l-es vegyszerezővel 7éven keresztül évente 2 hónap folyamatos vegyészkedés ,akkor a toppon voltam a méreg keverésben.Most mióta zöme földem lucerna így mindig el kell olvasnom mit is írt ez a méreg.
Válasz #740. hozzászólásra
Nem igazán !
Válasz #739. hozzászólásra
Te Szabi nem valami növényvédős vagy,úgy látom,toppon vagy a mérgekkel.
BasisŽ 15-20 g/ha + 0,75 kg terbutilazin hatóanyag/ha + TrendTM 90 0,1%+ nitrogénmtrágya.
BasisŽ 15-20 g/ha + Successor T*** 2,5- 3 l/ha + TrendTM 90 0,1%+ nitrogénmtrágya.
BasisŽ 15-20 g/ha + 2,4 D 0,6 - 0,8 kg aktív hatóanyag/ha + Trend™ 90 0,1 % + nitrogénmtrágya
BasisŽ 15-20 g/ha + dikamba 144-240 kg aktív hatóanyag/ha + Trend™ 90 0,1 % + nitrogénmtrágya
BasisŽ 15-20 g/ha + bromoxinil (Pardner*) 0,5-1 lit/ha + Trend™ 90 0,05 %
BasisŽ 15-20 g/ha + Callisto** 0,25 lit/ha + Trend™ 90 0,1 %
Igen ers kétszik fertzés esetén, ill. ha a kétszik gyomok fejlettebbek az optimálisnál (a kijuttatás
szempontjából) hármas kombináció javasolt:
BasisŽ 15-20 g/ha + 0,75 kg terbutilazin hatóanyag/ha + 0,3-0,5 kg 2,4D hatóanyag/ha+Trend™ 90 0,1%
+ nitrogénmtrágya.
Stewardship
Válasz #737. hozzászólásra
Hát a katalógus nem azt írja...
Mennyit szabad emelni?
A titus gyenge a tarackra. De még én is gondolkozok raja,hogy egy kicsit emelek a dózison,mert árban elég jó.
Válasz #727. hozzászólásra
Titus Plus Gold-al is szemezgetek góré...
A teríték : ACAT , TARACK , és magról kelő muharfélék lesz qrva sok !
Viszi majd ? Érzékeny a gyomok túl fejlettségére ?
Válasz #733. hozzászólásra
Talaj pH 4,5 a szomszédoké 4 alatti, tehát ezen a téren lassú javulás mutatkozik, acat ellen tavaly a Dezormon leszerepelt, a zsurló meg szintén nem mindenhol feküdt ki tőle.
A tarlókezelésről annyit, hogy ilyen kalászos árak mellett akg hiányában szotyi/kuku páros van csak a vetéstervben.
A mechanikai gyomszabályozás is tervben csak a gond az hogy sok a partos terület és ott ez hagyományos kultivan nem igazán megoldható.
Azon töröm a fejem hogy szotyi után tarlóhántok +lazítok és tavasszal hagyom előjönni a csillagpázsitot és glifoval kenem el a szája szélét.
Válasz #732. hozzászólásra
Sajna a Basis-ről van rossz emlékem......
Válasz #730. hozzászólásra
A zsurlót jól gyérítik a hormonok is dikamba, 2,4-D vagy ezek kombinációi ( legjobb lenne egy jó meszezés a területen ha sok a zsurló mert biztos savanyú a talaj). Ezzel az acatot is kordában tartanád. A csillagpázsitot nem fogja egyik SU hatóanyag sem irtani. Azt tarlón kell megoldani.
A mechanika gyomirtást sem szabad elfelejteni.
Válasz #728. hozzászólásra
Ha 5 levelesnél kisebb a kukorica akkor most le lehetne húzni egy Basis+hormon kombinációval és később ha még rá kell menni akkor annak megfelelően amilyen gyomok vannak. Ez az első kezelés kb 8000 Ft.
Itt a vadkender csak még kicsike:
Gyomos a terület és tavaly b*szogatott az mvh. Egyébbként mondj olcsóbbat, lumax azért mert mezotrion van benne az jó a zsurló ellen, és nem mellékesen magról kelő egyszikűek ellen sem rosz a lumax (tavaj a merlin itt vérzett el, ja a másik, hogy acat ellen is van hatása korai poszt kezelésnél, és van 1-1 kissebb acatfoltom, de direkt azért nem akartam pl hormonozni vagy mással menni), milagro mert tarackbúza és csillagpázsít is van itt-ott.
De mindjárt lehidalsz a másik táblán méd több a gyomirtási költség. Ott van 1 merlin 1 pronik kilátásba + nikoszulfuronos kezelés, itt meg cirok van nem kevés és acat + 1-2 évelő 2szikű.
Válasz #728. hozzászólásra
No meg az is biztos szerintem ha ilyen korán bele kell mennem akkor még egy gyomirtást is kell majd újra csinálnom.
Kérdésem: Mit ajánlanál most kukoricára ami durván 2-4 levél, a későbbi vetések a vízállások miatt meg most bújnak, ha van benne cirok, acat, valami8 egyszikű ami a vízállások helyén imád lenni és láttam még vadkendert is. Új a terület de minden egyébb kétszikű megtalálható ami létezik.
Válasz #723. hozzászólásra
Miért költesz ennyit a gyomirtásra????? Ez kb 18000 Ft/ha.
Válasz #725. hozzászólásra
Akkor osztottan nyomom, köszi a tanácsot.
Válasz #724. hozzászólásra
motivell=milagro
Válasz #723. hozzászólásra
én tavaly a lumax mellé odatettem 1 litert 3 hektárra motivelt és megcsípte a kukit
Válasz #720. hozzászólásra
lumax 4,5l/ha milagró extra 6 OD 0,5l/ha van lerendelve, de azt még nem tudom, hogy egyszerre vagy külön fújjam ki.
Válasz #720. hozzászólásra
Mit tudsz?
Érdekel nagyon mert jövő héten aktuálisá válik.
Válasz #718. hozzászólásra
Kb 5-6 éve alkalmaztam Millagro-Mustang kombinációt, szerintem ütős páros.Azóta biztos van más-jobb-esetleg olcsóbb megoldás, de kukit már csak kinból termelekhébe hóba
Válasz #718. hozzászólásra
ovatosan kombináld
Válasz #717. hozzászólásra
Igen,drága,de nagyon jó.
Válasz #717. hozzászólásra
idén fogok milagroval kombinálva, van 1 barátom ő ajánlotta évek óta lumaxxal dolgozik a cégük.
Lumaxot használt valaki?
misztral+dikopur=nikoszulfuron 40gr/l+dikamba140gr+dma2.4d300gr/l
Válasz #714. hozzászólásra
Az elég drága kombináció...
Válasz #713. hozzászólásra
A Dow Monsonnal javasolja:
Válasz #712. hozzászólásra
Mivel lehetne kombinalni, hogy jo hatast erjek el?
Válasz #710. hozzászólásra
A Lontrel az a szer ami sok fontos gyomot egyáltalán nem visz,de néhány veszélyes gazt nagyon hatékonyan. Nem viszi az összes egyszikűt és egy csomó kétszikűt. Ami ellen kukoricában használható: napraforgó, keserűfű, parlagfű, acat.
Üdv Mindenkinek!
A Milagro+Caspert használta már valaki?
Én a lumaxot használtam de az évelő kétszikűt nem vitte. A többit kitakarította és még aratáskor se volt más csak a kétszikű évelő keserűfű!
Most a Casper az viszi tán azt is majd meglátom!
A Lontrel 300-rol kinek mi a velemenye?
Válasz #708. hozzászólásra
0.4l/ha
Válasz #678. hozzászólásra
Milyen dózissal használtad az Adengot?
Válasz #706. hozzászólásra
kössz az infót.Jónak tűnik.
Válasz #705. hozzászólásra
Nettó 11ezer , ha kell hozzá az 1 lityó Sucessor is(Titus Plus Gold csomag) 12 ezer ... (AGROYAL ár)
Utóbbi szerintem a legjobb ár érték arányú kukorica gyomirtó szer pillanatnyilag.
Válasz #704. hozzászólásra
Lehet hogy már le lett írva valahol, de azért kérdezem, Mennyi a titus plus bekerülési költsége hektárra?
Válasz #683. hozzászólásra
Titus Plus...
Vagy Motivell Turbo D