Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #675. hozzászólásra
Nem rossz szer az.Igazán akkor hatásos az egyszikűekre, ha már mutatja magát a gyom rendesen, van felület ahol feltud szívódni, optimális körülmények, persze ami ritkánn van,de ami alegfontossabb 5 órahosszt a kiszórás utánn még rendes napsütés semmi,eső borulás, éjszaka, stb.Amit észleltem hogy törpitöen hat a kukira,bár ez termésben nem látszott, az is igaz hogy ezt így nemmértem külön.
Talán a legjobb lenne perjék ellen pre-post glifozát (roundup), ha még nem kelt ki a kukorica. Egybként ami a fenyércirkot és tarackot viszi az szerintem a perjéket is, habár még nem volt ilyen problémám (nem mindennapos).
Persze kombinálhatók. A Titus Plusban már önmagában is benne a fenyércirok elleni hatásos anyag (rimsufuron) és a kétszikűek ellen a dikamba. Én javasolni szoktam, hogy még 10 gramm sima Titussal egészítsék ki erős fenyércirok fertőzés esetén.
Fenyércirok ellen nem biztos, hogy a Motivel a legjobb választás. Nem véletlenül emelték meg az engedélyezett dózist 1 literről 1,5-re. Az meg már nagyon húzós árú!
Válasz #691. hozzászólásra
így is ezzel a 600 liters kiskancsóval meg a 3000 liters lélekvesztővel amivel hordom a kiskancsó után egy rémálom az egész .
Válasz #683. hozzászólásra
Gyommírtóval ovatosan váltok ami egyszer bevált nem nagyon érdemes változtatni.persze minden szer el enged valamilyen gyomot és ha ezek elkezdenek szaporodni muszály váltani.A laudiszt körülöttem gazda társak használták kukiban, és mákban is magam is elcsodálkoztam amikor pár nap alatt eltakarított szinte minden gyomot ilyenkor elgondolkodtam hogy lehet hogy nekem is váltani kell aztán eltelt egy hónap vagykettő és megnyugodtam nem adják azt olyan könnyen, mert a kezelt tábla mindenütt vissza kizöldelt.Így aztán maradt a merlin.
Mi tegnap szórtuk le a mezei acat foltokat Cambióval teljes dózissal holnap vagy holnap utám meg megyünk a DMA-6-al kiírtjuk a sok aprógazt . Utána majd motivellel a Fenyér cirkot meg ha kéri még akkor valamivel rámegyünk .
Ebben a szakmában általánosan elmondhato,hogy utolag okos az ember, csak probálja jol csinálni több kevessebb sikerrel akár vetömag választásnál akár vegyszerválasztásnál és még sorolhatnám.
Válasz #681. hozzászólásra
pont a késöi acat végett szokom így korai posztba, meg nállam a mákban az apró folyondár szulák is nyomult amitnehezen tudok a földemről véglegesen el üldözni, azóta is, ami szintén későbbbújik elő.
Üdv. Netto az ára. Jo megoldás lesz az amit kigondoltál nálunk is jol müködik de az acat sajnos agressziv gyom. Nem gondoltuk mi sem,hogy ennyi acat lesz a területen mert akkor mi is vártunk volna még és dikambaval kombinálva korai posztban nyomjuk de igazábol többe nem kerül csak igy külön menetben kell lefujni annyi. Merlint használtunk mi is Guardiannel kombinálva,az is egy remek kombinácio. Amugy a pre kezelést tartom jobbnak mert igy a kukoricának nem kell versenyezni a gyommal. De egy ilyen riziko van benn,ha késöbb jön az acat akkor ez van.
Válasz #678. hozzászólásra
Szia. Az Adengó az nettó ár, vagy bruttó mert nekem bruttó 13-ba van.Még nem szórtam soha de merlint ami az egyik alapanyaga azt már régóta használom korai posztba elég jó hatással. ezt is korai posztba gondoltam kiszorni, +0.6l dikamba.Bízom benne hogy még übereli a merlint.
Mi a kukoricát Adengoval fujtuk pre és ahol nincs acat ott patyolat tiszta, az acat is sárgás, már amelyik kint volt permetezéskor ami utánna kelt az zöld ugyhogy egy foltkezelés indokolt lesz de amugy jo szer a jelek szerint és az ára sem rossz.11000ft/ha
Válasz #664. hozzászólásra
2L Mikado+ 0,4L Banvel volt a dózis, elég durva most hogy belegondolok. A Banvel acat miatt kellet, a Mikadobol elég lett volna kevesebb is.
A Mikado 28.500Ft/ 2L + a Banvel 4.210Ft/0.4L.
Ez így 8 ha-ra ment ki, volt benne bukta rendesen, soha többet Mikado!
Válasz #653. hozzászólásra
Én 1x használtam Mikadot. Elszámoltam az árát, valahogy úgy jött, ki hogy jó árban van, aztán dobtam egy hátast amikor jött a számla. Különben jól dolgozott, látványosan kifehéredett, majd elpusztult minden, átfedésekben a kukoricán is fehéredett a levélszél.
8753 hozzászólás
Válasz #675. hozzászólásra
Nem rossz szer az.Igazán akkor hatásos az egyszikűekre, ha már mutatja magát a gyom rendesen, van felület ahol feltud szívódni, optimális körülmények, persze ami ritkánn van,de ami alegfontossabb 5 órahosszt a kiszórás utánn még rendes napsütés semmi,eső borulás, éjszaka, stb.Amit észleltem hogy törpitöen hat a kukira,bár ez termésben nem látszott, az is igaz hogy ezt így nemmértem külön.
Válasz #700. hozzászólásra
Talán a legjobb lenne perjék ellen pre-post glifozát (roundup), ha még nem kelt ki a kukorica. Egybként ami a fenyércirkot és tarackot viszi az szerintem a perjéket is, habár még nem volt ilyen problémám (nem mindennapos).
Válasz #699. hozzászólásra
Köszi akkor ha elfogy a Motivell akkor lehet titus lessz a vége .
Válasz #697. hozzászólásra
Perje ellen mit lehet,most feltört gyep...
Válasz #698. hozzászólásra
Persze kombinálhatók. A Titus Plusban már önmagában is benne a fenyércirok elleni hatásos anyag (rimsufuron) és a kétszikűek ellen a dikamba. Én javasolni szoktam, hogy még 10 gramm sima Titussal egészítsék ki erős fenyércirok fertőzés esetén.
Válasz #697. hozzászólásra
És ezek kombinálhatóak cambióval vagy Titus plussal ?
Válasz #696. hozzászólásra
Fenyércirokra Principal vagy Monsoon. Persze kétszikű ellen kiegészítés kell.
Válasz #695. hozzászólásra
Az van úgyhogy azt szórjuk . 45 Ha-ra meg lett véve a Motivell Turbó csomag . Te mit ajánlasz Fenyércirokra akkor ?
Válasz #687. hozzászólásra
Fenyércirok ellen nem biztos, hogy a Motivel a legjobb választás. Nem véletlenül emelték meg az engedélyezett dózist 1 literről 1,5-re. Az meg már nagyon húzós árú!
Válasz #693. hozzászólásra
Az meg minek nem tudnád kihazsnálni
szarok a vegyszerekre! ha lenne pénzem vennék egy robocrop-ot!
Válasz #691. hozzászólásra
így is ezzel a 600 liters kiskancsóval meg a 3000 liters lélekvesztővel amivel hordom a kiskancsó után egy rémálom az egész .
Válasz #690. hozzászólásra
Nem szeretem csak az idén ilyen szarul jön ki minden .
Válasz #687. hozzászólásra
Te aztán szereted a permetezőt üzemben tartani így biztossan nemrohad be,
a laudis jó vegyszer, látványos a hatása, de ujra gazos volt aratáskor az állomány
Gyommírtóval ovatosan váltok ami egyszer bevált nem nagyon érdemes változtatni.persze minden szer el enged valamilyen gyomot és ha ezek elkezdenek szaporodni muszály váltani.A laudiszt körülöttem gazda társak használták kukiban, és mákban is magam is elcsodálkoztam amikor pár nap alatt eltakarított szinte minden gyomot ilyenkor elgondolkodtam hogy lehet hogy nekem is váltani kell aztán eltelt egy hónap vagykettő és megnyugodtam nem adják azt olyan könnyen, mert a kezelt tábla mindenütt vissza kizöldelt.Így aztán maradt a merlin.
Mi tegnap szórtuk le a mezei acat foltokat Cambióval teljes dózissal holnap vagy holnap utám meg megyünk a DMA-6-al kiírtjuk a sok aprógazt . Utána majd motivellel a Fenyér cirkot meg ha kéri még akkor valamivel rámegyünk .
Válasz #680. hozzászólásra
Mi is adengoval megyünk idén de végső megoldásnak marad a laudis ha az adengo hagyna valamit.
A Laudis-t nem használtam de a Titus Plus-sal nem nyulsz mellé szerintem. Jo szer.
Válasz #682. hozzászólásra
Ebben a szakmában általánosan elmondhato,hogy utolag okos az ember, csak probálja jol csinálni több kevessebb sikerrel akár vetömag választásnál akár vegyszerválasztásnál és még sorolhatnám.
Sziasztok!
Melyiket választanátok a titus plus v. Laudis kukorica gyomírtására? Vagy valami hatásos szer tudnátok javasolni?
Válasz #681. hozzászólásra
pont a késöi acat végett szokom így korai posztba, meg nállam a mákban az apró folyondár szulák is nyomult amitnehezen tudok a földemről véglegesen el üldözni, azóta is, ami szintén későbbbújik elő.
Válasz #680. hozzászólásra
Üdv. Netto az ára. Jo megoldás lesz az amit kigondoltál nálunk is jol müködik de az acat sajnos agressziv gyom. Nem gondoltuk mi sem,hogy ennyi acat lesz a területen mert akkor mi is vártunk volna még és dikambaval kombinálva korai posztban nyomjuk de igazábol többe nem kerül csak igy külön menetben kell lefujni annyi. Merlint használtunk mi is Guardiannel kombinálva,az is egy remek kombinácio. Amugy a pre kezelést tartom jobbnak mert igy a kukoricának nem kell versenyezni a gyommal. De egy ilyen riziko van benn,ha késöbb jön az acat akkor ez van.
Válasz #678. hozzászólásra
Szia. Az Adengó az nettó ár, vagy bruttó mert nekem bruttó 13-ba van.Még nem szórtam soha de merlint ami az egyik alapanyaga azt már régóta használom korai posztba elég jó hatással. ezt is korai posztba gondoltam kiszorni, +0.6l dikamba.Bízom benne hogy még übereli a merlint.
perje ellen mivel lehet kukoricába menni?
Mi a kukoricát Adengoval fujtuk pre és ahol nincs acat ott patyolat tiszta, az acat is sárgás, már amelyik kint volt permetezéskor ami utánna kelt az zöld ugyhogy egy foltkezelés indokolt lesz de amugy jo szer a jelek szerint és az ára sem rossz.11000ft/ha
Válasz #673. hozzászólásra
Szia! Boti ZRT vásárló vagyok,Te az ország melyik részén tevékenykedsz, milyen feltételekkel!
Válasz #675. hozzászólásra Én dezormonnal kombináltam van aki mustangal elég jol takatit de ha esőt kap nulla a hatása.
monsoon-ról valaki véleményt, tapasztalatot??
Válasz #673. hozzászólásra
De akár hogy is számolom , hiába olcsóbb a Milagro , ha megveszem hozzá a 2liter Cambiot külön, akkor még drágább mint a gyári Basf csomag...
milagro 040 sc+extravon 7500ft/l+áfa
Válasz #667. hozzászólásra
milagro
Válasz #670. hozzászólásra
Az AGROYAL barátunknál most kb 11ezer...
Válasz #669. hozzászólásra
Motivell
Válasz #668. hozzászólásra
A Motivell vagy a .... változat?
Moderálta: (3932) 2013-11-13 11:57:12
Válasz #667. hozzászólásra
2009-ben 14500+áfa/ha volt.
Az igaz , hogy a Motivell Turbo d-nek van valami olcsóbb .... változata?
Moderálta: (3932) 2013-11-13 11:57:25
Válasz #665. hozzászólásra
Fúúú B.meg...
Válasz #664. hozzászólásra
2L Mikado+ 0,4L Banvel volt a dózis, elég durva most hogy belegondolok. A Banvel acat miatt kellet, a Mikadobol elég lett volna kevesebb is.
A Mikado 28.500Ft/ 2L + a Banvel 4.210Ft/0.4L.
Ez így 8 ha-ra ment ki, volt benne bukta rendesen, soha többet Mikado!
Válasz #663. hozzászólásra
Ok. Kösz
Válasz #662. hozzászólásra
Ha érdekel, holnapután megírom, most nincs itt a jegyzetem, fejből nem megy.
Válasz #659. hozzászólásra
Mennyivel nyomtad ? 1,5 , 2 liter? És mennyire jött ki nettóban?
Válasz #657. hozzászólásra
Annyi az!
Válasz #655. hozzászólásra
Bruttó?
Én 1x használtam Mikadot. Elszámoltam az árát, valahogy úgy jött, ki hogy jó árban van, aztán dobtam egy hátast amikor jött a számla. Különben jól dolgozott, látványosan kifehéredett, majd elpusztult minden, átfedésekben a kukoricán is fehéredett a levélszél.
AGROYAL ??????????????????????????????? Mondj rá valamit te is léccccci...
Válasz #655. hozzászólásra
Hogy mi van??? 20ezer - 27ezer /heki ??? Azta qrva ! Kinek csinálták ezt?
itt az Ordax-al kezelt állomány gyönyörű tiszta mindig, bevállt vegyszer az biztos!
Válasz #654. hozzászólásra
Listán 13.340+fa/l. De ez akciós leértékelt szerintem, mert bőven 20 fölött tudtam róla.
Qva drága !!! De mindent visz. Úgy hívják felénk a legutolsó megoldás a kukiban de mindent visz, mint a piros 7-es.