Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én 3 éve csak Laudissal gyomírtom a kukoricát, de rájöttem, hogy az alacsony növésü DKC hibrideknek kell a tartamhatás , ezért az idén csak Adengot fogok használni, pedig én is a poszt gyomirtás híve voltam, de az nagyon kellemetlen volt a tavaly , amikor a Laudis után újra kizöldült az egyszer már kifehéredett muhar....
Nem tudom miért csókos az aki kockázatot vállal egy kódszámmal ellátott ismeretlen vegyszer vetőmag kipróbálásával.....én a hajam téptem mikor egyszer bele mentem egy vetőmagos cég kódszámos fajtáinak a termesztésébe, 15 fajta volt 15 hekin, nagy parcellát kértek de semmit nem tudtak róla csak amit a laborban mutatott a növény, szabadban napon még sosem volt.
Én kisérleteztem tavaly,a tábla egyik felét lefujtam Guardian+Merlin-el pre,a másik felét a táblának Motivellel poszt,a gyomirto hatás mindkét felén jo lett de ahol pre kezelést kapott ott 2szer gyorsabban nött a kukorica. Ugyhogy az állománykezelés jo dolog de a kukorica is megérzi
nekünk volt tavaly, kipróbálásra kaptunk 20 ha-t a Bayer-től... olyan seemi extra típusú szer. Ok, tartamhatása van, meg minden, kb. azt kapod tőle, amit írnak róla.
De engem annyira nem villanyoz fel, lassan 10 éve száműztem a Pre gyomírtást, és annyira nem vagyok ettől sem hasra esve, hogy most visszatérjek rá...
Válasz #379. hozzászólásra
Szia.
A növényvédősömmel átbeszéltük és a titus plus gold nyert,az évelőket is nyírja és van tartamhatása/ára is jó/,csak én még soha nem használtam.Tapasztalatom a casper+milagro-rol van,2008 ban használtam,szépen takarít és nem drága,de nincs tartam hatása.
Nekem a titusról kellene tapasztalat,Feco használtad-e,bevált-e,mikor kezelted,egybe v. osztottan, ha külön akkor más dózissal stb.
Előre is köszi!
Mester? annak ugyan nincs tartamhatása, de ha jól időzíted, akkor egy lépésben magfoghatsz vele mindent, uténna meg 1x vagy 2x megkultizod, és csókolom!
Mind a kettőben,és volt egy érdekes sztorink.Nagyon esőre állt az idő,kimentünk fpermetezni.Kiszórtuk az első tartályt,bekevertük a másodikat,és elkezdett szakadni az eső.A szakadó esőben fújtnál sokkal jobb hatást értünk el,még a kikelt gyomoknál is.
Azért akartam olyat , mint pl a Cambio mert van évelő két szik! De lesz qrva sok magról kelő 1szik is és valószínű 2 szik is , na ezekre gondoltam az Adengo-t korai post-ban. Tehát így a két szer elvileg mindent vinne amire számítok és igen erős tartamhtással is volna...
De minek a Cambio? ha évelő kétszíkűd van, olyat keress, ami jó arra is (pl. Laudis, Mester, Motivell Turbo, stb.), ha nincs, akkor elég magában...
A monsoon - Mustang kombináció szintén horror sok lesz, és az is valószínű fölösleges, megint csak azt mondanám, hogy keres specifikus szert.
A kettő pedig egyáltalán nem csereszabatos megoldások, mert az első az pre, vagy korai post, míg a második az inkább post, abból is inkább késői, mert kicsi gyomok esetén a Monsoon hatástalan...
Szerintem a gyomszabályzás helyesebb, írtsd azt, ami a valódi kárt okozza, a többit meg majd visszafogja, és kész. Ha mindig mindent teljesen feketére akarod írtani, sokba lesz. A legjobb gyomírtók is 13-15 eFt-ba kerülnek, minek költenél rá 30-50%-al többet?!
A Cambiot én az Adengo mellé gondoltam , 3 leveles kukiban... -de ez kb nettó 21 ezer és az évelőt egysziket se viszi.
Nem tom hogy ha elhúznák egy Monsoon+ Mustang kezelést , utána alapkezelés hiányában jönne e még muhar? Ha nem akkor ez olcsóbb lenne és erősebb mint az előbbi , de talajhatás nélkül...
Akkor 20-22e Ft-ból nem jönne ki a gyomirtás, ráadásul nem is biztos, hogy használna, mert a Monsoon-t csak és kizárólag az évelő egyszíkű fejlettségi stádiumához érdemes igazítani, különben hatástalan, de mire erre rájössz, már olyan nagyon megerősödik a fenyércirok, és a tarackbúza, hogy utána nincs eszköz a kezedben, hogy kiírtsd (két éve ugyan így jártam, akkor már a hátipermetezővel kiadott RoundUp sem fogta meg...
Ha komoly évelő egyszíkűd van, akkor Monsoon, vagy Clio, és igazísd az érzékeny stádiumhoz... nincs mit osztogatni...
Az osztott kezeléseknek magról kelők esetében van értelme, hogy széles időintervallumban tudd gyomentesen tartani...
Válasz #364. hozzászólásra
Az évelő egyszikűre,elsősorban fenyércirokra a legjobb szerek egyike a monsoon(lejjebb Agrárteenager is javasolja)az egyszikű hatás mellett számos kétszikűt is visz, a disznóparéj félék, a fekete ebszőlő, a libatopfélék, a mezei acat, a parlagfű, a repcsényretek, a selyemmályva, a szerbtövis,
vadrepce és az árvakelésű napraforgó stb.
Maga a titus osztott kezelése nem jó, csak hozzászoktatod a rimszulfuronhoz...
évelő egyszíkűt nem visz, nem is fog sehogy, ha ilyen gondod van, akkor spec. ehhez kell igazodni...
Viszont a Successor önmagában is jó magról kelők ellen, így kisebb kukorica mellett kiteszed a Titus Plust, majd később, amikor újra jönnek, mehet a Successor, aminek még tartamhatása is van a talajról...
Én is használtam már titus plus sussesorral. Az évelő egyszikűeket nem nagyon vitte. Próbálta már valaki a titust osztott kezelésbe kinyomni. Vagy tudnátok valami ütős anyagot évelő egyszikűekre?
8753 hozzászólás
Válasz #401. hozzászólásra
Akkor kenjék a hajukra , első évben vitte , másodikban egy kicsit zöldült vissza, a harmadikban meg kurvára
Válasz #398. hozzászólásra
Itt már két éve forgalomba van ,én láttam a hatását ,ugyanolyan tiszta volt a parcella mint a Merlin+ Acetoklór után
Válasz #400. hozzászólásra
Szerintem azt nem viszi.
Válasz #393. hozzászólásra
Én 3 éve csak Laudissal gyomírtom a kukoricát, de rájöttem, hogy az alacsony növésü DKC hibrideknek kell a tartamhatás , ezért az idén csak Adengot fogok használni, pedig én is a poszt gyomirtás híve voltam, de az nagyon kellemetlen volt a tavaly , amikor a Laudis után újra kizöldült az egyszer már kifehéredett muhar....
Válasz #398. hozzászólásra
Nem tudom miért csókos az aki kockázatot vállal egy kódszámmal ellátott ismeretlen vegyszer vetőmag kipróbálásával.....én a hajam téptem mikor egyszer bele mentem egy vetőmagos cég kódszámos fajtáinak a termesztésébe, 15 fajta volt 15 hekin, nagy parcellát kértek de semmit nem tudtak róla csak amit a laborban mutatott a növény, szabadban napon még sosem volt.
Válasz #391. hozzászólásra
A forgalombahozatali engedélyét 2009 08
24 dátummal adták ki,tehát tavaly tavasszal csak kipróbálásra,reklámcélból használhatta 1-2 "csókos".
Válasz #394. hozzászólásra
Laudis a legkímélőbb eddig nálam a kukira nézve.
Válasz #392. hozzászólásra
EGYNYÁRI SZÉLFÜVET NEM TUDJA HA JÓL RÉMLIK ÚGY HOGY FELEJTŐS
Válasz #394. hozzászólásra
Így van.
Én kisérleteztem tavaly,a tábla egyik felét lefujtam Guardian+Merlin-el pre,a másik felét a táblának Motivellel poszt,a gyomirto hatás mindkét felén jo lett de ahol pre kezelést kapott ott 2szer gyorsabban nött a kukorica. Ugyhogy az állománykezelés jo dolog de a kukorica is megérzi
Válasz #390. hozzászólásra
nekünk volt tavaly, kipróbálásra kaptunk 20 ha-t a Bayer-től... olyan seemi extra típusú szer. Ok, tartamhatása van, meg minden, kb. azt kapod tőle, amit írnak róla.
De engem annyira nem villanyoz fel, lassan 10 éve száműztem a Pre gyomírtást, és annyira nem vagyok ettől sem hasra esve, hogy most visszatérjek rá...
Válasz #391. hozzászólásra
Már tavaly is volt ezek szerint:http://www.bayercropscience.hu/WEBSET_DOWNLOADS/82/msdsAdengo.pdf
Válasz #390. hozzászólásra
Nemigen lehet,me úúúj...
Az adengo-ról van valakinek tapasztalata? Valami tartamhatású vegyszert keresek,ez állítólag az.
zz enis ugyjartam a mester-pak al mind te arataskor kuk nagysagu gyom a z fka meg feltekerte!
Válasz #382. hozzászólásra
Na ez az! Épp ettől félek én is...
2.5-lit/ha+4kg nitr.
Válasz #385. hozzászólásra
3-4 liter.
Nem újdonság ez a technológia........
Válasz #383. hozzászólásra
Ez nekem tetszik!!!! Mennyi cliniket szórtál ???????
Válasz #383. hozzászólásra
Jó, de tavaly nem volt eső.
Tavaly korán simitoztam a szántást és hamar gazosodott.Vetés előtt két nappal Clinic.Kelés után három héttel Monsoon,őszig tiszta maradt.
Mester az szépen kivitt mindent, de tartamhatása semmi.
Aratásra csúnyán begazosodott, pedig kultizva is volt.
Nekem a TITUS az évelő egyszikűeket nem nagyon vitte.
Válasz #379. hozzászólásra
Szia.
A növényvédősömmel átbeszéltük és a titus plus gold nyert,az évelőket is nyírja és van tartamhatása/ára is jó/,csak én még soha nem használtam.Tapasztalatom a casper+milagro-rol van,2008 ban használtam,szépen takarít és nem drága,de nincs tartam hatása.
Nekem a titusról kellene tapasztalat,Feco használtad-e,bevált-e,mikor kezelted,egybe v. osztottan, ha külön akkor más dózissal stb.
Előre is köszi!
Válasz #373. hozzászólásra
Mester? annak ugyan nincs tartamhatása, de ha jól időzíted, akkor egy lépésben magfoghatsz vele mindent, uténna meg 1x vagy 2x megkultizod, és csókolom!
Nem kell ezt tulmisztifikálni....
Válasz #377. hozzászólásra
Véleményem szerint nagyon jó szer,de drága.Valószínű,én is olcsóbbat fújok,itt bevált a cambió+hormon keveréke.Műtrágyával.
Válasz #375. hozzászólásra
Mind a kettőben,és volt egy érdekes sztorink.Nagyon esőre állt az idő,kimentünk fpermetezni.Kiszórtuk az első tartályt,bekevertük a másodikat,és elkezdett szakadni az eső.A szakadó esőben fújtnál sokkal jobb hatást értünk el,még a kikelt gyomoknál is.
Válasz #374. hozzászólásra
Acatot nem viszi tudtommal... A Naprában használtunk idén Gardoprimet -ez ugyan az kivéve a Mezotriont és nem tetszett.
Válasz #374. hozzászólásra
Pre vagy korai post szórtad???
Válasz #373. hozzászólásra
Lumax nekem nagyon bevált.
Válasz #371. hozzászólásra
Azért akartam olyat , mint pl a Cambio mert van évelő két szik! De lesz qrva sok magról kelő 1szik is és valószínű 2 szik is , na ezekre gondoltam az Adengo-t korai post-ban. Tehát így a két szer elvileg mindent vinne amire számítok és igen erős tartamhtással is volna...
Érted már az elgondolást?
Válasz #371. hozzászólásra
Szerinted az Adengo pre, vagy korai post kijuttatáskor lessz hatékonyabb?
Válasz #370. hozzászólásra
De minek a Cambio? ha évelő kétszíkűd van, olyat keress, ami jó arra is (pl. Laudis, Mester, Motivell Turbo, stb.), ha nincs, akkor elég magában...
A monsoon - Mustang kombináció szintén horror sok lesz, és az is valószínű fölösleges, megint csak azt mondanám, hogy keres specifikus szert.
A kettő pedig egyáltalán nem csereszabatos megoldások, mert az első az pre, vagy korai post, míg a második az inkább post, abból is inkább késői, mert kicsi gyomok esetén a Monsoon hatástalan...
Szerintem a gyomszabályzás helyesebb, írtsd azt, ami a valódi kárt okozza, a többit meg majd visszafogja, és kész. Ha mindig mindent teljesen feketére akarod írtani, sokba lesz. A legjobb gyomírtók is 13-15 eFt-ba kerülnek, minek költenél rá 30-50%-al többet?!
Válasz #362. hozzászólásra
A Cambiot én az Adengo mellé gondoltam , 3 leveles kukiban... -de ez kb nettó 21 ezer és az évelőt egysziket se viszi.
Nem tom hogy ha elhúznák egy Monsoon+ Mustang kezelést , utána alapkezelés hiányában jönne e még muhar? Ha nem akkor ez olcsóbb lenne és erősebb mint az előbbi , de talajhatás nélkül...
Válasz #368. hozzászólásra
Akkor 20-22e Ft-ból nem jönne ki a gyomirtás, ráadásul nem is biztos, hogy használna, mert a Monsoon-t csak és kizárólag az évelő egyszíkű fejlettségi stádiumához érdemes igazítani, különben hatástalan, de mire erre rájössz, már olyan nagyon megerősödik a fenyércirok, és a tarackbúza, hogy utána nincs eszköz a kezedben, hogy kiírtsd (két éve ugyan így jártam, akkor már a hátipermetezővel kiadott RoundUp sem fogta meg...
Ha komoly évelő egyszíkűd van, akkor Monsoon, vagy Clio, és igazísd az érzékeny stádiumhoz... nincs mit osztogatni...
Az osztott kezeléseknek magról kelők esetében van értelme, hogy széles időintervallumban tudd gyomentesen tartani...
Válasz #366. hozzászólásra
Ha szórna valaki simán successort korán,majd később az egyszikűre pl.monsoon-t?
Az évelő egyszikűre,elsősorban fenyércirokra a legjobb szerek egyike a monsoon(lejjebb Agrárteenager is javasolja)az egyszikű hatás mellett számos kétszikűt is visz, a disznóparéj félék, a fekete ebszőlő, a libatopfélék, a mezei acat, a parlagfű, a repcsényretek, a selyemmályva, a szerbtövis,
vadrepce és az árvakelésű napraforgó stb.
Maga a titus osztott kezelése nem jó, csak hozzászoktatod a rimszulfuronhoz...
évelő egyszíkűt nem visz, nem is fog sehogy, ha ilyen gondod van, akkor spec. ehhez kell igazodni...
Viszont a Successor önmagában is jó magról kelők ellen, így kisebb kukorica mellett kiteszed a Titus Plust, majd később, amikor újra jönnek, mehet a Successor, aminek még tartamhatása is van a talajról...
Válasz #362. hozzászólásra
talán fordítva
elöször a sucessor, annak van tartamhatása és az egysziküek kelnek késöbb
Én is használtam már titus plus sussesorral. Az évelő egyszikűeket nem nagyon vitte. Próbálta már valaki a titust osztott kezelésbe kinyomni. Vagy tudnátok valami ütős anyagot évelő egyszikűekre?
A megfelelő kukorica gyomirtót nem a gyomösszetétel határozza meg?
Válasz #360. hozzászólásra
de minek a Banvel mellé még Cambio??
Én szerintem a Titus Plus Gold egy nagyon jó árban lévő termék, tavaly kevés hatékony gyomírtó jött ki enyiből...
(az sem rossz, hogy ketté bontani, és nyomni a Titus-plus-t korábban, és majd később, amikor a magról kelők újra jönnek, rámenni a Succesorral...)
Válasz #360. hozzászólásra
A képviselő nekem a Merlin flex + dezormon -t javasolta,ha kijön évelő cirok akkor + monsoon foltkezeléssel.
Válasz #359. hozzászólásra
Fasza , féltem is , hogy drága lesz. Pláne ha még a Cambiot is hozzászámolom az kb 7000nettó , 20ezer simán
Lehet maradok a Monsoon+Mustang -nál és xarok az alapkezelésre(ez legalább viszi az évelő 1sziket is)
Ááááh nem tom talán még a Géza verziója se rossz...
Válasz #354. hozzászólásra
Szia!
Úgy hallottam kb.13 ezer körül lesz nettóban.
Válasz #357. hozzászólásra
pontosan nem ismerem
Válasz #356. hozzászólásra
de csomagban csak nettó 13ezer , ha egyre gondolunk... Titus Plus Gold
Válasz #353. hozzászólásra
erre a titus, sucessor, banveles csomagra marhára kiváncsi vagyok
ha kölön számolgatom, akkor bőven huszenezer fölött vagyok
????????????
Helló csak azt szeretném kérdezni hogy mostanában lessz-e nálad valami felytágító ?
kicsit bekavarodtál... Légyszi mondj már egy kb árat az Adengo-ra!!!! Saccra is jó...