Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.83 FtUSD399.84 FtCHF435.35 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ÉN tavaly totál gyomírtóztam egy területet. Már minden elszáradt rajta,de ezen a rohadt borsos mentán egy hónap után látszott,hogy nem tetszik neki,de még mindig halvány zöld volt.
DMA6 ez maga a szer De bocsi mert most néztem meg a könybe félre néztem a kétszikűt mindent visz csak ha egyszikű van benne akkor opás :S amúgy 1 liter\ha a dózisa
Borsos mentát kukoricából nem nagyon lehet kiszedni,csak egy darabig megállítani. Én már próbáltam dezormonnal,casperral,mustangal, mindegyik hasonlóan hatott. Ha aszályos év van,és nagy csomóba vannak,nagyon megfogja a kukoricát.
Meg tudná valaki mondani,hogy a dezormon viszi-e a mentaféléket?A legolcsóbb kétszikű gyomok ellen,használom is évek óta,de ebben a mentadologban nem vagyok biztos.
A Titus középdózissal (50g) kb 10500Ft/ha. Fogja a fenyércirkot is. Gazdaságoságosabb megoldás lehet ha van 2szikű gyom is pl: acat a TitusPlus kb 12500Ft/ha
üdv, felhívtuk a területi képviselőt ,azt mondta ameddig bele lehet menni géppel addig ,csak este felé ebbe a melegbe mert a melegbe a sima víz is megperzseli
Mi tavaly Ordax és Motivell Turbo szereket használtuk. Motivell a fenyércirokos területeken kellett. Ordax 5-6 mm bemosó csapadék után a gyepszerű gyomtakarót takarította el úgy hogy kerestük a gazat de nem találtuk még nyár végén sem. Sőt Még a 40 cm-es vaddohányt is megfogta.
Idén is ez lesz!
nem biztos, hogy adnak papír nélkül olyan kis mennyiséget. ha vennél száz litert, akkor nem nézi senki a papirt :-))
van Soroksáron az Agromultisector Kft-nél. vagy Alsónémedin a Móré Gyurinál is. de minden növényvédőszer forgalmazónál beszerezhető.
Üdv GÉZA hol lehet kapni ezt a szert,nekem most bújik a kuki de a tarack már 10cm-is.Nekem 1l-is elégvolna belőle csak az a kérdés hogy könyv nélkül adnak-e.
Én tavaly a mester pak-ot használtam 5ha-os kiszerelésben van, mindent gyomot kivisz de nagyon vigyázz mert harmatos párás kukoricára kezelése TILOS mert megfogja, amelyik földem tavaly tele volt tarack buzával az idé se hire se hamva
Évek óta használom,kicsit megcsípi a kukorica levelét de azt hamar kinövi.Én 2lit/ha val megyek és az évelö egysziküeket simán viszi.Amíg volt atrazin addig 1kg atrazin+0.8l dezormon+2lit Moonson adtam.Ez nálam tökéletes volt.
Válasz #156. hozzászólásra
A monsoonból 2.2-2.5l/ha kell,ha erősen fertőzött évelő egyszikűvel én a nagyobb dózist választanám.Literjét4418ft+áfa-ért vettem.
8753 hozzászólás
Válasz #189. hozzászólásra
Hali!
Használj Laudis-t. Nagyon jó a f.cirkot is megfogja meg az acatot is. 1,7-2,2 l/ha dózisban
Válasz #201. hozzászólásra
A banvel viszi jól kukoricában csak a dezormon árának négyszerese-((
ÉN tavaly totál gyomírtóztam egy területet. Már minden elszáradt rajta,de ezen a rohadt borsos mentán egy hónap után látszott,hogy nem tetszik neki,de még mindig halvány zöld volt.
Válasz #195. hozzászólásra
Magában semmit nem visz.2,5 liter/ha-ral az acatot nem vitte ki.
Válasz #194. hozzászólásra
Kösz,egy próbát azért megér.
Válasz #196. hozzászólásra
DMA6 ez maga a szer De bocsi mert most néztem meg a könybe félre néztem a kétszikűt mindent visz csak ha egyszikű van benne akkor opás :S amúgy 1 liter\ha a dózisa
Válasz #196. hozzászólásra
nem hatóanyag
Válasz #195. hozzászólásra
Ez a hatóanyag melyik vegyszerbe van? Nem vagyok olyan nayg vegyszerész.
Válasz #194. hozzászólásra
DMA?
Az tán mindent kivisz csak a kuki marad meg nem?
Válasz #191. hozzászólásra
Borsos mentát kukoricából nem nagyon lehet kiszedni,csak egy darabig megállítani. Én már próbáltam dezormonnal,casperral,mustangal, mindegyik hasonlóan hatott. Ha aszályos év van,és nagy csomóba vannak,nagyon megfogja a kukoricát.
Válasz #192. hozzászólásra
Csúnyán ki fognak innen zárni! Már több topik is a hirdetéseiddel van tele.
Moderálási elveink miatt törölve.
2009-05-18 17:20:56
Meg tudná valaki mondani,hogy a dezormon viszi-e a mentaféléket?A legolcsóbb kétszikű gyomok ellen,használom is évek óta,de ebben a mentadologban nem vagyok biztos.
Köszönöm!
Sziasztok!
Csemegekukoricára ajánljatok valami jó gyomírtót állomány kezelésre. Előre is köszönöm.
Válasz #186. hozzászólásra
A Titus középdózissal (50g) kb 10500Ft/ha. Fogja a fenyércirkot is. Gazdaságoságosabb megoldás lehet ha van 2szikű gyom is pl: acat a TitusPlus kb 12500Ft/ha
Válasz #186. hozzászólásra
Jó, de nem a legolcsóbb, meg kell hozzá 2szíkő ellen is valami.
Remélem kapsz majd konkrétabb választ!
Sziiaszok!
Nem tudnátok segíteni hogy a TITUSZ gyomírtó milyen és mennyibe kerűl?Köszi
Válasz #184. hozzászólásra
Köszöntem,majd rápróbálok.
Válasz #183. hozzászólásra
üdv, felhívtuk a területi képviselőt ,azt mondta ameddig bele lehet menni géppel addig ,csak este felé ebbe a melegbe mert a melegbe a sima víz is megperzseli
Válasz #147. hozzászólásra
Hali a kuki hány leveles fejlettségéig lehet menni a laudissal?Mert kipróbálnám én is.
Válasz #149. hozzászólásra
Üdvözöllek Sándor,MÓRÉ GYURINAK a címe kellene nékem ha segítenél.
Sziasztok! Clio + 1 liter Cambio-t használtatok-e,milyen volt,évelő kétszikűre jó volt-e?
Válasz #176. hozzászólásra
(Van még ott tartalék !)
Válasz #178. hozzászólásra
de már egy kannánál ennyi mi a helyzet ha már kettővel veszel?vagy egy kartonnal netán több kartonnal?
Válasz #175. hozzászólásra
Néztem kb.kités árak.Naprákat megsorművelőztem,a kukit elkezdtem.A lúdtalp kapa nedveset hoz fel.
Válasz #176. hozzászólásra
az már jobban hangzik
Válasz #174. hozzászólásra
Trigo(kp)4418ft/l+áfa a monsoon.
Laci
www.agroyal.hu
Mifelénk a KITE a legolcsóbb,a Monsoon 5500ft /liter ,bruttóban.DMA-6 1395ft bruttóban.
Mi tavaly Ordax és Motivell Turbo szereket használtuk. Motivell a fenyércirokos területeken kellett. Ordax 5-6 mm bemosó csapadék után a gyepszerű gyomtakarót takarította el úgy hogy kerestük a gazat de nem találtuk még nyár végén sem. Sőt Még a 40 cm-es vaddohányt is megfogta.
Idén is ez lesz!
Válasz #171. hozzászólásra
Géza ha jól emlékszem neked van saxoniához aprómagvetőelemed,ne add oda senkinek engemfog érdekelni.
Válasz #170. hozzászólásra
én váctól 10km-re lakom penc a neve a falunak
Válasz #169. hozzászólásra
nem tudom a cimét csak annyit hol van Alsónémedin az üzlete
de a Józan biztos tudja
te hovavalósi vagy?
Válasz #168. hozzászólásra
Géza eza jó emailem greczi_janos@freemail.hu
Válasz #164. hozzászólásra
Géza a GYurinak a címe kellene,küld el nekem emailbe greczi_janosfreemail@.hu
Válasz #166. hozzászólásra
Köszönöm a választ de utána járok hogy hol tudnám megvenni,mert erre a gazdák nemigen segítőkészek.
Válasz #163. hozzászólásra
vegyél literes motivell-t, vagy millagro-t.
1 liter nehéz dió lesz,mert a legkisebb kiszerelés 5liter.Próbáld meg egy gazdatárstól beszerezni!
nem biztos, hogy adnak papír nélkül olyan kis mennyiséget. ha vennél száz litert, akkor nem nézi senki a papirt :-))
van Soroksáron az Agromultisector Kft-nél. vagy Alsónémedin a Móré Gyurinál is. de minden növényvédőszer forgalmazónál beszerezhető.
Válasz #159. hozzászólásra
Üdv GÉZA hol lehet kapni ezt a szert,nekem most bújik a kuki de a tarack már 10cm-is.Nekem 1l-is elégvolna belőle csak az a kérdés hogy könyv nélkül adnak-e.
Én tavaly a mester pak-ot használtam 5ha-os kiszerelésben van, mindent gyomot kivisz de nagyon vigyázz mert harmatos párás kukoricára kezelése TILOS mert megfogja, amelyik földem tavaly tele volt tarack buzával az idé se hire se hamva
Válasz #157. hozzászólásra
Évek óta használom,kicsit megcsípi a kukorica levelét de azt hamar kinövi.Én 2lit/ha val megyek és az évelö egysziküeket simán viszi.Amíg volt atrazin addig 1kg atrazin+0.8l dezormon+2lit Moonson adtam.Ez nálam tökéletes volt.
A monsoonból 2.2-2.5l/ha kell,ha erősen fertőzött évelő egyszikűvel én a nagyobb dózist választanám.Literjét4418ft+áfa-ért vettem.
Válasz #158. hozzászólásra
a kuki 5-7 leveles állapotáig és a taracknak kellően nagynak kell lennie(20cm)
Válasz #157. hozzászólásra
mikor kell permetezni vele, a kuki hanyleveles idoszakaban?
tarackra a moonson 2,2 liter/ha elég jó árban van nekem bevált. a motivel (milagro) drágább
Válasz #154. hozzászólásra
ezeket nem nagyon ismerem,
melyikbol mennyi kell egy hektarra es melyik milyen arban van?
kerlek segitsetek, holnap le szretnem permetezni....
Válasz #153. hozzászólásra
Szerencsére böven van már jó vegyszer a problémádra,Moonsoon,motivell,alterego stb