Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sajnos a gyomirtón nem sokat lehet spórolni, mert megeshet hogy felül kell kezelni az olcsó preemergens szereket.
Én már 4-5 éve csak biztosra megyek, Monsoon, Motivell T., és 2007-töl Laudis.
értem! A monsoon-ról olvastam hogy viszi, de azért kérdezz meg valami profibbat is mint én mert vegyszerezés ügyben én is innen szoktam tanácsot kérni:)) A lumax az tényleg jó, de hogy a naprát kiüti e nem tudom! Sok sikert hozzá!
szerintem viszi azt is, de jólaci biztos tudja! A leírásban azt irja hogy egy és kétszíkű magról kelő gyomok ellen! Az enyémbe nem volt napraforgó ugyhogy nem tudom 100%-ra mondani! Különben meg küld ki a kombájososdat hogy kapálja meg mostmár ha tavaly meg elszorta a napraforgót!
Én lumax-al nyomtam és Jólaci ajánlotta! 4,5 liter/hektár+nedvesítő+4 kg nitrogén! Nem tudom már ki irta de visz mindent mint kártyába a piros hetes:)))
a lumax kijuttatását a gaz fejlettségéhez kell igazítani ez 2-4 levél. ami kint van azt kinyirja + van tartamhatása, mert eső után a később kelőket is írtja
vetés után,és 3 leveles között kb.van3 hét+2héten belől csapadék,ez 5 hét 5 héten belől csak van csapadék,ógy kell időziteni,mikor esőt jósolnak akkor szórni.
dehogy szortam,majd vetés után hogy mennyi csapadék kell azt nem lehet megmondani,minnél több annál jobb!az idén gondban voltam,a tavasziszántás miatt,(rögöseeb mint az őszi)de 2 növényvédő mérnök azt mondta nyugodtan kiszórhatom,jól kötődik a talajhoz.
a LUMAX kijuttatási ideje vetés után,és a kukorica 3 leveles állapotáig.a kezelés alatt kikelt gyomokat pusztitja,és az uttánna kelőkre van talajhatása.én elvetem a kukit meg a naprát,utánna gyűrűshenger,(mert tavasziszántás) utánna lefújunk mindent gyomirtóval kukit naprát gabonát.ez idő alatt lehet már kikelt kuki is de nem baj,a lényegvegyszerezés után kb.2 héten belől legyen csapadék.ha kap csapadékot ,olyan lessz a kukifölded mintha gázpörzsölővel mentél volna végig.
ezzel egyet értek csak azt irja hogy preemergensen kell kijutattni ha lehet! De nekem ez már postemeergens lesz! Jó hatása van még akkor is ha postemmergensen jutattom ki? Te hogy szoktad jólaci? Állományba kezeled vagy vetés után kelés előt?
meg próbáld ki ,ha nem bizol benne kis területen,de józan paraszt ésszel vizsgáld,mutass olyan vegyszert ami 3 hatóanyagot tartalmaz?3 levesles korig szórható,és ha kap esőt egész évre van talajhatása
8741 hozzászólás
Válasz #90. hozzászólásra
akkor oda nehézbombázó kell !!!
ha van bőven gyomod akkor 1 x nem úszod meg, szerintem.
Válasz #89. hozzászólásra
egysziku es ketsziku is egyarant.
nem volt gyomirtozva a tarlo....
Válasz #81. hozzászólásra
tarlót kezeltél -e az idén ? (totálissal)
magról kelő ?
évelő ?
kétszik ?
egyszik ?
milyen gyom várható ?
Sajnos a gyomirtón nem sokat lehet spórolni, mert megeshet hogy felül kell kezelni az olcsó preemergens szereket.
Én már 4-5 éve csak biztosra megyek, Monsoon, Motivell T., és 2007-töl Laudis.
okok
Akkora a zűr meg a zavar, h. MÉG semmire......
Válasz #79. hozzászólásra
azert kerdeztem, hogy ti milyen gyomirtokra gondoltok ebben a zurzavaros idoszakban....
Válasz #78. hozzászólásra
Felénk a motivel trbó, a tuti,de nem éppen a legolcsóbb.
Válasz #78. hozzászólásra
Ez nem így működik...
Hogy legjobb, leg1xűbb, leg................
De mivel szaki vagy, ezt Te is tod!:-))
Válasz #76. hozzászólásra
milyen gyomirtok lennenek a legjobb megoldasok?
Válasz #76. hozzászólásra
:)
hat ilyen mutragya-arak mellet nagyon oda kell figyelni erre is...
Válasz #75. hozzászólásra
olcsót
Milyen preemergens es posztemergensgyomirtast terveztek az idenre???
Válasz #73. hozzászólásra
Na ezt nem tudom, majd elválik!!
Válasz #72. hozzászólásra
de egy ocsó hormon kiviszi
Válasz #70. hozzászólásra
Erről le maradtunk!!De köszi neked is!!
Válasz #69. hozzászólásra
Köszi!! Ilyenkor már ráférne az emberre!!
Válasz #65. hozzászólásra
LUMAX vitte volna de nagyon,az idén is azt szórtam,ismét kellemeset csalódtam a szerbe.
Válasz #68. hozzászólásra
értem! A monsoon-ról olvastam hogy viszi, de azért kérdezz meg valami profibbat is mint én mert vegyszerezés ügyben én is innen szoktam tanácsot kérni:)) A lumax az tényleg jó, de hogy a naprát kiüti e nem tudom! Sok sikert hozzá!
Válasz #66. hozzászólásra
Ez nem tavalyról maradt hanem 3 éves vetés után jött ki edig nem volt baj csak az idén edte ki a fene!!
nézzegettem a vegyszereket! a Monsoon viszi a naprát is. Kétszikű gyomnövények:
disznóparéj- félék, fehér libatop*, parlagfű, selyemmályva, csattanó maszlag,
fekete ebszőlő, terebélyes laboda*, repce, vadkender, mezei acat*, árvakelésű
napraforgó, egynyári szélfű, szerbtövis- félék*, vadrepce, repcsényretek
szerintem viszi azt is, de jólaci biztos tudja! A leírásban azt irja hogy egy és kétszíkű magról kelő gyomok ellen! Az enyémbe nem volt napraforgó ugyhogy nem tudom 100%-ra mondani! Különben meg küld ki a kombájososdat hogy kapálja meg mostmár ha tavaly meg elszorta a napraforgót!
Válasz #64. hozzászólásra
De nekem az a baj, hogy a kukiban ki jött a napra és ezt vitte volna az is??
Én lumax-al nyomtam és Jólaci ajánlotta! 4,5 liter/hektár+nedvesítő+4 kg nitrogén! Nem tudom már ki irta de visz mindent mint kártyába a piros hetes:)))
Válasz #62. hozzászólásra
jó lesz a hatás csak a max. dózist kell adni.
Válasz #60. hozzászólásra
Köszi a segítséget 2,4D-dezormont vettünk és majd meglátjuk a hatást!!
Válasz #59. hozzászólásra
Guardien max+merlin
2-3 leveles!
Válasz #58. hozzászólásra
Ha nem nagy a kukorica, akkor 2,4D - dezormon, esteron, U46D fkuid,lehet válogatni...
Válasz #58. hozzászólásra
eddig mit használtatok?
milyen fejletségű a kuki?
Válasz #57. hozzászólásra
de kérnék vegyszer nevet is ha lehet!! Köszi!!
Válasz #56. hozzászólásra
a naprát a legegyszerübb írtani a kukiban
minden kétszikűírtó kiviszi
Milyen vegyszert kell használni ami elviszi a naprát a kukiból??
3 évre jött ki és tele van a vetés!!!
Válasz #51. hozzászólásra
a lumax kijuttatását a gaz fejlettségéhez kell igazítani ez 2-4 levél. ami kint van azt kinyirja + van tartamhatása, mert eső után a később kelőket is írtja
Válasz #52. hozzászólásra
optimista legyél.
Válasz #50. hozzászólásra
+ pénz akkor ez is!
Válasz #51. hozzászólásra
jó úgy mind most mi!! Mondja és csak szél van semmi eső!!
Válasz #49. hozzászólásra
vetés után,és 3 leveles között kb.van3 hét+2héten belől csapadék,ez 5 hét 5 héten belől csak van csapadék,ógy kell időziteni,mikor esőt jósolnak akkor szórni.
Válasz #49. hozzászólásra
igen ez benne van a mezőgazdaságban,megyünk állományban .eső nélkül is hat valamit.
Válasz #48. hozzászólásra
és ha nincs csapadék akkor mi van?? Szórtam potyára??
Válasz #47. hozzászólásra
dehogy szortam,majd vetés után hogy mennyi csapadék kell azt nem lehet megmondani,minnél több annál jobb!az idén gondban voltam,a tavasziszántás miatt,(rögöseeb mint az őszi)de 2 növényvédő mérnök azt mondta nyugodtan kiszórhatom,jól kötődik a talajhoz.
Te már kiszortad a LUMAXOT?
És mennyi csapadék kell hogy bemossa a lumaxot! 10-20 mm?
Válasz #44. hozzászólásra
a LUMAX kijuttatási ideje vetés után,és a kukorica 3 leveles állapotáig.a kezelés alatt kikelt gyomokat pusztitja,és az uttánna kelőkre van talajhatása.én elvetem a kukit meg a naprát,utánna gyűrűshenger,(mert tavasziszántás) utánna lefújunk mindent gyomirtóval kukit naprát gabonát.ez idő alatt lehet már kikelt kuki is de nem baj,a lényegvegyszerezés után kb.2 héten belől legyen csapadék.ha kap csapadékot ,olyan lessz a kukifölded mintha gázpörzsölővel mentél volna végig.
ezzel egyet értek csak azt irja hogy preemergensen kell kijutattni ha lehet! De nekem ez már postemeergens lesz! Jó hatása van még akkor is ha postemmergensen jutattom ki? Te hogy szoktad jólaci? Állományba kezeled vagy vetés után kelés előt?
Válasz #42. hozzászólásra
A kukorica 3 leveles állapotáig vagy a gyom 3 leveles állapotáig?
Válasz #41. hozzászólásra
meg próbáld ki ,ha nem bizol benne kis területen,de józan paraszt ésszel vizsgáld,mutass olyan vegyszert ami 3 hatóanyagot tartalmaz?3 levesles korig szórható,és ha kap esőt egész évre van talajhatása