Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #7735. hozzászólásáraÉn közvetlen a vetés utánn tettem a glifót, ősszel el volt készitve a talaj, tavaszal már nem nyúltam hozzá. Rávetettem a kikelt gyomra, és 5 nappal a vetés után ment a glifí + Wing.
Tarack kiesett, aszat úgy szintén, csak a feketeszeder jelent meg a területen gyomirtás utánn.
Válasz huakpeso #7726. hozzászólásáraSzia!
Sumicorn ban nem csalódsz/
A cirokra viszont nem az kell./
Laudist váltott már 2,2 l/ ha nal is gazos maradt.Hozzászokott.
Válasz huakpeso #7726. hozzászólására Mivel fel van gyomosodva a földed, valószínűleg lesznek már ott évelő gyomok is, ezért vess bele kalászost, és annak a tarlóját fújd le valami glifozát-al, 5l/ha lehetőleg augusztus második felében.
Kukoricában meg amit írtam, Monsoon Active
Válasz huakpeso #7726. hozzászólásáraTeljes gyomtalanításra a totál gyomirtót ajánlom. De viccen kívül. Ha magágykészításkor, vetéskor van a területen életben lévő gyom, az túlfejlett lesz, mire posztban rámész, bàrmivel. A poszt szerek a kicsi gyomokat szeretik kivinni, 20 centisből nem minddel bánnak el. Tehát ha olyan necces a parcella, vetés után pár nappal húzd le totállal, és akkor a poszt szerek is hatnak. Kivéve pipacs azt a laudis nem tudja, bár totál után nagyra úgyse nő
Válasz huakpeso #7726. hozzászólásáraLaudist használunk mi is, nálam tarol, csak 2 l/ha-val is (kivéve aprószulák), sőt szerintem az utó vagy tartamhatás is működik! Előtte viszont egy olcsóbb 2,4D 3 leveles kor körül, aztán a laudist max 6-7 leveles korban illetve ahogy a gyomok fejlettsége kívánja! Jah és persze a két kezelés között azért némi idő (10-14 nap)
Sziasztok.
Tudnátok segíteni kukorixa gyomirtására mit ajánlanátok. 1ha földön.Laudist használtam eddig de vagy idövel visszanő vagy pl valamilyen gyommal nem is bir. Teljes gyomtalanitásra keresnék szert.
Köszönöm a tanácsokat
Ha jól tudom idén használhattuk utoljára a Force granulátumot vetésnél.
Van valami új helyette, vagy mégiscsak engedélyezik még egy évet?
Tud valaki valamit?
Válasz ZZ #7714. hozzászólásáraNálam a Maister-power a bayer-tol még a perjét is megfogta. Meg nem fogja olni, de teljesen lilássárga, és még a mostani nagy esok után sem zoldult ujra. Poszt-ban talán a legjobb. Még a félméteres acatot =s kamillát is megfekteti ugy, hogy ezéven már labdába nem tug.
I am <ahref="https://www.fieldengineer.com/blogs/how-can-a-field-maintenance-technician-help"> Field Maintenance Technician</a> in charge at
field engineer
Üdv. PRINCIPAL PLUS,SUCCESSOR TRENDel lett permetezve a kukorica és nagyon sok Fénycirok maradt benne . A Laudis lehet még megoldás?? Vagy ki mit ajánlana?? 6-8 levélben van a kukorica. köszönöm.
Válasz cross #7707. hozzászólásáraKöszönöm!
Igazad van. Oda a műtrágya nedves volt. És ahol felboltozodott a gége csőben, ott ugye felül a csiganal kezdte el kidolgozni.
Amikor észrevettem megigazitottam, de úgy látszik h nem elégszer.
Nekem az van ami a kft gépén éppen fel van szerelve.
Mi anno lóval húzattunk és az volt.
A kukoricát vetés után a 7. 8. ik napon könnyű berenával bekapáltuk. Majd lóval háromszor húzattuk. (mert minden húzatás 5 mm-sőt jelent. Én így tanultam.
Gyerek voltam és vezetni kellett a lovat, mert az akkor éppen nem fordult vissza a sor végén,meg olyan nagy volt a tengeri, hogyha átment volna a másik sorba akkor csinál egy csomó kárt.
Ezt 50 évvel ezelőtt kezdtem.
A talajszelvény vizsgálatot 3 hónapja a gazdabot helyett az ásót 6 hónapja használom. Sajnos korábban kellett volan kezdenem, de ez van.
Megyek leszűröm a csalánt, hogy lombtrágyaként kijuttassam a kukoricára.
Mivel esik az eső behúzódok az eresz alá.
Válasz Radocz #7698. hozzászólásáraElég későn kezdte,én 10 éve. Ahhoz mit szól hogy az idén ahol lúdtalkapás kombinátor ment,sokkal jobban meg őrizte a nedvességet a talajban,mind a lándzsás ?
Válasz Radocz #7698. hozzászólásáraElég későn kezdte,én 10 éve. Ahhoz mit szól hogy az idén ahol lúdtalkapás kombinátor ment,sokkal jobban meg őrizte a nedvességet a talajban,mind a lándzsás ?
Válasz bandigh #7693. hozzászólására úgy állítottuk be hogy az útólsó kapa után szépen vissza fordult a föld s érte a kuki tövét is meg középen is maradt 2-3 puha föld az amiről te írtál a burgonya bakhát húzó amely akár 30 cm földet tol fel ott nincs porhanyós föld a sor közén
Válasz mtz1221 #7697. hozzászólásáraMilyen sorközmüvelőd van ?? Hagyományosnál sokan csinálnak felénk olyat hogy tesznek az oldalazó kapák mellé lapkákat,és kis 7-10 centis dombot oda túr egymenetben a tövekre.
Válasz Sk Laci #7694. hozzászólásáraA forgókat nem kell!megcsinàlni és kész. Vagy össze venni a támasztó rudatt ott. Nedvességről meg anyit hogy aszályos meleg évben ha beleásol,akkor a simába meg a feltúrt dombjába akkor mindkettőnél 10-15 centinél kezdődik a nedvesség .
Válasz bandigh #7693. hozzászólásáraKét fajta kapatípus létezik erre a technológiára, mi azt használjuk ami hagy maga után porhanyós réteget, és még a bakhát méretét is lehet szadájozni.
Válasz Sk Laci #7692. hozzászólásáraAkkor szokták csinálni mikor még éppen bele tud menni a gép, utána záródnak a sorok, gyom nem lesz. Viszont a sorközből kidobja a porhanyósat, tehát amikor szárad majd a föld, ott hamar szét fog repedni rendesen. Meg az aratáskor fognak szídni rendesen mert a végén pepattog a kombájn
Válasz apuci #7688. hozzászólásáraSzerintem így rengeteg a nedvességveszteség. Esős évben nem olyan gond, de szárazban....
Mások dolog a beázot gyomirtó "filmréteg" megszünik, és a sorközben így nincsen ami a gyomokat visszafogja. Ha a klaszikus sorközmüvelésnél kb4-5 cm mélységig igaz, hogy megsértjük a filmréteget, de a felső réteget kevergetjük, ahová beázok a gyomirtó. Nem hiába írják a talajon keresztül ható gyomirtókra a szükséges 15 mm 14 napon belüli esőmennyiséget a sikeres hatás elérésére.
Lehet jövőre kipróbálok egy darabot. Kézzel feltöltöt 2-3 sort 10 m hosszan, majd figyelem a hatást.
8741 hozzászólás
Válasz Gergő1220 #7740. hozzászólásáraÚgy értem lehet hogy nagyon ki kell várni a vetéssel, és nem tudod mennyi akar még kijönni.
Válasz Sk Laci #7736. hozzászólásáraCsak nem kel mindig ki a tarack időben a kukorica előtt.Akkor ugyanúgy Monsonoshatsz.
Válasz istvanppp #7737. hozzászólásáraUgyan az mintha naprában hasznàlnád
Válasz Sk Laci #7736. hozzászólásáraEz is megoldás
Van aki használ Wing-P kukorica gyomírtására? Megmaradt 30 liter és jövőre nem tervezek napraforgót vetni.
Válasz kukaccsosz #7735. hozzászólásáraÉn közvetlen a vetés utánn tettem a glifót, ősszel el volt készitve a talaj, tavaszal már nem nyúltam hozzá. Rávetettem a kikelt gyomra, és 5 nappal a vetés után ment a glifí + Wing.
Tarack kiesett, aszat úgy szintén, csak a feketeszeder jelent meg a területen gyomirtás utánn.
Válasz Gepi #7733. hozzászólásáraMonsoon active, vagy duos kukorica + Focus ultra vagy tarlón totális.
Az utóbbi kettő megoldás a legjobb
Válasz Gepi #7733. hozzászólásáraKapazin!
Tarack gyom ellen melyik gyomirtó hat a legjobban?
Válasz huakpeso #7726. hozzászólásáraSzia!
Sumicorn ban nem csalódsz/
A cirokra viszont nem az kell./
Laudist váltott már 2,2 l/ ha nal is gazos maradt.Hozzászokott.
Válasz huakpeso #7726. hozzászólására Mivel fel van gyomosodva a földed, valószínűleg lesznek már ott évelő gyomok is, ezért vess bele kalászost, és annak a tarlóját fújd le valami glifozát-al, 5l/ha lehetőleg augusztus második felében.
Kukoricában meg amit írtam, Monsoon Active
Válasz huakpeso #7726. hozzászólásáraMonsoon Active
Válasz bandigh #7728. hozzászólására
Egyetértek, a totált nem írtam, ha már veréskor annyira gáz a helyzet!
Válasz huakpeso #7726. hozzászólásáraTeljes gyomtalanításra a totál gyomirtót ajánlom. De viccen kívül. Ha magágykészításkor, vetéskor van a területen életben lévő gyom, az túlfejlett lesz, mire posztban rámész, bàrmivel. A poszt szerek a kicsi gyomokat szeretik kivinni, 20 centisből nem minddel bánnak el. Tehát ha olyan necces a parcella, vetés után pár nappal húzd le totállal, és akkor a poszt szerek is hatnak. Kivéve pipacs azt a laudis nem tudja, bár totál után nagyra úgyse nő
Válasz huakpeso #7726. hozzászólásáraLaudist használunk mi is, nálam tarol, csak 2 l/ha-val is (kivéve aprószulák), sőt szerintem az utó vagy tartamhatás is működik! Előtte viszont egy olcsóbb 2,4D 3 leveles kor körül, aztán a laudist max 6-7 leveles korban illetve ahogy a gyomok fejlettsége kívánja! Jah és persze a két kezelés között azért némi idő (10-14 nap)
Sziasztok.
Tudnátok segíteni kukorixa gyomirtására mit ajánlanátok. 1ha földön.Laudist használtam eddig de vagy idövel visszanő vagy pl valamilyen gyommal nem is bir. Teljes gyomtalanitásra keresnék szert.
Köszönöm a tanácsokat
Köszönöm
Válasz Sk Laci #7722. hozzászólásáraÉn úgy tudom nálunk 2023-ig megvan az engedélye
Válasz Sk Laci #7722. hozzászólásáraSzia idén innen vettem a startert Ő ezt ajánlotta mellé. Tapasztalat még nincs majd jövőre.
https://www.agrovacio.hu/amg-pro-tech-mikrogranulalt-talajkondicionalo-rovaruzo-keszitmeny_c15.
Ha jól tudom idén használhattuk utoljára a Force granulátumot vetésnél.
Van valami új helyette, vagy mégiscsak engedélyezik még egy évet?
Tud valaki valamit?
Válasz ZZ #7714. hozzászólásáraszerintem az csillagpázsit
Válasz ZZ #7714. hozzászólására2.5 liter/ha Laudis képes ilyenre, meg talán a Monsoon Active is.
Válasz ZZ #7714. hozzászólásáraNálam a Maister-power a bayer-tol még a perjét is megfogta. Meg nem fogja olni, de teljesen lilássárga, és még a mostani nagy esok után sem zoldult ujra. Poszt-ban talán a legjobb. Még a félméteres acatot =s kamillát is megfekteti ugy, hogy ezéven már labdába nem tug.
Válasz Batka #7715. hozzászólásáraAkkor mi szedi ki a totálon kivül meg a kapán??
Válasz zsoltrs #7709. hozzászólásáraSemmi baja nem lesz.Én mindig 200kg pétit szórok csak úgy natúr állományra, sosincs gond.
Válasz zsoltrs #7709. hozzászólásáraIgen simán elnövi. Mi is hibáztunk most hogy megindult a növény, már nem is látszik hogy volt valami.
Válasz ZZ #7714. hozzászólásáraEz nem szedte ki, egy hét és újra zöld lesz....
Melyik egyszikű írtó szedi így ki a tarackot, fenyèrcirkot a kukiból ???
Milagro 240, principal sajnos már gyengèk ilyen mutatványra, mint a kèpen
Válasz skodakocsis #7711. hozzászólásáraLaudis legfeljebb a magrol kelot viszi ki, ha...
haha lol
I am <ahref="https://www.fieldengineer.com/blogs/how-can-a-field-maintenance-technician-help"> Field Maintenance Technician</a> in charge at
field engineer
Üdv. PRINCIPAL PLUS,SUCCESSOR TRENDel lett permetezve a kukorica és nagyon sok Fénycirok maradt benne . A Laudis lehet még megoldás?? Vagy ki mit ajánlana?? 6-8 levélben van a kukorica. köszönöm.
Válasz kukaccsosz #7708. hozzászólásáraKöszi
Válasz cross #7707. hozzászólásáraKöszönöm!
Igazad van. Oda a műtrágya nedves volt. És ahol felboltozodott a gége csőben, ott ugye felül a csiganal kezdte el kidolgozni.
Amikor észrevettem megigazitottam, de úgy látszik h nem elégszer.
Mindig tanul az ember.
Kinövi?
Válasz zsoltrs #7706. hozzászólásáraIgen rászóródott a kukoricára a műtrágya
Válasz zsoltrs #7706. hozzászólásáraTalán rászórtad a növényre a műtrágyát?
Hali.
Szerintetek ezt mi okozza? Egy táblában vagy 6 sor ilyen. Laudis biztos n.
És 6 sorból mindig az 5.
Kultiztam pár napja, 200kg mast tettem rá. Duplán nem kapaltam, de gondolom 400 kilótól se kellene h baja legyen.
Válasz apuci #7696. hozzászólására
Válasz mtz1221 #7703. hozzászólásáraEzt másik topikban kellene megbeszélnünk.
Nekem az van ami a kft gépén éppen fel van szerelve.
Mi anno lóval húzattunk és az volt.
A kukoricát vetés után a 7. 8. ik napon könnyű berenával bekapáltuk. Majd lóval háromszor húzattuk. (mert minden húzatás 5 mm-sőt jelent. Én így tanultam.
Gyerek voltam és vezetni kellett a lovat, mert az akkor éppen nem fordult vissza a sor végén,meg olyan nagy volt a tengeri, hogyha átment volna a másik sorba akkor csinál egy csomó kárt.
Ezt 50 évvel ezelőtt kezdtem.
A talajszelvény vizsgálatot 3 hónapja a gazdabot helyett az ásót 6 hónapja használom. Sajnos korábban kellett volan kezdenem, de ez van.
Megyek leszűröm a csalánt, hogy lombtrágyaként kijuttassam a kukoricára.
Mivel esik az eső behúzódok az eresz alá.
Válasz Mihály #7700. hozzászólására 2-3 cm puha földet akartam írni
Válasz bandigh #7693. hozzászólására úgy állítottuk be hogy az útólsó kapa után szépen vissza fordult a föld s érte a kuki tövét is meg középen is maradt 2-3 puha föld az amiről te írtál a burgonya bakhát húzó amely akár 30 cm földet tol fel ott nincs porhanyós föld a sor közén
Válasz mtz1221 #7697. hozzászólásáraMilyen sorközmüvelőd van ?? Hagyományosnál sokan csinálnak felénk olyat hogy tesznek az oldalazó kapák mellé lapkákat,és kis 7-10 centis dombot oda túr egymenetben a tövekre.
Válasz mtz1221 #7697. hozzászólására"ha beleásol,"
Te mióta ásol?
Én 6 hónapja.
Válasz Sk Laci #7694. hozzászólásáraA forgókat nem kell!megcsinàlni és kész. Vagy össze venni a támasztó rudatt ott. Nedvességről meg anyit hogy aszályos meleg évben ha beleásol,akkor a simába meg a feltúrt dombjába akkor mindkettőnél 10-15 centinél kezdődik a nedvesség .
Válasz bandigh #7693. hozzászólásáraKét fajta kapatípus létezik erre a technológiára, mi azt használjuk ami hagy maga után porhanyós réteget, és még a bakhát méretét is lehet szadájozni.
Válasz bandigh #7693. hozzászólásáraBiztosan talajfüggő, de Én is azért hagytam abba mert pár hét alatt iszonyat repedések lettek a sorközökben.
Válasz bandigh #7693. hozzászólásáraErre a betakarítási "kellemetlenségre" gondoltam. Ami jobban zavar, az a nedvességvesztés.
Válasz Sk Laci #7692. hozzászólásáraAkkor szokták csinálni mikor még éppen bele tud menni a gép, utána záródnak a sorok, gyom nem lesz. Viszont a sorközből kidobja a porhanyósat, tehát amikor szárad majd a föld, ott hamar szét fog repedni rendesen. Meg az aratáskor fognak szídni rendesen mert a végén pepattog a kombájn
Válasz apuci #7688. hozzászólásáraSzerintem így rengeteg a nedvességveszteség. Esős évben nem olyan gond, de szárazban....
Mások dolog a beázot gyomirtó "filmréteg" megszünik, és a sorközben így nincsen ami a gyomokat visszafogja. Ha a klaszikus sorközmüvelésnél kb4-5 cm mélységig igaz, hogy megsértjük a filmréteget, de a felső réteget kevergetjük, ahová beázok a gyomirtó. Nem hiába írják a talajon keresztül ható gyomirtókra a szükséges 15 mm 14 napon belüli esőmennyiséget a sikeres hatás elérésére.
Lehet jövőre kipróbálok egy darabot. Kézzel feltöltöt 2-3 sort 10 m hosszan, majd figyelem a hatást.