Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Frapter #8650. hozzászólásáraSzia én is így gondolkodtam de sajnos még sem így lett. A kukoricát viszont nem értem mért 3-5 levél között volt vagy még van is. Viszont a muhar 1-3 cm között volt most 6-10 cm eső esik szinte naponta és nem értem hol a tartam hatás?
Válasz Sk Laci #8638. hozzászólásáraÉn vártam volna még 7-10 napot a laudisszal. Nem vennék rá mérget, hogy fel tudta így venni a laudist, az előző hatása alatt.
Válasz rtamas76 #8649. hozzászólásáraS-metolaklór tudtommal alapvetően preermergens szer, egyszikűek csírázasa előtt kijuttatva megfelelő bemosó csapadékkal jó, de kikelt gyomokra nem sokat hat, ellenben a kikelt kukorica nem kifejezetten szereti, úgyhogy posztban én kerültem kijuttatását. Mezotrion mérsékelten jó egyszikű ellen, visszazöldülhet. Proszulfuron kétszikűirtó, így nem csoda, hogy Camix posztban hagyott egyszikűt. Van olyan korai poszt eset egyébként, amikor az egyszikű még nem csírázott, kétszikű pedig már van, akkor Camix komolyabb eső előtt kijuttatva jól működhet(ett). De ehhez a csillagoknak együtt kell állniuk.
Válasz Koczka József #8648. hozzászólásáraNemvagyok benne biztos de lehet a klór alpú gyomirtó és egy klórérzékenyebb hibrid és a korai szárazság találkozása. Ez csak okoskodás majd holnap az okosok megmodják.
Válasz rtamas76 #8645. hozzászólásáraSzia Tamás
Az a szomorú hogy amit laudissal fújtam tiszta is és pupig és felette amit meg camix proval az térdig ér és lila vörös, sárga színekben pompázik. És nem értem miért? De majd holnap a szakik meg mondják.
Válasz Sk Laci #8641. hozzászólásáraSzia én a Camix prot használtam és az egyszikű kezd vissza zöldülni és már lassan utól éri a kukoricát csak hogy én nem tudom kapázni mert itt májusban 100 mm eső esett és van ahol áll a víz. Úgy hogy ha te be tudod kapázni az jó. Ezért írtam hogy ne idegeskedj. Én hétfőre hívtam a Syngenta Üzletkötőjét valami majd lesz.
Válasz Koczka József #8640. hozzászólásáraKöszi!
Könnyü mondani, hogy ne idegeskedj.
2 egymás utánni gyirtás sikertelen volt, ne csodálkozz, ha feszült vagyok, hogy harmadjára jó e lessz minden.
1997-től vegyszerezek, de eddig sikertelem gyomirtásom sohase volt. Nem hogy 2 egymás utánn.
Ráadásul a területeim 1/3 már most totál veszteséges a vadkár miatt /oda kombájnak nem kell mennie/.
Válasz Sk Laci #8638. hozzászólásáraSzia Laci pár nap múlva látni fogod ne idegeskedj. Mivel már kezeled előtte így a gyom már nehezebben veszi fel ezért pár nap késés lesz.
A képen látható gyomon /fehér libatop/ milyen időn belül lehet látni a gyomirtó /Laudis 2,2 L/ha / hatását???
Levélelszineződés senkit se tévesszen meg, ez az előző gyomirtó gyatra hatása.
Ma lepermeteztem a kukoricát Laudis-al 2,2 L/ha.
Víz 330 L/ha volt, hogy jó legyen a takarás.
2 órára rá jött egy "zuhé".
Remélem mostan már sikerrel jártam gyomirtás terén.
Válasz Sk Laci #8632. hozzászólásáraNe aggódj, a miénk mint rekord már most elúszott. Fácán a magért, liba a zöldért legeli. Eleve csak 4,5 hektár van, de már vagy 0,5-1 hektár ugrott sajnos.
Válasz A.I. #8631. hozzászólására
Nagyon fogok örülni, ha meg lessz a 8 T/ha.
Nem a legjobb talaj. Lemosott partoldal.
Kukoricaaratás egy kicsit még odébb van.
Remélem, hogy nem lessz gond a vaddal /sohase lehet tudni/.
Válasz Igazi Földönfutó #8629. hozzászólásáraSzia!
Nem szórtam meg.
Eléggé ideges vagyok a sikertelen gyomirtás miatt, nemhogy még a mütrágya miatt megégetett kukoricát nézegessem.
Magágykészitéskor kiment 2q 10/26/26 NPK, meg 120 kg karbamid.
Vetéssel egy menetben 130 kg karbamid.
Vetés után a föld tetejére 110 kg karbamid közvetlenül eső előtt.
Szerintem van kint elég N.
Ha a sorközmüvelőn lett volna mütrágyakijuttató, akkor tettem volna ki 120 kg karbamidot.
Eső eddig elég szépen van a tavalyi évhez képest.
Válasz Sk Laci #8628. hozzászólásáraApropó,műtrágyával megszórtad végül?Én ma szórtam meg 1q/ha pétisóval,hirtelen jött az ötlet,mivel az előrejelzésben lehetséges egy kis eső,gondoltam megkockáztatom.Várom az esőt.
Válasz Koczka József #8624. hozzászólásáraMonsoon aktiv, ami nálunk Maister power név alatt van forgalomban, ugyan eztet használtam a multban. Nálunk max 1,5 L/ha dózis van megengedve.
Idén hagytam magamat rábeszélni az "olcsóra".
Végén így lett a legdrágább
Aki ajánlotta, az is fogta a fejét, mert naponta telefonálgattam, hogy nem tetszik a gyomirtó hatása.
Megpróbálok kihajtani a vegyszeres cégtől valami levéltrágyát "szimbolkus" áron.
Hátha legalább ebben lessz szerencsém.
Válasz termelo #8625. hozzászólásáraMikorra leírta, már ki lett téve a 2. gyomirtó is.
Nem tudok az időben visszamenni...........
A leírtakból a Laudis lett választva, de még meghozzák, addig legalább lehúztam a sarabolóval, mert pár napig nem mond esőt felénk, legalább addig se konkurál a gyom.
Válasz Sk Laci #8623. hozzászólásáraSzia Laci. Én is hagytam magam rábeszélni a Camix pro - ra de egy kalap szart nem ért tettem hozzá dikambát teljes dózissal de ha csak dikambát teszek is ugyan úgy néz ki. Spórolni akartam 300 ezret helyette buktam egy fél millát. Úgy hogy leg közelebb marad a jól bevált monsoon aktív.
Válasz Sk Laci #8621. hozzászólásáraTúlságosan elbiztam magamat a sikeres gyomirtással,..... tévedtem.
Tegnapra a fehér libatop visszaállt és elkezdett nőni.
Lényeg, hogy mindkét gyomirtóra rá van írva, hogy viszi a fehér libatopot.
Jól átvágjuk a termelőt, hagy foggyon a gyomirtó
Ha már a gyomirtó nem vitte, beleálltam "vassal"
Egy kis érdekesség a 2. képen. Kimaradt egy csík, ami nem kapott gyomirtót. Nem sokkal nagyobb, mint a "jól megfizetett szenteltvízzel" gyomirtott.
Azt hiszem a sorközmüvelés elég jó lett.
Ha kihajt a betakart gyom a kukoricasorban, lefújom Laudisal.
Válasz Frapter #8620. hozzászólásáraKöszönöm.
Megtekerte a fehér libatoppot az utoljára kitett gyomirtó /Tudor 114/. A nagyobb növényeken eléggé gyengén látni, de a vegyszeresek szerint nagy valószinüséggel kiüti a gyomot.
Hétfőig várok, ha kellene felülkezelni, akkor a drága Laudis marad......
Válasz Sk Laci #8608. hozzászólásáraDikamba 6 levélig mehet, kukoricában kímeltesebb a 2,4-nél. Mezotrion(nálunk Callisto, de Calaris Pro is lehet, ami terbutilazinnal kevert), tembotrion (nálunk Laudis) 8 levélig mehet, igen kíméletesek a kukoricára.
Callisto 0,25-0,35 l/ha 480 g/l mezotrion
Calaris Pro 1,5-2,3 l/ha, 50 g/l mezotrion+ 326 g/l terbutilazin
Laudis 1,75-2,25 l/ha, 44g/l.
Nagyobb gyomok ellen a nagyobb dózis javallott.
Válasz Rabó001 #8618. hozzászólásáraJa a parlagfű is hamar összeesett,akármilyen nagy volt,csak az egyszikű ejtett gondolkodóba mivel azon nem sok változást láttam,már arra gondoltam lehet rá kell menni még valami mással.
Válasz Igazi Földönfutó #8615. hozzászólásáraAz jó szer. Az egyszikűeken később fog látszani, először csak világosodik, világos zöldek lesznek, aztán tovább. A kétszikűeken hamar látszik, azt a dikamba viszi, szinte 4 óra múlva már kókkad a levele, tekeredik a szulák.
A Principal Plus mikor kezdi kivinni az egyszikűeket,főleg muhar,hat napja fújtam,már minden látványosan kifeküdt,de az egyszikűn nem sok minden látszik.
Válasz Sk Laci #8608. hozzászólásáraDikamba pont ezért jó mert nem csavar, nem pattint.
Mezotrion a Callisto volt először, tembotrion meg a Laudis.
Mivel priccoltad tegnap?
Válasz Frapter #8599. hozzászólásáraDicambától tartok, nehogy pattanjon a szára, mint a 2.4D után 5. levéltől.
Mezotrionból mennyit kellene kitenni g/ha, hogy a fehér libatop leessen?
És mennyit kellene várnom a tegnapi gyomirtás utánn, nehogy "fejenvágjam" a kukoricát?
Tembotrion még nem találkoztam. Melyik gyomirtóban található?
8753 hozzászólás
Válasz Frapter #8650. hozzászólásáraSzia én is így gondolkodtam de sajnos még sem így lett. A kukoricát viszont nem értem mért 3-5 levél között volt vagy még van is. Viszont a muhar 1-3 cm között volt most 6-10 cm eső esik szinte naponta és nem értem hol a tartam hatás?
fenyércirkot mivel tudom megfogni, Laudis intézi? Nikoszulfuron otthagyta..
Válasz Sk Laci #8638. hozzászólásáraÉn vártam volna még 7-10 napot a laudisszal. Nem vennék rá mérget, hogy fel tudta így venni a laudist, az előző hatása alatt.
Válasz rtamas76 #8649. hozzászólásáraS-metolaklór tudtommal alapvetően preermergens szer, egyszikűek csírázasa előtt kijuttatva megfelelő bemosó csapadékkal jó, de kikelt gyomokra nem sokat hat, ellenben a kikelt kukorica nem kifejezetten szereti, úgyhogy posztban én kerültem kijuttatását. Mezotrion mérsékelten jó egyszikű ellen, visszazöldülhet. Proszulfuron kétszikűirtó, így nem csoda, hogy Camix posztban hagyott egyszikűt. Van olyan korai poszt eset egyébként, amikor az egyszikű még nem csírázott, kétszikű pedig már van, akkor Camix komolyabb eső előtt kijuttatva jól működhet(ett). De ehhez a csillagoknak együtt kell állniuk.
Válasz Koczka József #8648. hozzászólásáraNemvagyok benne biztos de lehet a klór alpú gyomirtó és egy klórérzékenyebb hibrid és a korai szárazság találkozása. Ez csak okoskodás majd holnap az okosok megmodják.
Válasz rtamas76 #8647. hozzászólásáraBúza, őszi árpa. Trimmer trió növ szer
Válasz Koczka József #8646. hozzászólásáraElővetemény?
Neken 21ben repceután olyan lila volt, semmi zöld nemvolt rajta. 14t lett.
Válasz rtamas76 #8645. hozzászólásáraSzia Tamás
Az a szomorú hogy amit laudissal fújtam tiszta is és pupig és felette amit meg camix proval az térdig ér és lila vörös, sárga színekben pompázik. És nem értem miért? De majd holnap a szakik meg mondják.
Válasz Koczka József #8644. hozzászólásáraSzia Józsibácsi.
Nekemis kezdenek zoldülni a muharfajok.
4dl adengo korai posztban.
Holnap megyek laudisal.
Sajnos muszáj.
Válasz Sk Laci #8641. hozzászólásáraSzia én a Camix prot használtam és az egyszikű kezd vissza zöldülni és már lassan utól éri a kukoricát csak hogy én nem tudom kapázni mert itt májusban 100 mm eső esett és van ahol áll a víz. Úgy hogy ha te be tudod kapázni az jó. Ezért írtam hogy ne idegeskedj. Én hétfőre hívtam a Syngenta Üzletkötőjét valami majd lesz.
Válasz Sk Laci #8642. hozzászólásáraIgen,csak most jött rá 32mm!Utána azonnal!
Válasz medikus #8639. hozzászólásáraSzép tiszta
Fogod sorközmüvelőzni?
Válasz Koczka József #8640. hozzászólásáraKöszi!
Könnyü mondani, hogy ne idegeskedj.
2 egymás utánni gyirtás sikertelen volt, ne csodálkozz, ha feszült vagyok, hogy harmadjára jó e lessz minden.
1997-től vegyszerezek, de eddig sikertelem gyomirtásom sohase volt. Nem hogy 2 egymás utánn.
Ráadásul a területeim 1/3 már most totál veszteséges a vadkár miatt /oda kombájnak nem kell mennie/.
Válasz Sk Laci #8638. hozzászólásáraSzia Laci pár nap múlva látni fogod ne idegeskedj. Mivel már kezeled előtte így a gyom már nehezebben veszi fel ezért pár nap késés lesz.
Válasz Sk Laci #8638. hozzászólásáraElumis Bang!
A képen látható gyomon /fehér libatop/ milyen időn belül lehet látni a gyomirtó /Laudis 2,2 L/ha / hatását???
Levélelszineződés senkit se tévesszen meg, ez az előző gyomirtó gyatra hatása.
Válasz Dvili #8636. hozzászólására
Válasz Sk Laci #8635. hozzászólásáralaudis 40 perc kb
Ma lepermeteztem a kukoricát Laudis-al 2,2 L/ha.
Víz 330 L/ha volt, hogy jó legyen a takarás.
2 órára rá jött egy "zuhé".
Remélem mostan már sikerrel jártam gyomirtás terén.
Válasz Sk Laci #8630. hozzászólásáraTe jó ég.Ezt már tényleg nem nagyon kell kozmetikázni.
Válasz Sk Laci #8632. hozzászólásáraNe aggódj, a miénk mint rekord már most elúszott. Fácán a magért, liba a zöldért legeli. Eleve csak 4,5 hektár van, de már vagy 0,5-1 hektár ugrott sajnos.
Válasz A.I. #8631. hozzászólására
Nagyon fogok örülni, ha meg lessz a 8 T/ha.
Nem a legjobb talaj. Lemosott partoldal.
Kukoricaaratás egy kicsit még odébb van.
Remélem, hogy nem lessz gond a vaddal /sohase lehet tudni/.
Válasz Sk Laci #8630. hozzászólásáraMi készül? Idén te akarod elhappolni az Amcsik elől világrekordot
Válasz Igazi Földönfutó #8629. hozzászólásáraSzia!
Nem szórtam meg.
Eléggé ideges vagyok a sikertelen gyomirtás miatt, nemhogy még a mütrágya miatt megégetett kukoricát nézegessem.
Magágykészitéskor kiment 2q 10/26/26 NPK, meg 120 kg karbamid.
Vetéssel egy menetben 130 kg karbamid.
Vetés után a föld tetejére 110 kg karbamid közvetlenül eső előtt.
Szerintem van kint elég N.
Ha a sorközmüvelőn lett volna mütrágyakijuttató, akkor tettem volna ki 120 kg karbamidot.
Eső eddig elég szépen van a tavalyi évhez képest.
Válasz Sk Laci #8628. hozzászólásáraApropó,műtrágyával megszórtad végül?Én ma szórtam meg 1q/ha pétisóval,hirtelen jött az ötlet,mivel az előrejelzésben lehetséges egy kis eső,gondoltam megkockáztatom.Várom az esőt.
Válasz Koczka József #8624. hozzászólásáraMonsoon aktiv, ami nálunk Maister power név alatt van forgalomban, ugyan eztet használtam a multban. Nálunk max 1,5 L/ha dózis van megengedve.
Idén hagytam magamat rábeszélni az "olcsóra".
Végén így lett a legdrágább
Aki ajánlotta, az is fogta a fejét, mert naponta telefonálgattam, hogy nem tetszik a gyomirtó hatása.
Megpróbálok kihajtani a vegyszeres cégtől valami levéltrágyát "szimbolkus" áron.
Hátha legalább ebben lessz szerencsém.
Válasz termelo #8625. hozzászólásáraIdő szerint 8596 hozzászóllás....
Válasz termelo #8625. hozzászólásáraMikorra leírta, már ki lett téve a 2. gyomirtó is.
Nem tudok az időben visszamenni...........
A leírtakból a Laudis lett választva, de még meghozzák, addig legalább lehúztam a sarabolóval, mert pár napig nem mond esőt felénk, legalább addig se konkurál a gyom.
Válasz Sk Laci #8623. hozzászólásáraFrapter leírta az értelmes szereket.
Miért nem azokból választottál?
Pusztán kíváncsiságból kérdem mi alapján döntenek az emberek.
Válasz Sk Laci #8623. hozzászólásáraSzia Laci. Én is hagytam magam rábeszélni a Camix pro - ra de egy kalap szart nem ért tettem hozzá dikambát teljes dózissal de ha csak dikambát teszek is ugyan úgy néz ki. Spórolni akartam 300 ezret helyette buktam egy fél millát. Úgy hogy leg közelebb marad a jól bevált monsoon aktív.
Válasz Sk Laci #8621. hozzászólásáraTúlságosan elbiztam magamat a sikeres gyomirtással,..... tévedtem.
Tegnapra a fehér libatop visszaállt és elkezdett nőni.
Lényeg, hogy mindkét gyomirtóra rá van írva, hogy viszi a fehér libatopot.
Jól átvágjuk a termelőt, hagy foggyon a gyomirtó
Ha már a gyomirtó nem vitte, beleálltam "vassal"
Egy kis érdekesség a 2. képen. Kimaradt egy csík, ami nem kapott gyomirtót. Nem sokkal nagyobb, mint a "jól megfizetett szenteltvízzel" gyomirtott.
Azt hiszem a sorközmüvelés elég jó lett.
Ha kihajt a betakart gyom a kukoricasorban, lefújom Laudisal.
Válasz Sk Laci #8621. hozzászólására
Válasz Frapter #8620. hozzászólásáraKöszönöm.
Megtekerte a fehér libatoppot az utoljára kitett gyomirtó /Tudor 114/. A nagyobb növényeken eléggé gyengén látni, de a vegyszeresek szerint nagy valószinüséggel kiüti a gyomot.
Hétfőig várok, ha kellene felülkezelni, akkor a drága Laudis marad......
Válasz Sk Laci #8608. hozzászólásáraDikamba 6 levélig mehet, kukoricában kímeltesebb a 2,4-nél. Mezotrion(nálunk Callisto, de Calaris Pro is lehet, ami terbutilazinnal kevert), tembotrion (nálunk Laudis) 8 levélig mehet, igen kíméletesek a kukoricára.
Callisto 0,25-0,35 l/ha 480 g/l mezotrion
Calaris Pro 1,5-2,3 l/ha, 50 g/l mezotrion+ 326 g/l terbutilazin
Laudis 1,75-2,25 l/ha, 44g/l.
Nagyobb gyomok ellen a nagyobb dózis javallott.
Válasz Rabó001 #8618. hozzászólásáraJa a parlagfű is hamar összeesett,akármilyen nagy volt,csak az egyszikű ejtett gondolkodóba mivel azon nem sok változást láttam,már arra gondoltam lehet rá kell menni még valami mással.
Válasz Igazi Földönfutó #8615. hozzászólásáraAz jó szer. Az egyszikűeken később fog látszani, először csak világosodik, világos zöldek lesznek, aztán tovább. A kétszikűeken hamar látszik, azt a dikamba viszi, szinte 4 óra múlva már kókkad a levele, tekeredik a szulák.
Válasz csferri #8616. hozzászólásáraKöszi,már kezdtem aggódni,korábban nem használtam Principalt.
Válasz Igazi Földönfutó #8615. hozzászólásáraEgyszikűn lassú a hatás, jó lesz az.
A Principal Plus mikor kezdi kivinni az egyszikűeket,főleg muhar,hat napja fújtam,már minden látványosan kifeküdt,de az egyszikűn nem sok minden látszik.
Válasz Georgosz #8612. hozzászólásáraÜzlet az elsőn, én a másodikon. Beszabad jönni ha erre járnál.
Válasz mtz1221 #8611. hozzászólásáraHa nettó áron kell valami, tessenek szólni, vagy kézzel inteni!
Válasz mtz1221 #8611. hozzászólásáraZentagunaras, vagy gunáros?
Válasz Georgosz #8609. hozzászólásáraVajdasági vagyok. De ott van a felső képen.
Válasz Sk Laci #8608. hozzászólásáraDikamba pont ezért jó mert nem csavar, nem pattint.
Mezotrion a Callisto volt először, tembotrion meg a Laudis.
Mivel priccoltad tegnap?
Válasz mtz1221 #8606. hozzászólásáraBolt neve, címe? Bitte!!!
Válasz Frapter #8599. hozzászólásáraDicambától tartok, nehogy pattanjon a szára, mint a 2.4D után 5. levéltől.
Mezotrionból mennyit kellene kitenni g/ha, hogy a fehér libatop leessen?
És mennyit kellene várnom a tegnapi gyomirtás utánn, nehogy "fejenvágjam" a kukoricát?
Tembotrion még nem találkoztam. Melyik gyomirtóban található?
Válasz mtz1221 #8606. hozzászólására
Válasz Georgosz #8605. hozzászólásáraEzt szorozd meg mindegyiket 1,74el. 20 euró alatt van hektárja itt, és mindent takarít.
Válasz mtz1221 #8602. hozzászólásáraAkkor 60g/ha niko+15g/ha rim+5kg/ha zsírmentes amnitra és kész is a bájital...
Válasz GJT #8603. hozzászólásáraHa sima a terület akkor maradhat fix is, de jobb az "úszó"!