Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Tommy 7# #5985. hozzászólásáraMennyi a hektárköltsége? Régebben használtam, jó volt, csak ne legyenek túlfejlettek a gyomok, de ez igaz minden gy.szerre
Válasz tonero #5983. hozzászólásáraNekem is vannak hasonló kétségeim! Nem tudom biztosra mondani, de ahol Adengóval kezeltem a kukoricát, majd 2x tárcsáztam, s búza ment bele, elég furán néz ki. Gyenge , silány..
Ugyanevvel a technológiával csak MoonsunActivet használva, sokkal szebb a kalászos..
1kép Adengó után 2x tárcsa Basmati Búza
2kép Moonsun Active után 2x tárcsa Árpa
Kedves Gazdák!
Kukorica termelő embereket keresek! Akiket Érdekelne Kukorica gyomírtása! BASF Jumbo Extra OD!!!!!
Egyetemi hallgató vagyok! Jelenleg a BASF Agrár Nagykövete!!!! Feladatom Kukorica termelő gazdák felkeresése akik min 1,5-2 ha föld területen termesztenek kukoricát!!!! Én csak arcot adok a terméknek! tőlem nem tudják megvásárolni! Olyan segítőkész embereket, gadákat keresek akiknek lenne 1percük egy adatlap kitöltésére! cserébe promóciós anyagot adok!!!!És bármilyen kérdés van forduljanak hozzám bátran! Csongrád megye és környékén!
köszönöm!
Válasz makkalele #5980. hozzászólására Ha van évelő, akkor felejtsd el a preemergens (kelés előtti) gyomirtást.
A parlagfű miatt olyan gyomirtót válassz, aminek van tartam hatása, legyen benne terbutilazin hatóanyag is.
Válasz szelindi sándor #5976. hozzászólásáraMég nem tudom tavaszi lesz az biztos.....de jo lenne valami szálas takarmány mert most lesz kiszantva a lucerna , el tudok képzelni sok mindent akár muhart is pl
Kuk permetezésböl maradt meg principal gyomirtó és volt egy terület ami nagyon pernyefüves volt most le lett fujva vele ez ki fogja vinni vagy inkabb totalis kellene rá .... ez volt itthon és igy egyszerubbnek tunt de kétséges a hatása számomra. Vélemény ?
Válasz Földönfuto #5973. hozzászólásáraA taposás miatt tömörebb volt a föld a keréknyomban és ott kelt ki utólag a gaz. Nálam a szántás nélkül vetett repcében tisztán látszik, hogy hol ment el a műtrágyaszóró, mert ott a keréknyomban kijött az árvakelésű búza.
Sziasztok.Mostanában posztemergens gyomirtást végzek a kukoricában,az idén konkrétan Clio-val.Ma tárcsáztam a kuk.tarlót,és nagyon szembetünő volt,hogy ahol gyomirtáskor mentem a géppel,azok a sorok mind eléggé gyomosak voltak.A tábla többi része teljesen tiszta.A traktor kerék ennyire betakarná földdel a gyomokat,hogy nem éri eléggé a szer?Találkoztatok már ilyennel?Hogy lehetne ezt elkerülni?
Kukoricához melyik a legerősebb szer, ami kiviszi a fenyércirkot?
És van olyan szer is, ami a gyökerén is írtja, nem kell ugyanannyit lepermetezni a következő szezonban?
Válasz Sanyee #5967. hozzászólásáraNyugodj meg nem a vegyszer okozza.Hosszan tartó hideg talajhőtől van szerintem, a sárgulás is.Esetleg csapadék összefolyás víz állásal, mely nem egyforma vetési mélység következtében a mélyebb hideg rétegen a csírázás akár egy hetet is elhúzódhat.Ez a külömbség sokáig meg marad de mostanra mikor vállig ér már kiegyenlítődik,és bezőldül.Ahol kétszer munkáltam el kombinátorral vetés előtt tömörödöttebb és egyenletesebb volt a talaj előkészület. Ott nem kerűlt mélyre a mag és egyenletes lett a kelés. Nem volt sárgulás sem.
Válasz CNHS #5966. hozzászólásáraA sárgulás azt minek tudható akkor be? Inkább Adengo-ra gyanakszom.
Mit szórjak rá, hogy kicsit helyrejöjjön és minuszos legyen még a tábla?
(Pree. kezelés előtt biztos nem nézett így ki nálad.)
Válasz Sanyee #5964. hozzászólásáraNem az Ádengo tól van.Nállam is volt ilyen aránytalanság ami más években még nem fordult elő.
Így nézett ki helyenként mielőtt még pree ben kezeltem volna.
Válasz Sanyee #5964. hozzászólásárajól tetted hogy preemergensen szórtad mi 0,4-el szoktuk igaz de nem hinném hogy ez a baj.nálunk két kolléga vizsgáltatta be hasonlók miatt ,a sok víz miatt bemosódott a lintur 70 wg. a tavaly zabban használták de mint utánaszámoltak őszi gabona dózissal mentek.tárcsázták csak a földet s elég röges volt vetéskor, május közepén.nem tudom a kelést hogy tudja befolyásolni,esetleg az adengoval együtt nem okés,de mást nem találtak.csapadék nekik volt rendesen nekik.
üdvözlettel.
Ennek mi baja lehet? (Van még ahol nagyobb a különbség mint a képen.)
Elég vegyes a fajtanagyság. Ahol kicsi ott sárgít, esőt kapott mélység is rendbe.
Adengo odavágott volna neki? 0,45-el ment.
Lehet nem pree.-be kellett volna fújnom Adengoval.
Válasz *** HM *** #5959. hozzászólásáraTavaly 8-9levelest megcsavarta, kisárgult a közepe, és megtörpűlt, kellet 1 hónap mire helyrejött,addig meg majd megevett az ideg. A vége 13-15t/ha.Idén mindet 5 levelesnél sikerült lejárni.
Válasz iron90 #5957. hozzászólására Lesz! Csak ázzon meg. Korábban szórtam volna a gyomírtót! Nagy a gyomborítottság! Nagyon kiveszi a vizet a talajból, na meg most ez a kánikula. Felénk is aki később gyomírtott és viszonylag sok gyom volt a területen, ráment Laudissal, és nekik is szürkül a kukorica rendesen, pedig nem homokon van! Eső kell neki....meg nekünk is
Válasz ermike #5954. hozzászólásárapersze a talajod képességét te ismered nálunk nem szabadna így hagyni.vetés után minimum borona+gyűrűzés.aki komolyabban megmozgatta a talajt ilyen csapadékviszonyok között most fogja a fejét.a valamikor általunk is alkalmazott komoly feltöltögetés szóba sem jön.remélem másfelé jobb a helyzet,itt még 1-hét ilyen idő és rengeteg csalamádénk lesz etetni való.
8741 hozzászólás
Válasz blink #5989. hozzászólásáraSzögcsirától 3 leveles állapotig... 0,4 el csinálod?
Köles és fenyércirkod van a területen? Ha van akkor gyökérváltás idején hatásos ellenük... Mennyi a költsége?Tommy 7# #5985 hozzászólására
Adengo mehet még ekkora kukira, ugye?
Válasz Tommy 7# #5985. hozzászólásáraHasználtuk többször elfogadható volt a hatása...
Válasz Gege #5982. hozzászólásáraA tárcsázás volt a baj. 15-20 cm szántás kellett volna minimum, hogy mérséklődjön az Adengo hatás.
Válasz Tommy 7# #5985. hozzászólásáraMennyi a hektárköltsége? Régebben használtam, jó volt, csak ne legyenek túlfejlettek a gyomok, de ez igaz minden gy.szerre
üdv érdeklödnék Kite-s Mester pack al tavaly gyomirtózott valaki mi a vélemény róla? Nagyon alacsony a hektárköltsége!
Acat paréj fenyér trióra ma mi a legolcsóbb anyag?
Eléggé aszosot a terület ahova megy majd a kukorica, mit ajánlanátok gyomírtásra?
Én egy korai magágykészítést terveztem, majd vetés után Glifozát + Adengo vagy csak magába glifozát.
Másik lehetőség hogy hormon pl. U-46D + Adengo.
Vagy csak magába U46-D
Válasz tonero #5983. hozzászólásáraNekem is vannak hasonló kétségeim! Nem tudom biztosra mondani, de ahol Adengóval kezeltem a kukoricát, majd 2x tárcsáztam, s búza ment bele, elég furán néz ki. Gyenge , silány..
Ugyanevvel a technológiával csak MoonsunActivet használva, sokkal szebb a kalászos..
1kép Adengó után 2x tárcsa Basmati Búza
2kép Moonsun Active után 2x tárcsa Árpa
Válasz Peti1230 #5993. hozzászólásáraU-46D-t
Válasz blink #5990. hozzászólásáraÉs mit szoktál hozzáadni konkrétan?
Válasz borda77 (Joe) #5991. hozzászólásáraElvileg vinnie kellene de napra után nem szoktunk kukoricát vetni, úgyhogy tapasztalatot nem tudok mondani.
Válasz blink #5990. hozzászólásáraés HA pl sok a napra árvakelés azt posztba kiviszi az adengo vagy oda is 2,4D?
Válasz borda77 (Joe) #5989. hozzászólásáraÉn mezei acat miatt szoktam hozzárakni általában.
Válasz blink #5988. hozzászólására2,4D mikor szükséges az Adengóhoz? Gondolom korai posztban de milyen gyomoknál szoktad hozzá tenni?
Válasz Peti1230 #5984. hozzászólásáraAdengo nagyon jó anyag! 2,4-D-vel még lehet tuningolni ha szükséges.
Válasz zivecs #5985. hozzászólásáragyomirtás és nem "gyomírtás"
Válasz zivecs #5985. hozzászólásáraOk!!! Értettük!!! !!
Kedves Gazdák!
Kukorica termelő embereket keresek! Akiket Érdekelne Kukorica gyomírtása! BASF Jumbo Extra OD!!!!!
Egyetemi hallgató vagyok! Jelenleg a BASF Agrár Nagykövete!!!! Feladatom Kukorica termelő gazdák felkeresése akik min 1,5-2 ha föld területen termesztenek kukoricát!!!! Én csak arcot adok a terméknek! tőlem nem tudják megvásárolni! Olyan segítőkész embereket, gadákat keresek akiknek lenne 1percük egy adatlap kitöltésére! cserébe promóciós anyagot adok!!!!És bármilyen kérdés van forduljanak hozzám bátran! Csongrád megye és környékén!
köszönöm!
Tudtok nekem tartalmhatással rendelkező kukorica Posztemergens gyomírtót mondani? (Ordaxhoz hasonlót)
Ti milyet technológiát használtok? Pre szer megy?
Kukoricába vetés után keles elötti gyomirtás után lehet majd összel búzát vetni visszamenöleg káros lehet a búzára?
Válasz makkalele #5978. hozzászólásáramilyen kukorica vetőmagot használsz majd? ebből indulj ki és milyen földön milyen céllal!!!
Válasz makkalele #5980. hozzászólására Ha van évelő, akkor felejtsd el a preemergens (kelés előtti) gyomirtást.
A parlagfű miatt olyan gyomirtót válassz, aminek van tartam hatása, legyen benne terbutilazin hatóanyag is.
Válasz Sz_Pisti #5979. hozzászólásáraIgen akad az is de főleg parlakfü szokott lenni benne.
Válasz makkalele #5978. hozzászólására Vannak évelő gyomok a területen?
Helló!
Még hama van de megkérdezem.Van értelme a vetés után kelés előtti gyomirtásnak?Vagy inkább a kelés utáni vegyszerezést ajánljátok.
Válasz szelindi sándor #5976. hozzászólásáraMég nem tudom tavaszi lesz az biztos.....de jo lenne valami szálas takarmány mert most lesz kiszantva a lucerna , el tudok képzelni sok mindent akár muhart is pl
Válasz Pici #5975. hozzászólásárami és mikor lesz az utóvetemény?
Kuk permetezésböl maradt meg principal gyomirtó és volt egy terület ami nagyon pernyefüves volt most le lett fujva vele ez ki fogja vinni vagy inkabb totalis kellene rá .... ez volt itthon és igy egyszerubbnek tunt de kétséges a hatása számomra. Vélemény ?
Válasz Földönfuto #5973. hozzászólásáraA taposás miatt tömörebb volt a föld a keréknyomban és ott kelt ki utólag a gaz. Nálam a szántás nélkül vetett repcében tisztán látszik, hogy hol ment el a műtrágyaszóró, mert ott a keréknyomban kijött az árvakelésű búza.
Sziasztok.Mostanában posztemergens gyomirtást végzek a kukoricában,az idén konkrétan Clio-val.Ma tárcsáztam a kuk.tarlót,és nagyon szembetünő volt,hogy ahol gyomirtáskor mentem a géppel,azok a sorok mind eléggé gyomosak voltak.A tábla többi része teljesen tiszta.A traktor kerék ennyire betakarná földdel a gyomokat,hogy nem éri eléggé a szer?Találkoztatok már ilyennel?Hogy lehetne ezt elkerülni?
Válasz bandigh #5971. hozzászólásáraKöszi!
Van benne hatóanyag rendesen egy hektárra!
Válasz Sanyee #5970. hozzászólásáraPéldául
Kukoricához melyik a legerősebb szer, ami kiviszi a fenyércirkot?
És van olyan szer is, ami a gyökerén is írtja, nem kell ugyanannyit lepermetezni a következő szezonban?
Válasz Sanyee #5967. hozzászólásáraNyugodj meg nem a vegyszer okozza.Hosszan tartó hideg talajhőtől van szerintem, a sárgulás is.Esetleg csapadék összefolyás víz állásal, mely nem egyforma vetési mélység következtében a mélyebb hideg rétegen a csírázás akár egy hetet is elhúzódhat.Ez a külömbség sokáig meg marad de mostanra mikor vállig ér már kiegyenlítődik,és bezőldül.Ahol kétszer munkáltam el kombinátorral vetés előtt tömörödöttebb és egyenletesebb volt a talaj előkészület. Ott nem kerűlt mélyre a mag és egyenletes lett a kelés. Nem volt sárgulás sem.
Válasz tehenes gazda #5965. hozzászólásáraItt tavaly Adengo volt. Lehet sok volt így?
Válasz CNHS #5966. hozzászólásáraA sárgulás azt minek tudható akkor be? Inkább Adengo-ra gyanakszom.
Mit szórjak rá, hogy kicsit helyrejöjjön és minuszos legyen még a tábla?
(Pree. kezelés előtt biztos nem nézett így ki nálad.)
Válasz Sanyee #5964. hozzászólásáraNem az Ádengo tól van.Nállam is volt ilyen aránytalanság ami más években még nem fordult elő.
Így nézett ki helyenként mielőtt még pree ben kezeltem volna.
Válasz Sanyee #5964. hozzászólásárajól tetted hogy preemergensen szórtad mi 0,4-el szoktuk igaz de nem hinném hogy ez a baj.nálunk két kolléga vizsgáltatta be hasonlók miatt ,a sok víz miatt bemosódott a lintur 70 wg. a tavaly zabban használták de mint utánaszámoltak őszi gabona dózissal mentek.tárcsázták csak a földet s elég röges volt vetéskor, május közepén.nem tudom a kelést hogy tudja befolyásolni,esetleg az adengoval együtt nem okés,de mást nem találtak.csapadék nekik volt rendesen nekik.
üdvözlettel.
Sziasztok!
Ennek mi baja lehet? (Van még ahol nagyobb a különbség mint a képen.)
Elég vegyes a fajtanagyság. Ahol kicsi ott sárgít, esőt kapott mélység is rendbe.
Adengo odavágott volna neki? 0,45-el ment.
Lehet nem pree.-be kellett volna fújnom Adengoval.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5960. hozzászólásárafasza
mit fujkáltá?
Válasz Mrbizgentyu #5961. hozzászólásárahttp://www.bayercropscience.hu/webset32.cgi?BayerCrop@@HU@@306@@692615443
laudisból mennyi kell 100 liter vízhez? nem találam a bayer honlapján, a papír meg leszakadt róla:(
köszi
Válasz *** HM *** #5959. hozzászólásáraTavaly 8-9levelest megcsavarta, kisárgult a közepe, és megtörpűlt, kellet 1 hónap mire helyrejött,addig meg majd megevett az ideg. A vége 13-15t/ha.Idén mindet 5 levelesnél sikerült lejárni.
Nikoszulfuron mennyire fingatja a 8 levél utánit?
Válasz iron90 #5957. hozzászólására Lesz! Csak ázzon meg. Korábban szórtam volna a gyomírtót! Nagy a gyomborítottság! Nagyon kiveszi a vizet a talajból, na meg most ez a kánikula. Felénk is aki később gyomírtott és viszonylag sok gyom volt a területen, ráment Laudissal, és nekik is szürkül a kukorica rendesen, pedig nem homokon van! Eső kell neki....meg nekünk is
monsoon activ 2l/ ha lesz még ebből valami?
a kukorica megvan szikkadva
Válasz ermike #5954. hozzászólásárapersze a talajod képességét te ismered nálunk nem szabadna így hagyni.vetés után minimum borona+gyűrűzés.aki komolyabban megmozgatta a talajt ilyen csapadékviszonyok között most fogja a fejét.a valamikor általunk is alkalmazott komoly feltöltögetés szóba sem jön.remélem másfelé jobb a helyzet,itt még 1-hét ilyen idő és rengeteg csalamádénk lesz etetni való.
Válasz bandigh #5940. hozzászólásáraIsmertem egy kísérlet eredményeit és az alapján mondom.
LE25 még akkor nem volt köztermesztésben ezért a kísérletben sem szerepelt.