Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.63 FtUSD399.84 FtCHF440.72 FtGBP501.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Batka #5912. hozzászólásáraElfogadom a véleményedet, de azért érdekes, hogy idén többen is (én is) az Adengoval kapcsolatban számoltak be ilyesmiről.
Válasz Salas #5910. hozzászólásáraNem az adengoval van összefüggésbe, sokkal inkább az előveteménnyel. Nálunk általában cukorrépa és repce után szokott előfordulni. De a kolléga jól írta az előbb, ez egy relatív foszforhiány, ami hűvösebb időben szokott előjönni. Inkább megelőzni lehet, mikrogranulált foszfor starterral Egy tanulságos kép 2013 ból:
Repce elővetemény, a zöld soron maradt starter a granulátumszóróban. És nem kell 20 kilókban gondolkodni hektáronként, elég a 10 is.
Válasz sanyi1965 #5909. hozzászólásáraÉn is attól tartok hogy hogy van összefüggés az Adengo és a P hiány között. Volt már kukorica ugyanide vetve és akkor nem volt olyan hogy a jobb területen legyen a kukorica visszamaradva.
Lesz ebből még valami egyébként, vagy keresztet lehet rá vetni?
nálunk is fura dolgokat látok adengózott területeinken.olyan érzésem van gátolja a tápanyagfelvételt.eső lehetett volna több is rá.a volt tanya helyen meglátszik hová öntötték ki 50-éve a szappanosvizet.vélemények?
Segítsetek légyetek szívesek. Van egy 3.5 ha-os darab kukorica vetésem. Adengoval fújtam 3 hete. Meg is ázott rendesen. Nincs is gaz benne, de foltokban a kukorica le van lilulva és alig nőtt valamit azóta. 20 méterrel arrébb 3* akkora és zöld, aztán megint gyenge. Egyszerűen nem értem. Itt felénk nagyon változatos a talaj egy táblán belül is, itt nálam a jobb és gyengébb részben is lila és zöld kukorica is. Van ötlete valakinek?
Köszönöm,
Válasz balazoooo #5902. hozzászólásáraElvileg vinnie kell, ha nem a rezisztens biotípushoz tartozik!
Az a baj, hogy ami még viszi az mind ugyanabba a hatóanyag csoportba tartozik. Monsoon, Principal, ez a kettő szerintem jobban is viszi. Sajnos ha ezek valamelyikével megismételed a kezelést nagy a fitotoxicitás veszélye.
Esetleg laudisszal felülkezeled és az ad még egy kis haladékot a kukoricának, de a cirok újrahajt valószínűleg.
Sziasztok!
Azoktól szeretném kérdezni akik csináltak már ilyet esetleg. Adengoval 5-6 leveles kukoricát lehet-e szórni, van valakinek erről valami tapasztalata? Az az igazság az egyik táblával kicsit megcsúsztunk és adengom van csak nem tudom merjem-e rátenni. Mindenki válaszát előre is köszönöm
Válasz Gabesz2 #5888. hozzászólásáraAzért mert sokan a sípcsontig érő kukoricára bevágják h 7 leveles, holott 5től még nem több.
De nem baj az, így nem csinálnak kárt az biztos.
Válasz Berkó_ #5885. hozzászólásárane menj 7 levél fölé principal+-al.ha gold igazság szerint a successor-t tovább lehúzza 6 levélre.ha régi syngentás hybrid felejtsd el 5 levél felett a nikoszulfuron hatóanyagot/dolár,pactol,occitán etalon,/ha sumo-s mehet 8 levélig is.kár lenne egy ekkora kukoricát leégetni vele.amúgy a legjobb szerek egyike.
Jó estét az uraknak.
Olyan kérdésem lenne a Milagro 240 + Casper kombinációhoz lehet adni Trendet vagy Dash-t?
Vagy mehet nedvesítő nélkül? Mert Fix Pro-t írt hozzá de az sajnos nincs és reggel jön a permetező.
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz gjoni #5880. hozzászólásáraA kukurúza fejlettségét elnézve marad a laudis, várj még egy kicsit, hadd jőjjön ki nagyjából mindkét kelési hullám, és 2,25 l/ha-al piríts oda neki.
Válasz Norbi6330 #5877. hozzászólására2600-2700 között van a reális ár, forrástól, kiszereléstől függően. 2-300 literrel megy ki, nincs jelentősége, csak hordozóközeg
Válasz .Feco. #5820. hozzászólásáraHali. Erdeklodnek hogy menyi vizzel fujtatok ki az amalgerolt es mennyi a realis liter kolcsege az amalgerolnak? kb 5-10 liter akarok kiteni.
Válasz kukaccsosz #5874. hozzászólásáraA PPG-t, ha fenyércirok miatt megosztottam volna előírás szerint, ugyan úgy vitte volna az évelőket, mint most egy adagban?
Válasz gazda001 #5854. hozzászólásáraElég heterogén az állomány, de jellemzően 3-4 leveles. Már csak azt kéne tudnom mikor érdemes fújni a Dezormon után a Principált. Mennyi időnek kell eltelnie a két permetezés között, vagy a gyomosodást ( egyszikűeket)figyeljem inkább?
Válasz *** HM *** #5868. hozzászólásáraMindig az adott terület dönti el!
Az ordaxot nem szeretem.
Ha korai post átlagos gyomosodásnál akkor adengo.
Ha megkésett kezelés, nagy kuki akkor laudis.
Ha vegyes gyomosodás, évelők akkor PPG.
Sziasztok. Én idén kezdtem a földművelést és 1,5 hektáros kukorica táblába van 6-7 sor ahol jóval gyengébb a kukorica mint a többi sorba. Harmad akkora. Középen pedig ahol jönnek ki a levelek sárgul picit. Tudjátok esetleg,hogy mitől lehet ez? Köszi
8753 hozzászólás
Válasz Batka #5912. hozzászólásáraElfogadom a véleményedet, de azért érdekes, hogy idén többen is (én is) az Adengoval kapcsolatban számoltak be ilyesmiről.
Válasz Batka #5912. hozzászólásáraÁrpa volt előtte.
Válasz Batka #5912. hozzászólásáraÁrpa volt előtte.
Válasz drenthe evo #5911. hozzászólásáraA próféta szóljon belőled.
Válasz Salas #5910. hozzászólásáraNem az adengoval van összefüggésbe, sokkal inkább az előveteménnyel. Nálunk általában cukorrépa és repce után szokott előfordulni. De a kolléga jól írta az előbb, ez egy relatív foszforhiány, ami hűvösebb időben szokott előjönni. Inkább megelőzni lehet, mikrogranulált foszfor starterral Egy tanulságos kép 2013 ból:
Repce elővetemény, a zöld soron maradt starter a granulátumszóróban. És nem kell 20 kilókban gondolkodni hektáronként, elég a 10 is.
Válasz Salas #5906. hozzászólásáraEz hidegben előforduló pillanatnyi foszfor hiány . Kinövi , nem tudsz vele mit csinálni.
Válasz sanyi1965 #5909. hozzászólásáraÉn is attól tartok hogy hogy van összefüggés az Adengo és a P hiány között. Volt már kukorica ugyanide vetve és akkor nem volt olyan hogy a jobb területen legyen a kukorica visszamaradva.
Lesz ebből még valami egyébként, vagy keresztet lehet rá vetni?
nálunk is fura dolgokat látok adengózott területeinken.olyan érzésem van gátolja a tápanyagfelvételt.eső lehetett volna több is rá.a volt tanya helyen meglátszik hová öntötték ki 50-éve a szappanosvizet.vélemények?
Válasz Salas #5906. hozzászólásáraFoszfor hiány! Illetve olyan a talaj még ha adtál is neki elég foszfort, hogy nem tudja felvenni...
Válasz Gabesz2 #5905. hozzászólásáraköszi a választ
Tisztelt Kollegák,
Segítsetek légyetek szívesek. Van egy 3.5 ha-os darab kukorica vetésem. Adengoval fújtam 3 hete. Meg is ázott rendesen. Nincs is gaz benne, de foltokban a kukorica le van lilulva és alig nőtt valamit azóta. 20 méterrel arrébb 3* akkora és zöld, aztán megint gyenge. Egyszerűen nem értem. Itt felénk nagyon változatos a talaj egy táblán belül is, itt nálam a jobb és gyengébb részben is lila és zöld kukorica is. Van ötlete valakinek?
Köszönöm,
Válasz Myrrdin #5900. hozzászólásáraNagyobb dózisnál és extravonnal keverve totálisan.
Egyszer használtam napraforgóban árva kelésű kukorica ellen (Panterát 1l/ha + extravon) ott láttam a hatását.
Válasz kukaccsosz #5903. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget.
Válasz balazoooo #5902. hozzászólásáraElvileg vinnie kell, ha nem a rezisztens biotípushoz tartozik!
Az a baj, hogy ami még viszi az mind ugyanabba a hatóanyag csoportba tartozik. Monsoon, Principal, ez a kettő szerintem jobban is viszi. Sajnos ha ezek valamelyikével megismételed a kezelést nagy a fitotoxicitás veszélye.
Esetleg laudisszal felülkezeled és az ad még egy kis haladékot a kukoricának, de a cirok újrahajt valószínűleg.
Kukaccsosz!
Pronik starnak elvileg a fenyércirkot ki kéne vinnie? Ha nem viszi mivel lehetne még utána kezelni szerinted?
Monsoon Active hatása nádra. Kb. 3 hete, s tegnapi kép. Szomszéd búzájában figyeljétek a nádat.
Válasz Gabesz2 #5895. hozzászólásáramennyire viszi ki a kukoricát?
Sziasztok!
Azoktól szeretném kérdezni akik csináltak már ilyet esetleg. Adengoval 5-6 leveles kukoricát lehet-e szórni, van valakinek erről valami tapasztalata? Az az igazság az egyik táblával kicsit megcsúsztunk és adengom van csak nem tudom merjem-e rátenni. Mindenki válaszát előre is köszönöm
Válasz oprita #5897. hozzászólásáraBábolnai rendszer hozta be,vele el is tűnt.
Válasz Myrrdin #5892. hozzászólásáraNálunk a fenyércirok eltűnt.16 év ugarral.
Válasz Tamás 82 #5894. hozzászólásárakiheveri és igen lehet ez az egyik lehetséges oka, ha átfedés van gyomírtásnál az mindig meglátszik utána
Válasz Myrrdin #5892. hozzászólásáraTökéletesen hat, de viszi a kukoricát, ha nem Duo Systemet vetettél.
Válasz JD 4630 #5872. hozzászólásáraKöszi a válaszodat. Nem én permeteztem,mert nincs permetezőm. Bérbe csinálták. Az lehet a baj? Kiheveri?
Válasz Myrrdin #5892. hozzászólásáraTökéletesen, de viszi a kukoricát is, ha ne DUO systemes vetőmagot vetettél!!!
fenyér cirokk ellen a focus ulatra+ dash mennyire hat?
Válasz Gusztáv_31078 #5889. hozzászólásáraLumaxal volt kezelve
Válasz Gabesz2 #5888. hozzászólásáraAzért mert sokan a sípcsontig érő kukoricára bevágják h 7 leveles, holott 5től még nem több.
De nem baj az, így nem csinálnak kárt az biztos.
Válasz gjoni #5880. hozzászólásáraHa Adengoval már fújtad akkor nem biztos, hogy jó a Laudis.
Válasz gazda001 #5881. hozzászólásáraKölesre miért a Laudis?
Inkább valamelyik egyszikű írtót szórnám rá! Például Mester Pack és ez évelő egyszikűekkel is jobban elbír. (fenyércirok és társai)
Válasz Berkó_ #5885. hozzászólásárane menj 7 levél fölé principal+-al.ha gold igazság szerint a successor-t tovább lehúzza 6 levélre.ha régi syngentás hybrid felejtsd el 5 levél felett a nikoszulfuron hatóanyagot/dolár,pactol,occitán etalon,/ha sumo-s mehet 8 levélig is.kár lenne egy ekkora kukoricát leégetni vele.amúgy a legjobb szerek egyike.
Válasz Jan13 #5884. hozzászólásáramehet bármelyik
Válasz gazda001 #5883. hozzászólásáraÉs ha már van olyan része is, ami 7 levelesnél nagyobb, mit csinál vele a Princi? (Igaz ez csak kis része. )
Jó estét az uraknak.
Olyan kérdésem lenne a Milagro 240 + Casper kombinációhoz lehet adni Trendet vagy Dash-t?
Vagy mehet nedvesítő nélkül? Mert Fix Pro-t írt hozzá de az sajnos nincs és reggel jön a permetező.
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Berkó_ #5875. hozzászólásárainkább az egyszikűeket figyeld, meg a kuki 7 levelét a principál miatt
Válasz gazda001 #5881. hozzászólásáraKöszi az lesz
Válasz gjoni #5880. hozzászólásáraA kukurúza fejlettségét elnézve marad a laudis, várj még egy kicsit, hadd jőjjön ki nagyjából mindkét kelési hullám, és 2,25 l/ha-al piríts oda neki.
Válasz kukaccsosz #5879. hozzászólásáraKérdés sok a kukiban a köles jön ki ezerrel mivel kezeljem?
Válasz djohn #5876. hozzászólásáraHa a két kijuttatás között 6-7 napnál nem telik el több a valószínűleg igen.
Válasz Norbi6330 #5877. hozzászólására2600-2700 között van a reális ár, forrástól, kiszereléstől függően. 2-300 literrel megy ki, nincs jelentősége, csak hordozóközeg
Válasz .Feco. #5820. hozzászólásáraHali. Erdeklodnek hogy menyi vizzel fujtatok ki az amalgerolt es mennyi a realis liter kolcsege az amalgerolnak? kb 5-10 liter akarok kiteni.
Válasz kukaccsosz #5874. hozzászólásáraA PPG-t, ha fenyércirok miatt megosztottam volna előírás szerint, ugyan úgy vitte volna az évelőket, mint most egy adagban?
Válasz gazda001 #5854. hozzászólásáraElég heterogén az állomány, de jellemzően 3-4 leveles. Már csak azt kéne tudnom mikor érdemes fújni a Dezormon után a Principált. Mennyi időnek kell eltelnie a két permetezés között, vagy a gyomosodást ( egyszikűeket)figyeljem inkább?
Válasz *** HM *** #5868. hozzászólásáraMindig az adott terület dönti el!
Az ordaxot nem szeretem.
Ha korai post átlagos gyomosodásnál akkor adengo.
Ha megkésett kezelés, nagy kuki akkor laudis.
Ha vegyes gyomosodás, évelők akkor PPG.
Válasz *** HM *** #5871. hozzászólásáraLumax
Ordax
Adengo
Válasz Tamás 82 #5869. hozzászólásáraNem permetezted le duplán?
Válasz JD 4630 #5870. hozzászólásáraNálad is a Pál princ?
Válasz *** HM *** #5868. hozzászólásáraMi más mint a princi
Sziasztok. Én idén kezdtem a földművelést és 1,5 hektáros kukorica táblába van 6-7 sor ahol jóval gyengébb a kukorica mint a többi sorba. Harmad akkora. Középen pedig ahol jönnek ki a levelek sárgul picit. Tudjátok esetleg,hogy mitől lehet ez? Köszi
Válasz kukaccsosz #5849. hozzászólásárakaraj
nálad melyik a király?
Válasz Dns8 #5864. hozzászólásáraolvasnivaló Szerintem a talajlakó kártevőkben a drótféreg is benne van, de az alsó sorban kifejezetten utal is rá