Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.35 FtUSD395.26 FtCHF437.64 FtGBP496.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
20 perc már abból gondoltam hogy kifújtam, mentem haza megengedni a permetezőt, visszamentem és a dudvákon már látszódtak a hatások, de én tettem a szerhez 34% nitrátot 100l/2,5kg -ott 1000l permetező.
Válasz Dinnyés Laci #5755. hozzászólásárahagjuk, úgy látszik vagy én nem tudok egyértelműen fogamazni, vagy itt vannak olyan emberek akiknek szövegértési problémái vannak.
Válasz Norbi6330 #5753. hozzászólásáraprincipal az 1/2 adag motivel + 1/2 adag titus amik egyenként eredeti vivőanyagukkal 3-4 órát kértek, a 2 hatóanyag maradt a principálban, de hogy a vivőanyag mi lett, mert sztem nem maradt a régi és ez mennyit kíván azt nem tudom. Mail ment, megkaptad????
Válasz Fe ró #5750. hozzászólásáraTudnám én is, sőt fogom is, de nekem ahhoz határba kell menni, ahhoz pedig ennyi eső után legalább 2 nap viszonylagos jó idő kell, mert ilyenkor csak sárt kevernék, azt meg ha nem muszály akkor nem teszem. Tavaly is kapott borús esős időt, de nem 3 napot egyszerre hideg idővel, mondjuk nekem is 2 nap jó idő, napsütés volt rá kedd-től szerda estig.
Válasz Fe ró #5748. hozzászólásáraAz elképzelhetőnek tartod hogy az eső hatására ezek a gyomok visszazöldüljenek???? Én nem igen, de annyira nem ismerem a Laudist??
Válasz Gabesz2 #5738. hozzászólásáraNoh akkor noh ein mal, Lehet hogy rosszul fogalmaztam. Volt Laudisom 2l/ha dózisban, mert van kölesem, bőven + egyéb egyszikűek, + magról kelő kétszikűek. Erre terveztem laudist, eddig remélem ok! Kijött ezek mellé mezei aszat+ aprószulák + még amin meglepődtem (mert előtte sohasem volt) magról kelő szulákféle de olyan mennyiségben hogy nem látszott a kuki sora. Na ezért ment a Laudis mellé 1,5 l/ha cambio. Így már érthető remélem. A cambiotól nem várom hogy bántsa a kölest, azt a laudistól várom, erre valaki azt mondta itt hogy ilyen esős időben majd vissza zöldül a köles és a laudisnak nem lesz hatása, na itt tartunk, erre várok választ! kösz.
Válasz Fe ró #5733. hozzászólásáraEzért ment a laudis mellé mert a köles már váltotta a gyökeret.......cambio az évelő kétszikűek ellen ment, mer volt benne nem kevés.....
Hétfő este kapott a kukorica 2 l/ha Laudist
+ 1,5 l/ha Cambiot az évelők ellen, sajnos sok volt az acat+ szulák. Szerdán eső előtt néztem ütött rendesen a mix, de azt nem tudom hogy ezt a pár napos hideg esős időt hogyan fogja tolerálni majd a kukorica ezen gyomírtó kombináció után??? Van ebben valakinek tapasztalata? A hideg amúgy is visszaveti most majd + gyomírtó? Mit okozhaz együtt????
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy valaki vegyszerezet már ukrán titus+prima+tapadóval ha igen akkor várom a véleményeket vagy esetleg valami más ukrán szerrel.
Válasz bandigh #5719. hozzászólásáraA kukorica gyomirtók is okoznak stresszt a növénynek. Több tényezőtől függ hogy mekkorát.
A lilulás általában relatív foszforhiány amit a hőmérséklet és a tápanyag ellátottság és a ph befolyásol többek között.
Viszont a fajták sem egyforma érzékenyek.
Az egy dolog hogy 5 leveles korban melyik fajta zöldebb meg fejlődik jobban.
Az meg egy másik dolog hogy melyikről aratsz többet.
A kukorica barkó meddig eszi le a kukoricát mert melettünk van egy pihentetett terület amiről átjöttek de most pár napig még tuti nem tudjuk legújabb!? Érdemes a másik tábla tulajával eggyezkedni esetleg valamit?
Hagyjuk már ezt az eső felverte a szert témát. Azt amit simán ráfujhatsz a kukoricára, nincs olyan h felvert szer hatás.. Olyannál van mint pl kétszikű elleni felülkezelő szer napraforgó kikelése után, egy intenzív csapóeső esetén, na az bánthatja a forgót, de kukoricában...
Válasz Viktor 12045 #5711. hozzászólásáraPedig tuti hogy a fajták között is óriási a különbség.. Szinte egymás mellett ugyan azt kapva az egyik be lilult a másik meg nem..Pedig ugyan azt a hideget kapta!!!
Válasz lovász1 #5694. hozzászólásáraPedig az az Adengo gyanús. Nekünk mióta ki lett fújva (kb. 3 leveles korban, csak pár napja kapott esőt, akkor viszont igen intenzívet. Azóta pusztulnak az azóta kikelt gyomok, és csúnyán lilul a kukorica. Az eső felverhette a szert. De volt már ilyen, a kukorica kiheveri.
8751 hozzászólás
Válasz Norbi6330 #5760. hozzászólásáraIgen a +Gold-nak van ,a sucessorT adja.
Dicopur top és mester pack valakinek volt már velük tapasztalata? Menyire jó szerek?
Válasz VTR-es #5758. hozzászólásáraÉs talajon keresztüli hatása van?
20 perc már abból gondoltam hogy kifújtam, mentem haza megengedni a permetezőt, visszamentem és a dudvákon már látszódtak a hatások, de én tettem a szerhez 34% nitrátot 100l/2,5kg -ott 1000l permetező.
Válasz Norbi6330 #5753. hozzászólására20 perc bőven jóMár többször tapasztaltuk.
Válasz gazda001 #5756. hozzászólására
Válasz Dinnyés Laci #5755. hozzászólásárahagjuk, úgy látszik vagy én nem tudok egyértelműen fogamazni, vagy itt vannak olyan emberek akiknek szövegértési problémái vannak.
Válasz gazda001 #5743. hozzászólásáranem értem ezt a választ mert nem a te kérdésedre válaszoltam
Válasz Norbi6330 #5753. hozzászólásáraprincipal az 1/2 adag motivel + 1/2 adag titus amik egyenként eredeti vivőanyagukkal 3-4 órát kértek, a 2 hatóanyag maradt a principálban, de hogy a vivőanyag mi lett, mert sztem nem maradt a régi és ez mennyit kíván azt nem tudom. Mail ment, megkaptad????
Hali érdeklődnek hogy a principál plusnak menyi idő kell a felszívódásnak? mert kb 1 óra elteltével megjött az eső.
Mik a tapasztalatotok refine 50sx-el? fontos lenne ha segítenétek köszi!!
Válasz Fe ró #5750. hozzászólásáraTudnám én is, sőt fogom is, de nekem ahhoz határba kell menni, ahhoz pedig ennyi eső után legalább 2 nap viszonylagos jó idő kell, mert ilyenkor csak sárt kevernék, azt meg ha nem muszály akkor nem teszem. Tavaly is kapott borús esős időt, de nem 3 napot egyszerre hideg idővel, mondjuk nekem is 2 nap jó idő, napsütés volt rá kedd-től szerda estig.
Válasz gazda001 #5749. hozzászólására Majd dokumentalom,parnaponta.
Válasz Fe ró #5748. hozzászólásáraAz elképzelhetőnek tartod hogy az eső hatására ezek a gyomok visszazöldüljenek???? Én nem igen, de annyira nem ismerem a Laudist??
Válasz Fe ró #5747. hozzászólásáraHétfőn délután,meg kedden volt napsütés bőven.
Válasz gazda001 #5746. hozzászólásáraTegnap reggelre 10mm.Azóta esik szép lassan.
Válasz Fe ró #5744. hozzászólásáraNa ez már valami, eső mennyi volt rá? ill mennyi időtartamot sütötte a nap?
Válasz tri #5741. hozzászólására
4-napos Laudis.
Válasz Dinnyés Laci #5742. hozzászólásáraAz 5739-est ha elolvasod akkor egyértelmű a kérdés, a többiben valaki valamit nagyon félreértett
Válasz Fe ró #5733. hozzászólásáraígy igaz
Válasz gazda001 #5740. hozzászólásáraÉn megkérdezném a helyi Zéerté növényvédősét
Válasz gazda001 #5739. hozzászólására
Válasz Gabesz2 #5738. hozzászólásáraNoh akkor noh ein mal, Lehet hogy rosszul fogalmaztam. Volt Laudisom 2l/ha dózisban, mert van kölesem, bőven + egyéb egyszikűek, + magról kelő kétszikűek. Erre terveztem laudist, eddig remélem ok! Kijött ezek mellé mezei aszat+ aprószulák + még amin meglepődtem (mert előtte sohasem volt) magról kelő szulákféle de olyan mennyiségben hogy nem látszott a kuki sora. Na ezért ment a Laudis mellé 1,5 l/ha cambio. Így már érthető remélem. A cambiotól nem várom hogy bántsa a kölest, azt a laudistól várom, erre valaki azt mondta itt hogy ilyen esős időben majd vissza zöldül a köles és a laudisnak nem lesz hatása, na itt tartunk, erre várok választ! kösz.
Válasz gazda001 #5737. hozzászólásáraTehát a kölest Cambióval lehet gyomírtani
Válasz Fe ró #5733. hozzászólásáraEzért ment a laudis mellé mert a köles már váltotta a gyökeret.......cambio az évelő kétszikűek ellen ment, mer volt benne nem kevés.....
Válasz gazda001 #5735. hozzászólására Hétfőn fujtam én islaudissal kiváncsi vagyok milyen lessz. Már szerdán láttam hatását. Majd teszek föl képeket.
Válasz bandigh #5734. hozzászólásáraLaudis nem fogja meg őket az eső miatt???? Visszazöldülhetnek? Ezt nem gondolnám.......
Válasz gazda001 #5730. hozzászólásáraNem hiszem h annyir bántaná, inkább azon agyalnék h az egyszikűek visszazöldülhetnek. Ha voltak.
Válasz Dinnyés Laci #5731. hozzászólásáraAhogyan olvasom a cambió egysziküre nemhat. http://www.agro-store.hu/novenyvedelem/gyomirto-szerek/cambio-5-l
Válasz gazda001 #5730. hozzászólásáraMennyi hektárra így a költség? Lehet hogy hatásos, de nem gazdaságos az biztos.
Válasz esze-lény #5729. hozzászólásáraAkkor pontosítok elsősorban egyszikű és néhány kétszikű gyom ellen hatékony (így pontos)
Hétfő este kapott a kukorica 2 l/ha Laudist
+ 1,5 l/ha Cambiot az évelők ellen, sajnos sok volt az acat+ szulák. Szerdán eső előtt néztem ütött rendesen a mix, de azt nem tudom hogy ezt a pár napos hideg esős időt hogyan fogja tolerálni majd a kukorica ezen gyomírtó kombináció után??? Van ebben valakinek tapasztalata? A hideg amúgy is visszaveti most majd + gyomírtó? Mit okozhaz együtt????
Válasz Dinnyés Laci #5727. hozzászólásáraa Stomp hatóanyaga magról kelő 1 és 2 szíkű ellen ad hosszútávú védelmet
Válasz Dinnyés Laci #5727. hozzászólásáraA stomp
Válasz Dinnyés Laci #5726. hozzászólásáraegyszikű irtó
Válasz kori01 #5725. hozzászólásárakinézetre olyan
csak ordaxba van még egy talajhatású egyszikű hatóanyag
ki használt már cliót?
én most azt fogom fújni
de gondolom olyam mint az ordax
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy valaki vegyszerezet már ukrán titus+prima+tapadóval ha igen akkor várom a véleményeket vagy esetleg valami más ukrán szerrel.
Sziasztok forumozók!! ' nagy kérdésem lenne: Refine 50 sx-el kapcsolatban mi a véleményetek??
Válasz bandigh #5719. hozzászólásáraA kukorica gyomirtók is okoznak stresszt a növénynek. Több tényezőtől függ hogy mekkorát.
A lilulás általában relatív foszforhiány amit a hőmérséklet és a tápanyag ellátottság és a ph befolyásol többek között.
Viszont a fajták sem egyforma érzékenyek.
Az egy dolog hogy 5 leveles korban melyik fajta zöldebb meg fejlődik jobban.
Az meg egy másik dolog hogy melyikről aratsz többet.
Válasz Tamás_15136 #5720. hozzászólásáraLegújabb helyett lefújni !
A kukorica barkó meddig eszi le a kukoricát mert melettünk van egy pihentetett terület amiről átjöttek de most pár napig még tuti nem tudjuk legújabb!? Érdemes a másik tábla tulajával eggyezkedni esetleg valamit?
Hagyjuk már ezt az eső felverte a szert témát. Azt amit simán ráfujhatsz a kukoricára, nincs olyan h felvert szer hatás.. Olyannál van mint pl kétszikű elleni felülkezelő szer napraforgó kikelése után, egy intenzív csapóeső esetén, na az bánthatja a forgót, de kukoricában...
Válasz Faragó János #5700. hozzászólásáralaudisnak 1 óra kell
Válasz Viktor 12045 #5716. hozzászólásáraAz foszfor hiány lesz. Hasonlóan lilul.
Válasz 2266 #5715. hozzászólásáraNekünk pl csak a homokon lilul és ott is csak az ahol nem kapott MAP műtrágyát (pio van csak)
Válasz Viktor 12045 #5711. hozzászólásáraPedig tuti hogy a fajták között is óriási a különbség.. Szinte egymás mellett ugyan azt kapva az egyik be lilult a másik meg nem..Pedig ugyan azt a hideget kapta!!!
Válasz lovász1 #5694. hozzászólásáraPedig az az Adengo gyanús. Nekünk mióta ki lett fújva (kb. 3 leveles korban, csak pár napja kapott esőt, akkor viszont igen intenzívet. Azóta pusztulnak az azóta kikelt gyomok, és csúnyán lilul a kukorica. Az eső felverhette a szert. De volt már ilyen, a kukorica kiheveri.
Válasz iron90 #5706. hozzászólásáraEz Lumaxal van!