Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Agronomus #5696. hozzászólásáraBeszélj a Malagrow kft emberével, mert a Megafolt nem lehet együtt kiszórni a gyomirtóval, mert nem fog hatni, ha gyorsan rátennéd, talán közömbösíthetné a Cliót ! ------ " Hogyan csökkenti a Megafol a gyomírtószerek káros hatásait?
A különböző kémiai készítmények nem csak a gyomnövényekre, hanem a kultúrnövényekre is káros hatást fejthetnek ki (pl. perzselés). Ezek a stressz hatások lassítják a növény fejlődését, csökkentik a termés mennyiségét. A Megafolban lévő aminosavak rendkívül gyorsan regenerálják a károsodott növényt (lásd 2. táblázat). "
Sziasztok.Ma ugy jártam hogy rossz flaskát fogtam meg, és 3* adagot kapott egy része a kukimnak a Clióból Lehet még abból valami, vagy megy a sűlyesztőbe a gazzal eggyütt?
Válasz Salas #5683. hozzászólásáraAzért lila mert fázik picit meg repce előveteménynél szokott még de semmi baja nem az adengo miatt van a nagyobbak nem lilul annyira fajta talan ragt vagy dekalb?
Válasz fida91 #5690. hozzászólásárasima prietroid, biskaya nagyon drága és felesleges, nem oda való, virágzó kultúrákra lett kitalálva 6-6,5 ezer/ha -ért
Válasz fida91 #5690. hozzászólásáratalán barkó! simán rovarölő permetezés, mondjuk Biskaya... mi minden évbenpermetezzük a terület felét, kétharmadát... tavaly volt amit kétszer is kellett..
Válasz ures #5688. hozzászólásáraNapos időben 3-4 nap, mert az UV sugarakkal szembeni ellenálló képességet teszi tönkte, tehát ilyen időben igen látványos tud lenni. Esős borús hűvös időben hosszabb, akár 7-10 nap is lehet érthetően a napsütés hiánya miatt. De hatni fog ne aggódj. Én is tegnap nyomtam ki 1 l/ha cambioval megpároztatva, jön az eső, tavaly is így jártam először azt hittem kapufa, de ahogy kisütött egy kicsit a nap máris fehéredett a táj.
Válasz Salas #5683. hozzászólásáranem kellene szerintem bántania gondolom ugyis kiheveri
aztán volt e valami még abba a szerbe vagy nem azt már nem tudod meg soha.
én is jártam igy pulsárral a naprába.
Mondja meg legyen szíves aki tudja miért van ez.
Adengo-val futam a kukoricát, 0.4 l/ha 2-3 leveles korban. Az egyik táblámban foltokban a másikban majdnem mindenhol többé-kevésbé le van lilulva a levél egy része. Egyszerre lett fújva. Talán ami nagyobb volt az a zöldebb.
Fogja a gazt is mint állat, de a kukorica sem köszönte meg attól tartok.....
Válasz Fe ró #5678. hozzászólásáraÉn ma ettől kisebbet fújtam. Nem várom meg a rosszidőt. Valaha azt mondták, h. a kakaslábfűnek nem nagyon kellene letalpalni. Hát a tied már elég stabilan áll, ahogy elnézem....
Laudis-al permeteztem, ha csak részben érintkezett a gyommal, mert volt egy kis szellő akkor nem lesz hatásos? Tegnap toltam le és estére láttam pár sárgás foltot a gyomokon csak nem tudom h ez elég e, kinyírja e majd a gyomokat...
Válasz Wilde #5663. hozzászólásáraMiért a többesszám ? Csak gazda1 hozzászólásai szólnak arról, hogy a "helyi zrt" így meg úgy meg amúgy Egyébként szerintem egyáltalán nem biztos, hogy ezeket a nagy cégeket mindenben érdemes majmolni, sőt... Egy kisebb, saját gazdaságban sokkal precízebben, megfelelő időben, minőségibb inputtal el lehet végezni bizonyos műveleteket, mint mondjuk ha 1000Ha-t kell művelni. Ott ahhoz, hogy végezzen, menni kell esetlegesen olyankor is amikor nem ideálisak a viszonyok. Az sem mindegy, hogy az ember maga csinálja, vagy alkalmazott... Az inputtal kapcsolatban meg kisebb területre nyilván minnél fullosabb anyagokkal kell nyomulni, hogy a terület kisebb méretét a termésátlag maximalizálásával kompenzáljuk.
Van itt aki saját maga tud dönteni gyomírtással kapcsolatban??Állandóan helyi zrt-ket lesegettek,növényvédős haveroktól várjátok a nagy okosságot.Önállóan nem megy semmi??Ez valami dicsőség ,hogy növ. védős ismerőse van valakinek(kinek nincs?)
Válasz Gabesz2 #5660. hozzászólásáraA motivel turboban ugyanúgy benne van 2 lityi cambio, és a moti ráadásul száraz meleg időben xart sem ér. Jah és 6 levélig semmit nem vettem észre a kukoricán, a leírás 7 levélig engedi, addig mondjuk még nem próbáltam kivárni. Nem is akarom mert már baxtam rá a meleg száraz miatt a motival.....
Perjét azt jól írtja?,mert sok van a területemen,dezormon zabban látványosan lefektette a mezei zsurlót ezért gondoltam erre,de elméletileg ez visz mindent,bár kicsit félek,a por állaga miatt,a folyékony szuszpenziók jobban bejönnek!
Válasz bobi82 #5649. hozzászólásáraMezei zsurlót semmi nem fogja kivinni (nagyon mélyen gyökerező zsurló féle). Esetleg a meszezés. Acatot látványosan viszi, nem kell hozzá hormon, van benne dikamba épp elég.
8741 hozzászólás
Válasz Faragó János #5700. hozzászólásáraJó eséllyel felvette minden,
1-2 nap és kiderül, gyorsan hat a laudis, nem kell sokáig találgatnod
A laudisnak kb mennyi Idö kell felszivodni?mert kisxoråstol kb 2;5óra mulva kapot esöt Vajon felszivodot-e?
Válasz lovász1 #5694. hozzászólásáraSzia,
LG fajta.
Köszi JD 4630
Válasz Agronomus #5696. hozzászólásáraBeszélj a Malagrow kft emberével, mert a Megafolt nem lehet együtt kiszórni a gyomirtóval, mert nem fog hatni, ha gyorsan rátennéd, talán közömbösíthetné a Cliót ! ------ " Hogyan csökkenti a Megafol a gyomírtószerek káros hatásait?
A különböző kémiai készítmények nem csak a gyomnövényekre, hanem a kultúrnövényekre is káros hatást fejthetnek ki (pl. perzselés). Ezek a stressz hatások lassítják a növény fejlődését, csökkentik a termés mennyiségét. A Megafolban lévő aminosavak rendkívül gyorsan regenerálják a károsodott növényt (lásd 2. táblázat). "
Sziasztok.Ma ugy jártam hogy rossz flaskát fogtam meg, és 3* adagot kapott egy része a kukimnak a Clióból Lehet még abból valami, vagy megy a sűlyesztőbe a gazzal eggyütt?
Válasz ddadda #5693. hozzászólására5-6 levél 4-4,5 l
de én 3-4 levélnél 4,5 l-el fújnám a sajátom
Válasz Salas #5683. hozzászólásáraAzért lila mert fázik picit meg repce előveteménynél szokott még de semmi baja nem az adengo miatt van a nagyobbak nem lilul annyira fajta talan ragt vagy dekalb?
Sziasztok 1 kérdésem lenne hány leveles korig lehet a LUMAXot kijutatni és hány litert kell bele rakni 1 hektárba hogy a kukoricát ne üsse meg????
Válasz fida91 #5690. hozzászólásárasima prietroid, biskaya nagyon drága és felesleges, nem oda való, virágzó kultúrákra lett kitalálva 6-6,5 ezer/ha -ért
Válasz fida91 #5690. hozzászólásáratalán barkó! simán rovarölő permetezés, mondjuk Biskaya... mi minden évbenpermetezzük a terület felét, kétharmadát... tavaly volt amit kétszer is kellett..
Válasz ures #5688. hozzászólásáraNapos időben 3-4 nap, mert az UV sugarakkal szembeni ellenálló képességet teszi tönkte, tehát ilyen időben igen látványos tud lenni. Esős borús hűvös időben hosszabb, akár 7-10 nap is lehet érthetően a napsütés hiánya miatt. De hatni fog ne aggódj. Én is tegnap nyomtam ki 1 l/ha cambioval megpároztatva, jön az eső, tavaly is így jártam először azt hittem kapufa, de ahogy kisütött egy kicsit a nap máris fehéredett a táj.
Laudisra mennyit kell várni hogy látszódjon a hatása? A növény doktorom nem hívnám ha nem muszáj mert elég lekezelő, hátha tudtok nekem segíteni.
Válasz Salas #5686. hozzászólásáraaz adengóra gondoltam hátha hibás volt.
Válasz kori01 #5684. hozzászólásáraSzia,
Nem volt benne más, én fújtam. Csak Adengo.
Válasz Szeni #5682. hozzászólásáraoszd szét ugyanannyi területre, mint a motivell-t...
Válasz Salas #5683. hozzászólásáranem kellene szerintem bántania gondolom ugyis kiheveri
aztán volt e valami még abba a szerbe vagy nem azt már nem tudod meg soha.
én is jártam igy pulsárral a naprába.
Tisztelt Kollegák,
Mondja meg legyen szíves aki tudja miért van ez.
Adengo-val futam a kukoricát, 0.4 l/ha 2-3 leveles korban. Az egyik táblámban foltokban a másikban majdnem mindenhol többé-kevésbé le van lilulva a levél egy része. Egyszerre lett fújva. Talán ami nagyobb volt az a zöldebb.
Fogja a gazt is mint állat, de a kukorica sem köszönte meg attól tartok.....
A Motivel mellé betették a Dasht, de nem tudom, milyen dózist adjak neki. A papírja 0,2-,04%-ot ír, nade melyiket hát akkor ? Valaki.....szakértő.....
a kukoricát most fogom gyomirtani clióval,és azt irja érdemes hozzá adni nitrogént is.
karbamidom van,mennyit érdemes hozzá tenni hogy ne perzseljen?
Válasz Fe ró #5678. hozzászólásáraÉn ma ettől kisebbet fújtam. Nem várom meg a rosszidőt. Valaha azt mondták, h. a kakaslábfűnek nem nagyon kellene letalpalni. Hát a tied már elég stabilan áll, ahogy elnézem....
Válasz Dzotya #5672. hozzászólásáraÉn használom. Nincs vele bajom. Cirokra teljesen jó. A legolcsóbb is asszem.
Szépnapot mindenkinek! Mit szóltok? Fujjam vagy várjak még?Jön a szelesebb idő.
Laudis-al permeteztem, ha csak részben érintkezett a gyommal, mert volt egy kis szellő akkor nem lesz hatásos? Tegnap toltam le és estére láttam pár sárgás foltot a gyomokon csak nem tudom h ez elég e, kinyírja e majd a gyomokat...
Válasz Bengas #5675. hozzászólásáraMi az hogy nem fogott?
Milyen gyomok vannak?
fotó?
nem lehet elvileg megismételni
Sziasztok! Lenne egy kérdésem Lumax Fix Pro permeteztem 1 hete nem fogott megismételhetem? Vagy Ordaxal rámehetek?
Válasz Szab! #5673. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat.
Válasz bogar761015 #5666. hozzászólásáraMezei zsurló vs 0,6l Mustang + 0,7 Milagro - 6 napra
A Samson Extra 6 OD-t használta már valaki,vélemény?
Válasz TYLLA46 #5669. hozzászólásáraÉvelő növény ellen sokra nem mégy vele
Válasz Faragó János #5659. hozzászólásáraMég SOHA nem okozott csalódást!!!!!!!!!!
Válasz bogar761015 #5666. hozzászólásáraHúzatással....
Válasz Wilde #5663. hozzászólásáraMiért a többesszám ? Csak gazda1 hozzászólásai szólnak arról, hogy a "helyi zrt" így meg úgy meg amúgy Egyébként szerintem egyáltalán nem biztos, hogy ezeket a nagy cégeket mindenben érdemes majmolni, sőt... Egy kisebb, saját gazdaságban sokkal precízebben, megfelelő időben, minőségibb inputtal el lehet végezni bizonyos műveleteket, mint mondjuk ha 1000Ha-t kell művelni. Ott ahhoz, hogy végezzen, menni kell esetlegesen olyankor is amikor nem ideálisak a viszonyok. Az sem mindegy, hogy az ember maga csinálja, vagy alkalmazott... Az inputtal kapcsolatban meg kisebb területre nyilván minnél fullosabb anyagokkal kell nyomulni, hogy a terület kisebb méretét a termésátlag maximalizálásával kompenzáljuk.
Válasz bogar761015 #5666. hozzászólásárakiirtani semmivel, kicsit megrendezni dikambával
Mezei zsurlo van a kukoricásban, mivel tudnámkiírtani? kösz
Válasz Ares 826 #5664. hozzászólásáraNem értem a kérdésed.Nekem nem okoz semmilyen problémát.
Válasz Wilde #5663. hozzászólásáraMiért okoz ez a gyomirtás akkora gondot neked????????
Van itt aki saját maga tud dönteni gyomírtással kapcsolatban??Állandóan helyi zrt-ket lesegettek,növényvédős haveroktól várjátok a nagy okosságot.Önállóan nem megy semmi??Ez valami dicsőség ,hogy növ. védős ismerőse van valakinek(kinek nincs?)
Válasz Gabesz2 #5660. hozzászólásáraA motivel turboban ugyanúgy benne van 2 lityi cambio, és a moti ráadásul száraz meleg időben xart sem ér. Jah és 6 levélig semmit nem vettem észre a kukoricán, a leírás 7 levélig engedi, addig mondjuk még nem próbáltam kivárni. Nem is akarom mert már baxtam rá a meleg száraz miatt a motival.....
Válasz Faragó János #5659. hozzászólásáranekünk szar volt
ordax az oké
Válasz Tobszi #5657. hozzászólására Adott egy szelektív gyomirtó. Ezt elrontani Cambióval?
Akkor inkább a motivel-turbó vagy principal !
A hektár költségeket kellene kiszámolni!
érdeklödnék a laudisrol mi a véleményetek?
Mer itt valaki gyomírtó rangsort felállítani hm?
top 5?
Válasz gazda001 #5638. hozzászólásáraMa én is megkaptam a receptet, az én növényvédősöm 2l Laudis-hoz,1L Cambiót írt fel.
Válasz tri #5643. hozzászólásáraA főnököm szerint Laudis a lusta gazda gyomírtója!!!!!!
Válasz Peti1230 #5647. hozzászólásáraköszönöm
Perjét azt jól írtja?,mert sok van a területemen,dezormon zabban látványosan lefektette a mezei zsurlót ezért gondoltam erre,de elméletileg ez visz mindent,bár kicsit félek,a por állaga miatt,a folyékony szuszpenziók jobban bejönnek!
Válasz tri #5650. hozzászólásáraA mezei zsurlót a dikamba lefekteti.
Egyébként most Cambióval fogom támadni.
Válasz bobi82 #5649. hozzászólásáraEz egy baromság, hogy dezormon jobban vinné a kérdéses gyomokat
csinálj egy keverési próbát és meglátod!
Válasz bobi82 #5649. hozzászólásáraMezei zsurlót semmi nem fogja kivinni (nagyon mélyen gyökerező zsurló féle). Esetleg a meszezés. Acatot látványosan viszi, nem kell hozzá hormon, van benne dikamba épp elég.