Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4988. hozzászólásra
szerintem most még mehet de ha megcsúszol eső miatt pár napot akkor glifo helyett valami hormont rakjál
most már melegszik a talaj a kukorica gyorsan kiugrik
kis okosság kellene elvetettem a kukit picit gazos volt adengót s totálissal szeretném megszórni de vagy öt napos a vetés nemlessz baja a kukinak??,
ja s a kettőt egymenetbe kiszórhatom ? KÖSZI.
Ma lett elvetve a kukorica. A terület régebben elő lett készítve és most úgy néz ki hogy totál tele van szikleveles parlagfűvel és 2 leveles napraforgóval. Erre kéne valami megoldás. És még sok van kelőfélben. Vetés után meddig érdemes glifozáttal próbálkozni?
Igen, tavaly kipróbáltam, nem volt kultivátorozva, de betakarításig megfogott mindent (napraforgó árvakelést, egyszikűeket, mindent).
A termés 10 tonnás volt (nem szokott ennyi lenni), szóval nem gondolom, hogy fitotocitást okozott volna a szer, egyébként meg 4 liter az engedélyezett dózisa (elég szelektív kell legyen, mert hibrid kukorica előállításban is engedélyezett). Persze, ha csakpreemergensen nyomom le, akkor lehet, hogy 10,2-10,5 tonna lett volna, de ha kap még egy esőt, akkor viszont így-is úgyis lehetett volna akár 110q, amilyen meg még sohasem volt...
Válasz #4979. hozzászólásra
Ha talaj tartam hatást akarsz, miért nem fújod kelés előtt. Akkor viszont talán vannak olcsóbb vegyszerek is.
Ha viszont állományba fújod, akkor gondolkodni kell azon is, hogy termés csökkenést is okozhat és minél kevesebb vegyszer felhasználásara kell törekedni.
ha erős az évelő egyszikű fertőzés akkor lehet jobb lenne napraforgóval bevetni abból könnyebb kiszedni az egyszikűeket
vagy Duo system kukorica
vagy ha mindenféle képen hagyományos kukoricát akarsz bele tenni és a vetőmagod is megvan akkor egy monson mustang kombinációval meglehet próbálni 15- 20cm-es egyszikűeknél,de nem szokott hatékony lenni.
inkább csak megfogják a gyomokat utána nőnek tovább
Szia . Ezt így már próbáltad? Csak mert nem e azért van benne ilyen kevés sucessor mert a többi hatóanyagot nagyobb mennyiségben már befolyásolná. Mondjuk nekem az 1 literrel is kifogástalan volt
=> Nekem a hosszú tartamhatás a mániám, az a + 1 liter erősíti a tartamhatást, a későbbi gyomkelések ellen, úgy saccoltam be, hogy van "némi" gyommag készlet a földjében
=>szerintem elve 1,5-2 liter/ha-al kellene árulni, de akkor már "drága" volna
Válasz #4957. hozzászólásra
Vetés után, kelés előtt vagy állományban szeretnél vegyszerezni?
Ha kelés előtt, akkor a Merlin flex+ dual gold 960 EC kombinációt ajánlanám.
Aztán majd az állományban meglátod, hogy milyen gyomok kelnek.
Elég drága így, de ez a biztos.
mivel nem filmképző a legtöbb anyag, ezért nem rontja el a kultivátorozás
korai posztban: Adengo, Lumax, Ordax
sima posztban: PrincipalPlusGold, Arigo Gold (ha nincs évelő kétszikű), Monsoon active, ElumisPeak ezeknek a talajhatása még mind tuningolható kicsit, ha úgy látod
3 évig Lumaxot használtam, majd az ára miatt tavaly váltottam, amiből az lett, hogy kétszer kellett gyomírtanom a kukoricát, így drágább lett a kétszeri kezelés, mint az egyszeri Lumax... Idén vagy a Lumax, vagy a Principal plusz Gold a tarack és a nád miatt...
Szeretném ha ajánlanátok valamilyen bevált tartamhatással is rendelkező gyomirtót.Nem szeretném ha egy eső után újra kizöldülne mint tavaly pedig a laudis előtte szépen kitakarított mindent.
A tartamhatást mennyire befolyásolja a permetezést követő kultivátorozás??
Jó estét kívánok mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem: ki milyen kukorica gyomírtó szert használ idén? Valamint ajánljátok-e a következő készítmények valamelyikét: Ordax, Laudis, Shado, Mustang. Ha jól tudom ezek a slágertermékek manapság. Mivel sokféle szer áll rendelkezésre nehéz a döntés, ezért kérek segítséget! A válaszokat előre is köszönöm!
Amiért száraz formuláció attól ugyan úgy dolgozhat száraz időjárásban is!!
Tavaly is elég száraz volt az idő még is nagyon jól dolgozott.
A kijuttatástechnikának nagyobb a jelentősége.
Köszönöm Egyébként melyik vegyszer vagy csomag lehet a PPG versenytársa?? Mivel ez granulátum, így szárazságban nem dolgozik olyan tökéletesen, létezik olyan szer ami hasonlóan visz mindent, nem granulált és mehet utána napraforgó??
Milyen kukoricát ajánlotok rétiföldbe ami ha esik akkor kicsit vizes ha nem akkor a kezem befér a repedésbe,és korai tenyészidejű legyen hogy szeptember közepén legalább lehessen törni már 2éve Mv 323-ast próbálom de nem az igazi nem birja a földet?
8741 hozzászólás
köszi de csak akkor van gáz ha már kibujt nem de. vagy az erős csira is gond ???????
Válasz #4990. hozzászólásra
igen
Válasz #4987. hozzászólásra
És a lumax/adengo sorközművelés után is fog még működni?
Válasz #4988. hozzászólásra
szerintem most még mehet de ha megcsúszol eső miatt pár napot akkor glifo helyett valami hormont rakjál
most már melegszik a talaj a kukorica gyorsan kiugrik
kis okosság kellene elvetettem a kukit picit gazos volt adengót s totálissal szeretném megszórni de vagy öt napos a vetés nemlessz baja a kukinak??,
ja s a kettőt egymenetbe kiszórhatom ? KÖSZI.
Válasz #4986. hozzászólásra
LUMAXOT szoktam ilyenkor ráfújni, + 3-4kg nitrogén mellé aztán megoldva probléma egész szezonra.
Vagy korai posztban leghamarabb mit lehet rátenni ami a kukoricát nem bántja nagyon, de ezeket a kétszikűeket kiüti?
Ma lett elvetve a kukorica. A terület régebben elő lett készítve és most úgy néz ki hogy totál tele van szikleveles parlagfűvel és 2 leveles napraforgóval. Erre kéne valami megoldás. És még sok van kelőfélben. Vetés után meddig érdemes glifozáttal próbálkozni?
ez jó ötlet, köszönöm akkor megis rendeltem a gyomirtót vetés utánra.
Válasz #4980. hozzászólásra
Igen, tavaly kipróbáltam, nem volt kultivátorozva, de betakarításig megfogott mindent (napraforgó árvakelést, egyszikűeket, mindent).
A termés 10 tonnás volt (nem szokott ennyi lenni), szóval nem gondolom, hogy fitotocitást okozott volna a szer, egyébként meg 4 liter az engedélyezett dózisa (elég szelektív kell legyen, mert hibrid kukorica előállításban is engedélyezett). Persze, ha csakpreemergensen nyomom le, akkor lehet, hogy 10,2-10,5 tonna lett volna, de ha kap még egy esőt, akkor viszont így-is úgyis lehetett volna akár 110q, amilyen meg még sohasem volt...
Válasz #4979. hozzászólásra
Ha talaj tartam hatást akarsz, miért nem fújod kelés előtt. Akkor viszont talán vannak olcsóbb vegyszerek is.
Ha viszont állományba fújod, akkor gondolkodni kell azon is, hogy termés csökkenést is okozhat és minél kevesebb vegyszer felhasználásara kell törekedni.
Válasz #4978. hozzászólásra
Én ezt nem kötekedésből kérdeztem, csak hogy volt e úgy tapasztalatod vele.
Válasz #4970. hozzászólásra
korábban írtam azt is, a Principalt azért írtam, mert az a dikamba miatt erősebb lesz az acat ellen
Válasz #4972. hozzászólásra
próbáltam, már 3 literrel is, de most már csöndben maradok, mert látom kevés az én tudásom
Válasz #4976. hozzászólásra
ha erős az évelő egyszikű fertőzés akkor lehet jobb lenne napraforgóval bevetni abból könnyebb kiszedni az egyszikűeket
vagy Duo system kukorica
vagy ha mindenféle képen hagyományos kukoricát akarsz bele tenni és a vetőmagod is megvan akkor egy monson mustang kombinációval meglehet próbálni 15- 20cm-es egyszikűeknél,de nem szokott hatékony lenni.
inkább csak megfogják a gyomokat utána nőnek tovább
gyomok nem nagyon vannak kint. simítóztunk, aztán megkapta műtrágyát, most pedig meg van kombinátorozva
Válasz #4971. hozzászólásra
milyen talajmunkát végeztél és mikor?
Gyomok kint vannak?
Glifozát, és pár nap múlva vessed.
A többi csak visszafogja, meg nem öli
Válasz #4971. hozzászólásra
vetés után glifozát ha kivannak hajtva az évelő gyomok
vagy duo system kukorica
vagy napraforgó
Válasz #4968. hozzászólásra
Szia . Ezt így már próbáltad? Csak mert nem e azért van benne ilyen kevés sucessor mert a többi hatóanyagot nagyobb mennyiségben már befolyásolná. Mondjuk nekem az 1 literrel is kifogástalan volt
nagyon durván perjés földbe lesz kukorica. mivel irtsam és hogyan ha 1szer akarom permetezni?
köszönöm a segítséget
Válasz #4968. hozzászólásra
akkor ne a principált ajálgasd hanem az adengo-t
Válasz #4967. hozzászólásra
és a csattanó maszlagra
Válasz #4967. hozzászólásra
=> Nekem a hosszú tartamhatás a mániám, az a + 1 liter erősíti a tartamhatást, a későbbi gyomkelések ellen, úgy saccoltam be, hogy van "némi" gyommag készlet a földjében
=>szerintem elve 1,5-2 liter/ha-al kellene árulni, de akkor már "drága" volna
Válasz #4965. hozzászólásra
A +1 liter succersor T mi ellen kell?
Vetés után, kelés előtt vagy állományban szeretnél vegyszerezni?
Ha kelés előtt, akkor a Merlin flex+ dual gold 960 EC kombinációt ajánlanám.
Aztán majd az állományban meglátod, hogy milyen gyomok kelnek.
Elég drága így, de ez a biztos.
Válasz #4959. hozzászólásra
a PrincipalPlusGold való neked + 1 liter extra (összesen 2 liter) Succesor T-vel
Válasz #4961. hozzászólásra
mivel nem filmképző a legtöbb anyag, ezért nem rontja el a kultivátorozás
korai posztban: Adengo, Lumax, Ordax
sima posztban: PrincipalPlusGold, Arigo Gold (ha nincs évelő kétszikű), Monsoon active, ElumisPeak ezeknek a talajhatása még mind tuningolható kicsit, ha úgy látod
Válasz #4962. hozzászólásra
3 évig Lumaxot használtam, majd az ára miatt tavaly váltottam, amiből az lett, hogy kétszer kellett gyomírtanom a kukoricát, így drágább lett a kétszeri kezelés, mint az egyszeri Lumax... Idén vagy a Lumax, vagy a Principal plusz Gold a tarack és a nád miatt...
Szeretném ha ajánlanátok valamilyen bevált tartamhatással is rendelkező gyomirtót.Nem szeretném ha egy eső után újra kizöldülne mint tavaly pedig a laudis előtte szépen kitakarított mindent.
A tartamhatást mennyire befolyásolja a permetezést követő kultivátorozás??
Ha már slágertermékek akkor a tavalyi sorrend a kukorica késői postemergens szerekről: Laudis, Ordax, PrincipalPlusGold
Válasz #4958. hozzászólásra
Csattanó maszlag, pár helyen. Szőrös disznóparéj, keserüfű, mohar! Ezek a leggyakoribbak a területen. Elvétve van még parlagfű, mezei acat!
jó lenne tud milyen gyomokra szűmítasz
Jó estét kívánok mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem: ki milyen kukorica gyomírtó szert használ idén? Valamint ajánljátok-e a következő készítmények valamelyikét: Ordax, Laudis, Shado, Mustang. Ha jól tudom ezek a slágertermékek manapság. Mivel sokféle szer áll rendelkezésre nehéz a döntés, ezért kérek segítséget! A válaszokat előre is köszönöm!
bocsánat 0,4 liter
Válasz #4942. hozzászólásra
Drága az Adengó?Bruttó 15070/0,4 deci.Nem pénz érte.
Sziasztok használt már valaki rotakapán saraboló hengert???? Vélemény kukorica sorközét szeretném vele művelni gyomtalanítani!
Sziasztok! Ebszikfű ellen kukoricában, mit ajánlotok? Köszi előre is!
Válasz #4951. hozzászólásra
Én idén fogok használni (Colombussal tankkeverékben). Nekem dícsérték.
Mi a véleményetek a Samson Neo 6 OD vagy Sanson Extra 6 OD-ról?
Érvek és ellenérvek?
Mi a véleményetek a Samson Neo 6 OD vagy Sanson Extra 6 OD-ról?
Érvek és ellenérvek?
Válasz #4947. hozzászólásra
Amiért száraz formuláció attól ugyan úgy dolgozhat száraz időjárásban is!!
Tavaly is elég száraz volt az idő még is nagyon jól dolgozott.
A kijuttatástechnikának nagyobb a jelentősége.
Válasz #4945. hozzászólásra
Én Kansas-t ajánlanám a Syngentától.
Válasz #4946. hozzászólásra
Köszönöm Egyébként melyik vegyszer vagy csomag lehet a PPG versenytársa?? Mivel ez granulátum, így szárazságban nem dolgozik olyan tökéletesen, létezik olyan szer ami hasonlóan visz mindent, nem granulált és mehet utána napraforgó??
Válasz #4944. hozzászólásra
A Principal plus gold után gyakorlatilag minden mehet következő tavasszal.
Milyen kukoricát ajánlotok rétiföldbe ami ha esik akkor kicsit vizes ha nem akkor a kezem befér a repedésbe,és korai tenyészidejű legyen hogy szeptember közepén legalább lehessen törni már 2éve Mv 323-ast próbálom de nem az igazi nem birja a földet?
Principal Plus Gold-al kezelt kukorica után mehet napraforgó, olajtök??
Válasz #4940. hozzászólásra
Vetés után glifozát, utána casper+milagro+extra tapadó, ezzel mehet friss gyeptörésbe.
Sziasztok
Mit ajánlotok költséghatékonyabb megoldást az Adengo helyett?
Jó szer, csak drága.
Tehát kéne egy gyomirtó ami
széles spektrumú,
korai posztba mehet
van hatástartalma.
Kösz
colizoli