Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha csak 1 tonna/hektár lenne a termés, akkor már visszahozná a gyomirtózás árát. Nem?
Tehát láttok rá esélyt hogy nem teljesen "zéró"?
(Csak most nincs aki ráér aratás idején.)
Szabadforgalmú szerek közt van olyan ami nem öli meg a kukoricát, csak a parlagfüvet?
Vagy talán máshogy ki lehet jönni jobban anyagilag?
Esetleg szárzúzózás után bálának lehetséges?
Gyomirtásra vonatkozó kérdésem van. Szereztem egy darab földet, amely másodéves vöröshere, de nagyon nagy, kb 50-60%-os tarackbúza gyomosodással. Utolsó kaszálás után ha totális gyomirtót alkalmazok, az megöli-e a nitrogéngyűjtő baktériumokat, azaz semlegesíti-e a here által felhalmozott nitrogént?
Válasz #4886. hozzászólásra
Itt minimum 1 hónappal ezelött kellett volna vegyszerezni. Meg lehet próbálni a vegyszeres kezelést de ahoz hogy termés legyen olyan amien, esös nyárnak kellene lennie. De az 5 t/ha nem fogja meghaladni a termés, de a 4 t is nagyon kérdéses.
Másik lehetöség ha a kukoricáról az idén már lemondtál, kaszálás helyett ajánlanám a totális kezelést valamien gliphoszát tartalmú vegyszerrel 4-5 L/ha adagban max 200 L/ha vízzel permetezve minél elébb amíg a gyomok nem virágoznak. Hagyni a lepermetezett területet min. 4 hétig bolygatás nélkül hogy a vegyszer elégesse az évelö gyomok gyökereit. Ha ezt most a közeljövöben elvégzed idén a kukorica helyére akár repcét is vethetsz, mivel mindennel agrotechnikai idöben végzel. Nemtudom milyen vidéken gazdálkodsz, de a jövöévi növényt válaszad meg az szerint, mit éri meg az adott régióban legjobban termelni a legmagasabb haszonnal.
Itt már semmilyen vegyszer nem segít. Kasza? Tárcsa? Szártépő? Eke?
A szomszédomban is van egy hasonló tábla. 1,5 ha ( ott azért a sorok látszanak)
Azt mondja a bérlője, hogy ki felejtette... Nem mertem neki szólni, mert hátha nincs rá pénzük! A tavalyi földbérleti díjakat is sok helyen nem fizették ki. Az utolsó két évben nagyon megcsúsztak. kb. 50 ha-on nulláztak, tavaly és előtte évben is.
Válasz #4884. hozzászólásra
Legjobb lenne ha tudnál feltenni képet a kukoricáról. Ha 70cm magas akkor már több mint valószinü hogy már túl van a 8 leveles állapoton. Ilyen fejlett kukoricánál már a gyomirtó is visszavehet a termésen, és valamit még pluszban rá kéne adni a gyomirtóból is hogy elpustítsa a 70 cm magas gyomot. Az ilyen magas gyom már túlfejletnek számít a vegyszerezéshez.
Éppen az a baj, hogy nem kapott gyomirtót. (Szegény nagyapám már nem tudta elintézni.)
Fenyércirok, ebszékfű, parlagfű és egy kevés mezei aszat amit be tudtam azonosítani. (google képek alapján)
Most örököltem meg egy 1,5 hektáros földet, amiben kukorica lett vetve.
Sajnos az elmúlt hónapban nem lett művelve. És így a gyom elnyomta a kukoricát.
Nagyjából 50-70cm magas a kukorica is és a gyom is. A mellette lévő, művelt táblában a kukorica a 2 métert is meghaladja. (persze az más fajta is)
A kérdésem az, hogy ha gyomirtóztatom, akkor van-e esélye a kukoricának, hogy teremjen?
Vagy inkább szántassam/kaszáltassam le az egész földet kukoricástul, még a parlagfű virágzási ideje előtt?
Mi is raktunk 2 liter nitrosolt hektáronként a pulsar mellé és még! az ACAT hajtáscsúcsát is megsárgította!ilyet még nem láttam.Volt olyan hely hogy még a nagyobbakat is sárgította.Kiváncsi leszek teljesen micsinál vele
Más:moonson kukorica gyomirto kb mennyi idő alatt hat vagy látszik mert 3napja fujtam 2liter/ha és még semmi!Főleg egyszikű va van benne
Hát nem, de a Parajzó az nem perzselődött meg tőle hanem nőt mint állat, az ápr 18 vetés már lassan eléri a 1,5 méter magasságot!!! akkor most mi a f... van ezzel a Siklóssal??????
Csak a forgóba ahol kétszer kaphatott, ott van csak baj! De a napraforgógan is így jártam, igaz szerintem a fajta nem bírja a pulsart, ott is 1000liter vízbe tettem 7 liter Pulsart 10 liter nitrosolt és azt fújtam ki 5,5ha-ra és úgy megperzselte a naprát hogy mikor előszö megláttam 5 nap múlva hát köptem mindenhova csak a földre nem! Vettem gyorsan Megafolt megszórtam 2,8liter/ha dózisal és három nap után a napra megzöldült vissza tért bele az élet, még a forgókban is ahol csak száraz szinte kis csutka marad belőle!! A fajta az Siklós nem bírja valahogy a pulsart!!
Szerintem max 1kg/ha felette perzselhet. Én nitrosolt tettem 10litert az 1000 liter vízbe és 5,5ha szórtam ki de a forgóban ahol kicsit megcseppent ott lerendezte a kuccát. Csak óvatosan!!!
Hali!
Holnap szeretnék a kukit gyomirtózni! Laudis lesz a gyomirtó 150-200-liter-hez mennyi karbamidot lehet tenni hogy ne perzseljen? 4-5-leveles a kuki!
ami kapott, azt le fogja tekerni, inkább az okozhat gondot, hogy kitakarják egymást és nem mind kap a permetléből.
A nagy lombú kétszikűek érzékenyek a Cambiora
Válasz #4854. hozzászólásra
Hülye azért nem vagyok
Rulexx Duo
A Focus Ultrának elég az 1 óra , azután a csapadék nem befolyásolja a szer hatását.
Egyedül a Cambio-ban nem bizok , mivel nagyon sok a szotyi árvakelés.
Én egy pár éve,lumaxot szórtam,2 darab volt majdnem egymás mellett.Az egyiket lefújtuk,utána bekevertük a másik tartályt,a másik darabra.Hirtelen jött egy nagy zuhancs.Úgy voltam vele,ha be van keverve kiszórom,majd hat talajról.Érdekességképpen,itt jobb volt a kikelt gyomon.
8741 hozzászólás
Ez siralmas lesz a haveréké is ilyen , nekem a cimborám gyomirtózik mindig nézd meg ,mint az aszfalt olyan tiszta!
Válasz #4888. hozzászólásra
Ha csak 1 tonna/hektár lenne a termés, akkor már visszahozná a gyomirtózás árát. Nem?
Tehát láttok rá esélyt hogy nem teljesen "zéró"?
(Csak most nincs aki ráér aratás idején.)
Szabadforgalmú szerek közt van olyan ami nem öli meg a kukoricát, csak a parlagfüvet?
Vagy talán máshogy ki lehet jönni jobban anyagilag?
Esetleg szárzúzózás után bálának lehetséges?
Gyomirtásra vonatkozó kérdésem van. Szereztem egy darab földet, amely másodéves vöröshere, de nagyon nagy, kb 50-60%-os tarackbúza gyomosodással. Utolsó kaszálás után ha totális gyomirtót alkalmazok, az megöli-e a nitrogéngyűjtő baktériumokat, azaz semlegesíti-e a here által felhalmozott nitrogént?
Itt minimum 1 hónappal ezelött kellett volna vegyszerezni. Meg lehet próbálni a vegyszeres kezelést de ahoz hogy termés legyen olyan amien, esös nyárnak kellene lennie. De az 5 t/ha nem fogja meghaladni a termés, de a 4 t is nagyon kérdéses.
Másik lehetöség ha a kukoricáról az idén már lemondtál, kaszálás helyett ajánlanám a totális kezelést valamien gliphoszát tartalmú vegyszerrel 4-5 L/ha adagban max 200 L/ha vízzel permetezve minél elébb amíg a gyomok nem virágoznak. Hagyni a lepermetezett területet min. 4 hétig bolygatás nélkül hogy a vegyszer elégesse az évelö gyomok gyökereit. Ha ezt most a közeljövöben elvégzed idén a kukorica helyére akár repcét is vethetsz, mivel mindennel agrotechnikai idöben végzel. Nemtudom milyen vidéken gazdálkodsz, de a jövöévi növényt válaszad meg az szerint, mit éri meg az adott régióban legjobban termelni a legmagasabb haszonnal.
Itt már semmilyen vegyszer nem segít. Kasza? Tárcsa? Szártépő? Eke?
A szomszédomban is van egy hasonló tábla. 1,5 ha ( ott azért a sorok látszanak)
Azt mondja a bérlője, hogy ki felejtette... Nem mertem neki szólni, mert hátha nincs rá pénzük! A tavalyi földbérleti díjakat is sok helyen nem fizették ki. Az utolsó két évben nagyon megcsúsztak. kb. 50 ha-on nulláztak, tavaly és előtte évben is.
Válasz #4885. hozzászólásra
Van sor, amelyben csak 4 leveles, van amelyben 8 leveles állapotban vannak.
Képből nem tudom mennyi látszik:
Válasz #4884. hozzászólásra
Legjobb lenne ha tudnál feltenni képet a kukoricáról. Ha 70cm magas akkor már több mint valószinü hogy már túl van a 8 leveles állapoton. Ilyen fejlett kukoricánál már a gyomirtó is visszavehet a termésen, és valamit még pluszban rá kéne adni a gyomirtóból is hogy elpustítsa a 70 cm magas gyomot. Az ilyen magas gyom már túlfejletnek számít a vegyszerezéshez.
Válasz #4883. hozzászólásra
Éppen az a baj, hogy nem kapott gyomirtót. (Szegény nagyapám már nem tudta elintézni.)
Fenyércirok, ebszékfű, parlagfű és egy kevés mezei aszat amit be tudtam azonosítani. (google képek alapján)
Válasz #4882. hozzászólásra
kellene róla fénykép, hogy néz ki, milyen gyomok vannak benne. gyomirtózva volt? mivel?
Tisztelt hozzáértő gazdák!
Most örököltem meg egy 1,5 hektáros földet, amiben kukorica lett vetve.
Sajnos az elmúlt hónapban nem lett művelve. És így a gyom elnyomta a kukoricát.
Nagyjából 50-70cm magas a kukorica is és a gyom is. A mellette lévő, művelt táblában a kukorica a 2 métert is meghaladja. (persze az más fajta is)
A kérdésem az, hogy ha gyomirtóztatom, akkor van-e esélye a kukoricának, hogy teremjen?
Vagy inkább szántassam/kaszáltassam le az egész földet kukoricástul, még a parlagfű virágzási ideje előtt?
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #4880. hozzászólásra
A kép lemaradt!
Válasz #4864. hozzászólásra
Ez Adengóval kezelt , a múlt héten meghúztam a közét ,mert beton volt!
Hát de annyi elég is volt hogy az acatot megállította és a napraforgó meg fölé nőtt!
Válasz #4876. hozzászólásra
a pulzár megszokta fogni az acatot de ki nem öli.
a monson-nak kell vagy két hét
Válasz #4876. hozzászólásra
egyszikűek lassan halnak
Mi is raktunk 2 liter nitrosolt hektáronként a pulsar mellé és még! az ACAT hajtáscsúcsát is megsárgította!ilyet még nem láttam.Volt olyan hely hogy még a nagyobbakat is sárgította.Kiváncsi leszek teljesen micsinál vele
Más:moonson kukorica gyomirto kb mennyi idő alatt hat vagy látszik mert 3napja fujtam 2liter/ha és még semmi!Főleg egyszikű va van benne
Válasz #4873. hozzászólásra
én raktam 3 liter karbamidot az 1,2 pulsar mellé hekinként. a neoma bírta, a gazak elfeküdtek.
Válasz #4873. hozzászólásra
Hát nem, de a Parajzó az nem perzselődött meg tőle hanem nőt mint állat, az ápr 18 vetés már lassan eléri a 1,5 méter magasságot!!! akkor most mi a f... van ezzel a Siklóssal??????
Válasz #4872. hozzászólásra
Ám ares a pallos nevü anyaghasználatiát nemolvastad? ez 99,5 nitrosol, naprában 2 liter/heki de okozhat perzselésestünetet pulzárral!
Válasz #4871. hozzászólásra
Csak a forgóba ahol kétszer kaphatott, ott van csak baj! De a napraforgógan is így jártam, igaz szerintem a fajta nem bírja a pulsart, ott is 1000liter vízbe tettem 7 liter Pulsart 10 liter nitrosolt és azt fújtam ki 5,5ha-ra és úgy megperzselte a naprát hogy mikor előszö megláttam 5 nap múlva hát köptem mindenhova csak a földre nem! Vettem gyorsan Megafolt megszórtam 2,8liter/ha dózisal és három nap után a napra megzöldült vissza tért bele az élet, még a forgókban is ahol csak száraz szinte kis csutka marad belőle!! A fajta az Siklós nem bírja valahogy a pulsart!!
Válasz #4867. hozzászólásra
ott szerintem nem a nitrosollal volt a baj!
1000 literben 10 liter az 1 % os
az egyébként is 30% os oldatból!
hát én fújtam rendesen jövőre is fogom!
Válasz #4869. hozzászólásra
j a és ahol kihagytam winges alapkezelést kontrolban ott is tökéletes kultursivatagot varázsolt!!! :) elég lenne csak a LAudis!
Válasz #4864. hozzászólásra
4 l/ ha ????? Lumax?
Én kettővel fújtam és az is tökéletes, tettem hozzá kis nitrosolt kb 10 l/ ha 200 l / ha fújtam a szert!
nagyon jó a munkája csak hát kicsit drága szer!
De legalább használ!
Válasz #4866. hozzászólásra
Szerintem max 1kg/ha felette perzselhet. Én nitrosolt tettem 10litert az 1000 liter vízbe és 5,5ha szórtam ki de a forgóban ahol kicsit megcseppent ott lerendezte a kuccát. Csak óvatosan!!!
Hali!
Holnap szeretnék a kukit gyomirtózni! Laudis lesz a gyomirtó 150-200-liter-hez mennyi karbamidot lehet tenni hogy ne perzseljen? 4-5-leveles a kuki!
Valaki használt-e már calarist?Érdekelne fújás után hány napra látszik a hatás,és hány napra lehet húzatni???Köszi
4,5 liter Lumax 05.17-én.
Jumbo Turbo
Válasz #4861. hozzászólásra
ami kapott, azt le fogja tekerni, inkább az okozhat gondot, hogy kitakarják egymást és nem mind kap a permetléből.
A nagy lombú kétszikűek érzékenyek a Cambiora
Válasz #4854. hozzászólásra
Hülye azért nem vagyok
Rulexx Duo
A Focus Ultrának elég az 1 óra , azután a csapadék nem befolyásolja a szer hatását.
Egyedül a Cambio-ban nem bizok , mivel nagyon sok a szotyi árvakelés.
Válasz #4859. hozzászólásra
végül is logikus, mert az eső lemosta a gyomok viaszrétegét, így többet tudtak felvenni a lumaxból
Válasz #4858. hozzászólásra
Én egy pár éve,lumaxot szórtam,2 darab volt majdnem egymás mellett.Az egyiket lefújtuk,utána bekevertük a másik tartályt,a másik darabra.Hirtelen jött egy nagy zuhancs.Úgy voltam vele,ha be van keverve kiszórom,majd hat talajról.Érdekességképpen,itt jobb volt a kikelt gyomon.
Válasz #4850. hozzászólásra
a talajhatás miatt mindegy, sőt jót tesz neki az eső, csak a levélen keresztüli hatás csökkenhet kicsit
Válasz #4856. hozzászólásra
Hát igen egyre több felénk a jégeső .
Válasz #4855. hozzászólásra
jégeső az nemigen kellett volna
Válasz #4852. hozzászólásra
Akkor jó elég jó kisütött a nap ,este 5kor meg jégeső cseresznye nagyságú és felhő szakadás .
Válasz #4849. hozzászólásra
De nem sima normál kukiban nyomtad a FOCUS ULTRÁT?????
Utána jártam gyártói adatlapon, 1-2 óra múvla mehet neki eső ha rá tudott kicsit száradni, ha nedves állományra lett rászórva akkor ez 3-5 óra..
De legtöbb hasonló gyomírtó pl Pronik csomag kimondottan akánlja az esőt akár 4-6 óra elteltével...
Üdv
A mai modern gyomírtóknak 3-4 óra kell, a gombaölőknek 1-2 óra. múltkor világosított fel a növ védős haver
Válasz #4845. hozzászólásra
Üdv Pisti sikerült szereznem Monsoont és lefújtam a kukoricát kb 8óra múlva nagyon megázott baj-e?
A calaris pro-val permetezném a kukoricát mennyi ideig nem kellene rá eső?
Sziasztok !
Lenyomtam a kukoricát Focus Ultra +Cambio.
Rá másfél órára jött egy zivatar , ez mennyire befojásolja a szerek hatását ?
Válasz #4847. hozzászólásra
Köszönöm megnyugtató lenne:)
Válasz #4846. hozzászólásra
Annak elég kell lenni.
Szerintetek Pronik csomagnak meddig kell szárazon maradni?
2-3 óra elég eső nélkül?
Válasz #4844. hozzászólásra
nincs ötletem
Válasz #4843. hozzászólásra
Pisti köszönöm ezek jószerek csak ehhez papir kell mert másképp nem küldik meg olyan nincs ami harmadfokú de jó?
Válasz #4842. hozzászólásra
- cambio
- succesor T
- laudis
SZiasztok a kuki 25cm magas és nagyon jön a parlagfű és sok az eső mivel lehetne permetezni ,hogy jó legyen.