Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ekkora kukoricában már hormonos anyagatot (colombus, cambio) nem kellene kiszórni.
Sajnos amit lehet (laudis, clio) azok meg az évelők ellen nem túl erősek, eleinte látványosak majd elengedik őket. Persze mindenképen le kell gyomirtani valamelyikkel.
Válasz #4757. hozzászólásra
Főnök! Milyen jól hangzik!
A Stellár nem viszi a margarétát, vagy csak akkor amikor még kicsi? (Nem nekem van ilyen gyomom.)
Helló.Van nekem egy problémám ,a kukoricám már 35-40cm.Már ugymond kifelénövi a gyomirtózást.Szerintetek milyen gyomirtót kellene rá használni.Eddig a Titus Prima keveréket használtam,de ezzel a gyomirtóval olyan hétleveles korig ajánlatos permetezni.De még a földre sem lehet rámenni vagy négy-öt napig,úgy elvan ázva.A tábla pedig egybefügő zöld pázsit.Mert már kaptam olyan tanácsot,hogy egész nyugottan fujam le Titus Prima keverékkel és aztán harom-ötnapon belül lombtrágyázam meg.Hem tudom ti menyire ismeritek ezt a keveréket,és mit szóltok hozzá?
Válasz #4751. hozzászólásra
A tarackot kukoricából semmi nem viszi tökéletesen,csak vissza lehet szorítani olyan szintre,hogy gazdasági kárt ne okozzon,pl monsoon active elég rendesen megfogja,mellékesen az acatot is viszi,
Válasz #4749. hozzászólásra
a mezei zsurlót a meszezés viszi legjobban,jelzi ,hogy savanyú a talaj,de nem érdemes rá most szert pazarolni hiszen 1 hónap múlva magától eltűnik
Köszönöm a válaszokat.
Akkor a bromotrilt nem javasoljátok? Én a cambio mellett vagyok mert anno a motivell turbo-val acat gondjaink nem voltak.
Amúgy 2,5 liter/ha elég a cambioból vagy max. 3l/ha-ral menjünk?
(Lehet, hogy jövőre áttérünk a nick it+ cambio kettősre az adengo helyett)
ebben a hideg esős időben is gyors és látványos, mindent elvisz gyakorlatilag bármekkora gyomfejlettség esetében is, árban is jól alakult és tartamhatása is van elméletileg.
Viszont esős időben nonitot kikell hagyni és ígyis ha átfedés van ott megtudja ilyenkor csípni a kukoricát, szárazban nincsen probléma duplán fedve sem.
8741 hozzászólás
Mester pack jol dolgozik,majd teszek fel képet.
ettől a pronik-tól nem nagyon vagyokelragadtatva!a jumbo turbo szanaszétt kenderbe verte.....jövőre nem lesz....
Ezt mi viszi?
Válasz #4785. hozzászólásra
Kapazin,de nem a vegyszer
Válasz #4786. hozzászólásra
Neked kukoricából milyen átlagod szokott lenni?
Válasz #4784. hozzászólásra
Főnök
Van egy 5hektáros táblánk amiben oylanszintű fekete üröm fertőzés van mint az állat. Ráadásul nagy bokros mind mintha erdő lenne.
Azt mondják Cambio-val kilehet jól takarítani belőle, egyébként Ordaxom meg Zeagran Nicom van "polcon".
Arra gondoltam raknék mondjuk az ordax mellé cambiot és azzal fújnám (ha rátudnánk menni meg nem esne)
egy jó erős 5leveles kukoricáról beszélünk egyébként
Válasz #4782. hozzászólásra
Bizony a cambioban a bentazon mellett ott a dikamba ami hormon hatású! Csak ezt a kukorica jól bírja 6-7 levélig míg a 2,4-D-t csak 4 levélig.
Válasz #4778. hozzászólásra
Majd meg próbálom de eddig nem tudtam még a sráccal beszélni aki dolgozott vele
Válasz #4781. hozzászólásra
Cambio hormon??
Válasz #4775. hozzászólásra
847
Ekkora kukoricában már hormonos anyagatot (colombus, cambio) nem kellene kiszórni.
Sajnos amit lehet (laudis, clio) azok meg az évelők ellen nem túl erősek, eleinte látványosak majd elengedik őket. Persze mindenképen le kell gyomirtani valamelyikkel.
Válasz #4776. hozzászólásra
Ez volna, az így ismerem gyerek korom óta, hasonlít a kamillához.http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9ti_margitvir%C3%A1g
Válasz #4777. hozzászólásra
Az parlagi, vagy szöszös pipitér lesz.
Válasz #4777. hozzászólásra
Alighanem ....
Az ekéről akkor lesz még valami bővebb infó nyárig ?
Válasz #4776. hozzászólásra
azt hiszem arra mondják hogy "margaréta" ami az én második képemen van kis fehér virággal
Válasz #4770. hozzászólásra
Mi az a Margaréta főnök ?
Ebszikfű ?(Matricaria )
Ha erre gondolsz , akkor a benne lévő Dikambának vinnie kell .
Ráadásul elég gyorsan.
A másik hatóanyagnál nem találom hogy viszi e , de azért sok mindenre jó az is , nem hinném hogy pont arra nem...
Válasz #4774. hozzászólásra
hello !acat ,szerbtővis ,folyófü,selyemkoró ellen mit ajánlanál 8-10leveles kukiban/cambio v colombus/
Válasz #4773. hozzászólásra
A karbamid nem jó erre, ammóniumnitrát (N34) vagy nitrosol.
Válasz #4771. hozzászólásra
Principal plus mellé tehetnék én is egy kis karbamidot?
Jobb lesz tőle a hatás?
Válasz #4771. hozzászólásra
Hát egy 2 óra azért jó lenne neki.
principal gold kifújva
trend + 3-4 kg AN34 ment mellé
mindjárt szakad az eső
ennél a gyomírtónál is szükdéges a 3-4 óra csapadékmentes idő a kifújás után ??
Főnök! Milyen jól hangzik!
A Stellár nem viszi a margarétát, vagy csak akkor amikor még kicsi? (Nem nekem van ilyen gyomom.)
Válasz #4768. hozzászólásra
Akkor az Pulsar
Válasz #4766. hozzászólásra
Fushia CL
http://www.caussade-semences.net/file_pdf/produits/496.pdf
Helló.Van nekem egy problémám ,a kukoricám már 35-40cm.Már ugymond kifelénövi a gyomirtózást.Szerintetek milyen gyomirtót kellene rá használni.Eddig a Titus Prima keveréket használtam,de ezzel a gyomirtóval olyan hétleveles korig ajánlatos permetezni.De még a földre sem lehet rámenni vagy négy-öt napig,úgy elvan ázva.A tábla pedig egybefügő zöld pázsit.Mert már kaptam olyan tanácsot,hogy egész nyugottan fujam le Titus Prima keverékkel és aztán harom-ötnapon belül lombtrágyázam meg.Hem tudom ti menyire ismeritek ezt a keveréket,és mit szóltok hozzá?
Válasz #4765. hozzászólásra
Milyen fajta a napra ???
Válasz #4764. hozzászólásra
olcsóbb ra jön ki
viszont indén csak 2Ha naprám van és nem tudom mit vegyek állományhoz...alapkezelő az megvan:( ráadásúl elösször van szotyim:D
Válasz #4763. hozzászólásra
Erről még nem kaptam meg a számlát de azt mondták 9900+fa/ha
Válasz #4762. hozzászólásra
Nekem is csak ár érték aránban tökéletes:D jó árban van a 8Ha csomag!!!
Válasz #4760. hozzászólásra
Nekem két éve tökéletes volt az is igaz más körülmények között
ProNik
Válasz #4754. hozzászólásra
én ProNik csomagot használok ezek ellen, tavaly No1 volt jól adta:)
Válasz #4758. hozzászólásra
Ja és aránylag olcsó
Jellemzően nem gyomosak a területek kivéve a lucerna törést a többi "nagyobb" gyomos képek a tábla széleken készültek
Válasz #4754. hozzászólásra
Ez nagyon faxa . (pláne ha nem élik túl a nagyobb gyomok se)
Válasz #4755. hozzászólásra
2 liter is elég...
Még egy kérdés. Mivel tarackbúza elvétve van benne az acatra elég 2,5l/ha Cambio vagy 3 literrel kellene rámenni?
Calaris pro csomaggal kezelt kukorica 2hete fenyér cirok vadköles muhar és mezeiaszat tavaly ősszel kiszántott lucerna nagy része pedig így nézki
Válasz #4751. hozzászólásra
A tarackot kukoricából semmi nem viszi tökéletesen,csak vissza lehet szorítani olyan szintre,hogy gazdasági kárt ne okozzon,pl monsoon active elég rendesen megfogja,mellékesen az acatot is viszi,
Válasz #4750. hozzászólásra
a zsurlót viszi a cambió
de nekem aratáskor is alatta volt terítve annyira el van jutva egy helyen
Válasz #4750. hozzászólásra
Ha acat és tarackbúza is van a kukoricában mit javasolnál rá?
Válasz #4749. hozzászólásra
a mezei zsurlót a meszezés viszi legjobban,jelzi ,hogy savanyú a talaj,de nem érdemes rá most szert pazarolni hiszen 1 hónap múlva magától eltűnik
Még egy gyom felütötte magát a kukoricában a mezei zsurló.
A Cambio ezt is viszi?
Válasz #4747. hozzászólásra
A Colombus is kiváló acatra, sőt.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor a bromotrilt nem javasoljátok? Én a cambio mellett vagyok mert anno a motivell turbo-val acat gondjaink nem voltak.
Amúgy 2,5 liter/ha elég a cambioból vagy max. 3l/ha-ral menjünk?
(Lehet, hogy jövőre áttérünk a nick it+ cambio kettősre az adengo helyett)
Válasz #4745. hozzászólásra
Nyílván való, de viaszréteg híjján nonittal lehet még jobban adna neki, ezért hagyjuk ki belőle.
Csak lenne még vagy 3-4nap amikor tudnánk talajra menni és lefújnánk mindent szépen, kegyetlenmód jönnek a gyomok
Válasz #4744. hozzászólásra
Nem a Nonit csípi meg hanem a Bromoxinil szerintem...
Miután az eső lemossa a kulturnövény leveléről a viaszréteget és ez a perzselő hatású anyag meg csípi ilyenkor azt is.
Drenthe!
MEgkell, hogy mondjam naggyon jó a zeagran nico!
ebben a hideg esős időben is gyors és látványos, mindent elvisz gyakorlatilag bármekkora gyomfejlettség esetében is, árban is jól alakult és tartamhatása is van elméletileg.
Viszont esős időben nonitot kikell hagyni és ígyis ha átfedés van ott megtudja ilyenkor csípni a kukoricát, szárazban nincsen probléma duplán fedve sem.
Válasz #4742. hozzászólásra
Amiket ajánlottak , azok jók rá .
De Bromoxinil az felejtős , mert szart se ér rá...
Még egy szert is említettek: Bromotril 40 EC