Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.18 FtUSD395.41 FtCHF439.37 FtGBP496.77 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
10 és 11-én lettek szórva, de még nekem még ott vannak a gyomok, már halvány zöldesek, inkább sárgulgatnak, de még nem látványos a dolog. Eső vagy meleg kellene szerintem neki, hogy a gyomok jobban felvegyék
A Calarisra mennyi idő után eshet csapadék, hogy a levélen keresztül felszívódó hatását ne rontsa? Az gáz, ha reggel kifújom és este megázik? Van valakinek ezirányú tapasztalata?
Amit Te írsz az a Laudissal összehasonlíthatatlan egy összetettebb növényvédő szer. Amit írtál egyszikű irtó nikoszulfuron hatóanyaggal. Talán a Milagroval lehetne összehasonlítani és azzal egy árban van kb. Persze ha csak az van nektek gyomflóra akkor egy kiváló választás ez a szer nem kell a Laudis, de nagyobb állományba való használatnál a benne lévő széfener miatt biztonságosabb sokkal mint az olcsó cucc.
Miért mindenkinek a laudis jut eszébe elősször, mindenki tele van lóvéval?
Úgy tudom a Neat 4sc sem bántja a kukoricát, tavaly csináltametérdtől magasabbat is, és 7-8 ezer/ liter. 1L/ha, vagy osztott kezeléssel0.75+később075L, vagy 1+később 0.5L/ha. Kétszer kérdeztem, hogy mi a véleményetek róla, de senkinek nincs róla véleménye, csak arról ami háromszor annyiba kerül, de lehet nem mindíg tud ennyit sem. (pl ha lemossa az eső akkor sem mindegy mit mos le!!! Meg hogy mennyibe kerül.
Bocs
Hát az 1 óra már nem olyan rossz ...(elvileg 4 kellene)
De kiderül...
Leghamarabb a kétszikűeket fogod látni meghalni , vagy nem meghalni . 2-3 napon belül ha semmi eredmény semmin , akkor ismételném egy féldózissal az első kezeléstől számítva 7-8nap múlva.
Esállóság:
A Principal
DF 4 órán belül felszívódik a növénybe.
Amennyiben a permetezést követ 4 órán belül eső esik, a készítmény hatékonysága csökkenhet
Válasz #4570. hozzászólásra Nálunk főleg a víznyomásos területeken van ez a jelenség mert tavasszal kint volt a Tisza. és mikor visszament az őszi szántás nagyon lekeményedett alig bírta feltörni a kombinátor.itt is hiányoznak fél sorok.
Nem tudom megéri e még meghagyni, máshol amit csináltam minden egyezett és tökéletes kelés, a vetőgép meg munkagép után is várok picit aztán kiderül .....
Válasz #4566. hozzászólásra Nincs eső és szárazban van a mag gondolom csúszócsoroszlyás géppel vetetted azok után nálunk is ilyen sőt még a tárcsás csoroszlyás után csak azoknál nem annyira .
Az miért lehetséges hogy a kukorica olyan foltosan kelt ki mint a fene van hol félsor hijja de most meg már sorol de van olyan rész ahol még mindig nincs kint a kuki de kikapartam a magok ott vannak de félig meg vannak pattanva volt amelyik meg belülről már kék volt gondolom penészes, ez mag hibája lehet???? Vagy lehet még az is megindul az esőtől? Járt még így valaki?
Hát a benne lévő Dikamba miatt jó lett volna ha kukorica 3-4 leveles már .
De a még föld alatt lévőket szerintem tuti nem bánja még.
Aminek nem tetszik majd esetleg , azok 1-2 leveles kukoricák lesznek majd , de szerintem nem pusztíthatja vagy károsíthatja komolyabban a kukoricát így se.
Úgy látom bejött , ha idén is azt nyomod Sanyibá .
Itt felesleges lett volna megosztani mert a gyomok zöme hamar kikelt, nem túl sok utókelés várható.
Igen azt írtam én is, hogy a gold verzióban ahol ott a successor lassabban jelennek meg a tünetek. Ma néztem olyat is, azért látszott ott is a hatás de nem ilyen látványos.
Azért van mellé téve a successorT mert nélküle csattanómaszlag ellen nem tökéletes, de már mellétéve 1 literrel már az sem gond. 2-2,5 literrel lenne az igazi a tartamhatás miatt.
Válasz #4547. hozzászólásra
Én P. plus goldot szórtam, egy hét után még tényleg nem ilyen látványos, de azért látszik hogy dolgozik, . Miért van levéve 1l/ha-ra ebben a csomagban a succesor , nem kevés az egy kicsit?
Válasz #4545. hozzászólásra
Egyben ment ki a 440 g.
Úgy tűnik, hogy ha nincs mellette a successor akkor gyorsabban megjelennek a tünetek az egyszikű gyomokon.
Ajánljatok már nekem Colombus mellé valamit. Most jutott eszembe, hogy az egyszikűt nem is visz. Az árral nem muszáj nagyon elszállni Én esetleg valami terbutilazinosra gondoltam.
8741 hozzászólás
Válasz #4589. hozzászólásra
0,4, de nem kapott csak 10 millit
Válasz #4588. hozzászólásra
Vagy tenni hozzá egy kis nitrosolt, vagy 34% nitrogént feloldva a permetlébe és akkor jobb és gyorsabb a gyomírtó hatása!!
Válasz #4588. hozzászólásra
csapadék hiány? mekkora volt a dózis?
Válasz #4587. hozzászólásra
10 és 11-én lettek szórva, de még nekem még ott vannak a gyomok, már halvány zöldesek, inkább sárgulgatnak, de még nem látványos a dolog. Eső vagy meleg kellene szerintem neki, hogy a gyomok jobban felvegyék
Válasz #4585. hozzászólásra
Jó lessz az.Mennyivelszortad?0.45-el?
16napja szortam, ma30napos a kuki,gyomot hiába keresnék szinte egyszálatse találni.
Sziasztok!
A Calarisra mennyi idő után eshet csapadék, hogy a levélen keresztül felszívódó hatását ne rontsa? Az gáz, ha reggel kifújom és este megázik? Van valakinek ezirányú tapasztalata?
másnak is kínosan lassan hat idén az ADENGO?
Kicsit sárgulnak már a gyomok, de pusztulni nem akarnak még, nézegetem minden nap már...
Válasz #4583. hozzászólásra
Magrólkelő kétszikűek ellen is van hatása, MELLÉKHATÁSA.
Parlagfű, szerbtövis, selyemmályava ellen közel sem elég!!
Kétszikűt is visz kivéve acat, és apró szulák azt hiszem, csak magról kelőket
Válasz #4580. hozzászólásra
Ez nem olcsó egyáltalán .
Ami olcsó és ugyanez , az a Samson OD 5500 körül kijön hektárja !
De a LAUDIS az ami igazán mehet bizonyítottan nagy kukiba is .
A Neat 4 SC sima régi cucc , normál állapotokra , nagyrészt egyszikűekre , szóval egy átlagos szer.
Ugyanezen hatóanyaggal még van tíz másik cucc:
Motivel ,Milagro,Nicit ,Accent,Samson,Nicogan, stb...
Szóval semmi különös.
Válasz #4580. hozzászólásra
Amit Te írsz az a Laudissal összehasonlíthatatlan egy összetettebb növényvédő szer. Amit írtál egyszikű irtó nikoszulfuron hatóanyaggal. Talán a Milagroval lehetne összehasonlítani és azzal egy árban van kb. Persze ha csak az van nektek gyomflóra akkor egy kiváló választás ez a szer nem kell a Laudis, de nagyobb állományba való használatnál a benne lévő széfener miatt biztonságosabb sokkal mint az olcsó cucc.
Miért mindenkinek a laudis jut eszébe elősször, mindenki tele van lóvéval?
Úgy tudom a Neat 4sc sem bántja a kukoricát, tavaly csináltametérdtől magasabbat is, és 7-8 ezer/ liter. 1L/ha, vagy osztott kezeléssel0.75+később075L, vagy 1+később 0.5L/ha. Kétszer kérdeztem, hogy mi a véleményetek róla, de senkinek nincs róla véleménye, csak arról ami háromszor annyiba kerül, de lehet nem mindíg tud ennyit sem. (pl ha lemossa az eső akkor sem mindegy mit mos le!!! Meg hogy mennyibe kerül.
Bocs
Válasz #4578. hozzászólásra
Elmentettelek,kössz
Válasz #4577. hozzászólásra
Akkor már csak a LAUDIS maradt !
Olyan dózisba , amire szükség lehet , látva az előző gyomirtás sikerességét %-osan...
Megcsörgettelek .
Válasz #4576. hozzászólásra
Na ja, de 7-8 levélbe volt ma,azért nyomattam ,Csörgess meg valamikor jövőhéten,uj telóm van aztán sok szám eltünt
Válasz #4574. hozzászólásra
Hát az 1 óra már nem olyan rossz ...(elvileg 4 kellene)
De kiderül...
Leghamarabb a kétszikűeket fogod látni meghalni , vagy nem meghalni . 2-3 napon belül ha semmi eredmény semmin , akkor ismételném egy féldózissal az első kezeléstől számítva 7-8nap múlva.
Válasz #4574. hozzászólásra
Esállóság:
A Principal
DF 4 órán belül felszívódik a növénybe.
Amennyiben a permetezést követ 4 órán belül eső esik, a készítmény hatékonysága csökkenhet
Válasz #4573. hozzászólásra
Kifujt principál 1 óra mulva megázott ,mit várhatok?
Válasz #4572. hozzászólásra
Hy !
Evo csávó vagy
Válasz #4570. hozzászólásra Nálunk főleg a víznyomásos területeken van ez a jelenség mert tavasszal kint volt a Tisza. és mikor visszament az őszi szántás nagyon lekeményedett alig bírta feltörni a kombinátor.itt is hiányoznak fél sorok.
Nem tudom megéri e még meghagyni, máshol amit csináltam minden egyezett és tökéletes kelés, a vetőgép meg munkagép után is várok picit aztán kiderül .....
Válasz #4566. hozzászólásra
egy gazdatárs szerint a magágykészítő traktor nyomában csinál ilyet.....
Válasz #4566. hozzászólásra
Sokan erre, porban volt nem ázott, de már kisorolt.
Válasz #4566. hozzászólásra Nincs eső és szárazban van a mag gondolom csúszócsoroszlyás géppel vetetted azok után nálunk is ilyen sőt még a tárcsás csoroszlyás után csak azoknál nem annyira .
Az miért lehetséges hogy a kukorica olyan foltosan kelt ki mint a fene van hol félsor hijja de most meg már sorol de van olyan rész ahol még mindig nincs kint a kuki de kikapartam a magok ott vannak de félig meg vannak pattanva volt amelyik meg belülről már kék volt gondolom penészes, ez mag hibája lehet???? Vagy lehet még az is megindul az esőtől? Járt még így valaki?
Moderálta: (575) 2013-05-19 15:29:40
Válasz #4564. hozzászólásra
Igen !Van egy két folt, s a többit meg le kellene fújni, akkor megpróbáljuk, legalább meg lesz a tuti próba, nem nagy az egész folt.
Válasz #4563. hozzászólásra
Hát a benne lévő Dikamba miatt jó lett volna ha kukorica 3-4 leveles már .
De a még föld alatt lévőket szerintem tuti nem bánja még.
Aminek nem tetszik majd esetleg , azok 1-2 leveles kukoricák lesznek majd , de szerintem nem pusztíthatja vagy károsíthatja komolyabban a kukoricát így se.
Úgy látom bejött , ha idén is azt nyomod Sanyibá .
Válasz #4562. hozzászólásra
Ma be lettek foltozva a területek, a Stellar bántja e csírában levő vagy éppen kellő félben lévőket?
Válasz #4559. hozzászólásra
Nem lehet hogy Cheminováék beerőltették a saját tapadójukat a Successor (mert ugye ez Ceminova termék )mellé a Trend helyett ?
Válasz #4560. hozzászólásra
Elméletileg nem kell hozzá semmi, azért kerül ennyibe
Moderálta: (575) 2013-05-19 15:31:25
Laudishoz raktok e ragasztót vagy nitrogént, még nem használtam ezt a szert.Köszi.
Tessék már érthetően és tagoltan írni, nem kell spórolni a nagy kezdőbetűkkel sem.:)
Moderálta: (575) 2013-05-19 15:35:01
Válasz #4556. hozzászólásra
Nem vették ki a PPG-ből a trendet az jár hozzá.
Ez csak valamilyen kereskedői magánakció lehet.
[kep1] Focus ultra hatása csillagpázsitra 10 nappal a kezelés után.Pár nap múlva újra kell fújni.
Focus ultra hatása csillagpázstra 10 nappal a kezelés után.Pár nap múlva újra kell fújni.
Válasz #4544. hozzászólásra
Miért vették ki a PPG csomagból a Trend-et és tettek helyette Cheminova-s Microbio-t ?
Legalábbis egy ismerős így kapta.
Válasz #4542. hozzászólásra
Samson OD (0,7 liter/ha) Lealkudva úgy Nettó 5500-ból kijöhet hektárja...
Válasz #4553. hozzászólásra
Köszönöm.
Válasz #4552. hozzászólásra
Azt írja a papírja, hogy korlátozás nélkül vethető kalászos.
Válasz #4551. hozzászólásra
Stellár után ősszel mehet gabona?
Válasz #4548. hozzászólásra
bendix
Itt felesleges lett volna megosztani mert a gyomok zöme hamar kikelt, nem túl sok utókelés várható.
Igen azt írtam én is, hogy a gold verzióban ahol ott a successor lassabban jelennek meg a tünetek. Ma néztem olyat is, azért látszott ott is a hatás de nem ilyen látványos.
Válasz #4549. hozzászólásra
Azért van mellé téve a successorT mert nélküle csattanómaszlag ellen nem tökéletes, de már mellétéve 1 literrel már az sem gond. 2-2,5 literrel lenne az igazi a tartamhatás miatt.
Én P. plus goldot szórtam, egy hét után még tényleg nem ilyen látványos, de azért látszik hogy dolgozik, . Miért van levéve 1l/ha-ra ebben a csomagban a succesor , nem kevés az egy kicsit?
Mi a területi képviselőre hallgatva 330 grammot tettünk a P. Plus Gold-ot, de nálunk még nem ilyen látványos a hatás.
Válasz #4545. hozzászólásra
Egyben ment ki a 440 g.
Úgy tűnik, hogy ha nincs mellette a successor akkor gyorsabban megjelennek a tünetek az egyszikű gyomokon.
Most én is azt tervezek,meg van itthon tavalyról cambióm mellé.
hali
Ez megosztva ment ki, vagy mind a 440 g egyben?
Ma fényképeztem egy hetes principal plus gyomirtást.
Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan, ilyen látványos lesz.
Válasz #4542. hozzászólásra
A terbutilazin sem egyszikű irtó!
Jó mellé a principal, monsoon stb.
Ajánljatok már nekem Colombus mellé valamit. Most jutott eszembe, hogy az egyszikűt nem is visz. Az árral nem muszáj nagyon elszállni Én esetleg valami terbutilazinosra gondoltam.