Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR414.77 FtUSD398.25 FtCHF441.31 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
necces az időkorlát miatt ha bejön valami extrém idő. mivel előre rendelem a vegyszert, ezért próbálok olyat használni amivel lehet nagyobb kukoricában is menni.
Én nem szójás területeken maradok az ordax-nál, egyébként veszek még Laudist mert szeretem illetve a Zeagran és Zeagran Nico nufarmeres szereket vagy 50hektáron kipróbálom.
Hát az a baj , hogy ez a M.A. igen magasra teszi a lécet tudása alapján , és mivel nem egy sima 1 szikű irtó így nem is lehet annyi árba mint azok . Amúgy ez listaár -25%-ban 2 literrel 13ezer kb...
Ennyi a hasonló tudású Ordax is...
Talán a Principal Gold lehet valamivel olcsóbb.
Az a kérdés miért is kell neked ez a M.A. , mert ha nincs évelő egyszikűd , akkor meg tudod olcsóbban is oldani , nem kellenek ilyen drága szerek ...
Köszönöm a tanácsokat, lehet akkor az idei évet rászánom a rendberakásra és már egy kérdés csak a végére, vetés menjen bele ősszel vagy kapás jövőre szerintetek? (és tényleg köszönöm hogy lebeszéltetek ) )
Ha van a nádnak elég levélfelülete akkor megfogja, de nyárra újra feljön benne. De nem érdekes mert a nádtól le lehet aratni a naprát is meg a kukoricát is.
Egyébként a laudis növelt dózisa nálam működött 2011-ben, megállította a nádat és 120 mázsa lett a vége.
Igazából csak gabonatarlóból lehet kiirtani véglegesen.
Válasz #4273. hozzászólásra
Tegyél bele imis naprát, cruiseres csávázással. Így az esetleges drótféreggel sem lehet gond, a nádat meg panterával vagy ehhez hasonló szerrel el lehet irtani.
Válasz #4271. hozzászólásra
Ha már mindenképpen csinálni akarod akkor zúzd le vagy kaszáljad,ha jól megsarjadt totál 2 hetet vársz aztán eke de nem agyig (kb 20-22cm-re)elmunkál vet,én így csinálnám.
Te döntesz!!!!!
Köszi a választ én is neccesnek érzem, de kis rizikózást be szoktam vállalni, szóval akkor szerinted a 2 módszert kellene egyesíteni, glifozát és duo-s kukorica és május közepi végi vetés?
Válasz #4265. hozzászólásra
Szerintem nem fog működni a dolog,ilyenkor tavasszal a növények nem a gyökér felé dolgoznak ezért nem lesz hatékony eléggé a glifozát,ha kiszántod szórás előtt akkor körübelül május elejire jön ki a nád + vegyszerezés újabb 2hét várakozás,akkor meg már majdnem felesleges vetni főleg ha szárazság lesz.
Ha mégis nekiugrassz glifozát max dozis + nitrogén,gyomirtásnál meg beszélj nagyobb gazdával és vegyél tőle pont amennyi kell.
Üdvözlök mindenkit! Tanácsot szeretnék kérni, adott egy 1,3ha-os 2-3 éve nem művelt szántó terület (kötött öntés talaj, 25ak/ha)és jelenleg sűrű nádas, és a barázdában áll a víz meg persze az őz csapásban is na és ebből szeretnék még idén kukorica földet! 2 ötletem van
első: megvárni, hogy rálehessen menni, nagy tárcsával lenyomni, boronával megráncigálni a rizómákat, várni, hogy kizöldelljen majd glifozát meg nitrogén, rá két hét szántás, vetés egy olcsóbb korai maggal mondjuk Saroltára gondoltam és utána meg áll a tudomány, lóval lehetne húzatni többször is de gyanús hogy jön még fel benne nád a sorában, arra meg a laudis is sovány.
második: tárcsa, jó 30 centis szántás, jól meg boronálni és egy duo-s kukoricát bele, amikor kéri Focussal neki és akár a lovas dolog is játszhat itt is. Kérdések, duo-s kukorica 70-80e szemes zsákban van e (fao 300-380 közötti valami) valamint focust tudok e venni csak 4 litert és ez milyen árban lenne nagyjából?
Köszönöm a segítséget előre is!
Ezt az egyett már neked kell eldöntened...a kukorica termelőknek igazából csak ennyi a dolga,mert a többi már jön magától"...ez hatványozottan igaz a hajdúsági termelőkre
Focus Ulta lesz a gyómírtód,négy literrel...ezt mond akitől veszed a magot és akkor ilyent ajánl neked,amiből választhatsz...de itt majd nehohy nekem alapkezelésben is gondolkozz,mert az ilyen estben nem kell...csak felülkezelés és kész
Most ne halgass erre a "fekete lábúra "...mert a tarack amire te gondolsz az a csillagpázsit (olyan mint egy zöld szőnyeg foltokban ) és arra ezek nem jók...Ha kukoricát akarsz akkor duost vegyél és akkor kiírthatod ezt a szemetet is...ott az arra engedélyezett egyszikůírtóval szinte "felperzselheted a talajt"...jaa és vannak már jó fajták
8753 hozzászólás
Válasz #4301. hozzászólásra
necces az időkorlát miatt ha bejön valami extrém idő. mivel előre rendelem a vegyszert, ezért próbálok olyat használni amivel lehet nagyobb kukoricában is menni.
Válasz #4301. hozzászólásra
De igen, az utóbbi években ezt használom, nekem be vált.
adengózni senki nem akar..
Én nem szójás területeken maradok az ordax-nál, egyébként veszek még Laudist mert szeretem illetve a Zeagran és Zeagran Nico nufarmeres szereket vagy 50hektáron kipróbálom.
Válasz #4298. hozzászólásra
kezdenek előjönni
kell neki a 2 liter?
Válasz #4282. hozzászólásra
Hát az a baj , hogy ez a M.A. igen magasra teszi a lécet tudása alapján , és mivel nem egy sima 1 szikű irtó így nem is lehet annyi árba mint azok . Amúgy ez listaár -25%-ban 2 literrel 13ezer kb...
Ennyi a hasonló tudású Ordax is...
Talán a Principal Gold lehet valamivel olcsóbb.
Az a kérdés miért is kell neked ez a M.A. , mert ha nincs évelő egyszikűd , akkor meg tudod olcsóbban is oldani , nem kellenek ilyen drága szerek ...
Válasz #4296. hozzászólásra
jó,oké
Válasz #4295. hozzászólásra
ha gondolod egy-két vegyszert meg összehasonlíthatunk az agrokémiával, ahhoz van közvetlen kapcsolatom
Válasz #4294. hozzászólásra
akkor szerencsés vagy,én nem vagyok se bész se tész se semmilyen tag
Válasz #4293. hozzászólásra
olyanról nem tudok
Válasz #4292. hozzászólásra
De egyes szerekben meg jók
Válasz #4291. hozzászólásra
pedig ott minden legalább 10%-al drágább
Válasz #4290. hozzászólásra
Vegyszerben nagyrészt igen,de árérzékeny vagyok
Válasz #4289. hozzászólásra
van itt egy bész, leadom a rendelést és onnan veszik ahol a legolcsóbb
a mag az agrokémiától jön
te a...multi?
Válasz #4288. hozzászólásra
kitől veszed a cuccost?
Válasz #4287. hozzászólásra
végülis nekem tök mindegy. én nem veszek tőlük semmit.
Válasz #4286. hozzászólásra
Azt én nem tudom. Kinek mennyit!
Válasz #4285. hozzászólásra
és ebből mennyit engednek?
Válasz #4284. hozzászólásra
persze!!
Válasz #4283. hozzászólásra
netto?
Válasz #4282. hozzászólásra
8687 Ft/liter KITE listaár
ez az új monsoon activnak mennyibe kerül literje?
Válasz #4280. hozzászólásra
vetés ősszel mert egy jó beállt állományal eleve egy gyomírtás azonkívül aratás után majd látod a nádat mennyire van jelen
Köszönöm a tanácsokat, lehet akkor az idei évet rászánom a rendberakásra és már egy kérdés csak a végére, vetés menjen bele ősszel vagy kapás jövőre szerintetek? (és tényleg köszönöm hogy lebeszéltetek ) )
voltunk így , ne vesd be az idén
tárcsa total tárcsa tárcsa szántás ősszel és egy rendberakott talajt kapsz
Válasz #4277. hozzászólásra
Ha van a nádnak elég levélfelülete akkor megfogja, de nyárra újra feljön benne. De nem érdekes mert a nádtól le lehet aratni a naprát is meg a kukoricát is.
Egyébként a laudis növelt dózisa nálam működött 2011-ben, megállította a nádat és 120 mázsa lett a vége.
Igazából csak gabonatarlóból lehet kiirtani véglegesen.
Válasz #4275. hozzászólásra
Nálam álományban ez a módszer nem mondhatnám hogy bevált!
Neked igen?
Válasz #4275. hozzászólásra
Nálam álományban ez a módszer nem mondhatnám hogy bevált!
Neked igen?
Válasz #4273. hozzászólásra
Tegyél bele imis naprát, cruiseres csávázással. Így az esetleges drótféreggel sem lehet gond, a nádat meg panterával vagy ehhez hasonló szerrel el lehet irtani.
Ha már mindenképpen csinálni akarod akkor zúzd le vagy kaszáljad,ha jól megsarjadt totál 2 hetet vársz aztán eke de nem agyig (kb 20-22cm-re)elmunkál vet,én így csinálnám.
Te döntesz!!!!!
Válasz #4272. hozzászólásra
Hát igen, sajnos ez a "b" terv... és emellett szól nagyon, hogy ha állományban idén nem sikerül kiirtani a nádat, akkor a következő év is szívás lesz!
Ha eszed van,nem vetsz oda semmit az idén!
Zúzd le,tárcsázd föl,majd gyomirtó,és őszre zsír földed lesz.
Válasz #4268. hozzászólásra
Köszi a választ én is neccesnek érzem, de kis rizikózást be szoktam vállalni, szóval akkor szerinted a 2 módszert kellene egyesíteni, glifozát és duo-s kukorica és május közepi végi vetés?
Válasz #4269. hozzászólásra
A burgonyatermesztés topicba akartam írni A gabonát mi is úgy szoktuk
Válasz #4266. hozzászólásra
Betonkeverőbe be a magot és rá a csávázószert amit előtte vízzel keversz!!!
Szerintem nem fog működni a dolog,ilyenkor tavasszal a növények nem a gyökér felé dolgoznak ezért nem lesz hatékony eléggé a glifozát,ha kiszántod szórás előtt akkor körübelül május elejire jön ki a nád + vegyszerezés újabb 2hét várakozás,akkor meg már majdnem felesleges vetni főleg ha szárazság lesz.
Ha mégis nekiugrassz glifozát max dozis + nitrogén,gyomirtásnál meg beszélj nagyobb gazdával és vegyél tőle pont amennyi kell.
Nem ebbe a topikba akartam, bocsi
Sziasztok! A csávázást hogy tudom megoldani házilag? Kinek, mi a módszere? Prestige lenne a szer, a vetőgépen nincs kijuttató szerkezet.
Üdvözlök mindenkit! Tanácsot szeretnék kérni, adott egy 1,3ha-os 2-3 éve nem művelt szántó terület (kötött öntés talaj, 25ak/ha)és jelenleg sűrű nádas, és a barázdában áll a víz meg persze az őz csapásban is na és ebből szeretnék még idén kukorica földet! 2 ötletem van
első: megvárni, hogy rálehessen menni, nagy tárcsával lenyomni, boronával megráncigálni a rizómákat, várni, hogy kizöldelljen majd glifozát meg nitrogén, rá két hét szántás, vetés egy olcsóbb korai maggal mondjuk Saroltára gondoltam és utána meg áll a tudomány, lóval lehetne húzatni többször is de gyanús hogy jön még fel benne nád a sorában, arra meg a laudis is sovány.
második: tárcsa, jó 30 centis szántás, jól meg boronálni és egy duo-s kukoricát bele, amikor kéri Focussal neki és akár a lovas dolog is játszhat itt is. Kérdések, duo-s kukorica 70-80e szemes zsákban van e (fao 300-380 közötti valami) valamint focust tudok e venni csak 4 litert és ez milyen árban lenne nagyjából?
Köszönöm a segítséget előre is!
vélemény???? gyeptörés előtt nem volt totális gyomirtás és tele van egyszikűvel .
de vetés előtt ha úgy alakul kizöldülne akkor rámennék 3 liter Glyfos totálissal majd állományba 2.5 L Monsoon + 0,8 L Mustang.
Válasz #4260. hozzászólásra
Válasz #4255. hozzászólásra
Mesélj melyik a jó Duo-s hibrid?Nekem is van pár heki ami csillagpázsitos .
Válasz #4255. hozzászólásra
Jahhh , nem tudok külföldiül...
Válasz #4259. hozzászólásra
Ezt az egyett már neked kell eldöntened...a kukorica termelőknek igazából csak ennyi a dolga,mert a többi már jön magától"...ez hatványozottan igaz a hajdúsági termelőkre
Válasz #4258. hozzászólásra
szerinted melyik lenne jó és melyik területre fekete és homokra
Válasz #4257. hozzászólásra
Focus Ulta lesz a gyómírtód,négy literrel...ezt mond akitől veszed a magot és akkor ilyent ajánl neked,amiből választhatsz...de itt majd nehohy nekem alapkezelésben is gondolkozz,mert az ilyen estben nem kell...csak felülkezelés és kész
Válasz #4253. hozzászólásra
de mit tegyek mert nem tudtam megszántani és van fekete és homok lucikivételével mijen gyomirtót
Válasz #4250. hozzászólásra
köszönöm a véleményezést!!
Válasz #4253. hozzászólásra
Most ne halgass erre a "fekete lábúra "...mert a tarack amire te gondolsz az a csillagpázsit (olyan mint egy zöld szőnyeg foltokban ) és arra ezek nem jók...Ha kukoricát akarsz akkor duost vegyél és akkor kiírthatod ezt a szemetet is...ott az arra engedélyezett egyszikůírtóval szinte "felperzselheted a talajt"...jaa és vannak már jó fajták
Válasz #4252. hozzászólásra
1 -Monsoon (Bayer) + (valamilyen kétszikű irtó Pl.:Cambio vagy Colombus)
2 -Hurrikán csomagok(Kwizda)
3 -Principal Plus Gold(Du Pont)