Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Elég jónak tűnik a felújított CALARIS PRO gyomirtójuk ...
Meggyőző képeket mutattak , jó árat ígértek.
Szerintem aki szeret próbálgatni , legyen eszébe majd , megérhet egy tesztet.
(Kissé fele más érzéseim vannak vele kapcsolatban a hatóanyagait ismerve , de nem csodálkozok már semmin , mert nagyon fejlődnek a gyomirtó szerek évről évre.)
Monsoon active mi a véleményed Drente?
kipróbálnám "újra"régen jó tapasztalatom volt Monsoonal.
gyomflóra nálunk muhar-csattanó maszlag-szerbtövis-disznóparéj-varjúmák-kisebb aszat és folyondár szulák telepek.
véleményedre lennék kíváncsi esetleg mivel kellene turbózni a jobb hatás érdekében
köszi a választ előre is!
Az Adengonak van tartamhatása nem is akármilyen. Mikor megázott mindig utána nyúlt a szerbtövisnek és már sárgult is.
Vagy a dikambára gondoltál a tartamhatásba mert akkor ezt nem tudtam.
Válasz #4241. hozzászólásra
Ami nincs kint azt is írtja mert van tartamhatása.
Főleg az acat miatt ment a dikamba mert előző évben csak magában ment megfogta ugyan az acatot de 2-3 hét után újraéledt.Ahol nincs évelő kétszíkü ott én se teszem mellé a dikambát.
De ilyen kicsi korában kinn van minden? Nekem az Adengo lerendezte gyönyörűen a szerbtövist, vadkendert, parlagfüvet. Nekem kicsivel szőrösebb volt a terület és kisebb a kuki, olyan 3 leveles. Ez nem nagy már kicsit, vagy a széfener ennyire nagy biztonságot ad neki?
Amúgy mire fújod a dikambát akkor? Acatot azt nem fogta nagyon, vaddohánnyal se csinált semmit, arra hatna?
Szerintem kifogom próbálni szerencsére már nincs évelő egyzíküm,úgyhogy nem lesz értelme használni. Az A.+ dikamba már 3 éve jól működik nem látom értelmét a váltásnak.
Válasz #4232. hozzászólásra
Azt hiszem a B.-nek nincs dikambája azért nem teszik bele,de tényleg nem ártana az A.bol sem.De nem gond beletessszük külön.
Nincs semmilyen új hatóanyag csak összekeverték az Adengot meg a Monsoont ami meg kicsapódott azt kidobták belőle
A Bayer CropScience a helyzet kialakulásával párhuzamosan kezdett neki a
Monsoon active termékkoncepció kidolgozásának, illetve a készítmény kifejlesztésének. Figyelembe véve a követelményeket, a szituációhoz legjobban alkalmazható új termékbe belekerült az elsősorban
egyszikűek ellen alkalmazható, de jelentős kétszikű spektrummal is rendelkező
foramszulfuron, továbbá a hatásspektrum
szélesítésére és a talajon keresztüli hatáskifejtés biztosítására az Adengo-ból már
jól ismert tienkarbazon-metil, valamint a
szelektivitás és rugalmasság megőrzésére
a cég legújabb széfenere, a ciproszulfamid.
A készítmény 2 l/ha-os adagja tartalmazza a 2,6 l/ha Monsoon-nak megfelelő
foramszulfuront, tienkarbazon-metilből
pedig a posztemergensen kijuttatható
maximális adagot.
Kombinációs
partnerre erős évelő kétszikű fertőzés,
acat vagy szulák-félék, esetleg hamvas
szeder, vidra keserűfű jelenlétében lehet
szükség. Ekkor a fenológiának, speciális
gyomproblémának megfelelő dikamba,
klopiralid, fluroxipyr hatóanyagú készítményeket ajánljuk.
Rosszat írtam, én csak arra gondoltam ami Principal meg Successor T gyomirtó csomag. Nyilván a dikambás mindent visz (2szikűt).
Azért ezt a 2-t írtam, mert kb azonos árba kerestem.
Valamilyen post kezelést.
Például:
-Stellar mondjuk ez az évelő egyszikűt nem viszi
-Principal Gold Plus ez az évelő kétszikűt nem viszi
Én Stellart nyomnám, itt is sokan dicsérik, de tavasszal meg amint lehet lezárnám, hogy lehessen menni a permetezővel majd kijön szépen az egyszikű adnék neki valami glifozátot (Amega, Dominator, bármi). Aztán 10 nap után lehet magágyat készíteni és vetni. Ez hagyományos technika alkalmazásával, ha van komolyabb vetőgép akkor lehet máshogy azt nem részletezem, mert tudod, hogy kell.
Válasz #4215. hozzászólásra
Igazad, van közben beugrott most akartam helyesbíteni, összekevertem a basisel.
Successor éppen nagyon is nyerő a maszlagra.
Válasz #4213. hozzászólásra
A milagro mellé jobb lenne a Succesor T az tökéletesen elintézi a parlagfüvet meg a napraforgót és van talajhatása is. Csak maszlag ne legyen a területen mert az ellen pont nem jó egyik sem ebből a kettőből.
kötött réti talajra, ahol a parlagfű, muhar és az árvakelésű napraforgó gyom az uralkodó milyen gyomírtást ajánlanátok? eddig osztott kezelésben dolgoztunk milagro+mustang , meg jövőre is ez lesz, esetleg a mustangot banvel-re cseréljük. egy külön 3 hektáros táblában szeretnék kipróbálni más szert. amivel korai postban eltudom intézni a muhart, parlagfüvet és az árvakelésűt.
adengo
merlin flexx
lumax
esetleg még egy alapkezelés belefér, egy trophy.
szóval azt szeretném, hogy ne vágjam agyon a kukoricát már nagyobb korában.
sorközművelve is lenne kétszer.
de ha mégsem sikerülne akkor tudjam használni a milagro+mustang/banvelt
végül is van hogy külön tudjuk megvenni már az ordax hatóanyagait mikor már júliusban gyomizunk igy lehetne pancsolni csak nékem oda kell figyelnem mit bír a cs.kuki.
Az melyik?Nálam Pledge lesz alapban és utána Laudis, majd talajmarós kapálás,utána meg töltögető kapálás műtrágya nélkül...inkább nitrosol kap állományban is...ha már kukoricaklub
8753 hozzászólás
Válasz #4252. hozzászólásra
Már a vetőmag választásod sem jó...ezen gondolkozz és akkor a vegyszeres megoldás is egyértelmű lesz a termés eredmény veszélye nélkül...
hali föleg tarackra mijen gyomirtót használjak köszi asegítség
Ma Syngenta rendezvényen voltunk.
Elég jónak tűnik a felújított CALARIS PRO gyomirtójuk ...
Meggyőző képeket mutattak , jó árat ígértek.
Szerintem aki szeret próbálgatni , legyen eszébe majd , megérhet egy tesztet.
(Kissé fele más érzéseim vannak vele kapcsolatban a hatóanyagait ismerve , de nem csodálkozok már semmin , mert nagyon fejlődnek a gyomirtó szerek évről évre.)
Válasz #4249. hozzászólásra
Hy.
Szerintem nem kell tőle hátast dobni ...
Ez gyakorlatilag egy tartamhatású , 1 szikű magról kelők elleni hatóanyaggal felerősített Monsoon lett csupán...
Magyarán ugyan úgy kell mellé kétszikű irtó.(Colombus,Callisto,Banvel,2.4d,Cambio,stb...-a keverésről a Bayer-t megkérdezni!!!)
Nem lesz rossz , csak nem sokat változott , az általad ismerthez képest...
Monsoon active mi a véleményed Drente?
kipróbálnám "újra"régen jó tapasztalatom volt Monsoonal.
gyomflóra nálunk muhar-csattanó maszlag-szerbtövis-disznóparéj-varjúmák-kisebb aszat és folyondár szulák telepek.
véleményedre lennék kíváncsi esetleg mivel kellene turbózni a jobb hatás érdekében
köszi a választ előre is!
Én a laudist haszálom,de nekem nagyon bevált.
Válasz #4240. hozzászólásra
Melyikből mennyit?
Válasz #4239. hozzászólásra
én sokat használtam az acetoklór hatóanyagot, és vásároltam is belőle nekem mindig bejött!!!
Válasz #4244. hozzászólásra
helló 007 találkozunk Bugacon????
Válasz #4243. hozzászólásra
Az Adengora gondoltam.
Válasz #4242. hozzászólásra
Az Adengonak van tartamhatása nem is akármilyen. Mikor megázott mindig utána nyúlt a szerbtövisnek és már sárgult is.
Vagy a dikambára gondoltál a tartamhatásba mert akkor ezt nem tudtam.
Válasz #4241. hozzászólásra
Ami nincs kint azt is írtja mert van tartamhatása.
Főleg az acat miatt ment a dikamba mert előző évben csak magában ment megfogta ugyan az acatot de 2-3 hét után újraéledt.Ahol nincs évelő kétszíkü ott én se teszem mellé a dikambát.
Válasz #4240. hozzászólásra
De ilyen kicsi korában kinn van minden? Nekem az Adengo lerendezte gyönyörűen a szerbtövist, vadkendert, parlagfüvet. Nekem kicsivel szőrösebb volt a terület és kisebb a kuki, olyan 3 leveles. Ez nem nagy már kicsit, vagy a széfener ennyire nagy biztonságot ad neki?
Amúgy mire fújod a dikambát akkor? Acatot azt nem fogta nagyon, vaddohánnyal se csinált semmit, arra hatna?
Válasz #4237. hozzászólásra
Együtt a kettőt ebben a fenofázisban.
Válasz #4238. hozzászólásra
Mondjuk pont az acetoklór-ért nem nagy kár...
De a rohadt Trifluralin és Atrazin nagyon hiányzik a szerek közül.
Válasz #4236. hozzászólásra
Ott mindent szabad.Ki gondolta volna pár éve,hogy itt még az acetoklórt is betiltják.
Válasz #4235. hozzászólásra
Ezt hogy csináljátok? Adengo megy korai postba a dikamba külön menetbe vagy az is megy az Adengo-val együtt?
Válasz #4234. hozzászólásra
Hát a Du Pont-nak sincs asszem Dikambája , ők is veszik ...
Amúgy nem rég olvastam Amcsi vegyszeres honlapokat , és csak lestem hogy kukiba is veretik bazzze az MCPA-t is!!! (bromoxinil-al keverve)
Válasz #4233. hozzászólásra
Szerintem kifogom próbálni szerencsére már nincs évelő egyzíküm,úgyhogy nem lesz értelme használni. Az A.+ dikamba már 3 éve jól működik nem látom értelmét a váltásnak.
Azt hiszem a B.-nek nincs dikambája azért nem teszik bele,de tényleg nem ártana az A.bol sem.De nem gond beletessszük külön.
Válasz #4231. hozzászólásra
Amúgy kipróbálod ?
Vagy mostanában mit nyomsz és mikor ?
Gondolom még mindig Adengót
Válasz #4231. hozzászólásra
Az oké , tudom hogy az Adengóban benne van a Merlin mellett.
Ettől lett jobb az Adengó mint a Merlin .
De mégis csak új anyag ...
Magában semmit se tudunk róla hogy mit tud.
Gyakorlatilag tettek a Monsoon mellé egy tartam hatású SU hatóanyagot , amivel a Monsoon nem lett sokkal erősebb.
Inkább csomagoltak volna hozzá Dikambát(vagy azt is).
Válasz #4230. hozzászólásra
Nincs semmilyen új hatóanyag csak összekeverték az Adengot meg a Monsoont ami meg kicsapódott azt kidobták belőle
A Bayer CropScience a helyzet kialakulásával párhuzamosan kezdett neki a
Monsoon active termékkoncepció kidolgozásának, illetve a készítmény kifejlesztésének. Figyelembe véve a követelményeket, a szituációhoz legjobban alkalmazható új termékbe belekerült az elsősorban
egyszikűek ellen alkalmazható, de jelentős kétszikű spektrummal is rendelkező
foramszulfuron, továbbá a hatásspektrum
szélesítésére és a talajon keresztüli hatáskifejtés biztosítására az Adengo-ból már
jól ismert tienkarbazon-metil, valamint a
szelektivitás és rugalmasság megőrzésére
a cég legújabb széfenere, a ciproszulfamid.
A készítmény 2 l/ha-os adagja tartalmazza a 2,6 l/ha Monsoon-nak megfelelő
foramszulfuront, tienkarbazon-metilből
pedig a posztemergensen kijuttatható
maximális adagot.
Kombinációs
partnerre erős évelő kétszikű fertőzés,
acat vagy szulák-félék, esetleg hamvas
szeder, vidra keserűfű jelenlétében lehet
szükség. Ekkor a fenológiának, speciális
gyomproblémának megfelelő dikamba,
klopiralid, fluroxipyr hatóanyagú készítményeket ajánljuk.
Válasz #4229. hozzászólásra
Ja , valamelyik újságban .
De arról az új hatóanyagról nem sok mindent tudni.
Asszem az évelő 2 szikűeket nem viszi a csomag , úgy hogy nekem ERROR...
Még mindig a Stellar a kedvencem.
Válasz #4228. hozzászólásra
Olvastad,hogy van Monsoon activ?
Válasz #4227. hozzászólásra
Persze , így már más, akkor te Principal Gold-ra gondoltál.
Egyébként az általad említett két szer szerintem a legjobb Post anyag manapság(ár-érték arányba is).
Válasz #4226. hozzászólásra
Rosszat írtam, én csak arra gondoltam ami Principal meg Successor T gyomirtó csomag. Nyilván a dikambás mindent visz (2szikűt).
Azért ezt a 2-t írtam, mert kb azonos árba kerestem.
Válasz #4225. hozzászólásra
A Principal Plus Gold nem viszi az évelő 2szikűt ?
Az igen érdekese volna ...
Szerintem valamit félre értelmeztél .
A benne lévő Dikamba úgy földhöz vágja a félméteres acatot is pár óra alatt mint annak a rendje !
Amúgy a Stellar is megfogja valamennyire az évelő 1 szikűeket is.
Válasz #4224. hozzászólásra
Valamilyen post kezelést.
Például:
-Stellar mondjuk ez az évelő egyszikűt nem viszi
-Principal Gold Plus ez az évelő kétszikűt nem viszi
Én Stellart nyomnám, itt is sokan dicsérik, de tavasszal meg amint lehet lezárnám, hogy lehessen menni a permetezővel majd kijön szépen az egyszikű adnék neki valami glifozátot (Amega, Dominator, bármi). Aztán 10 nap után lehet magágyat készíteni és vetni. Ez hagyományos technika alkalmazásával, ha van komolyabb vetőgép akkor lehet máshogy azt nem részletezem, mert tudod, hogy kell.
Akkor mit javasolnál ?
Válasz #4222. hozzászólásra
Az évelő egyszikűeket meg kétszikűeket nem viszi a premergens gyomirtás.
sziasztok kukoricát szeretnék vetni az éven és érdeklődnék Preemergens gyomirtáshoz mit ajánlatok??
gyeptörés volt és nem volt totális gyomirtás
Válasz #4220. hozzászólásra
Vélemények , ha lejjebb olvasol itt .
4188, 4189 hsz....
Python ki ismeri?Vélemény?
Válasz #4218. hozzászólásra
esetleg még Arigo + 1 liter Succesor T
vagy
ElumisPeak
- Principal PlusGold + még 1 liter Succesort T
vagy
- Adengo + DicopurTop
És az én kombinációm miért nem jobb? Tök jó mi itt már "vetjük a kukoricát"...
Válasz #4215. hozzászólásra
Igazad, van közben beugrott most akartam helyesbíteni, összekevertem a basisel.
Successor éppen nagyon is nyerő a maszlagra.
Válasz #4214. hozzászólásra
A successor T tökéletes maszlag ellen, a principal plus goldba is főleg emiatt tették bele!
Inkább a fejlettebb napra ellen gyenge.
A milagro mellé jobb lenne a Succesor T az tökéletesen elintézi a parlagfüvet meg a napraforgót és van talajhatása is. Csak maszlag ne legyen a területen mert az ellen pont nem jó egyik sem ebből a kettőből.
kötött réti talajra, ahol a parlagfű, muhar és az árvakelésű napraforgó gyom az uralkodó milyen gyomírtást ajánlanátok? eddig osztott kezelésben dolgoztunk milagro+mustang , meg jövőre is ez lesz, esetleg a mustangot banvel-re cseréljük. egy külön 3 hektáros táblában szeretnék kipróbálni más szert. amivel korai postban eltudom intézni a muhart, parlagfüvet és az árvakelésűt.
adengo
merlin flexx
lumax
esetleg még egy alapkezelés belefér, egy trophy.
szóval azt szeretném, hogy ne vágjam agyon a kukoricát már nagyobb korában.
sorközművelve is lenne kétszer.
de ha mégsem sikerülne akkor tudjam használni a milagro+mustang/banvelt
melyiket ajánlanátok? vagy mi mást?
Válasz #4209. hozzászólásra
A kezdeti tökéletes tisztaság miatt...egy és kétszikűre is
Válasz #4206. hozzászólásra
mi kétszer használtunk laudist de mindkétszer leszerepelt a tartóságot tekintve.mindig kiújult a muhar!!
Válasz #4205. hozzászólásra
végül is van hogy külön tudjuk megvenni már az ordax hatóanyagait mikor már júliusban gyomizunk igy lehetne pancsolni csak nékem oda kell figyelnem mit bír a cs.kuki.
Válasz #4206. hozzászólásra
A pledge mi ellen megy
Válasz #4202. hozzászólásra
Osztottba nem tom vinné-e,de egyszeri kezelésre csak visszafogta kicsit. Ha kukigyomirtóval kellene küzdeni akkor inkább Monsun
kicsit húzós lenne az ára már...
Az melyik?Nálam Pledge lesz alapban és utána Laudis, majd talajmarós kapálás,utána meg töltögető kapálás műtrágya nélkül...inkább nitrosol kap állományban is...ha már kukoricaklub
Válasz #4198. hozzászólásra
Páratlan szer az tuti...
(de én megszüntetném az Ordaxot a helyükben és beletenném a Stellarba az Ordaxból a talajhatású egyszikűirtó partnert + 1 liter Pallost minimum)
Válasz #4196. hozzászólásra
Végül is az Ordax is majdnem ugyanaz , csak a hormon helyett van benne még egy talajhatású egyszikűirtó.