Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez nem igazi összehasonlítás.A grúberezett föld jobb volt.Tavaly előtt volt egy darab földem,tök volt benne,5 mázsa 3x15 alatta+3 mázsa nitrogén,meg a visszamaradt tökhús.Ez szántva volt.Tavaszra kaptam mellette egy darabot,előző évbe nemvolt bevetve,csak szántva.Egy évet így pihent.Én tavasszal grúberoztam,és a grúberozottba több volt a kuki,mint a tápanyagos szántottba.
Agrobonus starter 15kg/ha hatása, azt hiszem elég meggyőző. Amit viszont nem értek, az az, hogy a föld feletti részeken nem látni különbséget. A starterezett kukorica tavaly augusztusban grubberezett búza földbe került, a másik pedig szántott kukorica földbe.
Tojótyúk telepről vettem,szárítva,osztályozva, kis golyók formájában. Műtrágyaszóróval simán lehetett kijuttatni.Nem tettem lombtrágyát, majd ha nagyobb lesz az állomány akkor megkapja.
Azért a kelvin mellé én nem raknék bele...elég baja lesz igy is...Milyen az a barafomfi trágya amit fermentáltak? Ilyent is lehet kapni vagy csak az állattartó telepről?
Sziasztok!
Én vetés előtt bedolgoztam 10q fermentált baromfitrágyát, és kb 2q pétisót hektáronként.A kukorica csoda jól néz ki és az első adag gyomirtó is szépen dolgozik.A második részlet gyomirtót (kelvin),most szeretném kijuttatni.Megérdemelne egy kis lombtrágyát,de nem tudom hogy milyet használjak, és hogy van-e értelme. De abban sem vagyok biztos hogy gyomirtóval együtt lehet-e.Kérem hogy segítsetek!!!!
Sziasztok! Én a kukival egy menetben yara 3x15-ös műtrágyát vetek starterként 100kg-ot egy hektárra,szerintetek jó az elgondolásom?Sajnos nem kaptam kimondott kukorica startert.
tavaly tettünk szuperfoszfátot 2q a napra alá 3q a kuki alá és xart se ért. volt olyan darab ami tárcsázásba lett vetve és CSAK 2q nitrogént kapott állományba másnap elkapta 20mm eső kapálva se volt meg semmi és 85q/ ha 13.5 vízzel
Alapnak nem rosz..De akkor miért nem PÉTI?? De foszfor és kálium is kellene.. Nem is kevés és persze a böséges vizröl nem is beszélve.. Mert attol tartok az idén ez lesz a szük kereszt metszet!! Tehát kellene még rá vagy 600-800mm Akkor már pengetne is..
Tudok én ócsóbé is piros arcos traktort.
Átmegyek a szomszédba lefeszegetem a szarvast azt rárakom az enyimre,kész is a johhann traki pirosba,a különbséget úgyse tudom mert olyanba még nem űltem.
150kg/ha N hatóanyag kell a szép terméshez, de aki tizentonnázik keményen ott mégtöbb. A kukorica akármennyit elbír főleg ha van talaj is hozzá aminek a szolgáltatóképessége, kultúrállapota rendben van.
Nagyongyenge fődön hiába tolunk ki 165kg/ha N műtrágya hatóanyagot 7tonnát elérni nemlehet ennyitől sem, amíg a jó 20aranykoronáson 100mázsa felé terem
Mikóra meg hallgattok mert az az etalon amit Ő csinál...
Más meg amikor leírta hogy alászórja bedolgozza az anyagot csak a hurrogás ment illetve megy.
Mi csak 1mázsát szórunk vetőgéppel sormellé a többit megkapja más útonmódon ahogy kell, így a vetés is halad meg sormellett is lesz egy kis tartalék ossza be magának hehe
nekünk sfoggia van azon gyárilag mellé teszi az anyagot! de erre sokan úgy vetnek hogy az összes műtrágyát mellé teszik előtte se szórnak meg állományba se! mondjuk állományba mi se!
Tavaly N hatóanyagban(!!!!)sor mellé kapott 136-154 kg-t !!! Elviselte !
Az idén nem lesz ilyen vastag, mert sosem vetek el, annyira vissza veszi a területteljesítményt a tankolás.......
Amúgy Mikó-nk állítja, hogy 250-300 kg kiszórt mennyiségtől már célszerúűbb, haladósabb teljes felületre kiszórni.......Ő valahol 600-680 kg-t szór
1483 hozzászólás
Válasz #379. hozzászólásra
Be lehet vizsgáltatni valahol a beltartalmát?
Még van pár zsákkal itthon, de én se vagyok elragadtatva vele.
Válasz #380. hozzászólásra
Én is kíváncsi leszek,ez egy kísérlet, 0, 100, 200 kg-al.
És nem kis területen, mert a 12 sor 0,7 hektár. Majd ősszel kiderül.
Válasz #380. hozzászólásra
Most ez: mi akar lenni ?????????
Válasz #379. hozzászólásra
raktam 4q pétit sor mellé. meg se látszik
Válasz #373. hozzászólásra
Na ami biztos: Én sem fogok többé pétit szórni az fix-x !!!!
Mindenkitől kérdem: Mellesleg a péti sóval elégedettek vagytok ?
Válasz #377. hozzászólásra
igen
Válasz #376. hozzászólásra
mikroelemes volt a yara?
Válasz #374. hozzászólásra
3q pétisó + 1l Bactofil.
Még jó hogy szebb!
Ez attól függ mit kaptak még...
A jobb oldali sorok kaptak 200 kg Yara 7:20:28-at vetéskor, a bal oldali sorok nem kaptak.
Válasz #369. hozzászólásra
Ez nem igazi összehasonlítás.A grúberezett föld jobb volt.Tavaly előtt volt egy darab földem,tök volt benne,5 mázsa 3x15 alatta+3 mázsa nitrogén,meg a visszamaradt tökhús.Ez szántva volt.Tavaszra kaptam mellette egy darabot,előző évbe nemvolt bevetve,csak szántva.Egy évet így pihent.Én tavasszal grúberoztam,és a grúberozottba több volt a kuki,mint a tápanyagos szántottba.
Válasz #370. hozzászólásra
Igen
Válasz #369. hozzászólásra
Pedig a termés a föld felett keletkezik.
Agrobonus starter 15kg/ha hatása, azt hiszem elég meggyőző. Amit viszont nem értek, az az, hogy a föld feletti részeken nem látni különbséget. A starterezett kukorica tavaly augusztusban grubberezett búza földbe került, a másik pedig szántott kukorica földbe.
Válasz #364. hozzászólásra
Mit szórtál??????????
Tojótyúk telepről vettem,szárítva,osztályozva, kis golyók formájában. Műtrágyaszóróval simán lehetett kijuttatni.Nem tettem lombtrágyát, majd ha nagyobb lesz az állomány akkor megkapja.
Válasz #365. hozzászólásra
Ja Cofunát használ valaki?
Válasz #362. hozzászólásra
Azért a kelvin mellé én nem raknék bele...elég baja lesz igy is...Milyen az a barafomfi trágya amit fermentáltak? Ilyent is lehet kapni vagy csak az állattartó telepről?
Sziasztok!
Most műtrágyáztam le a kukoricát és elkezdett sárgulni.
Helyre fog jönni?
Válasz #360. hozzászólásra
A nitró ugy nagyon kevés lesz.Mi 3 q mas-al szoktuk sor mellé.
Sziasztok!
Én vetés előtt bedolgoztam 10q fermentált baromfitrágyát, és kb 2q pétisót hektáronként.A kukorica csoda jól néz ki és az első adag gyomirtó is szépen dolgozik.A második részlet gyomirtót (kelvin),most szeretném kijuttatni.Megérdemelne egy kis lombtrágyát,de nem tudom hogy milyet használjak, és hogy van-e értelme. De abban sem vagyok biztos hogy gyomirtóval együtt lehet-e.Kérem hogy segítsetek!!!!
Egy kis segítség hogy milyen a kukorica tápanyag dinamikája.
Sziasztok! Én a kukival egy menetben yara 3x15-ös műtrágyát vetek starterként 100kg-ot egy hektárra,szerintetek jó az elgondolásom?Sajnos nem kaptam kimondott kukorica startert.
Válasz #358. hozzászólásra
tavaly tettünk szuperfoszfátot 2q a napra alá 3q a kuki alá és xart se ért. volt olyan darab ami tárcsázásba lett vetve és CSAK 2q nitrogént kapott állományba másnap elkapta 20mm eső kapálva se volt meg semmi és 85q/ ha 13.5 vízzel
majd kiderül
Válasz #357. hozzászólásra
Alapnak nem rosz..De akkor miért nem PÉTI?? De foszfor és kálium is kellene.. Nem is kevés és persze a böséges vizröl nem is beszélve.. Mert attol tartok az idén ez lesz a szük kereszt metszet!! Tehát kellene még rá vagy 600-800mm Akkor már pengetne is..
szerintetek vetés előtt bedolgozva 5q 34% amónia mit vakíthat a kukinak??
Válasz #339. hozzászólásra
És még a pannon-startert meg a lomb trágyázást ki is felejteted!! Lehet hogy épp e miatt em lesz normális kukoricád!!!!
Tudok én ócsóbé is piros arcos traktort.
Átmegyek a szomszédba lefeszegetem a szarvast azt rárakom az enyimre,kész is a johhann traki pirosba,a különbséget úgyse tudom mert olyanba még nem űltem.
Válasz #352. hozzászólásra
Hát megfontolandó
De honnan tudtad hogy piros kellene?
most kaptam 1 pár lapocskát hirdetnek újfajta baktérium trágyákat!
Natur terra.
Natur vita
Natur komplex
Valaki tud ezekről valamit?
Válasz #351. hozzászólásra
Adsz a DzsonDér gyárnak 50 nokiásdobozt, én meg 3 nokiásdobozért átlövetem ferrari-pirosra.
Remek üzlet!
Én nagyon szívesen vennék ilyen DzsonDért de amíg nem csinálnak valamit hogy ne legyen ződ addig az én 50 milleremre ne is számítsanak.
Válasz #349. hozzászólásra
Bocsánat....
Ezentúl 200e HUF műgané megy ki hektáronként...
Válasz #348. hozzászólásra
dzsondérből nem a 20millcsis a menő, hanem az 50-nél kezdődő ha nemtudnád...
szóval 200ezerért kell műtrágyázni hekáronként ennek eléréséhez
Válasz #346. hozzászólásra
Ezé' nincs még dzsipóm, meg 20millcsis DzsonDér.
Válasz #344. hozzászólásra
Mér nem rakod mingyá a magot a műtrágyás zsákba?
Még annyi baxki, ez 100 ropi alsó hangon !!!
150kg/ha N hatóanyag kell a szép terméshez, de aki tizentonnázik keményen ott mégtöbb. A kukorica akármennyit elbír főleg ha van talaj is hozzá aminek a szolgáltatóképessége, kultúrállapota rendben van.
Nagyongyenge fődön hiába tolunk ki 165kg/ha N műtrágya hatóanyagot 7tonnát elérni nemlehet ennyitől sem, amíg a jó 20aranykoronáson 100mázsa felé terem
Válasz #343. hozzászólásra
Egy 15 tonnás kukoricához, annyit ér a 3q ammonitrát/ha mint döglött lónak a szappanos beöntés.
Válasz #342. hozzászólásra
Nálunk a 34% ból szórnak 3q és gyönyörű a termés.
Nálatok ilyen gyenge a föld vagy csak sokat akar a szarka..?
Válasz #341. hozzászólásra
Ezzel a mennyiséggel még a dobogóra sem férek fel....
Viszont remélhetőleg ez már olyan lesz a kukoricának, mint a vörös fény. Nyugtassa...
És nem savanyodik be a föld a sok ammóniumtól?
Na "oszt" ennyit meg minek kiszorni, főleg a vetőágyba??????????Így nem lesz dzsipó ha elk.....d a lét!!!
Vetőágyba: 6q Ammonitrát /ha
Sormellé: 2q 8-24-24 /ha
Kultivátorral: 2q Ammonitrát /ha
Csak így van esély a dzsipóra, meg a 20 millcsis DzsonDérra.
köszönöm mindenkinek a választ, elnyomjuk így
Válasz #336. hozzászólásra
teljes mértékben egyet értek
Válasz #334. hozzászólásra
Mikóra meg hallgattok mert az az etalon amit Ő csinál...
Más meg amikor leírta hogy alászórja bedolgozza az anyagot csak a hurrogás ment illetve megy.
Mi csak 1mázsát szórunk vetőgéppel sormellé a többit megkapja más útonmódon ahogy kell, így a vetés is halad meg sormellett is lesz egy kis tartalék ossza be magának hehe
Válasz #333. hozzászólásra
nekünk sfoggia van azon gyárilag mellé teszi az anyagot! de erre sokan úgy vetnek hogy az összes műtrágyát mellé teszik előtte se szórnak meg állományba se! mondjuk állományba mi se!
Válasz #328. hozzászólásra
Tavaly N hatóanyagban(!!!!)sor mellé kapott 136-154 kg-t !!! Elviselte !
Az idén nem lesz ilyen vastag, mert sosem vetek el, annyira vissza veszi a területteljesítményt a tankolás.......
Amúgy Mikó-nk állítja, hogy 250-300 kg kiszórt mennyiségtől már célszerúűbb, haladósabb teljes felületre kiszórni.......Ő valahol 600-680 kg-t szór