Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem ha nŕluk tŕroltam nincs hordĺs+nincs rakodŕsi ktg. Nincs termčny aszĺly volt. Jan lehet lčpek igy mčg kevčs a tĺrolŕsi ktg. Több mint 200 tonna,csak nem gondolod,hogy hordozgatom!?
nem adtam még el aztán , csak a tanyára nem jön az infó , bocsánat a megszólításért, traktort kombájnt lehet pénzért venni , szép beszédet nem! Azért köszönöm a hasznos infót!!!!
Ma kaptam konkrét 45+kompos árat. Azért jobb az öszi 32-38 nĺl,meg az indokolt ez mert nem kell termett stb,s mčg 1honapja lŕbon volt.Hajdu megye. Hol mennyi? Senkinek semmi? Mŕr megčrte vŕrni!
Valaki ŕrakrňl? Ma hallottam a tözsdén 48e,akkor mŕr helyben is 43-44nek meg kell lenni alapban.Volt aki kb 3hete 46 ot adott jan fizuval. Takarmŕny keverö,nem pčnzel eltünö kupec.Azčrt 1honapja még 39 volt. Nem hallom a bebukta ki tĺrolta dumĺt. Ismét behülyitettek pŕr embert a vilĺgpiaci dumĺval. A Napra 98e.Buza 48, E az euro.Ezt kaptam ajĺnlatba.De azt mŕr eladtam muszŕjbol.Nagy kamu.
Valaki ŕrakrňl? Ma hallottam a tözsdén 48e,akkor mŕr helyben is 43-44nek meg kell lenni alapban.Volt aki kb 3hete 46 ot adott jan fizuval. Takarmŕny keverö,nem pčnzel eltünö kupec.Azčrt 1honapja még 39 volt. Nem hallom a bebukta ki tĺrolta dumĺt. Ismét behülyitettek pŕr embert a vilĺgpiaci dumĺval. A Napra 98e.Buza 48, E az euro.Ezt kaptam ajĺnlatba.De azt mŕr eladtam muszŕjbol.Nagy kamu.
Szerintem egy 45-48+kompig megy,s kifujt.Most 42-43+komp januŕri fizuval. Hajdu.Buza 45-48(36ft os nyĺri ŕrhoz nem rossz) Hihetetlen mértčkben bezuhant az ŕllattartŕs! A tv annyit hazudik,hogy nekem is fŕj! A 39ft os tengeri piskňta a selejttehčn 120- 160!ft os ĺrĺhoz pl. A malac se 100as.Ha mŕr lesz rajta +ki kell lčpni.
Milyen árak várhatók januárra? Ti, hogy látjátok, igen nagy csönd van a kukorica piacán??? Biztosan még sok gazdatársam raktározza, bizunk a szebb jövöben.
Azčrt ezt te sem eszed meg,hogy a 10čvvel ezelötti ĺr az normŕlis. Valamint a tököm tele ezzel fenyegetözčssel behozzuk stb.Felčnk feszt itt ŕll a Trans Austria vagon a sineken rakodnak. Egyben mičrt nem hallom azt,hogy lentebb megy a mütrĺgya,mert behozni megčri a ruszkit romŕnt.Mert včdi a vŕmmal a haver Bigčt.A kinti termčsbehozatalra mičrt nincs včdövŕm?Hol a faxban a kamara? Mit csinĺl?
Válasz #4692. hozzászólásra
Miért ne lehetne gyenge termést gyenge árral összekötni? Tavalyelőtt pl jó termés volt rekordáron,akkor a logikád szerint ez sem lehetett volna. Mivel nem mi befolyásoljuk a világpiaci árakat(ha nem termelnénk nem venné észre senki),ezért nem befolyásolunk semmit sem az árak szempontjából. Persze a belföldi árakat valamennyire befolyásolja az itt termett mennyiség,egész addig amíg nem éri meg behozni valahonnan. A mostani áremelkedésbe szerintem a 300 feletti eur játszik inkább be.
Hŕt igen .... Hol vannak ilyenkor az indokolt a gyenge ŕr a vilŕgtözsde meg mĺshol is sok van meg a lehurrogň hozzŕszňlŕsok. Nagyon nagy a csend. A búza mŕr 48e amit adnak črte,a napra meg 91e.Van ennek egy nagy tanulsĺga ha jo az ĺr adni oda,tavaly hülyesčg volt vŕrni,de most a gyenge ŕr indokolttĺ tette a betŕrolĺst.!! Gondolhatň volt,hogy gyenge termčst nem lehet gyenge ŕrral összekötni.Én is betŕroltam amit csak birtam.
Szerintem mezőgazdasági szerződésekben jártas ügyvéddel beszélni, mit irt a szerződésben arra az esetre ha nem viszik el a szerződött időpontra?
Ha mást nem akkor számolj rá raktározási költséget, mondjuk 1000 forint per nap per tonna, vajon ugy is kell nekik?
mi a teendő abban az esetben, ha lekötöttük a terményt, telephelyünki paritással, de a szerződésbeni időpontig nem jöttek érte, pedig mi szóltunk, h be van takarítva és lehet elvinni, viszont mostmár csak kellene nekik a cucc időután, de mi nem adjuk, nem hajlandóak semmi egyességre.
Itt 4e meg 39.Hajdu. Februŕrban márciusban kiderül. 50et akar mindenki.Keresnek hivnak de nem adnak többet čn meg nem adom oda. Itt sem volt rekord termés
Szép Mikulás estét mindenkinek, felétek milyen ára van a kukoricának, itt kb.140-145 euró, remélem lesz még több is 1-2 hónap múlva. Ti hogy látjátok???
Az volt a lélektani határ innen csak felfele mehet, nézd meg a naprát is aratáskor 80-85 most meg 96-100 mire a termelők zöme eladta és csak a kupecnál van árú!!!
Válasz #4669. hozzászólásra
45-ért itt simán el lehet adni, nálunk nagyon gyengék lettek a termések,
kevés szabad készletről tudok mert a legtöbben eladták a kukoricát,
Az alföldről 6000 forint ide a fuvar, azért az már tetemes különbség.
Ha ott nem kap mondjuk csak 44-ért akkor az nálunk már 50-es árat jelentene.
A tavaszra kipucolja innen a kukoricát a nyugati piac, gőzerővel hordják már most is. Szerintem kisebb hullámokban majd drágulni fog.
14459 hozzászólás
Válasz #4710. hozzászólásra
Nem ha nŕluk tŕroltam nincs hordĺs+nincs rakodŕsi ktg. Nincs termčny aszĺly volt. Jan lehet lčpek igy mčg kevčs a tĺrolŕsi ktg. Több mint 200 tonna,csak nem gondolod,hogy hordozgatom!?
Válasz #4705. hozzászólásra
aztán heee ...
beszállítva nyilván ezt tedd hozzá mindig.
nekünk nem tétel a fuvar de másnak lehet sokk oda.
Boldog Újévet nektek szomszéd!!
Válasz #4707. hozzászólásra
a valtra egy király traki, majd megnézed, csüt vagy péntek nektek is megyünk morzsolni!!!!????
Itt 42-43 körül mozog az ár.
Válasz #4706. hozzászólásra
Valtrával mizu?
ma te mentél előttünk a kombájnal?
Válasz #4705. hozzászólásra
nem adtam még el aztán , csak a tanyára nem jön az infó , bocsánat a megszólításért, traktort kombájnt lehet pénzért venni , szép beszédet nem! Azért köszönöm a hasznos infót!!!!
Agrifirm Zrt. Na aztŕn ü e! Tĺn csak nem eladtad,s most meg hitetlenkedel.Aztĺn heee...MICSODA MESZŇLITŔS EZ HÉ
Válasz #4703. hozzászólásra
aztán kimondta ki ezt az elgondolkodtató árat? és hol
Ma kaptam konkrét 45+kompos árat. Azért jobb az öszi 32-38 nĺl,meg az indokolt ez mert nem kell termett stb,s mčg 1honapja lŕbon volt.Hajdu megye. Hol mennyi? Senkinek semmi? Mŕr megčrte vŕrni!
Válasz #4698. hozzászólásra
Szerintem egy 45-48+kompig megy,s kifujt.Most 42-43+komp januŕri fizuval. Hajdu.Buza 45-48(36ft os nyĺri ŕrhoz nem rossz) Hihetetlen mértčkben bezuhant az ŕllattartŕs! A tv annyit hazudik,hogy nekem is fŕj! A 39ft os tengeri piskňta a selejttehčn 120- 160!ft os ĺrĺhoz pl. A malac se 100as.Ha mŕr lesz rajta +ki kell lčpni.
Milyen árak várhatók januárra? Ti, hogy látjátok, igen nagy csönd van a kukorica piacán??? Biztosan még sok gazdatársam raktározza, bizunk a szebb jövöben.
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 15:06:53
Válasz #4695. hozzászólásra
Akŕrhogy is nézem :a teljes vezčrkart kamarŕstňl,akŕrmilyen pĺrtostňl el kellene hajtani a picsŕba!
Válasz #4694. hozzászólásra
A kamara az nem azért van,hogy a termelők érdekeit képviselje. De ezt te is tudod
Válasz #4693. hozzászólásra
Azčrt ezt te sem eszed meg,hogy a 10čvvel ezelötti ĺr az normŕlis. Valamint a tököm tele ezzel fenyegetözčssel behozzuk stb.Felčnk feszt itt ŕll a Trans Austria vagon a sineken rakodnak. Egyben mičrt nem hallom azt,hogy lentebb megy a mütrĺgya,mert behozni megčri a ruszkit romŕnt.Mert včdi a vŕmmal a haver Bigčt.A kinti termčsbehozatalra mičrt nincs včdövŕm?Hol a faxban a kamara? Mit csinĺl?
Válasz #4692. hozzászólásra
Miért ne lehetne gyenge termést gyenge árral összekötni? Tavalyelőtt pl jó termés volt rekordáron,akkor a logikád szerint ez sem lehetett volna. Mivel nem mi befolyásoljuk a világpiaci árakat(ha nem termelnénk nem venné észre senki),ezért nem befolyásolunk semmit sem az árak szempontjából. Persze a belföldi árakat valamennyire befolyásolja az itt termett mennyiség,egész addig amíg nem éri meg behozni valahonnan. A mostani áremelkedésbe szerintem a 300 feletti eur játszik inkább be.
Válasz #4689. hozzászólásra
Hŕt igen .... Hol vannak ilyenkor az indokolt a gyenge ŕr a vilŕgtözsde meg mĺshol is sok van meg a lehurrogň hozzŕszňlŕsok. Nagyon nagy a csend. A búza mŕr 48e amit adnak črte,a napra meg 91e.Van ennek egy nagy tanulsĺga ha jo az ĺr adni oda,tavaly hülyesčg volt vŕrni,de most a gyenge ŕr indokolttĺ tette a betŕrolĺst.!! Gondolhatň volt,hogy gyenge termčst nem lehet gyenge ŕrral összekötni.Én is betŕroltam amit csak birtam.
Válasz #4690. hozzászólásra
Szerintem mezőgazdasági szerződésekben jártas ügyvéddel beszélni, mit irt a szerződésben arra az esetre ha nem viszik el a szerződött időpontra?
Ha mást nem akkor számolj rá raktározási költséget, mondjuk 1000 forint per nap per tonna, vajon ugy is kell nekik?
mi a teendő abban az esetben, ha lekötöttük a terményt, telephelyünki paritással, de a szerződésbeni időpontig nem jöttek érte, pedig mi szóltunk, h be van takarítva és lehet elvinni, viszont mostmár csak kellene nekik a cucc időután, de mi nem adjuk, nem hajlandóak semmi egyességre.
csak fenyegetőznek perrel és kötbér fizetéssel
Válasz #4688. hozzászólásra
Adhat annyit a tőzsdén 48100, ÚJRA sikerült becsapniuk a médiának stb,hogy rekordtermés van, ,
Válasz #4687. hozzászólásra
Ma cal gil 4250+komp 1napra alakulgat
Válasz #4686. hozzászólásra
A Trigonál 41ezer/t.
Itt 4e meg 39.Hajdu. Februŕrban márciusban kiderül. 50et akar mindenki.Keresnek hivnak de nem adnak többet čn meg nem adom oda. Itt sem volt rekord termés
Szép Mikulás estét mindenkinek, felétek milyen ára van a kukoricának, itt kb.140-145 euró, remélem lesz még több is 1-2 hónap múlva. Ti hogy látjátok???
Válasz #4683. hozzászólásra
mert nem tudták, hogy nincs
Válasz #4682. hozzászólásra
azt írtad kérték
Válasz #4681. hozzászólásra
nincs mit odaadni
Válasz #4666. hozzászólásra
mennyiért adnád oda?
Válasz #4679. hozzászólásra
Vannak vagyunk itt kisebbek is.
Bár ez nézőpont kérdése, hogy ki hova sorolja magát.
Mert az 1 000 ha-hoz képest te is picike vagy.
de attól még fehér (illetve egészséges barna kenyeret) eszünk.
(A tejbe grízt kukorica darával készítjük).
A 40e-ért miért kell összefogni? Most adtam el 50 tonnát 40 ezerbe.
Válasz #4676. hozzászólásra
Mondjuk ennyi különbség simán lehet szállítási ktg. miatt is (honnan-hova)
Válasz #4676. hozzászólásra
És persze én is Róluk beszélek!
Válasz #4673. hozzászólásra
Üdv! Én is egy ilyen nagyobb összefogás részese vagyok, de én csak 40-et tudok... Mai realizálással....
Válasz #4674. hozzászólásra
Még 96-ot nem halottam,92a friss Bunge ár
Válasz #4667. hozzászólásra
Az volt a lélektani határ innen csak felfele mehet, nézd meg a naprát is aratáskor 80-85 most meg 96-100 mire a termelők zöme eladta és csak a kupecnál van árú!!!
Válasz #4672. hozzászólásra
Összefogtunk egy páran, és így az 1000 tonnás tételre úgy néz ki megadják.
Válasz #4671. hozzászólásra
Ez tuti? Én csak 40-et tudok...
Válasz #4665. hozzászólásra
PésP
Válasz #4669. hozzászólásra
45-ért itt simán el lehet adni, nálunk nagyon gyengék lettek a termések,
kevés szabad készletről tudok mert a legtöbben eladták a kukoricát,
Az alföldről 6000 forint ide a fuvar, azért az már tetemes különbség.
Ha ott nem kap mondjuk csak 44-ért akkor az nálunk már 50-es árat jelentene.
A tavaszra kipucolja innen a kukoricát a nyugati piac, gőzerővel hordják már most is. Szerintem kisebb hullámokban majd drágulni fog.
Válasz #4668. hozzászólásra
még a dunán innen
Gondolom a Dunántúlon élsz.... Keleten ennek a közelében lévő árról sem hallottam...
37-töl már messze jobb.Hátha nem lesz be....s a tárolás és jol kiszálhatunk belöle jövöre.
Válasz #4662. hozzászólásra
pénteken 43-ért kérték
Válasz #4664. hozzászólásra
Üdv! Kinél?
Hajdú-Szabolcs 41ezer, december közepi fizetéssel.
Trigo 41volt a héten.
friss árat tud valaki?