Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mi még biztos nem vágjuk vagy egy hónapig hátha nem lesz esős idő nagyon,amúgy az ország keleti részén itt is hajdú biharban van csak kukorica,se románia,se a nyugat fele semmi csak gabona és napra volt.
ugy hogy kevés kukorica van,az ára meg több kell hogy legyen.
Errefelé is ez a helyzet csendben is van a kukorica piac!
De az is elég érdekes hogy mindenhol bent van még minden ma beszéltem a környékünk egyik legnagyobb gazdálkodó KFT vel! Azt mondta semmi nincs eladva búza bent minden naprából adtak el valamit kukorica marad minden ismét de a búzából muszáj lesz eladni hogy legyen hely!
És ezt a folyamatot több helyről is hallottam ami azért lehet aggasztó mert beszakíthatja még jobban a búza árat is ha tömeges eladások indulnak meg!
Nekem nincs nagy területem, össz-vissz 1/4 ha burgi volt, az is 3 darabban, abból 2-t nem öntöztem, korai fajta, korai ültetés, szerintem ez a 2 dolog a legfontosabb, egyszer öntöztem be kb. 500 m2-et, szóval elhanyagolható az öntözés, nagyjából összesen 70-75 q mázsa termett, még valamennyi a földben van ezért is saccoltam.
Én számoltam és fáj , kukoricát nem fogok többet öntözni, csak nekünk lett 200 hektáros táblában és szép , ez miatt csak az miénket lopták , ették a vadak , és csipkedték a madarak. Krumpli tűrhető mennyiség , és tetszik az ár, káposztának jót tettek az esők amik voltak pár hete, locsolással annyit értem el hogy életben maradt.
Én a kukszi napra búza árra gondoltam, de a burginál ahhoz ,hogy megteremjen nagyon sokat kellett öntözni az a 100 nem is 100 szerintem mert az öntözés rengeteget elvitt! Szerintem a mostani ár olyan 70-80 a tavalyihoz képest, valójában az öntözés miatt!! Te mennyit öntöztél el már számoltad????????
Nekem azt tanították, hogy érdemes minden évben egyformán cselekedni.
Aki váltogat és nem rokona Istennek, az szinte mindig rosszabbul jár.
Decemberben annyit szoktam eladni, hogy legyen pénz a Karácsonyi ajándékozásra. Tavaly keveset szántam rá így sok maradt a tavaszi értékesítésre. Még szerencse, hogy üríteni kellett a raktárt így eladtam br. 60 000 Ft-ért.
Viszont a Búza, most ott van, így nem marad hely a kukoricának. Valamelyiket el kell adni. Ezt nehéz most eldönteni, hogy melyiket adjam el "ráfizetéssel"?
Idén van honnan felmenni az árnak. Bízzunk benne, hogy megy is feljebb. Tavaly azért eléggé meseszerű lett volna ha számottevően emelkedik. (Ennek ellenére mi is tároltunk tavaly egy-másfél hónapig. )
4500 volna a reális ár, mind a búza árpa, s a kukorica tekintetében akkor talán marad valami a következő év normális bemunkálására, meg esetleg a fejlesztésekre is. A napra meg 10 körül.
Van aki 600 tonnákat zsizsiktelenit mert 70 be nem adtaoda, nem is a készletekkel van a gond, a tavalyi árak padlóra tették az állattenyésztést, egy farm sem tartalékolbe, megveszi apránként ameddig megéri, ha megint nem akkor mindent kivág, a nagy áraknak ez lett a következménye
Annyira tele van mindenki a tárolva hogy 33 ért sem kell a búza meg 30 ért a kuki!
Pedig szerintem jól meg kell nézni ezeket az árakat az idei évben mert ismét egy ideig nem leszünk ebben a közelségben!
Romániában mai ár 29-30 ft, árfolyamtól függően, de nem kell a kutyának sem mert sokan beragadtak a tavalyi kukival meg a buzával és nincs hely tárolni.
Buzát meg nem vesz senki, még 33 ért sem.
Ez a határtól 10 kilométerre van.
nekünk is amerikai gázolajjal kellene hajtani mert az fele annyiba sem kerül, mint az itteni :) az egyik cikk szerint orosz kikötőkbe leszállított árak búza és kukorica 50 és 65 ezer forintnak megfelelő, miért hozná ide vagy vinné románba az ukrán a gabonáját, ha arrafelé többet kap érte ?
Pedig mindenkinek van lehetősége írni a Kamarának!!! Ez a tipikus Magyar szokás, itt név nélkül mer írogatni de már névvel címmel meg nem, beszari sumák, fosós írogató népség, tisztelet a kivételnek!!!!!!!!!!
hát ezaz!
Ezért kell megfogni mindent amit csak lehet és mivel van lehetőség tárolni, tárolni kell, mert az olcsó terménynél van benne ráció.
Tavaly nemvolt, igaz a jórésze el is ment plafon körüli árakon de azért egy kis mohóság megvolt és meghagytunk párszáz tonnát tavaszig, amikoris szintén elment akkori plafon áron de már 10ezer/tonna mínusszal, ami külömbözet ha most ittlenne a zsebemben igen jól is jönne.
14453 hozzászólás
mi még biztos nem vágjuk vagy egy hónapig hátha nem lesz esős idő nagyon,amúgy az ország keleti részén itt is hajdú biharban van csak kukorica,se románia,se a nyugat fele semmi csak gabona és napra volt.
ugy hogy kevés kukorica van,az ára meg több kell hogy legyen.
Válasz #4444. hozzászólásra
Merrefelé laksz? Ebből a 3e Ft körüli kukoricából lehetne venni vagy 20 mázsát?
Megint esett egy nagyot a kukorica ára a chicagoi tőzsdén:kukorica tőzsde
Válasz #4450. hozzászólásra
nekem is
Válasz #4449. hozzászólásra
mert ti közelebb vagytok,nekem a fuvar 3000ft tonnánként
Válasz #4447. hozzászólásra
baxki nekünk csak 39-et adtak
Válasz #4444. hozzászólásra
Nálunk is ez a nagy büdös helyzet Szabolcsban
Válasz #4446. hozzászólásra
másfél hete
Válasz #4445. hozzászólásra
mikor szerződtél?
Én 41500-ért vittem Szabadegyházára a napokban
3300-at is hallottam már egy helyröl.De 3600-3800 körül mozog errefelé.Alig van levágva itt.Szotyi maggal küzd még mindenki
Válasz #4442. hozzászólásra
Errefelé is ez a helyzet csendben is van a kukorica piac!
De az is elég érdekes hogy mindenhol bent van még minden ma beszéltem a környékünk egyik legnagyobb gazdálkodó KFT vel! Azt mondta semmi nincs eladva búza bent minden naprából adtak el valamit kukorica marad minden ismét de a búzából muszáj lesz eladni hogy legyen hely!
És ezt a folyamatot több helyről is hallottam ami azért lehet aggasztó mert beszakíthatja még jobban a búza árat is ha tömeges eladások indulnak meg!
Válasz #4441. hozzászólásra
Csak lehangolót!!!!!!!!!
ÜDV! Tud valaki friss árat, tendenciát, biztató hírt?
Válasz #4437. hozzászólásra
Nekem nincs nagy területem, össz-vissz 1/4 ha burgi volt, az is 3 darabban, abból 2-t nem öntöztem, korai fajta, korai ültetés, szerintem ez a 2 dolog a legfontosabb, egyszer öntöztem be kb. 500 m2-et, szóval elhanyagolható az öntözés, nagyjából összesen 70-75 q mázsa termett, még valamennyi a földben van ezért is saccoltam.
Válasz #4438. hozzászólásra
Persze hogy a vad sem "hülye" miért egye a szárat, ha van cső is!!!
Válasz #4437. hozzászólásra
Én számoltam és fáj , kukoricát nem fogok többet öntözni, csak nekünk lett 200 hektáros táblában és szép , ez miatt csak az miénket lopták , ették a vadak , és csipkedték a madarak. Krumpli tűrhető mennyiség , és tetszik az ár, káposztának jót tettek az esők amik voltak pár hete, locsolással annyit értem el hogy életben maradt.
Válasz #4436. hozzászólásra
Én a kukszi napra búza árra gondoltam, de a burginál ahhoz ,hogy megteremjen nagyon sokat kellett öntözni az a 100 nem is 100 szerintem mert az öntözés rengeteget elvitt! Szerintem a mostani ár olyan 70-80 a tavalyihoz képest, valójában az öntözés miatt!! Te mennyit öntöztél el már számoltad????????
Válasz #4435. hozzászólásra
Ezzel nem értek egyet...pl burgonya tavaly 40-50Ft most minimum 90-100Ft.
Nem tudom vöröshagymára 100 Ft/kg jónak számít e...
Válasz #4434. hozzászólásra
Minden növény ára nagyon karcsú!!!!!!!!!
Válasz #4429. hozzászólásra
Nekem azt tanították, hogy érdemes minden évben egyformán cselekedni.
Aki váltogat és nem rokona Istennek, az szinte mindig rosszabbul jár.
Decemberben annyit szoktam eladni, hogy legyen pénz a Karácsonyi ajándékozásra. Tavaly keveset szántam rá így sok maradt a tavaszi értékesítésre. Még szerencse, hogy üríteni kellett a raktárt így eladtam br. 60 000 Ft-ért.
Viszont a Búza, most ott van, így nem marad hely a kukoricának. Valamelyiket el kell adni. Ezt nehéz most eldönteni, hogy melyiket adjam el "ráfizetéssel"?
Szerintetek?
Válasz #4431. hozzászólásra
Mi lehet az ok, hogy feljebb menjen ???
Válasz #4430. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #4429. hozzászólásra
Idén van honnan felmenni az árnak. Bízzunk benne, hogy megy is feljebb. Tavaly azért eléggé meseszerű lett volna ha számottevően emelkedik. (Ennek ellenére mi is tároltunk tavaly egy-másfél hónapig. )
Válasz #4428. hozzászólásra
60-70 % májusi morzsolt lesz belőle.
így számolj vissza.
Alapjában véve ugyanott tartunk ahol tavaly! Mindenki betárol mert majd mennyivel jobb ár lesz. De talán idén így is lesz!!!?????
Csövesen vinnének tőlem kukoricát. Nem szoktam így adni, de így kérik. Mit ér most? Tud vki erre irányárat mondani?
Válasz #4425. hozzászólásra
A gyerkőcöknek mindent szabad.Küldök neki virágot.
én inkább sírnék.. a kislányomnak meg ezek a smilek tetszettek....
Válasz #4423. hozzászólásra
bocsi...csak a kislányommal nyomulunk. meg közben .... szoval 2őt 1 csapásra.. nekem ma ígértek 81et sima naprára és 99+bonifikációt magasolajsavasra
Válasz #4422. hozzászólásra
Na oszt te most minek örülsz?Heeeeeeee
Darázs ma kuki:3800+komp,Napra:8000+ komp.
Sziasztok! Érdeklődnék a Kverneland 1100 literes vagy Amazon 1001es szóró a jobb?
Hajduba 35öt Szabolcsba 33at,a nyugaton megint 40et josolt Vargŕnč.. Induloba Napra 75öt+boni.
Válasz #4416. hozzászólásra
Terméseitek mennyi 100-120 q hekinként????????????? Azzal azért már el lehet lenni, vagy nem??????????????
4500 volna a reális ár, mind a búza árpa, s a kukorica tekintetében akkor talán marad valami a következő év normális bemunkálására, meg esetleg a fejlesztésekre is. A napra meg 10 körül.
Felénk is 4000-4100ról beszélnek!! Kötnek is.
Zala!
Válasz #4413. hozzászólásra
41+komp. a takarmány 1 hete adtam el.
Válasz #4413. hozzászólásra
Van aki 600 tonnákat zsizsiktelenit mert 70 be nem adtaoda, nem is a készletekkel van a gond, a tavalyi árak padlóra tették az állattenyésztést, egy farm sem tartalékolbe, megveszi apránként ameddig megéri, ha megint nem akkor mindent kivág, a nagy áraknak ez lett a következménye
Válasz #4411. hozzászólásra
Annyira tele van mindenki a tárolva hogy 33 ért sem kell a búza meg 30 ért a kuki!
Pedig szerintem jól meg kell nézni ezeket az árakat az idei évben mert ismét egy ideig nem leszünk ebben a közelségben!
A tavalyi év húzós volt a termelőnek....s a kereskedőnek is. Valahol be kel húzni a különbözetet.
Romániában mai ár 29-30 ft, árfolyamtól függően, de nem kell a kutyának sem mert sokan beragadtak a tavalyi kukival meg a buzával és nincs hely tárolni.
Buzát meg nem vesz senki, még 33 ért sem.
Ez a határtól 10 kilométerre van.
Válasz #4409. hozzászólásra
Jó a hazai is csak ha 200 lenne az volna az igazán jó!!
nekünk is amerikai gázolajjal kellene hajtani mert az fele annyiba sem kerül, mint az itteni :) az egyik cikk szerint orosz kikötőkbe leszállított árak búza és kukorica 50 és 65 ezer forintnak megfelelő, miért hozná ide vagy vinné románba az ukrán a gabonáját, ha arrafelé többet kap érte ?
Válasz #4391. hozzászólásra
Pedig mindenkinek van lehetősége írni a Kamarának!!! Ez a tipikus Magyar szokás, itt név nélkül mer írogatni de már névvel címmel meg nem, beszari sumák, fosós írogató népség, tisztelet a kivételnek!!!!!!!!!!
Válasz #4394. hozzászólásra
Hát itt a cikk az 52.000ft felettit ír árnak, vagy rosszul látom??????
Válasz #4405. hozzászólásra
hát ezaz!
Ezért kell megfogni mindent amit csak lehet és mivel van lehetőség tárolni, tárolni kell, mert az olcsó terménynél van benne ráció.
Tavaly nemvolt, igaz a jórésze el is ment plafon körüli árakon de azért egy kis mohóság megvolt és meghagytunk párszáz tonnát tavaszig, amikoris szintén elment akkori plafon áron de már 10ezer/tonna mínusszal, ami külömbözet ha most ittlenne a zsebemben igen jól is jönne.
Válasz #4404. hozzászólásra
Ahogy olvasgattalak nem is tudom ezen a felvásárlási árakon neked
lesz-e egy forint hasznod is?