Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azért itt több tényező is játszik!
Ha saját raktárad van, akkor amennyit mérsz az annyi(súly)
Nálunk 4-5 % szemetet vonnak le, tudod mennyi van egy normális aratás után valójában?
Ezekre jön még rá a szárítás önköltsége és a szolgáltatási ár közti különbség!
Akkor adod el amikor akarod, nem járnak a nyakadra, hogy ki kell pakolni...
Összetettebb ez szerintem mint amit itt leírtatok
Válasz #4348. hozzászólásra
Ebben igazad van szerintem, ha öt évente van egy kis értelme a raktározásnak, akkor meg minek építeni raktárat!! Eladni a földről és kész.
Gyakorlatilag az államnak épített raktár....Nem tud igazán kamatozni a gazdának. Kb 5 évente ha hoz valamit(persze lehetnek eltérő adatok) Mint mindig most is a spekulánsok...valamint a nagyszámok törvénye érvényesül. Ez van ! Sajna látom mindenki a minimál műveletekkel próbál spórolni. Mivel máshol már nem tud.
A helyzet az hogy van termés bőven a nagy világban. A gazdák 90%-ának nincs tároló kapacitása, így ők nagy kínálat miatt még jobban ki vannak szolgáltatva, illetve azok akik meg vannak szorulva és termeltetésben csinálják. Amíg az ő kukoricájuk nem fogy el illetve nincs learatva addig nem lesz normális ár. Majd decemberben lesz ár, de lehet az sem lesz sokkal több mint a mai...
Válasz #4342. hozzászólásra
Hát az kevés mert ha nincs termelés ami elvárt a földeken a szárazság miatt,akkor még 6 vagy 10eft es sok érte!
3800+komen=4000-4500ft az kevés aki kombányol ,de remélem 1 hónap mulva jó ár lesz 5500-6000 ft vagy még több!
A KUKORICA ÁRÁT ITT SZENTES ÉS KÖRNYÉKE, 3800 +KOMP SZEMTELENÜL ALACSONY, FŐLEG A TAVASZI VETŐMAG ÁRAKHOZ KÉPEST, AZ AKKOR GÁTLÁSTALAN VOLT, MOST MEG .... DE NEM LESZ SOK A KUKORICA TERMÉS,
Válasz #4339. hozzászólásra
Ha a devizahitelek végett elszáll az euró, akkor majd más ár lesz, Meg elkezdi keresni az olasz meg az osztrák, mert ott is megsült minden. Nem eszik azok meg a gmos-at.
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy kukoricát mennyiért fogjátok adni háztól bezsákolva, mázsáját?
Illetve ha ledarálom mennyiért adhatom a kukorica darát?
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
Csak MTZ-t akartam húzni a gaztengeres kukoricája miatt, de ahogy nézem mások szívták magukba a sok ökörséget, majd reagáltak szegényke MTZ helyett.
Gondoltam az 1200 ha-os zárómondat után a leggyengébbeknek is egyértelmű lesz a mondandóm, de tévedtem:)
Páran mint friss kutyaszarra a légy, úgy ugrottak és alkottak mívesebbnél mívesebb véleményt gazdatársukról, lol:)
Én annyit mondok nem könyböl kell nézni hanam gyakorlatban,mert mikor nagyapám mikor gazdálkodott ezelött 30-40 éve,akkor még nem volt a gaz efajulva,mindenki kapát és az árok is volt pucolva,jó volt az idö!
Most meg már mindenhol van olyan gaz ahol még nem is tudtad hogy van,és idöjárás egyszerr sok az esö ,egyszerr meg szárazság,és a kereskedök letörik az árat!
Én mikor fiatal voltam 200ft volt a mag, 1990 években akkor még jó volt a pénz most is a körül van a mag ára de a pénz értéke egyenlö a nullával,ugyhogy mindenki ugy gazdálkodik ahogy és a idö engedi!
Mi ugy is eldadjuk ami lesz egy kis haszonnal ,
TENGERI,FORGÓT,TRIKITÁLÉT,SZALMÁT!
És jöhet a tél favágás és a pihenés a tüz mellett!
Pedig nem újdonság, mifelénk többen is alkalmazzák a technológiát, vannak más előnyei is
- pl. könnyebb megtalálni a tábla szélét, látod, hogy meddig van takarónövény
- akik használják, azoknak bevált kalászosban is, ott is, aratás előtt galaj és aszat, mindjárt aratás után pedig megjelenik a takarónövény, általában valamilyen magkeveréket alkalmaznak (Sorghum+Cirsium+Ambrosia, de van aki, a csak Sorghum vagy csak Ambrosia mellett dönt)
- napraforgónál az Ambrosia az ajánlott takarónövény
Nagyon jó, buja zöld növényzet borítja a sorok közti talajfelszínt! Ezzel a megoldással nem kevés nedvességet őriztél meg a talajban! Tudatos volt vagy csak "véletlen"?
Mennyi termésre számítasz? Ha-onként meglesz a 10 tonna?
Felénk 7-9-et becsülnek, de jobb helyeken lehet 10 is. Erre még nem terjedt el annyira a sorok közti zöld növény takarás, majd beszámolsz az eredményeidről? Sokan most jönnek rá, nem is olyan nagy probléma ha bizonyos mennyiségű zöld van a sorokban.
Amúgy te csináltad jól, ha megnézed mások által belinkelt kukis képeket, ott láthatod, totálisan tiszta minden sorköze, mellette meg száraz a kuki, de a tiédnél szép zöld! Gratulálok! Ha lehetőséged lenne az 1200 öl helyett kipróbálnád 1200 ha-on ezt a technológiai újítást?
Jó lenne egy kis esö,ha héten vagy jövöhéten jönne mert némej helyen most szemzik és jó lenne egy kis esö hogy jól beérjen szeptember oktoberre!
Mi nem szedjük csak oktoberben hadd érjen meg jól nehogy bepenészedjen ha még nincs jól megérve ,vvolt már olyan
14453 hozzászólás
Válasz #4349. hozzászólásra
Azért itt több tényező is játszik!
Ha saját raktárad van, akkor amennyit mérsz az annyi(súly)
Nálunk 4-5 % szemetet vonnak le, tudod mennyi van egy normális aratás után valójában?
Ezekre jön még rá a szárítás önköltsége és a szolgáltatási ár közti különbség!
Akkor adod el amikor akarod, nem járnak a nyakadra, hogy ki kell pakolni...
Összetettebb ez szerintem mint amit itt leírtatok
Válasz #4352. hozzászólásra
Nem , 10 csövet a tábla 10 különböző pontján és azt morzsoltam összekevertem és ugy mértem.
Válasz #4351. hozzászólásra
Elnézve a jövőhétre igért időjárást igen. De hogy 15-ös az? lemorzsoltál egy csövet? Mire átmegy a kombájnon nem biztos hogy annyi lesz.
Sziasztok 15 ös vízzel vágnátok már a kukoricát?
Válasz #4349. hozzászólásra
Hát ezaz de kényelmesebb a brókernak ha a te raktáradban kotorászik. És nem kell építenie magának.
Válasz #4348. hozzászólásra
Ebben igazad van szerintem, ha öt évente van egy kis értelme a raktározásnak, akkor meg minek építeni raktárat!! Eladni a földről és kész.
Válasz #4347. hozzászólásra
Gyakorlatilag az államnak épített raktár....Nem tud igazán kamatozni a gazdának. Kb 5 évente ha hoz valamit(persze lehetnek eltérő adatok) Mint mindig most is a spekulánsok...valamint a nagyszámok törvénye érvényesül. Ez van ! Sajna látom mindenki a minimál műveletekkel próbál spórolni. Mivel máshol már nem tud.
Válasz #4346. hozzászólásra
Nézd meg a búzát ott is gond van, amit ismerős adott el a legmagasabb ár az 45 ft volt!!! Pedig van saját raktára is, de nem akar emelkedni az ár!!
A helyzet az hogy van termés bőven a nagy világban. A gazdák 90%-ának nincs tároló kapacitása, így ők nagy kínálat miatt még jobban ki vannak szolgáltatva, illetve azok akik meg vannak szorulva és termeltetésben csinálják. Amíg az ő kukoricájuk nem fogy el illetve nincs learatva addig nem lesz normális ár. Majd decemberben lesz ár, de lehet az sem lesz sokkal több mint a mai...
Sziasztok
Elajándékoznák 12 vagon idei kukoricát és még a fuvar költséget is én fizetem aratás után azonnal, nepperek és kereskedők előnybe.
ha bejön az időjárás előrejelzés, elhúzódó aratás lehet 2 nap szárad egy nap esik...
Válasz #4342. hozzászólásra
Hát az kevés mert ha nincs termelés ami elvárt a földeken a szárazság miatt,akkor még 6 vagy 10eft es sok érte!
3800+komen=4000-4500ft az kevés aki kombányol ,de remélem 1 hónap mulva jó ár lesz 5500-6000 ft vagy még több!
A KUKORICA ÁRÁT ITT SZENTES ÉS KÖRNYÉKE, 3800 +KOMP SZEMTELENÜL ALACSONY, FŐLEG A TAVASZI VETŐMAG ÁRAKHOZ KÉPEST, AZ AKKOR GÁTLÁSTALAN VOLT, MOST MEG .... DE NEM LESZ SOK A KUKORICA TERMÉS,
Válasz #4339. hozzászólásra
Ha a devizahitelek végett elszáll az euró, akkor majd más ár lesz, Meg elkezdi keresni az olasz meg az osztrák, mert ott is megsült minden. Nem eszik azok meg a gmos-at.
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy kukoricát mennyiért fogjátok adni háztól bezsákolva, mázsáját?
Illetve ha ledarálom mennyiért adhatom a kukorica darát?
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
Már csak 41 a tözsdén,novemberre.......
A link lemaradt.))
http://www.pozitivnap.hu/technika-es-tudomany/ehezes-a-valtozasra-felrazzuk-a-kellemes-nemtudasban-szunyokalokat
Na!
Itt azt is megtudjuk, miért annyi a kukorica ár amerikában. (+ még 1000 dolgot)
És ezért szívunk.
Válasz #4334. hozzászólásra
Az már elavult,azóta bekövetkezett egy érezhető fordulat, s remélem észreveszik már hogy hülyét nem lehet csinálni a mifajtánkból
Válasz #4334. hozzászólásra
az szép lesz, 3-4tonnás kukoricáknál csupán 100-120ezret fog bukni hektáronként a paraszt...
ésmég aztmondják milyen jó nekünk mert mekkora támogatásaink vannak.
Csak két esztendő saps-ától esünk el rötön ilyen esetekben....
ilyen árak mellett szárításra nem szabad költeni, várják meg míg megszárad...
Valami történt
Emelkedik a novemberi kukorica jegyzés
MATIF kuk nov
Félek, hogy két nap alatt vissza korigál!
Válasz #4328. hozzászólásra
városföldön az 5-ös mellett már vannak levágott táblálák
Válasz #4329. hozzászólásra
Bocs:nem megy a fejééébe
Válasz #4326. hozzászólásra
Egyszerű volt és könnyen érthető.Aki nem érti annak felesleges magyaráznod mert megy a fejííííbe.
Nálunk már most kézzel morzsolva 15-18 ig vannak a vizek... Még egy hónap és 14 alatti lesz, mind a 30q/ha
Válasz #4326. hozzászólásra Nekem le jött!!!
Válasz #4314. hozzászólásra
Csak MTZ-t akartam húzni a gaztengeres kukoricája miatt, de ahogy nézem mások szívták magukba a sok ökörséget, majd reagáltak szegényke MTZ helyett.
Gondoltam az 1200 ha-os zárómondat után a leggyengébbeknek is egyértelmű lesz a mondandóm, de tévedtem:)
Páran mint friss kutyaszarra a légy, úgy ugrottak és alkottak mívesebbnél mívesebb véleményt gazdatársukról, lol:)
erre van aki elkezdte vágni 29 víz, vsszaszámolva 14.5-re 6t az átlag
Én annyit mondok nem könyböl kell nézni hanam gyakorlatban,mert mikor nagyapám mikor gazdálkodott ezelött 30-40 éve,akkor még nem volt a gaz efajulva,mindenki kapát és az árok is volt pucolva,jó volt az idö!
Most meg már mindenhol van olyan gaz ahol még nem is tudtad hogy van,és idöjárás egyszerr sok az esö ,egyszerr meg szárazság,és a kereskedök letörik az árat!
Én mikor fiatal voltam 200ft volt a mag, 1990 években akkor még jó volt a pénz most is a körül van a mag ára de a pénz értéke egyenlö a nullával,ugyhogy mindenki ugy gazdálkodik ahogy és a idö engedi!
Mi ugy is eldadjuk ami lesz egy kis haszonnal ,
TENGERI,FORGÓT,TRIKITÁLÉT,SZALMÁT!
És jöhet a tél favágás és a pihenés a tüz mellett!
Válasz #4322. hozzászólásra
Válasz #4318. hozzászólásra
Engem csak elkápráztat a magabiztossága. Nem az okos hülyéskedik tipikus esete.
Válasz #4320. hozzászólásra
Pio A24-nek 30-as a vize.
Válasz #4319. hozzászólásra
4590 DKC már majdnem roppan a szem,vizet még nem mértem majd holnap meg képet teszek felmilyen cövek vannak rajta.
Aktuális árat valaki??????????
Válasz #4316. hozzászólásra
néha elgondolkodtat , néha megdöbbent ez a magabiztos hülyeség
Válasz #4315. hozzászólásra
Pedig nem újdonság, mifelénk többen is alkalmazzák a technológiát, vannak más előnyei is
- pl. könnyebb megtalálni a tábla szélét, látod, hogy meddig van takarónövény
- akik használják, azoknak bevált kalászosban is, ott is, aratás előtt galaj és aszat, mindjárt aratás után pedig megjelenik a takarónövény, általában valamilyen magkeveréket alkalmaznak (Sorghum+Cirsium+Ambrosia, de van aki, a csak Sorghum vagy csak Ambrosia mellett dönt)
- napraforgónál az Ambrosia az ajánlott takarónövény
Válasz #4315. hozzászólásra
Látom te is kedveled a srácot
Válasz #4310. hozzászólásra
megdöbbentő volt ez a hozzászólás számomra
Te, könyvparaszt :)
Csak hogy mások is értsék.
A sorok közt a zöld növény tápanyagot és nedvességet vesz fel a talajból.
Ez a talajtakarás akkor most vicc, vagy lemaradtam valahol?
Anno azt mondták, hogy egy huzatás felér 5 mm esővel.
Volt, hogy hétszer lett meghúzatva.
Igaz lóval, mert az be tudott menni a sorok közé, akkor is, amikor már ember magasságú volt a tengeri.
Válasz #4311. hozzászólásra
Válasz #4300. hozzászólásra
Nagyon jó, buja zöld növényzet borítja a sorok közti talajfelszínt! Ezzel a megoldással nem kevés nedvességet őriztél meg a talajban! Tudatos volt vagy csak "véletlen"?
Mennyi termésre számítasz? Ha-onként meglesz a 10 tonna?
Felénk 7-9-et becsülnek, de jobb helyeken lehet 10 is. Erre még nem terjedt el annyira a sorok közti zöld növény takarás, majd beszámolsz az eredményeidről? Sokan most jönnek rá, nem is olyan nagy probléma ha bizonyos mennyiségű zöld van a sorokban.
Amúgy te csináltad jól, ha megnézed mások által belinkelt kukis képeket, ott láthatod, totálisan tiszta minden sorköze, mellette meg száraz a kuki, de a tiédnél szép zöld! Gratulálok! Ha lehetőséged lenne az 1200 öl helyett kipróbálnád 1200 ha-on ezt a technológiai újítást?
Válasz #4306. hozzászólásra
Már nincs tengeri eladó csak trikitálá meg szalma!
de jó lenne egy kis 2 góré tengeri és megint van mit eladni!
Válasz #4305. hozzászólásra
De ha a kertben van akkor miért nem öntözted?
sokkaltöbb lenne rajta
Válasz #4306. hozzászólásra
Válasz #4305. hozzászólásra
Én nem akarok Neked rosszat, de magunknak sem. Úgyhogy ne essen nálad, mert még egy évig olvashatjuk az eladó5q kukoricádat.
Válasz #4304. hozzászólásra
Jó lenne egy kis esö,ha héten vagy jövöhéten jönne mert némej helyen most szemzik és jó lenne egy kis esö hogy jól beérjen szeptember oktoberre!
Mi nem szedjük csak oktoberben hadd érjen meg jól nehogy bepenészedjen ha még nincs jól megérve ,vvolt már olyan
Válasz #4303. hozzászólásra
Szeptember vége, október eleje, legkésőbb közepe. Annyira azért nem vastag az anyag, hogy novemberig kihúzza szerintem.