Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem magyarországon kötnek ennyiért, és a céget nem tudom, csak mondták és megragadt....
Azért nagyon kiváncsi leszek mennyi lessz a kuki 2 hónap mulva...
A gazdák nagy része 15-20 év óta gazdálkodik.Aki ennyi idő alatt nem jutott el oda,hogy az inputját ne keljen finanszíroztassa az meg is érdemli,hogy a kereskedők kedvük szerint szívassák őket.
Sajnos kötnek is, mivel sok gazda ugy van hogy tavasszal mindent hitelbe vesz, vetőmag, vegyszer , mükaka és a szerződésben terményben fizetik vissza betakaritáskor, na ha betakaritáskor csinálnak a kereskedők jó árat akkor olcsón felvásárolnak nagy mennyiséget, pláne hogy sok ember nem tudja majd száritani a kukoricáját...
Ma mondta egy ismerősöm hogy 29-30 ft nak megfelelő lej áron probálnak kukira szerződést kötni Románia nyugati határa közelében....Ennyi lenne az uj ár?
Sziszatok énis eladnák vagy 10-15q kukoricát Szabolcs megyéból
6000ft/q de ha valaki elvinné az a 5-10q odaadnám 5500ft
érd 30-480-07-16
gabor800929@freemail.hu! SOS
Na már most elkönyvelhető,hogy a kukorica nem fogja hozni a várt hozamot. Sőt! Van ahol a most kötésben levő fajtáknak annyi is lesz sajnos :(..... csapadékszegény időszak és a hőhullám megteszi a hatását rendesen. A már megkötött növény szemesedésébe még mindig beleszól ,pláne ahol duplacső jött...
A korai hibrideknél gyorsul a vegetációs folyamat,persze a termésmennyiség rovására.
Lehet kalkulálni az uj árakat kedves felvásárlók!
Mondjuk rá is férne az árra,hogy alakuljon...én már háromezerrel kezdődőt hallottam ma...most értem haza...az utak mellett szépen felsülve ,száradva...ha ára lesz, termés nem lesz.Szépen beszopjuk a tavalyi árakat
Hoppŕcska,lehet,hogy nem szŕmolt az elöttünk ŕlló egyhetes 40fokos aszŕllyal senki,s a végén viszŕly lesz belölle,ki ad többet a kukoricŕért.Mert nŕlunk Hajduban a 30ak földben igencsak furulyŕzza a magyar nótŕt.A tavalyi hiŕnyra,na meg a minyisztereink,kicsit benézték a termésjňslŕst./vetéskor/A sok összeharŕcsolt Nfa Föld el van vetve mostmŕr döl a lč/Most esnek pofŕra a harŕcsolni vŕgyň budai urak.Ęn ugyan kiszŕltam rég,de ha mŕr 4el kezdödik,azért ezt az 1hetet kivŕrnŕm.Mŕs nem tovŕbb sül a bukta.64-59-most 48.Lehet ebböl fanyar humor...
mert az EU-nak mi köze az aszálykárhoz? Az árak meg az EU-ban is pont ilyen hektikusak, szóval ez demagóg hozzáállás szerintem...
Amúgy is, ha kiszámíthatóság lenne, akkor 3500 ft körül lenne az egyensúlyi pont, én annyira nem vágyok erre... Az meg vágyálom, hogy itt mindig 5-6-7 eFt-os árak legyenek, mert egyszerűen nem bírja el a gazdaság.
Egy jo aranyközépút kéne,hogy mindenki jňl jŕrjon.Nem extremitŕs.Milyen xar lehet azoknak,akik nem aratnak emiatt,s lehet kuncsorogni aszŕlykŕrért.Mi nem ugy vesszük čszre a 30ak fekete földön,de a homokon is člnek emberek,akiket ez nyomorbadönt.Nem hozott az eu kiszŕmíthatósŕgot!
De akkor nem volt ennyi tartalék a földben mint most!
Tavaly sokkal kisebbek voltak a vízkészletek mint idén!
És emiatt természetesen hamarabb is beadta a kulcsot!
Mondjuk az tény ha megint 6 hétig 35 fok eső nélkül lenne az odavágna neki de azért nem nullázná szinte teljesen mint tavaly pl!
Válasz #4103. hozzászólásra
6 hét eső nélkül 35 fokkal , még tudna kárt tenni a kukoricában.(tavaly nálunk jún.13 tol júl 22 ig 0 mm volt és kb ugyan így néztek ki a kukoricák mint most ,de 1 hónap után beadtá a kulcsot ) vagy elfogynak a készletek,vagy megindul felfele a világpicai ár stb. stb. . De valóban annak most nagyobb az esélye,hogy tovább essen mint ,hogy emelkedjen.
14453 hozzászólás
Válasz #4152. hozzászólásra
miért is?
Én úgy tanultam, hogy akkor kell abbahagyni a gaálkodást, amikor hitel kell a vetéshez.
Nos ez nem ugyan az,mint amikor hitelt veszek fel. A mai világ egy kicsit más, mint a régebbi volt, de aki vet, az arathat.
Az árak alszanak, mert az "aszály" átalakítja a korábbi állításokat.
Válasz #4148. hozzászólásra
Hű de marhanagy íróasztalmellőli okosságot írtál Te is....
Sokan emeljük a kalapunkat előtted ecsém!
Válasz #4150. hozzászólásra
Látod mindennek megvan asz előnye!!
Hát úgy látom idén se kell kukit szárítani!
Válasz #4147. hozzászólásra
Nem magyarországon kötnek ennyiért, és a céget nem tudom, csak mondták és megragadt....
Azért nagyon kiváncsi leszek mennyi lessz a kuki 2 hónap mulva...
Válasz #4146. hozzászólásra
A gazdák nagy része 15-20 év óta gazdálkodik.Aki ennyi idő alatt nem jutott el oda,hogy az inputját ne keljen finanszíroztassa az meg is érdemli,hogy a kereskedők kedvük szerint szívassák őket.
Válasz #4146. hozzászólásra
Melyik cég köti ennyiért?
Válasz #4145. hozzászólásra
Sajnos kötnek is, mivel sok gazda ugy van hogy tavasszal mindent hitelbe vesz, vetőmag, vegyszer , mükaka és a szerződésben terményben fizetik vissza betakaritáskor, na ha betakaritáskor csinálnak a kereskedők jó árat akkor olcsón felvásárolnak nagy mennyiséget, pláne hogy sok ember nem tudja majd száritani a kukoricáját...
Válasz #4144. hozzászólásra
Csak próbálnak.Nálam kapnak,silózva.
Ma mondta egy ismerősöm hogy 29-30 ft nak megfelelő lej áron probálnak kukira szerződést kötni Románia nyugati határa közelében....Ennyi lenne az uj ár?
Válasz #4141. hozzászólásra
Óceáni kéne tehát amcsi...... vané?
Válasz #4140. hozzászólásra
1mpn belül 3x eltudja küldeni ......
Mekkora raj a srác.......................
Válasz #4140. hozzászólásra
nincs csak tengeri kukorica!
Válasz #4138. hozzászólásra
Engem törökbúza érdekelne az van e?
Válasz #4138. hozzászólásra
25q kukoricát eladnák 5500ft ha valaki mindet elvinné !
Szabolcs megye sos!
30-480-07-16!
Válasz #4130. hozzászólásra
Lemaradt GÓRÉS MORZSOLT TENGERI KUKORICA!
Sziszatok énis eladnák vagy 10-15q kukoricát Szabolcs megyéból
6000ft/q de ha valaki elvinné az a 5-10q odaadnám 5500ft
érd 30-480-07-16
gabor800929@freemail.hu! SOS
Kukoricát keresek !!! 50 TONNÁT, 50.000/T áron. SOS!!! Hely: GYŐR környékén.
Na már most elkönyvelhető,hogy a kukorica nem fogja hozni a várt hozamot. Sőt! Van ahol a most kötésben levő fajtáknak annyi is lesz sajnos :(..... csapadékszegény időszak és a hőhullám megteszi a hatását rendesen. A már megkötött növény szemesedésébe még mindig beleszól ,pláne ahol duplacső jött...
A korai hibrideknél gyorsul a vegetációs folyamat,persze a termésmennyiség rovására.
Lehet kalkulálni az uj árakat kedves felvásárlók!
Válasz #4122. hozzászólásra
na mostmár fogalmaz tisztán hogy emelkedik é akukoricaára evagy sem véleményed szerit
Dunántúlon gyűlnek a felhők. ;)Saját rendelés ;)
1 T kukorica, búza, stb ára X, A költség Y, az eső ára, felbecsülhetetlen :)
Mondjuk rá is férne az árra,hogy alakuljon...én már háromezerrel kezdődőt hallottam ma...most értem haza...az utak mellett szépen felsülve ,száradva...ha ára lesz, termés nem lesz.Szépen beszopjuk a tavalyi árakat
Ez a hét alakítja rendesen az árakat szerintem!!!
Válasz #4120. hozzászólásra
Hello! Írtam e-mailt, nézd meg légyszi!
Hoppŕcska,lehet,hogy nem szŕmolt az elöttünk ŕlló egyhetes 40fokos aszŕllyal senki,s a végén viszŕly lesz belölle,ki ad többet a kukoricŕért.Mert nŕlunk Hajduban a 30ak földben igencsak furulyŕzza a magyar nótŕt.A tavalyi hiŕnyra,na meg a minyisztereink,kicsit benézték a termésjňslŕst./vetéskor/A sok összeharŕcsolt Nfa Föld el van vetve mostmŕr döl a lč/Most esnek pofŕra a harŕcsolni vŕgyň budai urak.Ęn ugyan kiszŕltam rég,de ha mŕr 4el kezdödik,azért ezt az 1hetet kivŕrnŕm.Mŕs nem tovŕbb sül a bukta.64-59-most 48.Lehet ebböl fanyar humor...
Válasz #4120. hozzászólásra
Add el minél hamarabb,folyamatosan csökken az ára én a múlt héten már 45000 Ft-ot hallottam
Mennyiért megy most az ó kuki? Beragadtam vele és nem tudom adjam e el, vagy várjak még esetleg Szabadegyházára, mire árat mondanak...
Ó kukoricát 54500-ért vett szabadegyháza a héten telephelyi áron.
Válasz #4117. hozzászólásra
Még nem jöttek ki árral,én úgy tudom.
üdv mindenkinek milyen ajánlatok vannak szabadegyház kukorica vételével vizesen? :)
ha alkalmanként 8 tonnát 40kg-ra kizsákoltok,adok érte 53000ft/t...mezitláb...
hajdú
mai ajánla 5600 fizetés 3 munkanap csak áfás
Válasz #4112. hozzászólásra
4500 az a 3500, szerintem, ahogy elnézzük az input, üzemanyag, meg gépárakat....stb
Válasz #4110. hozzászólásra
mert az EU-nak mi köze az aszálykárhoz? Az árak meg az EU-ban is pont ilyen hektikusak, szóval ez demagóg hozzáállás szerintem...
Amúgy is, ha kiszámíthatóság lenne, akkor 3500 ft körül lenne az egyensúlyi pont, én annyira nem vágyok erre... Az meg vágyálom, hogy itt mindig 5-6-7 eFt-os árak legyenek, mert egyszerűen nem bírja el a gazdaság.
Válasz #4109. hozzászólásra légy szíves megírni hogy kinek adtad ennyiért mert itt nagyon nem akarják csak olcsóbban vinni
szabolcsban
Egy jo aranyközépút kéne,hogy mindenki jňl jŕrjon.Nem extremitŕs.Milyen xar lehet azoknak,akik nem aratnak emiatt,s lehet kuncsorogni aszŕlykŕrért.Mi nem ugy vesszük čszre a 30ak fekete földön,de a homokon is člnek emberek,akiket ez nyomorbadönt.Nem hozott az eu kiszŕmíthatósŕgot!
tengerit eladtam 6500ft/q áron górés és elviszik mindet kb 1 hónapon belül!
jó ár!
ERRE ki merne (vagy fog) "ráharapni" ?
kicsit keveslem a 65 nek a 30%-át
Válasz #4104. hozzászólásra
De akkor nem volt ennyi tartalék a földben mint most!
Tavaly sokkal kisebbek voltak a vízkészletek mint idén!
És emiatt természetesen hamarabb is beadta a kulcsot!
Mondjuk az tény ha megint 6 hétig 35 fok eső nélkül lenne az odavágna neki de azért nem nullázná szinte teljesen mint tavaly pl!
Válasz #4104. hozzászólásra
Ja. Nekem pl. most vert a jég bő tíz hektárt
Válasz #4102. hozzászólásra
Szerintem az új búza betárolásáig biztosan nem fog emelkedni...
Jó esély van arra, hogy szépen összeérjen az új kuki árával.
Válasz #4103. hozzászólásra
6 hét eső nélkül 35 fokkal , még tudna kárt tenni a kukoricában.(tavaly nálunk jún.13 tol júl 22 ig 0 mm volt és kb ugyan így néztek ki a kukoricák mint most ,de 1 hónap után beadtá a kulcsot ) vagy elfogynak a készletek,vagy megindul felfele a világpicai ár stb. stb. . De valóban annak most nagyobb az esélye,hogy tovább essen mint ,hogy emelkedjen.