Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.18 FtUSD394.63 FtCHF435.35 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tavaly ilyenkor azt írtam, hogy a kukoricát hazahozom és br. 6-6500 Ft/q áron szeretném eladni.
Az idén nem hozok haza. Adom, amennyiért viszik. Legalábbis azt, ami a szerződött mennyiség fölött maradt.
Mivel minket szerződött termelőket kegyeibe vett a jó Isten így sem fogunk panaszkodni.
Mindig annyi eső esett, és akkor, amikor szüksége volt rá a tengerinek.
Májusig nem várunk áremelkedést.
A disznót egyesek 700 Ft/kg élősúlyban szeretnék adni. Kell még egy pár ilyen és Ők sem fizetnek rá. Vagy mégis?
Egyszerű az indok, ha elszaladnának az árak nem tudná az emberek nagy része megvenni az élelmiszert. a burgonyánál is sokan a 150-200ft "gyúrnak", pedig az sem fog bekövetkezni!! Ha itt elszaladnának a terményárak kifizethetettlen lenne a hús és többi kaja ára, na ezért nem mennek el az árak felfelé!!! Pedig a valóság mást kívánna de nem engedik.
Helló mindenkinek,ma reggel ezt olvasom, Elvitte a kukoricatermést az aszály,de akkor az árak miért azt tükrözik mint ha rekord termés lett volna.Valakik nagyot akarnak kaszálni,sajnos nem mi leszünk azok akik meg termeltük .
És mit gondoltok arról, hogyha tároltatnánk a szárrító telepen. Megbeszéltük a tulajjal, hogy 5 vagont havi 10.000-ért eltárolja. Vagy akár ingyen is, a sajátja közt...
Decemberre felmenne az ára?
Talán május vége/június elvágja, addig nem látni nagy megugrást egyéb más "apróságok" miatt......
szerintem akik 65-70ezer környékén eladtak jártak a lehető legjobban............
meg azzal vannak gondok, hogy a fejet nem éri el az adapter, olyan alacsonyan van. ....k elől gyorsan össze kell kórészni, és marhákkal megetetni nyeresen
Nedves kukinak nagyobb a térfogata és kevesebb szem fér a kocsira. Evvel tisztában voltunk mi is. De most viszik a 60.11-es HW-kal, a 15-ös nyers kukoricát faszig ürítve, és nem nyom annyit mind tavaj színig rakott, szárított kukorica.
Apadt szemek vannak, vagy nem tudom.
Magam sem hittem de 14 éve bebizonyították. Full színig rakták a pótot, majd billentés után fullra megrakták szárazzál..............nem hittem a szememnek.
14472 hozzászólás
Válasz #2821. hozzászólásra
erre még legalább 2 hét, még naprák is vannak kint
Válasz #2819. hozzászólásra
aratás befejeződik e héttel
Megindultak az árak felfele??????
Válasz #2818. hozzászólásra
Tegnap cargill 6150,ma 6200.
Kezdődik!
http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/arutozsde/hatalmas_szarnyalas_a_buza_es_a_kukorica_piacan.173581.html
Én még számítok idén 6800-7000 forintos kukoricára, úgyhogy betárolom amit hétvégén levágunk!
Ma 63-at hallottam kukira ami 60-rol ment feljebb
Én ezt nem értem. Ezek előre leszerződött tételek lennének?
http://www.agroinform.com/aktualis/Termenyarak-Jol-fogy-kulfoldon-a-magyar-buza/20121004-20062/
Válasz #2814. hozzászólásra
Ki és mit nem enged?
Piac gazdaság van.
Mi akartuk és meg is kaptuk.
Tavaly ilyenkor azt írtam, hogy a kukoricát hazahozom és br. 6-6500 Ft/q áron szeretném eladni.
Az idén nem hozok haza. Adom, amennyiért viszik. Legalábbis azt, ami a szerződött mennyiség fölött maradt.
Mivel minket szerződött termelőket kegyeibe vett a jó Isten így sem fogunk panaszkodni.
Mindig annyi eső esett, és akkor, amikor szüksége volt rá a tengerinek.
Májusig nem várunk áremelkedést.
A disznót egyesek 700 Ft/kg élősúlyban szeretnék adni. Kell még egy pár ilyen és Ők sem fizetnek rá. Vagy mégis?
Válasz #2813. hozzászólásra
Egyszerű az indok, ha elszaladnának az árak nem tudná az emberek nagy része megvenni az élelmiszert. a burgonyánál is sokan a 150-200ft "gyúrnak", pedig az sem fog bekövetkezni!! Ha itt elszaladnának a terményárak kifizethetettlen lenne a hús és többi kaja ára, na ezért nem mennek el az árak felfelé!!! Pedig a valóság mást kívánna de nem engedik.
Helló mindenkinek,ma reggel ezt olvasom, Elvitte a kukoricatermést az aszály,de akkor az árak miért azt tükrözik mint ha rekord termés lett volna.Valakik nagyot akarnak kaszálni,sajnos nem mi leszünk azok akik meg termeltük .
60 alatt legálisan az se tud bejönni.
Úgy néz ki, hogy az Ukrán kukorica megtette a hatását.
Válasz #2809. hozzászólásra
decemberre még nem. februárra
És mit gondoltok arról, hogyha tároltatnánk a szárrító telepen. Megbeszéltük a tulajjal, hogy 5 vagont havi 10.000-ért eltárolja. Vagy akár ingyen is, a sajátja közt...
Decemberre felmenne az ára?
Válasz #2805. hozzászólásra
Jó neked itt 6100+komp mázsája!És megy lefelé.
Válasz #2806. hozzászólásra
Persze
Trigó nincs arra, azok talán még 63-at adtak érte ma.
Válasz #2804. hozzászólásra
jenő az ikr-ből....gondolom így érted
én is eladtam 64000+komp ért
Válasz #2803. hozzászólásra
Trigó??????????
Válasz #2802. hozzászólásra
mi már adnánk 6200-6500-ért is, de az 5500 az nagyon sovány...
Válasz #2800. hozzászólásra
Talán május vége/június elvágja, addig nem látni nagy megugrást egyéb más "apróságok" miatt......
szerintem akik 65-70ezer környékén eladtak jártak a lehető legjobban............
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-10-03 20:47:30
Spekik játszanak az árral nincs sok kukorica sehol se , bár én könnyen jártatottam a rántott gomba lesőmet , mert én 7 ért eladtam.
Válasz #2799. hozzászólásra
vmi konkrét ?mert akkor lépni kell az eladással ha tudja az ember hogy mi a helyzet
Válasz #2796. hozzászólásra
Lesz még rosszabb.............
Válasz #2796. hozzászólásra
Azok életük végéig, minden vasárnap hajnal 3 kor szüljenek 2 darab sünt a vécén.
Válasz #2796 hozzászólás
Ezzel az árral, meg egy 5-10mázsás kukival, könnyen elúszhat a terepjáróba vetett bizalom.
Ma volt képük 5500ft-ot mondani kukoricára....
Válasz #2794. hozzászólásra
meg azzal vannak gondok, hogy a fejet nem éri el az adapter, olyan alacsonyan van. ....k elől gyorsan össze kell kórészni, és marhákkal megetetni nyeresen
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 14:57:39
Válasz #2793. hozzászólásra
Tedd össze a kezed erre homokon 6-7q/ha vágnak!!
Nedves kukinak nagyobb a térfogata és kevesebb szem fér a kocsira. Evvel tisztában voltunk mi is. De most viszik a 60.11-es HW-kal, a 15-ös nyers kukoricát faszig ürítve, és nem nyom annyit mind tavaj színig rakott, szárított kukorica.
Apadt szemek vannak, vagy nem tudom.
Jah, és a furió 18q-t adott homokon.
Hát most ázik a kukorica
Válasz #2784. hozzászólásra
Ugyan annyi szemet kellett volna feltenned db számra akkor nehezebb lett volna az hót zihher.
Válasz #2782. hozzászólásra
má csak ako ér az sokat ha öthónapot kel mened hogy nedveset taláj-ha mindenap ötbe ütközöl ako is sokat ér
Válasz #2785. hozzászólásra
Most biztos nem porzik,mert kinn zuhog mint állat.
Válasz #2786. hozzászólásra
Azóta nekem is alap "tudás" ez de akkor még tiknyóbb vótam, mint most...........
de most másról van szó. 1 ha termés ha megázik akkor nehezebb lesz
mégilyeeeeeeeeeeeet
Válasz #2776. hozzászólásra
legalább tisztább lesz
Válasz #2780. hozzászólásra
Magam sem hittem de 14 éve bebizonyították. Full színig rakták a pótot, majd billentés után fullra megrakták szárazzál..............nem hittem a szememnek.
Válasz #2781. hozzászólásra
hogy idézzünk 1 buszsofőrt
No nebász fél eregem!
Válasz #2778. hozzászólásra
ami nedves az sokat ér--------------
Válasz #2780. hozzászólásra
Pedig dééééééé
Válasz #2779. hozzászólásra
nonééé
Válasz #2777. hozzászólásra
nedvesebb kuki könnyebb..................
Válasz #2777. hozzászólásra
És akkor többet is ér??
Válasz #2776. hozzászólásra
megdagad a szem többet nyom !
Válasz #2774. hozzászólásra
Az enyém még mind kinn fürdik
Ebből is kitűnik, hogy a termelőt aki dolgozik, reckiroz, aki szenved nem nézik semmibe.
Lexarják magasról.
Válasz #2772. hozzászólásra
oké akkor 165 ért kérünk 1 vizzel tisztitásos fürdetést
Válasz #2771. hozzászólásra
de -de a romáknál,25en egy szobában