Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az biztos hogy ez a 5E forintos kukorica meghozza a termelök kedvét!!Még az enyémet is pedig én sokáig bö 10 évig hanyagoltam De ezen az áron már felénk is jövedelmet biztosit!! Csak ami a gond hogy amikor lejön akkor aztán jön a nemulass mert kibb nehéz eltüntetni azt ami marad utánna
Azt rakjuk csakhát ritkán lehet ugye néha jólenne közévillantani egy jóféle pájonyír kukoricát
Azokkal a fődekkel ahol napraforgó és kukorica folyamatosan bennevan a vetésforgóban azokkal húzzuk kb az igát, igaz utóbbi két évben a kukorica jól adta a napraforgó pedig gyengén ahhoz képest.
Egyébként azért favorizálom a kukoricát, mert egyrészt szeretem!!! nekem ez a kultúrám a többi csak sarjú a lelkemben...
Plusz errefelé csak ezzel lehet mennyiséget termelni!
Pl.: 200kiló komplex sormellé aztán állományban 100kiló folyékony 81%-os sormellé injektálva és ebből a legxarabb fődön is 6tonna kijön ha nincs kár benne.
Aztán ez 40ezer/ha, hozzá a növényvédelem vetőmag ésmég jócskán 100alatt vagyunk. Persze a segédüzemági költségek még jönnek, de ha van egy normális ár akkor a 6tonna az 6tonna, 40mázsa búzával jócskán hátrébb van az ember és valamiért ettől ritka hogy jobban terem pedig ugyanennyi mátrágyát megkapja persze más elosztásban formában...
Ezért én tenném mindenhová ahová csak tudom, dehát...
mondjuk ha 6,6 tonnát letudnék szedni a kár mellett akkor bevetném kukoricával!
Ha tudnám biztosra, hogy 10tonnás anyag lenne rajta akkoris. A felét csaknem törné le, azért ilyenszinten már lehet tenni ellene persze ehhez kell egy jól együttműködő vadászcsapat is.
Ha hosszában is hagynék ki lőréseket ittott az is segíthetne valamit, csak a végén a 40-ből elfaragnánk egy csomót már sajnos...
Ano ez itt nem újdonság, mondom hogy sosem volt ilyen etve éppen ilyenek végett, de megkéne próbálni mert a 40mázsás búza(és ez még jó is volt) meg a bebukott repce kicsit lelombozza a kedélyeket, a főd tudna többet.
De vannak még ilyen területek van ahol a cgánysor a gond pedig folyóparti középkötött 10tonnás kukorica hazája volna a terűlet.
Termelne az ember de felidegesít, hogy mindez nem rajtunk múlik, pedig sokkal többre is vihetnénk ezekkel a fődekkel, dehát sokan vannak így tudom jól
vannak ilyen fajták, amit nem szeretnek, illetve ha van mellette olyan, amit szeret, azt eszi, míg kitart neki.
de ezek lószart sem teremnek mondjuk a piodhoz képest...
kerítés...
illetve állomány tizedelés, de arra hiába vársz te is, így meg marad a kerítés. Isten hozott a vadkárosak között...
üdv!
tökmindegy milyen magasan van a cső...a disznó kitöri a kukoricát.... vesd be inkább ahonnan a vadveszély van zabbal vagy 2-3 gépaljat és az hamar lejön utána meg tisztán tartod a zab tarlót... sőt még ha nem is tárcsázod meg elég ha fújsz neki totálist mert a tarló sötétben "világít" egy tárcsázott földhöz képest....könnyebb a lövés...nagyobb a siker...ha nagy a kár kérj vendéghívási lehetőséget és a haverokat vadásztasd rajta....
hát igen sajnos ezek csak lelkesítő gondolatok akartak lenni...
A magasszárú kukorica jobb amúgy de csak akkor ha van mellette alacsony.
Volt egy tábla aminek a fele 4méter magas volt és fejmagasan voltak a csövek, mellette meg 2-2,5méteres állomány volt más hibrid alacsony csövekkel, no ezt letarolták betyárúl a magasban egyetlen egy tő sem szenvedett kárt.
elkeserítselek?
tudod hogy eszi a disznó a kukoricát? lába közé veszi a sort, aztán megy végig rajta. semmit nem számít neki, hogy milyen magas. a szarvasnak meg alapból.
ez felejtős.
nem tudd megfogni a tábla szélén így pár sorral. sőt, bemegy a táblába, aztán kihajtani sem tudod belőle.
volt nekem cirok+kuki vegyesen kerítés nélkül silónak, de abba is végignyomta az összes kukorica sort.
nálunk a disznó már az olyan kerítésen is átmegy, aminek az alja mondjuk 1 magasan háló, fölötte plusz 2 m magasan drót, és az egész feszültség alatt van. visít mint állat, mert tudja hogy megvágja, de addig rohan neki, amíg át nem vergődik rajta...
rohadjanak meg
Erdő mellé szemes cukorcirok sávokat szoktak vetni a vadádászok,hogy odáig menjenek a vadak ,/ vadásztól hallottam / késői vágásnál a rágcsálók is leszedik a cirkot, és kupacokba gyüjtik amit földel betakarnak .
akkor be kéne állni a társaságba és aprítani a vadakat. nagy kárt tudnak csinálni. Nekem is van egy 45 hekis fajin földem de az a rész teli van disznóval meg szarvassal. Tavaly a szomszéd benyomta kukival és félhektárok voltak letarolva
hát azért nem olyan fain kukoricás, de tudnék ezek közűl néhányon termelni szép árut!
Nem híres fődek ezek csak majdnem sosem volt benne kuki, ez nagyon sokat jelent! Meglettel lazítva most a szárazban jól szétroppantottam a fődjüket, repce kalászos játszott sokáig itt, napraforgó mégszóval ideje lenne a kukoricának.
Villanypásztor nem működne mert rengeteg hektárról van szó, folyamatosan őrizni kellene egész éven át mert ellopnák az "erdőkerűlők" attóltartok, plusz a vadászok maguk is szétszaggatnák hagy menjen a disznó hízni mert köcsög seggfejek ezek ott!
De ha ebbe menne kukorica akkor a szembeni domboldalon a másik 25 hektárosba is azt löknék, a felett messze van az erdő közte gazos terület van meg vannak vadász fődek ott lehetne csemegével félúton megállítani szerintem plusz szárzúzás és lesek meg jó vadászok és ott működne jobban a védekezés
Van egy 40hektáros táblánk dombos de üde terület patak fut mellette, kötött nedvességtartó ragadós fekete főd.
Egy a baj, a domb túloldala erővel bozótossal folytatódik ahol meg van rendesen vad.
Arra gondoltam, hogy vagy 2-3 gépalját a tábla szélén bevetnék csemege kukoricával aztán kihagynék két gépalját lőrésnek amit tisztán tartanék évközben plusz be leseztetném a vadászokkal végig, a tábla többi mittudomén 38hektárjába meg menne egy olyan hibrid ami magas szárú magasan hozza a csöveit amit a vad nem annyira szeret ha lehet ilyet mondani.
A csemegén megállna a vad nagyrésze vagy baxna rá???
Véleményetek előrelátásotok szerint hogyan alakúl jövőre a kukorica piac???
Lesz ára? 4000Ft felett kéne lennie remélem, de mi várható?
Majd a tavasz megmondja májusban többet tudunk? Vagy csak jó ürügy lesz az időjárás vetésterület minden egyéb?
145 hektár van betervezve de lenne még vagy 100hektár amit meglehetne pattintani tengerivel.
Majdnem sosem volt ezeken a táblákon kukorica vadközeli területek ilyenek, de baxus nemlehet mindig valami vacak kalászos benne, aztán repcével bebukni ezeket a fődeket.
Ha 60-70mázsát tudnék aratni róla 4000-el már kijön belőle valami.
Akkor ne add oda még!!! Berettyóújfalu térsége egyébként közelebbről. Hogy ki ígért ennyit, meg nem kérdeztem rá... Párom hívott délelőtt, hogy ennyit adba érte egy illető, s hogy odaadja-e neki. De ha hazajön, s tudok tőle telószámot, esetleg priviben elküldöm.
Válasz #1921. hozzászólásra
Persze, hogy várok szerintem május-augusztus között lesz
eladva Olaszországba, hacsak nem lesz olyan megérzésem,
hogy korábban hirtelen kiszálljak belőle....
De a jelen gazdasági helyzetet látva inkább maradjon
gabonában, mint forintban.
Mindig csak annyit adok el, amit visszaforgatok.
Nekem meg ma az egyik, 41-43 Ft/kg ajánlott szállítási
távolságtól függően......
Mit képzelnek ezek......,
a másik ember a holdon lakik, hogy nem jut el hozzá az
információ???? El is küldtem a büdös p.csába!!
2000 tonnás tételről van szó, azt hiszik a paraszt
annyira buta, hogy rá sem tud nézni a tőzsdei árakra és változásokra.
14459 hozzászólás
Válasz #1958. hozzászólásra
Az biztos hogy ez a 5E forintos kukorica meghozza a termelök kedvét!!Még az enyémet is pedig én sokáig bö 10 évig hanyagoltam De ezen az áron már felénk is jövedelmet biztosit!! Csak ami a gond hogy amikor lejön akkor aztán jön a nemulass mert kibb nehéz eltüntetni azt ami marad utánna
Válasz #1956. hozzászólásra
Azt rakjuk csakhát ritkán lehet ugye néha jólenne közévillantani egy jóféle pájonyír kukoricát
Azokkal a fődekkel ahol napraforgó és kukorica folyamatosan bennevan a vetésforgóban azokkal húzzuk kb az igát, igaz utóbbi két évben a kukorica jól adta a napraforgó pedig gyengén ahhoz képest.
Válasz #1955. hozzászólásra
napraforgó? abba nem csinál olyan kárt talán a vad
Egyébként azért favorizálom a kukoricát, mert egyrészt szeretem!!! nekem ez a kultúrám a többi csak sarjú a lelkemben...
Plusz errefelé csak ezzel lehet mennyiséget termelni!
Pl.: 200kiló komplex sormellé aztán állományban 100kiló folyékony 81%-os sormellé injektálva és ebből a legxarabb fődön is 6tonna kijön ha nincs kár benne.
Aztán ez 40ezer/ha, hozzá a növényvédelem vetőmag ésmég jócskán 100alatt vagyunk. Persze a segédüzemági költségek még jönnek, de ha van egy normális ár akkor a 6tonna az 6tonna, 40mázsa búzával jócskán hátrébb van az ember és valamiért ettől ritka hogy jobban terem pedig ugyanennyi mátrágyát megkapja persze más elosztásban formában...
Ezért én tenném mindenhová ahová csak tudom, dehát...
mondjuk ha 6,6 tonnát letudnék szedni a kár mellett akkor bevetném kukoricával!
Ha tudnám biztosra, hogy 10tonnás anyag lenne rajta akkoris. A felét csaknem törné le, azért ilyenszinten már lehet tenni ellene persze ehhez kell egy jól együttműködő vadászcsapat is.
Ha hosszában is hagynék ki lőréseket ittott az is segíthetne valamit, csak a végén a 40-ből elfaragnánk egy csomót már sajnos...
Válasz #1952. hozzászólásra
hát ez az.
mér 6,6 t/ha az országos átlag?
hát ezér
mer itt a vad, ott a ....., amott meg a haragos meg az irigy...
Moderálta: (3932) 2013-10-30 15:10:11
Ano ez itt nem újdonság, mondom hogy sosem volt ilyen etve éppen ilyenek végett, de megkéne próbálni mert a 40mázsás búza(és ez még jó is volt) meg a bebukott repce kicsit lelombozza a kedélyeket, a főd tudna többet.
De vannak még ilyen területek van ahol a cgánysor a gond pedig folyóparti középkötött 10tonnás kukorica hazája volna a terűlet.
Termelne az ember de felidegesít, hogy mindez nem rajtunk múlik, pedig sokkal többre is vihetnénk ezekkel a fődekkel, dehát sokan vannak így tudom jól
Válasz #1947. hozzászólásra
ha közel van a vadbúvó + nincs víz a kukorica közepén akkor kijön belőle mert inni kell neki+ imád dagonyázni
Válasz #1948. hozzászólásra
vannak ilyen fajták, amit nem szeretnek, illetve ha van mellette olyan, amit szeret, azt eszi, míg kitart neki.
de ezek lószart sem teremnek mondjuk a piodhoz képest...
kerítés...
illetve állomány tizedelés, de arra hiába vársz te is, így meg marad a kerítés. Isten hozott a vadkárosak között...
Válasz #1938. hozzászólásra
üdv!
tökmindegy milyen magasan van a cső...a disznó kitöri a kukoricát.... vesd be inkább ahonnan a vadveszély van zabbal vagy 2-3 gépaljat és az hamar lejön utána meg tisztán tartod a zab tarlót... sőt még ha nem is tárcsázod meg elég ha fújsz neki totálist mert a tarló sötétben "világít" egy tárcsázott földhöz képest....könnyebb a lövés...nagyobb a siker...ha nagy a kár kérj vendéghívási lehetőséget és a haverokat vadásztasd rajta....
hát igen sajnos ezek csak lelkesítő gondolatok akartak lenni...
A magasszárú kukorica jobb amúgy de csak akkor ha van mellette alacsony.
Volt egy tábla aminek a fele 4méter magas volt és fejmagasan voltak a csövek, mellette meg 2-2,5méteres állomány volt más hibrid alacsony csövekkel, no ezt letarolták betyárúl a magasban egyetlen egy tő sem szenvedett kárt.
Válasz #1937. hozzászólásra
elkeserítselek?
tudod hogy eszi a disznó a kukoricát? lába közé veszi a sort, aztán megy végig rajta. semmit nem számít neki, hogy milyen magas. a szarvasnak meg alapból.
ez felejtős.
nem tudd megfogni a tábla szélén így pár sorral. sőt, bemegy a táblába, aztán kihajtani sem tudod belőle.
volt nekem cirok+kuki vegyesen kerítés nélkül silónak, de abba is végignyomta az összes kukorica sort.
nálunk a disznó már az olyan kerítésen is átmegy, aminek az alja mondjuk 1 magasan háló, fölötte plusz 2 m magasan drót, és az egész feszültség alatt van. visít mint állat, mert tudja hogy megvágja, de addig rohan neki, amíg át nem vergődik rajta...
rohadjanak meg
Válasz #1944. hozzászólásra
itt a vadászok semmitsem vetnek egyébként, de jó ötlet!
Válasz #1943. hozzászólásra
Hát ezaz a félhektárok..
Nem állok én be, nekem nem hobbi a lövöldözés dehogy még éjjel is dógozzak naneeeee
Van csapat akik kegyetlen jól működnek és megvédik a kukoricáinkat sajnos ezekre a területekre ők nem jöhetnek más társaságban vannak...
Erdő mellé szemes cukorcirok sávokat szoktak vetni a vadádászok,hogy odáig menjenek a vadak ,/ vadásztól hallottam / késői vágásnál a rágcsálók is leszedik a cirkot, és kupacokba gyüjtik amit földel betakarnak .
Válasz #1942. hozzászólásra
akkor be kéne állni a társaságba és aprítani a vadakat. nagy kárt tudnak csinálni. Nekem is van egy 45 hekis fajin földem de az a rész teli van disznóval meg szarvassal. Tavaly a szomszéd benyomta kukival és félhektárok voltak letarolva
Válasz #1941. hozzászólásra
hát azért nem olyan fain kukoricás, de tudnék ezek közűl néhányon termelni szép árut!
Nem híres fődek ezek csak majdnem sosem volt benne kuki, ez nagyon sokat jelent! Meglettel lazítva most a szárazban jól szétroppantottam a fődjüket, repce kalászos játszott sokáig itt, napraforgó mégszóval ideje lenne a kukoricának.
Villanypásztor nem működne mert rengeteg hektárról van szó, folyamatosan őrizni kellene egész éven át mert ellopnák az "erdőkerűlők" attóltartok, plusz a vadászok maguk is szétszaggatnák hagy menjen a disznó hízni mert köcsög seggfejek ezek ott!
Válasz #1938. hozzászólásra
ha ilyen fajin kukoricás fődjeid vannak akkor húzd körbe villanypásztorral
Válasz #1939. hozzászólásra
Azt nem ismerem
Nem akarom körbevetni mert egyik oldalról veszélyes igazán a másikódalról műút van picit arrébb de az nyílt pálya nem vadjáró hely
Válasz #1937. hozzászólásra
Vessél VIRTUOZT ha még lehet kapni körben azért megvannak a vadak őrülve!!
De ha ebbe menne kukorica akkor a szembeni domboldalon a másik 25 hektárosba is azt löknék, a felett messze van az erdő közte gazos terület van meg vannak vadász fődek ott lehetne csemegével félúton megállítani szerintem plusz szárzúzás és lesek meg jó vadászok és ott működne jobban a védekezés
Van egy 40hektáros táblánk dombos de üde terület patak fut mellette, kötött nedvességtartó ragadós fekete főd.
Egy a baj, a domb túloldala erővel bozótossal folytatódik ahol meg van rendesen vad.
Arra gondoltam, hogy vagy 2-3 gépalját a tábla szélén bevetnék csemege kukoricával aztán kihagynék két gépalját lőrésnek amit tisztán tartanék évközben plusz be leseztetném a vadászokkal végig, a tábla többi mittudomén 38hektárjába meg menne egy olyan hibrid ami magas szárú magasan hozza a csöveit amit a vad nem annyira szeret ha lehet ilyet mondani.
A csemegén megállna a vad nagyrésze vagy baxna rá???
Véleményetek előrelátásotok szerint hogyan alakúl jövőre a kukorica piac???
Lesz ára? 4000Ft felett kéne lennie remélem, de mi várható?
Majd a tavasz megmondja májusban többet tudunk? Vagy csak jó ürügy lesz az időjárás vetésterület minden egyéb?
145 hektár van betervezve de lenne még vagy 100hektár amit meglehetne pattintani tengerivel.
Majdnem sosem volt ezeken a táblákon kukorica vadközeli területek ilyenek, de baxus nemlehet mindig valami vacak kalászos benne, aztán repcével bebukni ezeket a fődeket.
Ha 60-70mázsát tudnék aratni róla 4000-el már kijön belőle valami.
Válasz #1934. hozzászólásra
Szia!
Érdekelne engem is ez a vonal, tudsz erről több információt adni?
50.000ft/t-ás ajánlat érkezett ma
Válasz #1932. hozzászólásra
Itt ha olvasgatsz, sok mindent megtudhatsz :))
üdv mindenkinek
Vaxi kukorica termelésről van valakinek információja?
hogy működik ez a dolog?
Válasz #1930. hozzászólásra
Máshol sem igazn érdemes.
Válasz #1926. hozzászólásra
Ebben a topikban nem kapkodunk.
Válasz #1928. hozzászólásra
Ment....
Válasz #1925. hozzászólásra
Ilyen áron én sem szándékozom odaadni,nem őrültem meg teljesen!Várunk még vele.
Ha átküldöd megköszönöm.
Ide jöhet:mncs001@gmail.com
Most akkor a tengeri drágult vagy a forintunk zuttyant?
Válasz #1925. hozzászólásra
Bocsi..."adna" akart lenni az az értelmetlen szó.Mindig ez a kapkodás!
Válasz #1924. hozzászólásra
Akkor ne add oda még!!! Berettyóújfalu térsége egyébként közelebbről. Hogy ki ígért ennyit, meg nem kérdeztem rá... Párom hívott délelőtt, hogy ennyit adba érte egy illető, s hogy odaadja-e neki. De ha hazajön, s tudok tőle telószámot, esetleg priviben elküldöm.
Válasz #1919. hozzászólásra
Pedig kíváncsivá tettél én is Hajdúban vagyok, de az itteni kereskedők 4100-4200-nél többet nem nagyon adnak.
Ma 11 óra 5 perckor jött az SMS, hogy 48000. Nem is kérdeztem rá, hogy ez ó vagy új?
Válasz #1921. hozzászólásra
Persze, hogy várok szerintem május-augusztus között lesz
eladva Olaszországba, hacsak nem lesz olyan megérzésem,
hogy korábban hirtelen kiszálljak belőle....
De a jelen gazdasági helyzetet látva inkább maradjon
gabonában, mint forintban.
Mindig csak annyit adok el, amit visszaforgatok.
Válasz #1918. hozzászólásra
Csak ha lefele megy az ár,akkor gyorsak a kereskedők.Akkor azonnal követik. Fordítva eljátszák a tudatlant. Várjál még az eladással
Válasz #1918. hozzászólásra
Küldd is el!!
Ez az ár még mindig lesz jobb! Négy napja ugyan itt még 4200 Ft-ért akarták venni. Ma meg.....Szóval szépen emelkedik.
Válasz #1917. hozzászólásra
Hajdú-Bihar... de hogy ki, azt ne kérdezd...
Válasz #1915. hozzászólásra
Nekem meg ma az egyik, 41-43 Ft/kg ajánlott szállítási
távolságtól függően......
Mit képzelnek ezek......,
a másik ember a holdon lakik, hogy nem jut el hozzá az
információ???? El is küldtem a büdös p.csába!!
2000 tonnás tételről van szó, azt hiszik a paraszt
annyira buta, hogy rá sem tud nézni a tőzsdei árakra és változásokra.
Válasz #1915. hozzászólásra
Ezt ki és hol ígérte?
Gyerekeeeeek szója 115-ért keresik most netto ...Húúúú mi lesz itt
Tegnap ígértek 4500-at, ma már 5000Ft-ot.
Ma kináltak érte 49000+áfát.
Válasz #1912. hozzászólásra
185-nél nálunk 4000 körül mozgott akkor most felmegy 4500re biztos
A párizsi tőzsdén úgy néz ki emelkedésben a kukorica ára. Remélem a trend folytatótik és realizálódik is nálunk a fizikai piacon.
MATIF grafikon
ÜDV!BUÉK Mindenkinek!!! Tud valaki friss árakat? Vagy áll a piac?
4000ft hallottam hajdu ban.