Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.83 FtUSD399.84 FtCHF435.35 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor írány a trigó ma még 4500 netto,,ezt reggel kilencig még tartják...Na utána nézettem a nagyobb termeltetők partnerei mennyit is kötötek le a területhez viszonyítva...Na kapaszkodjatok,pontosan 7 tonna /hektár ami a várható termés több mint kilencven százaléka ,ebből 4900 és 5100 közötti áron a mennyiség 80százaléka van lekötve a maradék meg 4750 és 4800 áron!!! a mostani 4500 áron már szinte nem is köt senki,mert nincs már mit...Vagyis szabad kukorica tételek már szinte alig vannak...Akinek még van hitel és még idén kell fizetni (input) az most még gyorsan lépjen egy 4500 áron(legalább a annak erejéig) a többivel meg még lehet spekulálni,ha már nem szorít a cipő...
Itt sincs rekord, olvashattad a mi eredményeinket is, de nagyon felsült 2-3-4 t/ha-os táblák sincsenek, itt azért volt némi csapi augusztus közepéig. A legrosszabb amit eddig hallottam 6 t/ha volt.
Jelenlegi tempó szerint, olyan 2-3 de max 4 hetet adok neki és elindul felfele az ára. Most dömping van. Kaszaperen, Tótkomlóson és nagyobb környékbeli helyeken állítólag volt ahol fél napot kellett várni hogy mázsára állhasson valaki a géppel. Mint egy nyugis péntek az osztrák határon
Majd rájönnek nem sokára, hogy nincs is annyi kukorica mint gondolják meg aki gyorsan el akarja adni az most eladja ennyiért is utána majd lesz még itt jóság...
Van ,bőven szerintem még a határ fele ,legalábbis területre kint van, az hogy a maradék milyen átlagot arra nem tudok válaszolni, hallottam már 12 t-t is de az átlag szerintem 6-8 t körül van, én kiegyeznék a 8-al a héten talán belevágunk ,kézből 17 -20 a vize de csak a korábbi vetéseknek, van olyan amire nov -ig várni kell!!
Az én véleményem hogy a tőzsdei oszcilláció tematikáját nézve lesz még visszaesés az árban viszont sztem a tárolása kifizetődő lesz mert az adatok arra utalnak hogy emelkedni fog később!!
Igen ez így van Barnyában ezt rebesgetik,hogy utána jól megszívassák a maradó emberkéket...Ja különben Mohácson most kezdik építeni és 14-ben át is adják az egyik legnagyobb kukorica etanol gyárat (földváron indul már jövöre is az egyik) ez nagyobb lesz kb mint Szabadegyháza négyszer ...Na akkor,számoljunk Dunafölvár az ország 10százalékát Mohács 15százalékát elviszi az már biztos,na és én már tudok még egyről...Felhívtam az Olaszokat és megkérdeztem mennyi kukoricát vásárolnnak innen ,azt mondták bármennyit nics gond az értékesítéssel...Ettöl függetlenül most egy igen nagy lendületet vesz az ár letörés majd a napokban ...Olyanok is kötöttek több ezr tonnát ötven feletti áron akiknek nics is kukoricájuk,nekik is megkell élni "szegényeknek" ,most kell megszedniük magukat (még "jó"bban) amíg nics fordítot áfa.és úgye senki nem gondolja ,hogya külföldiek is maj január tánra terveznek vásárolni,bízony azok is megtesznek minden azért,hogy még idén vegyenek...agyis kereslet a köbbön várható...
Mint kukorica termelőknek és egyben spekulánsoknak is, nagyon fontos napi szinten követnetek az USA beli terményárakat. Az oldalon gyakorlatilag minden árupiaci és határidős termék grafikonja ingyen elérhető 4-5 évre visszamenőleg.
A kukorica és búza 10 %-ot esett az elmúlt 3 napban USA-ban. Ez negatívan hatott a francia árútőzsdén jegyzett gabonaárakra, majd ez a magyar árakra is.
Nagyjából emiatt adnak most 2-3-4-5ezerrel kevesebbet mint előző héten.
Ha a görög válság tovább fokozódik, ennek hatására az USA beli spekulatív tőke kiáramlik az árupiacokról, ezzel a 6 dolláros szintet erősen letörve 4 dollárig vagy alá esik a búza és kukorica, akkor az hasonló mértékben letöri az EU-s árakat is, ezzel együtt a magyar gabona árát is. Így lesz pár hónap alatt a mostani 5.000 Ft-os kukoricából 3.500-4.000 Ft-os.
mi az f 38 al végeztünk 11 tonnát adta plusz amit elszortunk ( kb 1 tonna) mert gabona asztallal tálcával vágtuk! 14 -15 ös vízzel jövőre már nem tetveskedünk vesszük a kukorica adaptert
Válasz #1498. hozzászólásra
Mindenkinek annyiba kerül amennyit rákölt ,aki csak egy részét számolja az "ocscsóbban"termel.
hajlamosak vagyunk elfelejteni:
-gépek amortizációja.
-fenntartási ktsg pl olajcserék ,szervíz ktsg
-felmerült alkatrész
-járulékok befizetése stb
ezek nélkül szebb a kép...
Már ne haragudj, mit tettél rá???? Árányat??? Repce nincs annyiban. Szerintem nyissunk egy topikot "Ki tud legdrágábban termeli" címmel Biztos megnyernéd
levettük, 15-16-os vízzel 83q/ha átlaggal elégedett vagyok, igaz nekünk csak eccerű MV 277-es volt. Jó lenne elveti búzával de ahhoz az égiek áldása is kell rá. 47+konp-ért letettük a hollandnak.
14494 hozzászólás
Válasz #1527. hozzászólásra
Akkor írány a trigó ma még 4500 netto,,ezt reggel kilencig még tartják...Na utána nézettem a nagyobb termeltetők partnerei mennyit is kötötek le a területhez viszonyítva...Na kapaszkodjatok,pontosan 7 tonna /hektár ami a várható termés több mint kilencven százaléka ,ebből 4900 és 5100 közötti áron a mennyiség 80százaléka van lekötve a maradék meg 4750 és 4800 áron!!! a mostani 4500 áron már szinte nem is köt senki,mert nincs már mit...Vagyis szabad kukorica tételek már szinte alig vannak...Akinek még van hitel és még idén kell fizetni (input) az most még gyorsan lépjen egy 4500 áron(legalább a annak erejéig) a többivel meg még lehet spekulálni,ha már nem szorít a cipő...
Válasz #1541. hozzászólásra
Itt sincs rekord, olvashattad a mi eredményeinket is, de nagyon felsült 2-3-4 t/ha-os táblák sincsenek, itt azért volt némi csapi augusztus közepéig. A legrosszabb amit eddig hallottam 6 t/ha volt.
Válasz #1538. hozzászólásra
Akkor nekem egy zrt levágta annyiban fizette,+ a kombájnolást,nem számolta fel..szeptemberben.....
Válasz #1540. hozzászólásra
Erre felsültek.
Válasz #1539. hozzászólásra
Győr környékén még kb 70-80% fent van
Válasz #1530. hozzászólásra
Erre már szinte semmi nincs kint....
Válasz #1534. hozzászólásra
bár úgy lenne! 2007 decemberébe 6000-ért adtam el
Válasz #1534. hozzászólásra
Tán Te mán elpiacoltad?
Szerintem is pedig beetető hadművelet zajlik...
Válasz #1528. hozzászólásra
Konkrétan?
(korzo kukac me pont com)
Válasz #1533. hozzászólásra
gépeket gyártok,és egy orosz kapcsolatom mondta a minap. Ha ő rosszul tudja akkor én is.
Tároljatok ,csak nehogy 2007 köszöntsön be
Válasz #1532. hozzászólásra
Hol olvastad?
a jelenlegi helyzet hogy az oroszok felszabadítottak 1.2 millió tonnát 38000/tonna áron.
Válasz #1529. hozzászólásra
Jelenlegi tempó szerint, olyan 2-3 de max 4 hetet adok neki és elindul felfele az ára. Most dömping van. Kaszaperen, Tótkomlóson és nagyobb környékbeli helyeken állítólag volt ahol fél napot kellett várni hogy mázsára állhasson valaki a géppel. Mint egy nyugis péntek az osztrák határon
Majd rájönnek nem sokára, hogy nincs is annyi kukorica mint gondolják meg aki gyorsan el akarja adni az most eladja ennyiért is utána majd lesz még itt jóság...
Válasz #1525. hozzászólásra
Van ,bőven szerintem még a határ fele ,legalábbis területre kint van, az hogy a maradék milyen átlagot arra nem tudok válaszolni, hallottam már 12 t-t is de az átlag szerintem 6-8 t körül van, én kiegyeznék a 8-al a héten talán belevágunk ,kézből 17 -20 a vize de csak a korábbi vetéseknek, van olyan amire nov -ig várni kell!!
Az én véleményem hogy a tőzsdei oszcilláció tematikáját nézve lesz még visszaesés az árban viszont sztem a tárolása kifizetődő lesz mert az adatok arra utalnak hogy emelkedni fog később!!
Válasz #1527. hozzászólásra
Debrecenben 4300ft/q
Válasz #1521. hozzászólásra
Én 4500+ -ért odaadnék akár 2000 tonnát is Szoboszlón ;)
Válasz #1524. hozzászólásra
sztem nem, de döntse el mindenki maga, volt hogy bejött, volt hogy nem, búzánál az idén eddig nem........
Hajdúböszörményben, hogy áll az aratás? Van még lábon kukorica?
tudom mindenki döntse el mit akar, de
érdemes betárolni?
Én is bizom benne, hogy novemberben már lesz ára a kukoricának, nem lesz olyan sok.
Válasz #1520. hozzászólásra
Igen ez így van Barnyában ezt rebesgetik,hogy utána jól megszívassák a maradó emberkéket...Ja különben Mohácson most kezdik építeni és 14-ben át is adják az egyik legnagyobb kukorica etanol gyárat (földváron indul már jövöre is az egyik) ez nagyobb lesz kb mint Szabadegyháza négyszer ...Na akkor,számoljunk Dunafölvár az ország 10százalékát Mohács 15százalékát elviszi az már biztos,na és én már tudok még egyről...Felhívtam az Olaszokat és megkérdeztem mennyi kukoricát vásárolnnak innen ,azt mondták bármennyit nics gond az értékesítéssel...Ettöl függetlenül most egy igen nagy lendületet vesz az ár letörés majd a napokban ...Olyanok is kötöttek több ezr tonnát ötven feletti áron akiknek nics is kukoricájuk,nekik is megkell élni "szegényeknek" ,most kell megszedniük magukat (még "jó"bban) amíg nics fordítot áfa.és úgye senki nem gondolja ,hogya külföldiek is maj január tánra terveznek vásárolni,bízony azok is megtesznek minden azért,hogy még idén vegyenek...agyis kereslet a köbbön várható...
Erre 4500+, de van aki 4700+...
Válasz #1519. hozzászólásra
Ma még 4400-ért vették de rebesgetik,hogy be fog zuhanni 36-38-ra
Válasz #1518. hozzászólásra
Kabai táp zrt
Válasz #1515. hozzászólásra
Ki ez a holland érdekelne engem privátban is(töbeket is
Válasz #1438. hozzászólásra
Válasz #1514. hozzászólásra
Szerinted, aki megvette az bukik rajta?
Majd májusban lehetünk okosak. Addig csak szépek.
Az ingadozások azért kellenek, hogy a gyenge idegrendszerűeket megviselje.
Mégsem vitte le a holland, 47+ konp volt még ma is az ár.
Üdv!
ajánlom figyelmetekbe a következő linket:
http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=GRAINS&p=d1
Mint kukorica termelőknek és egyben spekulánsoknak is, nagyon fontos napi szinten követnetek az USA beli terményárakat. Az oldalon gyakorlatilag minden árupiaci és határidős termék grafikonja ingyen elérhető 4-5 évre visszamenőleg.
A kukorica és búza 10 %-ot esett az elmúlt 3 napban USA-ban. Ez negatívan hatott a francia árútőzsdén jegyzett gabonaárakra, majd ez a magyar árakra is.
Nagyjából emiatt adnak most 2-3-4-5ezerrel kevesebbet mint előző héten.
Ha a görög válság tovább fokozódik, ennek hatására az USA beli spekulatív tőke kiáramlik az árupiacokról, ezzel a 6 dolláros szintet erősen letörve 4 dollárig vagy alá esik a búza és kukorica, akkor az hasonló mértékben letöri az EU-s árakat is, ezzel együtt a magyar gabona árát is. Így lesz pár hónap alatt a mostani 5.000 Ft-os kukoricából 3.500-4.000 Ft-os.
Vagy ez hülyeség?
Válasz #1512. hozzászólásra
tegnap még 47 volt
Válasz #1508. hozzászólásra
dunántúl szárított 45000
Válasz #1509. hozzászólásra
cargill mai,4350.
Árat nem De akitől elkértem a csigát, aszt mondta, hogy amerikában az aszály miastt kevesebb kukorica termett.
Ha ez igaz, és nem lesz kint a határban kukorica, akkor látjuk az árát.
A fiúk most seprik a lúól előtti területet.
Bent van 210 q.
Kérdésem milyen magasság nem nyomja szét a 40cm széles vályog falat?
Burgonyával volt már teljes tele, de az nem ért a szélén a falhoz. (mert ugye ahol hozzáér, ott meg is fagy.
Legalábbis, ha hideg tél van.
Kérdésem: kukorivából, milyen magasság nem nyomja szét a 40cm széles vályog falat?
dunántúl kabai zrt 4500 nettó, tegnap még 4700 volt
üdv! Friss árakat tud valaki?
Válasz #1506. hozzászólásra
az 1 T áráért nem érte volna meg egy kombájnt fogadni
mi az f 38 al végeztünk 11 tonnát adta plusz amit elszortunk ( kb 1 tonna) mert gabona asztallal tálcával vágtuk! 14 -15 ös vízzel jövőre már nem tetveskedünk vesszük a kukorica adaptert
Válasz #1504. hozzászólásra
igen.felétek mik az adatok?
Válasz #1503. hozzászólásra
Ez dunántúli ár?
4700+komp.
77q/ha,8.5 viz netto.dekalb440.jó az....
az öntözés nem kis költség
Mindenkinek annyiba kerül amennyit rákölt ,aki csak egy részét számolja az "ocscsóbban"termel.
hajlamosak vagyunk elfelejteni:
-gépek amortizációja.
-fenntartási ktsg pl olajcserék ,szervíz ktsg
-felmerült alkatrész
-járulékok befizetése stb
ezek nélkül szebb a kép...
..................azért még sem nyavalygok heteken keresztül 2 csepp esőért..............
Válasz #1485. hozzászólásra
Már ne haragudj, mit tettél rá???? Árányat??? Repce nincs annyiban. Szerintem nyissunk egy topikot "Ki tud legdrágábban termeli" címmel Biztos megnyernéd
Válasz #1496. hozzászólásra
ár jó, súly is ok , csoda év csak keveseknek lesz...
levettük, 15-16-os vízzel 83q/ha átlaggal elégedett vagyok, igaz nekünk csak eccerű MV 277-es volt. Jó lenne elveti búzával de ahhoz az égiek áldása is kell rá. 47+konp-ért letettük a hollandnak.
felénk 12-es a víz de hallottam már 10-es is