Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Felénk eddig 16-19es vizzel vágták olyan 7-8tonnás termés volt....De még kevesen aratnak,elöször mindenki vetni akar...Az időjárás szárít ingyen a szárító jóval drágább!Aki nem vet bele búzát,az ne kapkodjon!Okt 2. van...tavaly ilyenkor még szóba sem került az aratás.
Itt a legjobb víz 17%-os a legroszabb meg 30körüli.
Nemtudom miért vannak ilyen magasak még, amikor időben lett vetve és minden egyezik más táblákkal. Biztosan alul a nyirok tartja a vizet aztn ne sült meg, de jobbvolna 20 alatt vágni az összes kukit, remélem hétfőig is ad le még valamit, mert úgyis vágjuk, lopják, morzsolják, van olyan fekete aki tíz mázsa számra áulja a morzsolt kukoricát...
Igaz most komolyabb fellépés fog történni hatósági szinten is, mennek ki a feljelentések, kutatások minden.
Válasz #1489. hozzászólásra
nem ment a szárító a 25-28 fokok miatt, így jövő héttel jönnek le a nagyobb és picit vizesebb táblák (mostmár 14% alatt vagyunk) tippelni nem szeretek, majd ha jönnek be a kocsik meglátjuk mit adott a 4590 (csak az maradt)
Baranyában sincsen 10 tonnás kukorica 220alatti költségből( de a meglepetés,hogy a tíz tonna helyett csak 6 tonna az átlag)...A pénteki ár is még 4800-áfa és még hétfőn is az lesz, ennyiért fogjuk hétfőn kötni itthoni céggel... De mi van ha valaki külföldi cégnek pl bosnyákoknak (régen sokkan voltak most nincsenek)ad el egy őstermelő ,ilyenkor a kompenzációt nem kapja meg??? Vagy ilyenkor az államtól kéne megkapnod ...?
Jah visszatért a régi énem,eggyesek kezdenek közveszéjesek lenni ,maradjon annyi a zsebetekben,de miért kell vele itt kérkadni, kussoljatok,mert holnap megy az ávó azt majd rítok,nézik ezt a marhaságot sokan,én is kaptam már fura telefonokat
Válasz #1467. hozzászólásra
azok még lehet hogy kötöttek a magas áron, legföljebb nem adják le ha nem tudnak venni.
Úgyis megszüntetik a cégeket mire a fát be kéne fizetni.
Szántás ejélytelen ebben a sivatagos országban, csak a tárcsa jöhet szóba!
Lazítani sem merünk, mer olyanokat szaggat, hogy a traktor kereke kitörik, rámegy
Az tuti!! Felénk is valami hasonló a szitu!!! A minap tárcsáztunk az IH-val napra földet úgy csilingeltek a tárcsán a tisztitók mint a villamos.. KIbb ultra brutál volt..
én kukinak fel lazitottam 20 literből megtrágyáztam bőven szerves trágyával azt nem tom meg szántottam 20literből el kombinátoroztam 5liter elvetettem5 liter kis műtrágyával legyen 1 mázsa 10ezer ft aztán hengerezés 1 literből kistraktorral aztán már csak gyomírtóztuk laudissal legyen 20 ezer ft durván aztán még állományba kapott 1.5 mázsa 34% műtrágyát 20 ezer durván aztán ma vágjuk saját kombánnyal 20 liter / ha szárítás nélkül mert megetetem itthon az állatokkal!!! szállítani saját traki tanya melletti táblába van
nekem 100 alatt van nagyjából és 10 tonna felett van még nem tok pontosat!!
ha bérbe lenne csináltatva több lenne de aki nem bérbe vettetti az ne számolja annak! a kopások stb benne van a maradék haszonba!
Kissé hülyíted a népet :2009 06 18-án írtad,hogy
1 ha búza önköltsége 182700ft....2011-ben pedig intenzív művelésű kuk pedig megoldható 120E-ből.Nekem ez valahogy nem sikerül...
14494 hozzászólás
mi ekaptuk a 3511-est. 15ös vízzel, 10 heki átlaga 80q. ahogy a többieket elnézem, még örülhetek.
Haveroméknál hétfő kedden lesz vadkárbecslés...utána valamikor aratás...de ugy megégett az aszályba meg a vadkár...kiv leszek rá....
Felénk eddig 16-19es vizzel vágták olyan 7-8tonnás termés volt....De még kevesen aratnak,elöször mindenki vetni akar...Az időjárás szárít ingyen a szárító jóval drágább!Aki nem vet bele búzát,az ne kapkodjon!Okt 2. van...tavaly ilyenkor még szóba sem került az aratás.
Itt a legjobb víz 17%-os a legroszabb meg 30körüli.
Nemtudom miért vannak ilyen magasak még, amikor időben lett vetve és minden egyezik más táblákkal. Biztosan alul a nyirok tartja a vizet aztn ne sült meg, de jobbvolna 20 alatt vágni az összes kukit, remélem hétfőig is ad le még valamit, mert úgyis vágjuk, lopják, morzsolják, van olyan fekete aki tíz mázsa számra áulja a morzsolt kukoricát...
Igaz most komolyabb fellépés fog történni hatósági szinten is, mennek ki a feljelentések, kutatások minden.
Válasz #1489. hozzászólásra
nem ment a szárító a 25-28 fokok miatt, így jövő héttel jönnek le a nagyobb és picit vizesebb táblák (mostmár 14% alatt vagyunk) tippelni nem szeretek, majd ha jönnek be a kocsik meglátjuk mit adott a 4590 (csak az maradt)
Válasz #1487. hozzászólásra
Nélkül.........és még csúcs sem lesz ennek ellenére.
Mai árakat tudtok?
ma 41-től 47-ig mindent hallotam, meg olyan is van, aki majd hétfőn dél körül mond árat
Válasz #1485. hozzászólásra
földbérlet nélkül? vagy azzal?
Maximálisan igazad van!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1484. hozzászólásra
Nálam a kukszi benne lesz lazán 300-ba, össze sem merem számolni pontosan............
Válasz #1438. hozzászólásra
Baranyában sincsen 10 tonnás kukorica 220alatti költségből( de a meglepetés,hogy a tíz tonna helyett csak 6 tonna az átlag)...A pénteki ár is még 4800-áfa és még hétfőn is az lesz, ennyiért fogjuk hétfőn kötni itthoni céggel... De mi van ha valaki külföldi cégnek pl bosnyákoknak (régen sokkan voltak most nincsenek)ad el egy őstermelő ,ilyenkor a kompenzációt nem kapja meg??? Vagy ilyenkor az államtól kéne megkapnod ...?
Ha nem tudnátok a parasztnak mindíg magas önköltségről és alacsony felvásárlási árról kell beszélni,és sírni,hogy talán nullára kijövünk
Jah visszatért a régi énem,eggyesek kezdenek közveszéjesek lenni ,maradjon annyi a zsebetekben,de miért kell vele itt kérkadni, kussoljatok,mert holnap megy az ávó azt majd rítok,nézik ezt a marhaságot sokan,én is kaptam már fura telefonokat
Válasz #1480. hozzászólásra
Ne mond,hogy nem lehetett annyiért kötni. Én annyiért kötöttem.
Válasz #1478. hozzászólásra
hol a 4800-as ár?
Válasz #1476. hozzászólásra
Válasz #1463. hozzászólásra
Nem kell ahhoz a mese,csak egy100mázsa körüli termés és egy 4800 Ft.-os ár.
Válasz #1475. hozzászólásra
ahhh
Válasz #1475. hozzászólásra
ha elfelejtek vetni, akkor is meg van annyi. és nincs kockázat se
Válasz #1471. hozzászólásra
Jut eszembe, még akkor is ha rosta zárva...
Válasz #1460. hozzászólásra
Ezt csak a panel 8.emeletén gondolják...
Válasz #1467. hozzászólásra
azok még lehet hogy kötöttek a magas áron, legföljebb nem adják le ha nem tudnak venni.
Úgyis megszüntetik a cégeket mire a fát be kéne fizetni.
Válasz #1471. hozzászólásra
Válasz #1466. hozzászólásra
neked is megvan annyi? mát azt hittem egyedül vagyok
Válasz #1464. hozzászólásra
Szabolcsba (Mátészalka környéke) 4300-4500 Ft+áfa.
Azt mondták egy darabig nem fog változni
Válasz #1468. hozzászólásra
Inkább könyvet olvasnának...
Válasz #1466. hozzászólásra
Sok marha meg issza minden szavunkat.................
Válasz #1464. hozzászólásra
Így 48, úgy 54
Ahogy számoltak még több is...
Válasz #1463. hozzászólásra
azért el tudnék képzelni olyan termést,ahol simán maradna 300eHuf/ha.
Inkább azt irja már be valaki hogy épp most mi az aktuális ára a kukoricának!!!
a mesében max. ott marad 300...
Válasz #1459. hozzászólásra
Nálunk is inkább a lazító megyen.. Illetve a semmi mert a leg durvább vasak is elnyekkennének..
vezessétek már le ,hogy marad hekinként vagy 300 ,én ezt már nem értem
Válasz #1457. hozzászólásra
Itt az ih tárcsa 8 cm mélységet tud 1-2-3-4..........100 soron
Válasz #1455. hozzászólásra
nyugi, mi sem 20 lityivel szántunk...!
Szántás ejélytelen ebben a sivatagos országban, csak a tárcsa jöhet szóba!
Lazítani sem merünk, mer olyanokat szaggat, hogy a traktor kereke kitörik, rámegy
Válasz #1455. hozzászólásra
Az tuti!! Felénk is valami hasonló a szitu!!! A minap tárcsáztunk az IH-val napra földet úgy csilingeltek a tárcsán a tisztitók mint a villamos.. KIbb ultra brutál volt..
Válasz #1453. hozzászólásra
52-55 literrel lazítok..................valaki ennyiből el van egész évben.........
Ma voltam kinn a Zrt-k nem is dolgoznak olyan kevés van nekik.
én kukinak fel lazitottam 20 literből megtrágyáztam bőven szerves trágyával azt nem tom meg szántottam 20literből el kombinátoroztam 5liter elvetettem5 liter kis műtrágyával legyen 1 mázsa 10ezer ft aztán hengerezés 1 literből kistraktorral aztán már csak gyomírtóztuk laudissal legyen 20 ezer ft durván aztán még állományba kapott 1.5 mázsa 34% műtrágyát 20 ezer durván aztán ma vágjuk saját kombánnyal 20 liter / ha szárítás nélkül mert megetetem itthon az állatokkal!!! szállítani saját traki tanya melletti táblába van
nekem 100 alatt van nagyjából és 10 tonna felett van még nem tok pontosat!!
ha bérbe lenne csináltatva több lenne de aki nem bérbe vettetti az ne számolja annak! a kopások stb benne van a maradék haszonba!
Válasz #1449. hozzászólásra
a menüsor (sajnos) pontos!
illene még egy kis foszfort is odarakni
Nagyvonalakban ígyvan! sajnos!!!!
Válasz #1440. hozzászólásra
Nagy vonalakban gyorsan leírom fejből, saccolva, hogy durván egy szar búza hogy is áll össze a fejembe.........
- Mélyművelés 25
- Magágyk. 10
- Vetés 10
- Vetőmag 22
- Alaptr. 0
- Fejtrágya 38,5 (5,5q X 7.000 perr-pill de ez lesz 8 is)
- Fejtr. szórás 3
- Gyomirtó 6
- Lobt. 2
- Ezek szórása 3
- Gomba 1x 9
- Kártevő 3
- Ezek szórása 3
- Gomba 11
- Kártevő 3
- Lombt. 2
- Ezek szórása 3
- Aratás 19
- Szállítás 8 (60q)
És akkor még ne kelljen tisztítani, szárítani.
Akinek van kedve összeadhatja, no meg persze jöhet a hideg-meleg zuhany is !!!!
Válasz #1439. hozzászólásra
Nettó 4500 Ft/q jelenleg amit tudok. És ez nem egy héttel ezelőtti hanem tegnapi volt.
Budai gyula és Jakab miért nem nyilatkozik most?
kell a normális ár persze
kíváncsi vagyok az előre prognosztizált 6,84t/ha-os országos átlagra... de szerintem megint kummantottak...
Válasz #1442. hozzászólásra
Kissé hülyíted a népet :2009 06 18-án írtad,hogy
1 ha búza önköltsége 182700ft....2011-ben pedig intenzív művelésű kuk pedig megoldható 120E-ből.Nekem ez valahogy nem sikerül...