Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csak agusztusban szoktam szerződni + minusz 50g eltérést kértek tavaly.62500szemmel vettetem leszedtem 10 csövet lemorzsoltam beszoroztam /volt aki röhögöt mint á..at/ 10 mg lett a difi .Én vágam mert a szél megrendezte földre vitt sokat meg szárazság de még szerencsére levonás sem volt az ár 26000+áfa vagy kompi.
Szerintem is-is a kötök nem kötök téma. Az biztos: tavaly ősszel kombájntól 18-19-ért vettünk Dunántúlról kukit és a gazdát nem nagyon hatotta meg az ár.....ott simán volt 12-13 t termés......
Én azt javasolnám várj még az eladással, elméletileg ennél lejjebb már nem mehet , nekem is van még , május közepére tevezem az eladását, egyébként a nemzetközi tőzsdék most enyhén emelkednek ( tavaly is ilyenkor kezdett el emelkedni )
Lehet,hogy most kell egy kicsit várni, mert a tőzsdén is emelkedik az ár, novemberre 29300-al zárt ma.
Aztán ha tovább erősödik a forint elindul ismét lefelé.
Március elején adtam el 31500-ért, a tárolást jan. 31-ig kellet kifizetnem. Vagy elvihettem volna 20 km-re 31900-ért. Baromfisok keresik 32000-ért, érte is jönnének, mert a kisebb maszek készletek elfogytak.
Lehet, hogy jól tetted. Ha sok árpa és tak. búza lesz, akkor ilyen üzemanyagköltségek mellett nem fogják egyszerűen külföldre vinni a kukoricát.....itthon meg már nincs ami megegye.
apropó:
EURO búza 25.000 én is szerződök, mert a malmit nem is keresik. Mióta nem lisztből van a kenyér...........szemét világ ez.
És sem tárolója, sem vésztartaléka nincs a parasztnak az áthidalni való időszakra..............a kettő együtt meg pláne.
nem!!!papírral cmr-re lelett infozva énis oda adtam kimentem az utolsó kamionnal kértem ottani mérlegjegyet az ottani cégbíroságról hivatalos cégbejeegyzési papírt szerintem korekt volt a vevő fizetés a magyar mérlegelésnél kamion indulás előtt
januárban volt 31 is,kötöttem is le,
ennyinél még érdemes költeni rendesen rá,de szerintem már 26nál már nem nyerő a dolog,akkor már a napra is jobb 67ért,vagy kalászos saját magból extenziven termelve.
Euro Búza Márc'10 28,200 Ft
Euro Búza Aug'10 27,500 Ft
Napraforgó Okt'10 69,800 Ft
Napraforgó Márc'10 77,510 Ft
Repce Márc'10 72,500 Ft
Repce Aug'10 70,150 Ft
Tak.Árpa Szept'10 23,000 Ft
Tak.Árpa Márc'10 27,000 Ft
Tak.Búza Márc'10 27,000 Ft
Tak.Búza Aug'10 26,500 Ft
Tak.Kukorica Nov'10 28,200 Ft
Tak.Kukorica Márc'10 30,650 Ft
http://www.agrotrend.hu/cgi-bin/agrotrend/index.cgi?view=tozsde
Korán kezdik, pedig még el sincs vetve, és a termeltetésit sem irtam alá, ha nem mozdul meg felfelé sztornóztatom a mükaki felét és lehet vetőmagból is olcsóbat nézek.
Hallott valaki új árat(új kukoricára)? Nekem múlt héten ajánlottak 27000-et. Mondtam menjenek a pi....ba. Erre most megnéztem a tőzsdét,pénteken a novemberi záró ár 27300ft.
Lesznek itt még gondok.
A másik, ami tetszik, és meg is fogom csinálni jövőre, hogy a szellőztető vezérlése rá van kötve a szellőztetésre. Amikor a külső levegő hőmérséklete 5 C-al alacsonyabb, mint a termény belső hője, automatikusan elindul a szellőző, és hűti a terményt...
Ez nagyon tetszik! Korábban raktunk ki kukoricát bérbe egy tárolóból, amiben volt földre lerakott szellőztető alagút, és ők is hűtötték a terményeket. Nagyon jó megoldás, ők már csinálták úgy is, hogy berakták a terményt nyersen, és lehűtötték. Még következő tavasszal is hideg volt, és semmi baja nem volt. Az egyetlen nehézség, hogy baromi sz@r volt kiszedni a raktárból a terményt: kellett 2 állandó ember, aki csak a csőelemeket szedegette ki, de még így is többet összegyűrt a teleszkópos. És mivel nem igazán javítható, eléggé megdobta veszteségeket...
14463 hozzászólás
Már van 31-es ár! Újra
régit 30+fárét vitték pár hete
30 ezer + faa körül
Azt hallottam már kötnek nettó 29-30e-ért új kukoricát, ki milyen ajánlatot kapott?
Válasz #757. hozzászólásra
Mindenestől 3200,az kb 2800+komp.
Válasz #757. hozzászólásra
(ÁFA csalók......)
Legalább is ezt hallottam......
Itt az apró hirdetésben volt fenn az előbb /Arad körzetében 150KM kersnek 31000/t /
Most mennyi az Ó-kuki ára(raktárban lévő) ?????????
28-at hallottam. Merre mennyit mondanak ???
Csak agusztusban szoktam szerződni + minusz 50g eltérést kértek tavaly.62500szemmel vettetem leszedtem 10 csövet lemorzsoltam beszoroztam /volt aki röhögöt mint á..at/ 10 mg lett a difi .Én vágam mert a szél megrendezte földre vitt sokat meg szárazság de még szerencsére levonás sem volt az ár 26000+áfa vagy kompi.
Az ország mejik részén
Válasz #752. hozzászólásra
bruttó vagy nettó azon már megéri elgondolkodni fizetési feltételek?
Kinek mennyit mondanak, új kukoricára. Ma kaptam 29500árat
Válasz #749. hozzászólásra
felénk 1 hete még 110 eurót ajánlottak
Szerintem is-is a kötök nem kötök téma. Az biztos: tavaly ősszel kombájntól 18-19-ért vettünk Dunántúlról kukit és a gazdát nem nagyon hatotta meg az ár.....ott simán volt 12-13 t termés......
Én 2000t lekötötem 26000-ért !!! Mehet ez még lejeb is sajna!
Trigó 26000-be szerződik.
Válasz #746. hozzászólásra
Én azt javasolnám várj még az eladással, elméletileg ennél lejjebb már nem mehet , nekem is van még , május közepére tevezem az eladását, egyébként a nemzetközi tőzsdék most enyhén emelkednek ( tavaly is ilyenkor kezdett el emelkedni )
Nekem van tavalyi kukoricám 150 tonna szerintetek mennyi lesz a max ára,mert most lement?
Lehet,hogy most kell egy kicsit várni, mert a tőzsdén is emelkedik az ár, novemberre 29300-al zárt ma.
Aztán ha tovább erősödik a forint elindul ismét lefelé.
Március elején adtam el 31500-ért, a tárolást jan. 31-ig kellet kifizetnem. Vagy elvihettem volna 20 km-re 31900-ért. Baromfisok keresik 32000-ért, érte is jönnének, mert a kisebb maszek készletek elfogytak.
Válasz #741. hozzászólásra
Lehet, hogy jól tetted. Ha sok árpa és tak. búza lesz, akkor ilyen üzemanyagköltségek mellett nem fogják egyszerűen külföldre vinni a kukoricát.....itthon meg már nincs ami megegye.
apropó:
EURO búza 25.000 én is szerződök, mert a malmit nem is keresik. Mióta nem lisztből van a kenyér...........szemét világ ez.
És sem tárolója, sem vésztartaléka nincs a parasztnak az áthidalni való időszakra..............a kettő együtt meg pláne.
Válasz #741. hozzászólásra
Tegnap 27000-re mondtam nemet, 28000 alatt nem szeretnék szerződni.
Mennyit kötöttél le hektáronként?
ma szerződtem 25000ért novemberi hat időre!
Válasz #738. hozzászólásra
nem!!!papírral cmr-re lelett infozva énis oda adtam kimentem az utolsó kamionnal kértem ottani mérlegjegyet az ottani cégbíroságról hivatalos cégbejeegyzési papírt szerintem korekt volt a vevő fizetés a magyar mérlegelésnél kamion indulás előtt
Válasz #736. hozzászólásra
26-27-ért van rá pénzes vevő aki ez fölött ígér az később fizetne
Válasz #737. hozzászólásra
Gondolom p. nélkül......
Válasz #735. hozzászólásra
NÁLUNK 32-ÉRT KERESIK
Felénk 28-29 körül. Ezt csiripelik a verebek. Te mit hallottál?
Mennyiért lehet eladni mostanság raktárból kukoricát ?
Válasz #731. hozzászólásra
januárban volt 31 is,kötöttem is le,
ennyinél még érdemes költeni rendesen rá,de szerintem már 26nál már nem nyerő a dolog,akkor már a napra is jobb 67ért,vagy kalászos saját magból extenziven termelve.
Ha gyengül kis forintunk 1-2 százassal több is lehet.
Válasz #730. hozzászólásra
szerencsés vagy! én is lekötném ennyiér!
Válasz #726. hozzászólásra
Igen,nettó.
Válasz #725. hozzászólásra
Ém 28 ba lekötöttem 8t/ hektáromként,a maradékot meg 27 ért.Pénteken már 25 volt az ár a Csukánál
Válasz #728. hozzászólásra
Ez tőzsdei szabadkikötői ár! így erről minimum 2500 3000 et vegyél le ha integrátoron keresztül termelsz!
Euro Búza Márc'10 28,200 Ft
Euro Búza Aug'10 27,500 Ft
Napraforgó Okt'10 69,800 Ft
Napraforgó Márc'10 77,510 Ft
Repce Márc'10 72,500 Ft
Repce Aug'10 70,150 Ft
Tak.Árpa Szept'10 23,000 Ft
Tak.Árpa Márc'10 27,000 Ft
Tak.Búza Márc'10 27,000 Ft
Tak.Búza Aug'10 26,500 Ft
Tak.Kukorica Nov'10 28,200 Ft
Tak.Kukorica Márc'10 30,650 Ft
http://www.agrotrend.hu/cgi-bin/agrotrend/index.cgi?view=tozsde
Válasz #723. hozzászólásra
a novemberi ma 28200
Válasz #725. hozzászólásra
ez szárítva értendő?
Válasz #720. hozzászólásra
Én 1 tonna/ha lekötöttem 27000-be.
Korán kezdik, pedig még el sincs vetve, és a termeltetésit sem irtam alá, ha nem mozdul meg felfelé sztornóztatom a mükaki felét és lehet vetőmagból is olcsóbat nézek.
Válasz #721. hozzászólásra
Én már az idei termésre gondoltam, ne a májusi árat nézd, a novemberit. 27300
Hát lehet hogy lesz Klaco.
Válasz #720. hozzászólásra
pénteken 29800 volt.(csak a tőzsdén)
http://bet.hu/newkibdata/103808335/hat100319.pdf
Hallott valaki új árat(új kukoricára)? Nekem múlt héten ajánlottak 27000-et. Mondtam menjenek a pi....ba. Erre most megnéztem a tőzsdét,pénteken a novemberi záró ár 27300ft.
Lesznek itt még gondok.
Válasz #718. hozzászólásra
Van pár kép ebben a topikban lejjeb, abból is látszik hogy nem értek hozzáde ha te igy csinálod hát legyen
Válasz #713. hozzászólásra
Látom nem nagyon értesz hozá !!!!
Én tudom hogy igy van a töbi nem érdekes!!!
Válasz #714. hozzászólásra
Létezik ez ám padlózatba épített(süllyesztett)kivitelben is.
Válasz #715. hozzászólásra
(Psszzzzttttt......Meg pára érzékelőt is iktass be.....)
Válasz #713. hozzászólásra
A másik, ami tetszik, és meg is fogom csinálni jövőre, hogy a szellőztető vezérlése rá van kötve a szellőztetésre. Amikor a külső levegő hőmérséklete 5 C-al alacsonyabb, mint a termény belső hője, automatikusan elindul a szellőző, és hűti a terményt...
Válasz #707. hozzászólásra
Ez nagyon tetszik! Korábban raktunk ki kukoricát bérbe egy tárolóból, amiben volt földre lerakott szellőztető alagút, és ők is hűtötték a terményeket. Nagyon jó megoldás, ők már csinálták úgy is, hogy berakták a terményt nyersen, és lehűtötték. Még következő tavasszal is hideg volt, és semmi baja nem volt. Az egyetlen nehézség, hogy baromi sz@r volt kiszedni a raktárból a terményt: kellett 2 állandó ember, aki csak a csőelemeket szedegette ki, de még így is többet összegyűrt a teleszkópos. És mivel nem igazán javítható, eléggé megdobta veszteségeket...
De ezt simán kihúzod a terményből, és kész...