Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ÁÁÁ dehogy!!!! A mienk 2m perforált cső és azt letekerem a terménybe a tetejére rárakom a szívó ventilátort és elkezdi szivni a fölmelegedet gócpontot !!
Szó szerint meleg gözt fuj ki és lehüti 25ről -3ra sugarú körben!!
A dánokal tárgyaltunk egy hasonló tárolórol de az ár halatán befúladt az üzlet!!
Nem nagyon emlékszem az árára egyiknek sem !!
most nézem nem is ez a topik volt ,hanem a napraforgós .... vitatkoztak az emberek, hogy 120.000 ft kevés e vagy sok a napráért , meg hogy 50 vagy 60 ezer lessz őszre a kuki tonnája
Sanyikám egy kis nosztalgia! Szebb jövőt!a) Hazai szabadpiaci árak: SAJNOS 2007.év
A kukorica ára 52-85 ezer Ft/t között alakul (a 85 ezer forintos értékesítési árat Győr -Moson-
Sopron megyéből, Szlovákiába és Ausztriába irányuló értékesítésről jelentették).
A napraforgó ára átlépte a 100 ezer Ft/t lélektani küszöböt.
A szója felvásárlási ára 60-80 ezer Ft/t között mozog.
A burgonya ára 70-100 Ft/kg közötti.
Az ipari alma ára 30-55 Ft/kg közötti, az étkezési almáé 100-170 Ft/kg, telephelyen
tartályládában. Kiskereskedelmi ára 200-250 Ft/kg között van.
A szőlő felvásárlási árai a tavalyi évinél 30 -35%-kal magasabbak, 70-200 Ft/kg közöttiek
b.) Magyar gabona tőzsdei és piaci árak
A magyar gabona tőzsdei árak az elmúlt 2 hét során csökkent ek, mint látható.:
Termék Elszámoló ár
2007. 09.19-én
Elszámoló ár
2007. 10.05-én
Búza 65 900 Ft/t
(2007. decemberre)
61 800 Ft/t
(2007. decemberre)
Takarmány
búza
61 400 Ft/t
(2007. decemberre)
60 600 Ft/t
(2007. decemberre)
Takarmány kukorica 59 400 Ft/t
(2007. novemberre)
55 200 Ft/t
(2007. novemberre)
Takarmány árpa 59 800 Ft/t
(2007. decemberre)
58 400 Ft/t
(2007. decemberre)
(Forrás: BÉT)
Az AKI piaci árinformációs rendszerében tényleges üzletkötések alapján rögzített adatok
szerint az élelmezési búza termelői ára 53.600 Ft (Alföld) és 60.000 Ft (Dunántúl) között, a
takarmány kukorica termelői ára 52.100 Ft (Észak-Magyarország) és 55.100 Ft (Alföld)
között alakult a 39. héten.
Én nem vagyok ennyire optimista. Max a forintgyengülés javithat az áron szerintem ami elég bizonytalan de a választások után bármi megtörténhet. Mert már viszonylag elég régota ezen az áron mozog minden.
Az Ukránok, Usa, Brazilía.... elárasztanák az EU-t terménnyel, és a kereskedők ugyanúgy lent tartanák az árakat, mi meg még támogatást se kapnánk. Marha jó lenne.
Válasz #689. hozzászólásra
Bár az EU összes tagállamától elvennék a támogatást és akkor beállnának az árak a tisztességes értékrendre!!!! Továbbá olcsóbbak lennének a gépek is mert most a támogatást is belekalkulálják az eladási árba!!!!!
Én is leszerződtem mindent már január végén, február elején, mert bízom a következő polgári kormány 2/3-os győzelmében. És abban, hogy a befektetők bizalma a forint és a magyarországi lehetőségek felé irányuljon.
Nem jó nekünk a gyenge forint, mert így túl sok támogatást kapunk és túl sok pénzt a terményért.
És most jöjjön a politikusok szájából elhangzó legszebb mondat: " mindenkinek érdeke az EU-ban, hogy a támogatások csökkenjenek....."
Napraforgóra is csak 67-et mondott a Bundee Martfüre beszállítva.
Azt mondják azért, mert ha meg lesz a fidesz 2/3-os többsége, akkor megnő a "befektetési bizalom" Mo. felé és a forint megerősödik 245-250-re.....
Fogynak a raktári készletek!
"Több ezer tonna eltűnt gabona után nyomoz a rendőrség
2010.3.2., 21:13
Több ezer tonna közraktárból eltűnt gabona után nyomoz a rendőrség - közölte Sápi Tibor, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője
Tájékoztatása szerint január második felében a tulajdonosok tettek bejelentést, hogy eltűnt a gabonájuk a létavértesi közraktárból.
Az ügyben csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy több ezer tonna gabonáról van szó.
A Népszabadság azon értesülését, hogy rizs tűnt a Létacoop Kft. magtárából, a rendőrségi szóvivő a nyomozás érdekeire tekintettel nem erősítette meg az MTI-nek.
A Létacoop ügyvezetőjével az MTI-nek kedd délutánig nem sikerült beszélnie. Egyik munkatársa annyit közölt, hogy szerdán lesz elérhető a létavértesi telephelyen a cég vezetője.
Lehet itt akármilyen időjárás, úgyis azt mondják, hogy "itt tele a raktár, onnan tudunk olcsóbban venni stb..."
És ki tudja leellenőrizni, hogy igaz-e?? Senki! Meg úgyis tudják, hogy a paraszt sokáig nem tudja nézegetni a terményét, mert kell a pénz.....
ha csak a belvíz fel nem viszi az árakat. No meg volt már éven belül belvíz és aszály egyszerre de azt sem gondolom, hogy a magyar időjárási helyzet piac befolyásoló lenne. Az viszont érdekes, hogy a franciáknál is mi van most.
14463 hozzászólás
Válasz #711. hozzászólásra
továbbra sem hiszem, hogy -2, -3 fokra lehűti, meg az gáz is, mert ha kienged akkor vizes lesz és jön a bogár meg a 30 fok
Válasz #711. hozzászólásra
Kimaradt 2m sugarú körben hűti le!!
Válasz #707. hozzászólásra
ÁÁÁ dehogy!!!! A mienk 2m perforált cső és azt letekerem a terménybe a tetejére rárakom a szívó ventilátort és elkezdi szivni a fölmelegedet gócpontot !!
Szó szerint meleg gözt fuj ki és lehüti 25ről -3ra sugarú körben!!
A dánokal tárgyaltunk egy hasonló tárolórol de az ár halatán befúladt az üzlet!!
Nem nagyon emlékszem az árára egyiknek sem !!
Válasz #703. hozzászólásra
Köszi szépen!!!!
Válasz #708. hozzászólásra
Nemtud ragozni csessz rá, már megszoktuk...
Válasz #706. hozzászólásra
ez azért erős tulzás
Válasz #706. hozzászólásra
ilyesmi mint ez ???? mennyi volt a csiga és mennyi a szellőztető???
Válasz #705. hozzászólásra
Az elektronikával volt 1 kis gond de nem bántam meg hogy megvetem !!!
1 munkás kényelmesen átforgatja a teményt a tárolókban !!!!
Utána még vetem 1 gabona szelőztetöt is 25fokos terményt lehütőt -2fokra !!!
Válasz #703. hozzászólásra
említetted tavaly , hogy vetted azt a csigát ami megkeveri a betárolt tárolt terményt , mi a véleményed róla ?
Válasz #702. hozzászólásra
most nézem nem is ez a topik volt ,hanem a napraforgós .... vitatkoztak az emberek, hogy 120.000 ft kevés e vagy sok a napráért , meg hogy 50 vagy 60 ezer lessz őszre a kuki tonnája
Válasz #700. hozzászólásra
28000-29000ft/t + fa
Válasz #701. hozzászólásra
nosztlagiáztam én is a minap egy kicsit és elolvastam e topik első oldalait
Sanyikám egy kis nosztalgia! Szebb jövőt!a) Hazai szabadpiaci árak: SAJNOS 2007.év
A kukorica ára 52-85 ezer Ft/t között alakul (a 85 ezer forintos értékesítési árat Győr -Moson-
Sopron megyéből, Szlovákiába és Ausztriába irányuló értékesítésről jelentették).
A napraforgó ára átlépte a 100 ezer Ft/t lélektani küszöböt.
A szója felvásárlási ára 60-80 ezer Ft/t között mozog.
A burgonya ára 70-100 Ft/kg közötti.
Az ipari alma ára 30-55 Ft/kg közötti, az étkezési almáé 100-170 Ft/kg, telephelyen
tartályládában. Kiskereskedelmi ára 200-250 Ft/kg között van.
A szőlő felvásárlási árai a tavalyi évinél 30 -35%-kal magasabbak, 70-200 Ft/kg közöttiek
b.) Magyar gabona tőzsdei és piaci árak
A magyar gabona tőzsdei árak az elmúlt 2 hét során csökkent ek, mint látható.:
Termék Elszámoló ár
2007. 09.19-én
Elszámoló ár
2007. 10.05-én
Búza 65 900 Ft/t
(2007. decemberre)
61 800 Ft/t
(2007. decemberre)
Takarmány
búza
61 400 Ft/t
(2007. decemberre)
60 600 Ft/t
(2007. decemberre)
Takarmány kukorica 59 400 Ft/t
(2007. novemberre)
55 200 Ft/t
(2007. novemberre)
Takarmány árpa 59 800 Ft/t
(2007. decemberre)
58 400 Ft/t
(2007. decemberre)
(Forrás: BÉT)
Az AKI piaci árinformációs rendszerében tényleges üzletkötések alapján rögzített adatok
szerint az élelmezési búza termelői ára 53.600 Ft (Alföld) és 60.000 Ft (Dunántúl) között, a
takarmány kukorica termelői ára 52.100 Ft (Észak-Magyarország) és 55.100 Ft (Alföld)
között alakult a 39. héten.
Mit tudtok a mostani szabadpiaci árról mennyi???????
Válasz #692. hozzászólásra
EZ ÍGY VAN, CSAK EURÓBAN!!!!!!
Válasz #679. hozzászólásra
Minden termelő megkapta a betárolt terményét köztük voltam én is.
Válasz #696. hozzászólásra
Én nem vagyok ennyire optimista. Max a forintgyengülés javithat az áron szerintem ami elég bizonytalan de a választások után bármi megtörténhet. Mert már viszonylag elég régota ezen az áron mozog minden.
megy az még feljebb is a repcére gondolok
Cargill tegnap kukoricára 29500-at,repcére 70000 ezret ajánlott.
G.
Válasz #693. hozzászólásra
Kite mai ára 70500ft/t
Kukorica topikban érdeklődöm a repce idei árajánlatairól,van valami mozgás a piacon?Errefelé 72000ft/t az ajánlat!
Válasz #691. hozzászólásra
és újra 3.60 lenne egy kg. kenyér
Válasz #690. hozzászólásra
Az Ukránok, Usa, Brazilía.... elárasztanák az EU-t terménnyel, és a kereskedők ugyanúgy lent tartanák az árakat, mi meg még támogatást se kapnánk. Marha jó lenne.
Válasz #689. hozzászólásra
Bár az EU összes tagállamától elvennék a támogatást és akkor beállnának az árak a tisztességes értékrendre!!!! Továbbá olcsóbbak lennének a gépek is mert most a támogatást is belekalkulálják az eladási árba!!!!!
Én is leszerződtem mindent már január végén, február elején, mert bízom a következő polgári kormány 2/3-os győzelmében. És abban, hogy a befektetők bizalma a forint és a magyarországi lehetőségek felé irányuljon.
Nem jó nekünk a gyenge forint, mert így túl sok támogatást kapunk és túl sok pénzt a terményért.
És most jöjjön a politikusok szájából elhangzó legszebb mondat: " mindenkinek érdeke az EU-ban, hogy a támogatások csökkenjenek....."
Válasz #683. hozzászólásra
MICSODA PROBLÉMÁITOK VANNAK!!!!!!!
Válasz #686. hozzászólásra
a jobbikkal lehet hogy meglessz,önmagában biztos nem
Egyébként szerintem nem lesz meg a 2/3-os többség.
akkor a 31 ezres kötést lehet hogy nem kapkodtam el,
nem nagyon akar afölé menni
Sajnos már tegnap is 268- on zárt a forint
Válasz #682. hozzászólásra
Napraforgóra is csak 67-et mondott a Bundee Martfüre beszállítva.
Azt mondják azért, mert ha meg lesz a fidesz 2/3-os többsége, akkor megnő a "befektetési bizalom" Mo. felé és a forint megerősödik 245-250-re.....
Válasz #681. hozzászólásra
Tegnap még a bátyám kötött 28500 - ért. Tolna Megye keleti része a Dunához közel.......de ma már olcsóbb lett. :(
Válasz #678. hozzászólásra
??
No,hát erről beszéltem...
Jó kis reklámot csinálunk.smile cursing ?????
Fogynak a raktári készletek!
"Több ezer tonna eltűnt gabona után nyomoz a rendőrség
2010.3.2., 21:13
Több ezer tonna közraktárból eltűnt gabona után nyomoz a rendőrség - közölte Sápi Tibor, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője
Tájékoztatása szerint január második felében a tulajdonosok tettek bejelentést, hogy eltűnt a gabonájuk a létavértesi közraktárból.
Az ügyben csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy több ezer tonna gabonáról van szó.
A Népszabadság azon értesülését, hogy rizs tűnt a Létacoop Kft. magtárából, a rendőrségi szóvivő a nyomozás érdekeire tekintettel nem erősítette meg az MTI-nek.
A Létacoop ügyvezetőjével az MTI-nek kedd délutánig nem sikerült beszélnie. Egyik munkatársa annyit közölt, hogy szerdán lesz elérhető a létavértesi telephelyen a cég vezetője.
No,hát erről beszéltem...
Jó kis reklámot csinálunk.
kukoricát napraforgot vásárolok azonali fizetésel szolnok megye és 100km es körzetben.ajánlatokat a herceg28@citromail.hu ra várom
Sajna igy van,meg lassan a raktár is akinek van.
Válasz #671. hozzászólásra
Lehet itt akármilyen időjárás, úgyis azt mondják, hogy "itt tele a raktár, onnan tudunk olcsóbban venni stb..."
És ki tudja leellenőrizni, hogy igaz-e?? Senki! Meg úgyis tudják, hogy a paraszt sokáig nem tudja nézegetni a terményét, mert kell a pénz.....
valaki kötött kukorica szerzödést,és mennyire kötötte.
Kettö
faluval tölünk 2800ér a javittot nem tudják eladni.
Hallotad már(jászlan tartani)ugyanis a legelők viz alatt vannak.
Ez nem az idöjáráson mulik már egy pár éve.
Hát igen,csak lenne rávaló.
Válasz #665. hozzászólásra
ha csak a belvíz fel nem viszi az árakat. No meg volt már éven belül belvíz és aszály egyszerre de azt sem gondolom, hogy a magyar időjárási helyzet piac befolyásoló lenne. Az viszont érdekes, hogy a franciáknál is mi van most.
Válasz #652. hozzászólásra
napraf se volt ára,na most venni se tudnál.
Hát nem én az biztos,de 3000forintér probáld eladni a kukit.
Válasz #664. hozzászólásra
Meg nem is szólva arról ha aratásra lemegy 18-ra akkor venni kell oszt ráülni intervencióig, egyszerűbb, mint termelni.
Válasz #661. hozzászólásra
Én az idei termésű malmi búzámat szeretném feletetni min. 3200-ért..
Válasz #663. hozzászólásra
Árpából tényleg nagy szarakodás van, de a 23 az képtelenségnek tartom.