Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Praetor #12191. hozzászólásáraSzia szerintem igazad van, én is ezt látom. A föld törvény csűrés - csavarása a termény árak alacsonyan tartása. Most kapóra jött olcsó ukrán termények behozatala, pont azt támasztja alá hogy birtok koncentrációnak kell végbe menni. Csak ha erőltetik akkor fellázad a paraszt ha meg tönkre megy akkor örül hogy lesz aki megveszi a földet és itt lép be a képbe az ár sapka.
Válasz #bandi #12185. hozzászólásáraEz regionalis probléma nemcsak magyar. Mivel az árú szabadon áramlik akkor behozzák szlovákián keresztül. Ukránnak mondhatjuk de ez már az usákoké de abból is a krém gazdag rétegé. Itt már az a kérdés hová lesz betárolva a búza a nyáron, ha tele a magtár és nem kell a termény. Most hallottam 25 a karbamid.
Válasz #bandi #12192. hozzászólásáraÉrdekérvényesítésben mindig jobbak voltak az elmúlt évtizedekben. Nálunk jellemzően fontosabb a kommunikáció, mint a hathatós lépések, és a kicsik védelme.
Válasz Praetor #12191. hozzászólásáraHa csak 10 millió tonnát exportál, és a tengeri szállítás halott, akkor az kb mind ide jön majd. Mert addigra gondolom a lengyelek kiverik a balhét, csak mi nem.
Válasz ..,-:) #12189. hozzászólásáraTe meg majd kifizeted. Mert nem az influenszer fogja.
Max csődbemegy a gazdák 5-10%-a. Gondolom már vannak akinek be van készítve pár milliárd fölvásárlásra.
Hányok
Válasz MrPoke #12187. hozzászólásáraAmikor egy évvel ezelőtt elszálltak az árak, a kormány gyors hozott egy rendeletet, mondván kell az országnak. A termelőknek rossz volt. Most hol a belső piac védelme?? Lehet szidni itt mindenkit, Eu-t Ukrajnát, a lényeg: azon kell itt elgondolkodni hogy kinek az édreke olcsó terménnyekel ellátni az országot??? Na ott kellene tiltakozni. A kamara aki elvileg értünk van hol volt az elmult félévben, hogy védje az érdekünket? Pedig elvileg mi tartjuk el őket!! Ja a falugazdászai éppen azon dolgoznak, hogy alírásokat gyüjtsenek a földadó ellen.... mert most pont az a fontos!
Válasz ME109G14 #12181. hozzászólásáraNem az ukrán JÖN BE, ha nem a magyarok hozzák be maguknak, mert olcsóbb. Meg a nagy cégek akik abból dolgoznak, a nagy felvásárlók akik ezen kaszálnak. És amióta ekáer van meg mindenféle nyomonkövetés, azóta bármikor azt lehetett volna mondani, hogy az a termék bejöhet, de csak xy helyen lehet lerakni, vagy csak átvinni lehet az országon. De nem. Mindenki viszi mindenfelé, a magyar ilyen, mindennel seftel amivel lehet.
És a lényeg ittvan. Amivel lehet.
Mert ha a hatóságok azt akarnák, hogy ne lehessen, már az első hónap után azt mondták volna, hogy nem lehet, és egy rendeletben megteremtették volna a jogi környezetet a határon történő ellenőrzésre, és a tételek valós célbaérésének a nyomonkövetésére.
De erre semmilyen hajlandóság nem volt eddig.
Ennek valami oka van, hogy szándékosan van engedve az anyag befelé. Nyilván anyagi okai vannak. Mármint valakik pénzt keresnek.
Sokat.
Válasz ME109G14 #12181. hozzászólásáraÚtblokádok nélkül nem változik meg semmi.
Esetleg ellehetetlenítik az EU keleti blokkból érkezett tagokat. "Legyen mit a nyugati nagytőkéseknek apró pénzért megvásárolni."
Válasz Büresz #12179. hozzászólásáraAmig kontrolálatlanul jön az Ukrán nem számithatunk sok jóra Velűnk szomszédos 5 ország is jelezte az EU-nak hogy a rengeteg ukrán árú bedönti a hazai piacokat .De annyi lett a hozadéka hogy talán meghalgatták őket.Brüsszelbe kit érdekel a mezögazdaság sorsa amikor már az UNIOT-is készek feláldozni a korupciómentes Ukrajnáért. ENNYI!!!
Válasz pityesz2014 #12171. hozzászólásáraFelénk már 7800 is igértek érte , de csak igéret volt.
Azóta sem kérdezték hogy valaki oda adná ennyiért vagy sem.
Igaz ennyi pénzért senki nem adja oda, de nem is kell még ennyiért sem.
Válasz .Feco. #12150. hozzászólásáraJó, neked is megengedett Feco! Szabad neked is trágyával etetett gombának lenned, viszont te sem nevezhetsz magadon kívül senkit annak, "öreg"!
Válasz holovacssandor #12149. hozzászólásáraIgazad van, csak én vagyok gomba.
Csak az én terményem nem kell senkinek, mindenki másét korrekt áron veszik a kereskedők és feldolgozók.
Válasz Robess #12135. hozzászólásáraÚgy látszik olvassák a fórumot itt az Agroinformon az illetékes "elvtársak".
Vagy már talán náluk is megszólalt a vészcsengő?!
https://infostart.hu/belfold/2023/01/19/befagyott-a-hazai-gabonapiac-csak-unios-beavatkozas-elozheti-meg-a-sulyos-problemakat-reagalt-a-kormany-is
Amennyi a vetőmagnál az izolációs távolság annak kb. a tizedéig fertőz de full hülyeség ezen agyalni mert a GMO-s nál már csírakortól termeli a rovarölő anyagot. Amit megfertőz kukoricát az meg nem fog neked semmit termelni csak nem lesz rajta 100%-ban az eredeti fajtának megfelelő szem.
Válasz .Feco. #12154. hozzászólásárade ha minden toxinos, akkor hogy van, hogy mé mindig életben vannak az állatok, fejnek tejet, és van a boltba tej, vaj, túró?
(dehogynem lehet etetni, etetik is, meg fejnek is, meg minden megy ahogy kell, érdekel itt bárkit is, hogy toxinos vagy sem...)
Válasz termelo #12157. hozzászólásáraBármelyik lehet és bármelyik nem, és még ráadásul rengeteg szert használhatnak amit mi nem !!! tehát nem lehet kijenteni semmit biztosra!!! Ukrajnában se egy termelő van, és nem csak egy évjáratú kukorica jön be az unióba. Egyébként 7 km re lakom az urán határtol , láttam már egy két érdekes dolgot, de nem feszegetem .
Az ukránok Magyarországon előállított magot is vásárolnak az meg alapból nem lehet GMO-s tehát az csípőből hazugság, hogy minden ukrán kukorica GMO-s !
Válasz .Feco. #12154. hozzászólására Látad a videót ő mondta nem én találtam ki szóval lesznek itt bajok mert elébb utóbb bukik valamelyik termék v. az Unió piacán v. a külker valamelyik országában sokba fog ez még nekünk kerülni de a miniszter úr biztosította nekünk
Válasz arashan #12153. hozzászólásáraKár, hogy butaság... Az ukrán kukorica GMO-s, emiatt viszont nem toxinos... Van elég baj vele, de toxinosnak mondjuk pont nem... Amúgy a toxinos kukoricából mondjuk alkoholt sem nagyon lehet főzni, mert a mellékterméke ugyanúgy nem etethető, mint az eredeti toxinos kukorica, márpedig az egy nagyon fontos szempont az etanol és izocukorgyártás során...
Válasz kukaccsosz #12151. hozzászólására Hát ha megnézed az Off topicban a videót Raskó úrral az elmondta az Ukrán kukoricát az állat tartók nem etethetik fel mert erősen toxinos alkoholnak jó csak ehhez nincs mit hozzá fűzni
Válasz Telek12 #12145. hozzászólására " Az egézségre ártalmas anyagok veszélyeivel,miért nem foglalkozik a kamara,nebih.?"......értünk vannak csak azért s a mienkből meg azért ...
Válasz 5465 #12143. hozzászólásáraHa szerinted is így van meg szerintem is sőt mások szerint is, akkor hogy hogy még mindig ők ülnek ott? Úgy hogy csak itt a fórumon hős mindenki, na meg egymásközött.
14495 hozzászólás
Válasz Praetor #12191. hozzászólásáraSzia szerintem igazad van, én is ezt látom. A föld törvény csűrés - csavarása a termény árak alacsonyan tartása. Most kapóra jött olcsó ukrán termények behozatala, pont azt támasztja alá hogy birtok koncentrációnak kell végbe menni. Csak ha erőltetik akkor fellázad a paraszt ha meg tönkre megy akkor örül hogy lesz aki megveszi a földet és itt lép be a képbe az ár sapka.
Válasz #bandi #12185. hozzászólásáraEz regionalis probléma nemcsak magyar. Mivel az árú szabadon áramlik akkor behozzák szlovákián keresztül. Ukránnak mondhatjuk de ez már az usákoké de abból is a krém gazdag rétegé. Itt már az a kérdés hová lesz betárolva a búza a nyáron, ha tele a magtár és nem kell a termény. Most hallottam 25 a karbamid.
Válasz #bandi #12192. hozzászólásáraÉrdekérvényesítésben mindig jobbak voltak az elmúlt évtizedekben. Nálunk jellemzően fontosabb a kommunikáció, mint a hathatós lépések, és a kicsik védelme.
Válasz Praetor #12191. hozzászólásáraHa csak 10 millió tonnát exportál, és a tengeri szállítás halott, akkor az kb mind ide jön majd. Mert addigra gondolom a lengyelek kiverik a balhét, csak mi nem.
Válasz #bandi #12190. hozzászólásáraLink De ettől még itthon a kis gazdaságok egy része valószínűleg csődbe megy, a birtokkoncentráció tovább erősödik.
Válasz ..,-:) #12189. hozzászólásáraTe meg majd kifizeted. Mert nem az influenszer fogja.
Max csődbemegy a gazdák 5-10%-a. Gondolom már vannak akinek be van készítve pár milliárd fölvásárlásra.
Hányok
Válasz gesztenye #12188. hozzászólásáraFőni megmondta…….decemberrre 1 számjegyűnek kell lennie az inflációnak…….na oda kell a kamara hallgatása……
Válasz MrPoke #12187. hozzászólásáraAmikor egy évvel ezelőtt elszálltak az árak, a kormány gyors hozott egy rendeletet, mondván kell az országnak. A termelőknek rossz volt. Most hol a belső piac védelme?? Lehet szidni itt mindenkit, Eu-t Ukrajnát, a lényeg: azon kell itt elgondolkodni hogy kinek az édreke olcsó terménnyekel ellátni az országot??? Na ott kellene tiltakozni. A kamara aki elvileg értünk van hol volt az elmult félévben, hogy védje az érdekünket? Pedig elvileg mi tartjuk el őket!! Ja a falugazdászai éppen azon dolgoznak, hogy alírásokat gyüjtsenek a földadó ellen.... mert most pont az a fontos!
Válasz Sk Laci #12183. hozzászólásáraPróbálj meg ukrajna ellen tíltakozni.... Hamar pellengére állítanak.....
Válasz #bandi #12185. hozzászólásárapontosan.. lásd export tilalom, egy éjszakai rendelettel megoldották.
Válasz ME109G14 #12181. hozzászólásáraNem az ukrán JÖN BE, ha nem a magyarok hozzák be maguknak, mert olcsóbb. Meg a nagy cégek akik abból dolgoznak, a nagy felvásárlók akik ezen kaszálnak. És amióta ekáer van meg mindenféle nyomonkövetés, azóta bármikor azt lehetett volna mondani, hogy az a termék bejöhet, de csak xy helyen lehet lerakni, vagy csak átvinni lehet az országon. De nem. Mindenki viszi mindenfelé, a magyar ilyen, mindennel seftel amivel lehet.
És a lényeg ittvan. Amivel lehet.
Mert ha a hatóságok azt akarnák, hogy ne lehessen, már az első hónap után azt mondták volna, hogy nem lehet, és egy rendeletben megteremtették volna a jogi környezetet a határon történő ellenőrzésre, és a tételek valós célbaérésének a nyomonkövetésére.
De erre semmilyen hajlandóság nem volt eddig.
Ennek valami oka van, hogy szándékosan van engedve az anyag befelé. Nyilván anyagi okai vannak. Mármint valakik pénzt keresnek.
Sokat.
Válasz ME109G14 #12181. hozzászólásáraTudom a remény hal meg utoljára…![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz ME109G14 #12181. hozzászólásáraÚtblokádok nélkül nem változik meg semmi.
Esetleg ellehetetlenítik az EU keleti blokkból érkezett tagokat. "Legyen mit a nyugati nagytőkéseknek apró pénzért megvásárolni."
Válasz Filep Attila #12180. hozzászólásáraMesében a jók győznek, a valós életben meg akinek pénze és hatalma van. A történelmet meg majd utánaigazítják.
Válasz Büresz #12179. hozzászólásáraAmig kontrolálatlanul jön az Ukrán nem számithatunk sok jóra Velűnk szomszédos 5 ország is jelezte az EU-nak hogy a rengeteg ukrán árú bedönti a hazai piacokat .De annyi lett a hozadéka hogy talán meghalgatták őket.Brüsszelbe kit érdekel a mezögazdaság sorsa amikor már az UNIOT-is készek feláldozni a korupciómentes Ukrajnáért. ENNYI!!!
Türelem, előbb utóbb ez a lufi kipukan.
Válasz 72 #12178. hozzászólásáraÉn is várom de majd meglátjuk. Az nem valami jó ár.
Válasz Büresz #12176. hozzászólásáraÉn vártam a csodát 106- nál, de nem jött!
Ma érdeklődtem de 90 ezernél nem kaptam jobb ajánlatot.
Válasz Büresz #12176. hozzászólásáraNincs szállítási díj.
Válasz 72 #12175. hozzászólásáraBúzámat 2 hete 110ért eladtam. Kukoricával várok…![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Válasz Büresz #12174. hozzászólásáraÉs lesz üzlet?
A szállítást kifizeti?
Ma kaptam kukorica 102e, búza 100. (Malmi)
Válasz pityesz2014 #12171. hozzászólásáraFelénk már 7800 is igértek érte , de csak igéret volt.
Azóta sem kérdezték hogy valaki oda adná ennyiért vagy sem.
Igaz ennyi pénzért senki nem adja oda, de nem is kell még ennyiért sem.
Válasz pityesz2014 #12171. hozzászólására
10.000 eft de nem is akarják megvenni
Termény árakat tud valakiI?
Válasz .Feco. #12150. hozzászólásáraJó, neked is megengedett Feco! Szabad neked is trágyával etetett gombának lenned, viszont te sem nevezhetsz magadon kívül senkit annak, "öreg"!
Válasz holovacssandor #12149. hozzászólásáraIgazad van, csak én vagyok gomba.
Csak az én terményem nem kell senkinek, mindenki másét korrekt áron veszik a kereskedők és feldolgozók.
Válasz gesztenye #12166
Hm…. Lehet…
Vagy mégsem?
Á, hagyjuk.
Macerás…
Válasz Robess #12135. hozzászólásáraÚgy látszik olvassák a fórumot itt az Agroinformon az illetékes "elvtársak".
Vagy már talán náluk is megszólalt a vészcsengő?!
https://infostart.hu/belfold/2023/01/19/befagyott-a-hazai-gabonapiac-csak-unios-beavatkozas-elozheti-meg-a-sulyos-problemakat-reagalt-a-kormany-is
Válasz Göncöl #12165. hozzászólásárahm... lehet, hogy nekünk is melléjük kellene állnunk ??
Nem csak nálunk probléma.....
https://karpathir.com/2023/01/18/az-ukran-gabonabehozatal-ellen-tiltakoznak-a-lengyel-gazdak/
Válasz Mötözö #12163. hozzászólásáraHa így lenne akkor vetőmagot sem lehetne előállítani az átporzások miatt.
Amennyi a vetőmagnál az izolációs távolság annak kb. a tizedéig fertőz de full hülyeség ezen agyalni mert a GMO-s nál már csírakortól termeli a rovarölő anyagot. Amit megfertőz kukoricát az meg nem fog neked semmit termelni csak nem lesz rajta 100%-ban az eredeti fajtának megfelelő szem.
Válasz termelo #12157. hozzászólására1 ha gmo terület mennyit fertőz át?mennyit kellene elhagyni?full gmo az egész az átporzások miatt
Mai Árak
kukorica: 9.500
napraforgó: 16.000
búza: 10.000
Válasz Sanyee #12160. hozzászólására ez a modern kor miket ki nem talál![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz envagyok2 #12159. hozzászólásáraKb. 4000ft/tonna a toxinkötő hozzá.
salvana-mycotox-stop/
Válasz .Feco. #12154. hozzászólásárade ha minden toxinos, akkor hogy van, hogy mé mindig életben vannak az állatok, fejnek tejet, és van a boltba tej, vaj, túró?
(dehogynem lehet etetni, etetik is, meg fejnek is, meg minden megy ahogy kell, érdekel itt bárkit is, hogy toxinos vagy sem...)
Válasz termelo #12157. hozzászólásáraBármelyik lehet és bármelyik nem, és még ráadásul rengeteg szert használhatnak amit mi nem !!! tehát nem lehet kijenteni semmit biztosra!!! Ukrajnában se egy termelő van, és nem csak egy évjáratú kukorica jön be az unióba. Egyébként 7 km re lakom az urán határtol , láttam már egy két érdekes dolgot, de nem feszegetem .
Válasz R Sándor #12156. hozzászólásáraMelyikre gondolsz, hogy nem GMO-s vagy hogy nem toxinos mert szerintem mind a kettőben téved.
Az ukránok Magyarországon előállított magot is vásárolnak az meg alapból nem lehet GMO-s tehát az csípőből hazugság, hogy minden ukrán kukorica GMO-s !
Válasz .Feco. #12154. hozzászólásáraÉs ezt te honnan tudod??
Válasz .Feco. #12154. hozzászólására Látad a videót ő mondta nem én találtam ki szóval lesznek itt bajok mert elébb utóbb bukik valamelyik termék v. az Unió piacán v. a külker valamelyik országában sokba fog ez még nekünk kerülni de a miniszter úr biztosította nekünk![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz arashan #12153. hozzászólásáraKár, hogy butaság... Az ukrán kukorica GMO-s, emiatt viszont nem toxinos... Van elég baj vele, de toxinosnak mondjuk pont nem... Amúgy a toxinos kukoricából mondjuk alkoholt sem nagyon lehet főzni, mert a mellékterméke ugyanúgy nem etethető, mint az eredeti toxinos kukorica, márpedig az egy nagyon fontos szempont az etanol és izocukorgyártás során...
Válasz kukaccsosz #12151. hozzászólására Hát ha megnézed az Off topicban a videót Raskó úrral az elmondta az Ukrán kukoricát az állat tartók nem etethetik fel mert erősen toxinos alkoholnak jó csak ehhez nincs mit hozzá fűzni![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz kukaccsosz #12151. hozzászólásáraNa ne idegesíts már NAK-kal, Magosz-szal. Mik ezek futsal csapatok?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Távol áll tőlem a lentebbi közleményt kiadó érdekképviselet ideológiája, de kérdem én hol van a MAGOSZ és a NAK???
Ezzel is lehetne petíciózni! vagy inkább tenni valamit!
Súlyos zavar van a magyar gabonapiacon: áramlik az ukrán áru az országba
Válasz holovacssandor #12149. hozzászólásáraÓ fiatal naivság....
Válasz 5465 #12142. hozzászólásáraCsak a saját magadra tehetsz ilyen ostoba kinyilatkoztatást 5465!
Válasz Telek12 #12145. hozzászólására " Az egézségre ártalmas anyagok veszélyeivel,miért nem foglalkozik a kamara,nebih.?"......értünk vannak csak azért s a mienkből meg azért ...![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Koczka József #12146. hozzászólásáraEz azt jelenti, hogy itt vered a vörösbaloslibsi tamtamot, a fülkében meg húzol egy nagy X-et a lőrincpártra?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz 5465 #12143. hozzászólásáraHa szerinted is így van meg szerintem is sőt mások szerint is, akkor hogy hogy még mindig ők ülnek ott? Úgy hogy csak itt a fórumon hős mindenki, na meg egymásközött.