Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hétvégén ha minden igaz mi is levágjuk, már ha az idő engedi. De ahogy hallom a környékről az eredményeket felénk nincsenek olyan nagy termések, a szára megnőtt nagyra de a csövek nem valami nagyok. Lehet a rossz csapadékelosztásnak köszönhető. itt olyan 60-80q ig vágják eddig, de volt 40q ás is. remélem az enyém azért jobb lesz.
Válasz Gatti #17887. hozzászólásáraKöszi,a csövek nem túl nagyok egyik hibridnél sem,de betakarítás előtt többször méregettem őket,morzsolva 200g körül volt aminek 14% körül volt a vize amelyiknek több volt a súlya az a vize miatt volt,
65ezerrel vetettem minden területemen volt termés hiány ami nincs átlagos években(drótféreg vadkár vagy vihar kár)
Válasz szanberg #17882. hozzászólásáraLe vágtuk mindet,4 területemen volt kukorica amit lentebb már írtam azon a területen végül is 113q lett 13.5-14,4% vízzel ez n01 és 9903 volt.
A második 12950kg/ha 14-14.8% vízzel ez is 9903 volt.
A harmadik 12570kg/ha 12,8-13.4% vízzel dk4351 volt
A negyediket még nem tudom mert nem tudtuk leadni kb.:11500kg/ha és ez is 13% körüli vízzel.
Az biztos ilyen kukoricám még nem volt de valószínű nem is lessz ha csak nem megint ennyi eső esik április végétől július végéig!
Válasz apuci #17880. hozzászólásáraPersze meg a kukoricamoly klasszikus
kartetele,azert torik derekba.
A milyenk is ilyen,megugy altalaban
mindenkie a kornyeken.
Válasz Földönfuto #17871. hozzászólásáraRégebben kérdezted, válaszoltam is: 17557 hozzász. és környéke. Olvass vissza az írottjaim közt. Ha kipróbálnád visszavetni gyere szedj róla aratás előtt. Adok.
Válasz Pabema #17868. hozzászólásáraHello.És a PK kukorica lényegét próbáltad már,gondolok itt arra,hogy visszavetve mit produkál?Egyébként termésben mit vársz kb. ?
Válasz laszlopal #17860. hozzászólására65ezerrel lett vetve. Természetesen egy nagy csövet vettem le. Nem egyformák a csövek, olyan mintha két tipusú cső lenne rajtuk.
Július 27-ei kép, itt látszik a különbség. Három helyre tettem, képen láthatóba, homokba, agyagosba. A "cucc"? 150 Npk vetés-kult. 2x150 péti.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17862. hozzászólásáraIdén nem vetettem napraforgót, pár hektár bérmunka volt. Azért vettem, mert nem akartam várni, míg 2-3* megázik a termenyem. Kombájn ok, majd kukoricában lesz több munkája az új Geri asztallal.
Válasz Pabema #17854. hozzászólásáraSzia, gratulálok ez elég bomba kukoricának néz ki.Mekkora hektáronkénti tőszámmal lett ilyen? Az egész tábla ilyen vagy ez egy kivételesen nagy cső?
Abban a földben termett amit a flakon alatt látunk? Mennyi cuccot toltál alá?
Válasz bandigh #17857. hozzászólásáraNagyapámnak is volt anno olyan csöves kukoricája, hogy arra panaszkodtak, hogy nem fér bele a morzsolóba, és kézzel kell lemorzsolni.
24596 hozzászólás
Válasz Gatti #17895. hozzászólásáraItt meg 40-50 mm, egy ideig nem kell aratni.
Ilyen esős időben mennyit vesz fel a kukorica? Valamint utána mennyi idő kell vajon hogy vissza száradjon. Tegnap volt 6 mm ma eddig 4.
Válasz laszlopal #17892. hozzászólásáraOh én egy kis termelő vagyok csak 3.7ha volt,
de az össz kukorica területem iscsak 14 ha!
hétvégén ha minden igaz mi is levágjuk, már ha az idő engedi. De ahogy hallom a környékről az eredményeket felénk nincsenek olyan nagy termések, a szára megnőtt nagyra de a csövek nem valami nagyok. Lehet a rossz csapadékelosztásnak köszönhető. itt olyan 60-80q ig vágják eddig, de volt 40q ás is. remélem az enyém azért jobb lesz.
Válasz apuci #17886. hozzászólásáraKolléga,
Hány hektár átlaga volt ez a szép szám a DKC4351-nél? Nekem is van belőle, kíváncsi lennék.
Köszi előre is
Válasz Mtz 550E #17888. hozzászólásáraBékés
Válasz Gatti #17887. hozzászólásáraKöszi,a csövek nem túl nagyok egyik hibridnél sem,de betakarítás előtt többször méregettem őket,morzsolva 200g körül volt aminek 14% körül volt a vize amelyiknek több volt a súlya az a vize miatt volt,
65ezerrel vetettem minden területemen volt termés hiány ami nincs átlagos években(drótféreg vadkár vagy vihar kár)
Pio 360as fao, héten mért vize 19, kicsit sokallom
Válasz apuci #17886. hozzászólásáraMelyik megyébe gazdàlkodsz?
Válasz apuci #17886. hozzászólásáraGratula!
Csövek milyenek voltak? Van rola esetleg képed? Valamint milyen toszammal is volt vetve?
Válasz szanberg #17882. hozzászólásáraLe vágtuk mindet,4 területemen volt kukorica amit lentebb már írtam azon a területen végül is 113q lett 13.5-14,4% vízzel ez n01 és 9903 volt.
A második 12950kg/ha 14-14.8% vízzel ez is 9903 volt.
A harmadik 12570kg/ha 12,8-13.4% vízzel dk4351 volt
A negyediket még nem tudom mert nem tudtuk leadni kb.:11500kg/ha és ez is 13% körüli vízzel.
Az biztos ilyen kukoricám még nem volt de valószínű nem is lessz ha csak nem megint ennyi eső esik április végétől július végéig!
Válasz cyclo-400 #17884. hozzászólásáraIgen van moly bőven,de érdekes módon minden terüetemben van és mégis csak a dekelbos van ennyire eltörve!
Válasz apuci #17880. hozzászólásáraPersze meg a kukoricamoly klasszikus
kartetele,azert torik derekba.
A milyenk is ilyen,megugy altalaban
mindenkie a kornyeken.
Válasz agrogal #17881. hozzászólásáraNekem csak mondta ismerős, én nem láttam a földet. De sztem csak részben lehet szikes.
Válasz apuci #17875. hozzászólásáraItt kb tízzel több, de csak a víz...
Mennyiség jövő hét másfelében talán.
Válasz Gatti #17877. hozzászólásáraVagy én nem láttam még 5 t tengerit sziken vagy te nem láttál sziket
Válasz Ares 826 #17878. hozzászólására2-3 hete volt a nagy vihar ami ki borította meg le törte a tetejét
Válasz apuci #17875. hozzászólásáraNem 14 körül hanem104 körül!
Válasz apuci #17873. hozzászólásáraMi ez a sok dőlt szár a kuccádban????
Válasz Gatti #17876. hozzászólásáraSzőkén - sziken
Válasz apuci #17875. hozzászólásáraAz nagyon jó, itt volt aki 5 tonnát vágott igaz szőkén, 12 és vízzel.
Válasz szanberg #17874. hozzászólására13-14% 14 körül
Válasz apuci #17873. hozzászólásáraMilyenek a vizek?
Hogy adja
Válasz Földönfuto #17871. hozzászólásáraRégebben kérdezted, válaszoltam is: 17557 hozzász. és környéke. Olvass vissza az írottjaim közt. Ha kipróbálnád visszavetni gyere szedj róla aratás előtt. Adok.
Válasz Pabema #17868. hozzászólásáraHello.És a PK kukorica lényegét próbáltad már,gondolok itt arra,hogy visszavetve mit produkál?Egyébként termésben mit vársz kb. ?
Válasz Josku #17869. hozzászólásáraFrancia fajta??? Á , Pátroha még bőven Magyarisztán!
Válasz Pabema #17866. hozzászólásáraSzia! Jól néz ki. Ezt malom iparinak gondoltátok? Francia fajta?
Válasz Földönfuto #17859. hozzászólásáraMég nem mértem.
Válasz medikus #17861. hozzászólásáraCsak kissebb van.
Válasz laszlopal #17860. hozzászólására65ezerrel lett vetve. Természetesen egy nagy csövet vettem le. Nem egyformák a csövek, olyan mintha két tipusú cső lenne rajtuk.
Július 27-ei kép, itt látszik a különbség. Három helyre tettem, képen láthatóba, homokba, agyagosba. A "cucc"? 150 Npk vetés-kult. 2x150 péti.
Válasz szanberg #17864. hozzászólásáraJD wts 9680 Hillmaster + Geringhoff Mais Star Horizon
Válasz tuto1 #17863. hozzászólásáraMilyen kombájn?
Milyen geri?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17862. hozzászólásáraIdén nem vetettem napraforgót, pár hektár bérmunka volt. Azért vettem, mert nem akartam várni, míg 2-3* megázik a termenyem. Kombájn ok, majd kukoricában lesz több munkája az új Geri asztallal.
Válasz tuto1 #17852. hozzászólásáraJó neked... Itt okt. mire ideèrnek. Akkor jól üzemel kombi??
Válasz Pabema #17856. hozzászólásáraAzért van ebben kisebb is!!Tavaly próbáltam!!
Válasz Pabema #17854. hozzászólásáraSzia, gratulálok ez elég bomba kukoricának néz ki.Mekkora hektáronkénti tőszámmal lett ilyen? Az egész tábla ilyen vagy ez egy kivételesen nagy cső?
Abban a földben termett amit a flakon alatt látunk? Mennyi cuccot toltál alá?
Válasz Pabema #17854. hozzászólásáraÉs mennyi a víz?/nem a flakonban/
Válasz bandigh #17857. hozzászólásáraNagyapámnak is volt anno olyan csöves kukoricája, hogy arra panaszkodtak, hogy nem fér bele a morzsolóba, és kézzel kell lemorzsolni.
Válasz Pabema #17856. hozzászólásáraA górés kukorica mindig is ekkora batár volt. Nem emiatt nem termesztik manapság
Válasz szanberg #17855. hozzászólásáraAlig merem írni, de ez Pk. Valamit elronthattunk a technológiában.
Válasz Pabema #17854. hozzászólásáraAz király!
Ez csak fao280 még ez is nedves, 400-asok 28 at is mutatnak
Válasz szanberg #17851. hozzászólására
A flakony másfeles.
Válasz szanberg #17851. hozzászólására
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17839. hozzászólásáraVégeztünk a naprával, 30-35 q között volt. Október elején mi már kukoricát vágunk.
Flakony másfeles
Nagy a heterogenitás táblán belül, nem értem miért, máskor egyenletesebb amikor jó kukorica van....
Válasz Bobo77 #17848. hozzászólásáraAz jó!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17847. hozzászólására15-18 as vízzel...
Válasz Bobo77 #17845. hozzászólásáraTonna?? Vagy víz ennyi??