Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz apuci #17838. hozzászólásáraOkè.. Privibe súlyt leîrhatnád..Itt napra úgynèzki csak okt.eleje körül lessz vágva, főleg ha bejőn a jövő heti eső..
Kukorik itt zöldek mèg nagyrèszben.
Itt elkezdte egy gazdaság szedni a kukit 45-50q-ha... hát itt ennyi lesz...csapinak továbbra is csak töredékét kapjuk mint a környéken vagy az országban...Azért azt hittem változik majd az ősszel valami.. most meg szeles full jellegtelen anticiklonos idő van ez szépen ellllllesssz itt majd 1,5 hónapot.
17-ről 14-re simán lemegy egy hét alatt ha nincs eső és süt a nap, fúj a szél mint most. Leírtad hogy esett 6mm. Az pont arra jó hogy lelassítja ezt az egészet, hogy mennyire az nehezen becsülhető. Javaslom, mérd meg a következő 3 napban minden nap és a csökkenés mértékéből már számolható mikorra hívd a kombájnt.
Válasz laszlopal #17821. hozzászólásáraHa jól számolom akkor tehát jövő hét közepe vége felére leadja a 17,4% nedvességről 14-15% ra?Mára kaptunk 6ml esőt eddig és ez mennyire befolyásolja a víz leadási képességét a kukoricának?
Válasz Bigyófelügyelő #17818. hozzászólásáraSzerintem mai időjárási viszonyok mellet felülkezelővel kezelni, hagyni hogy a gaz szívja ki a nedvességet nem a legszerencsésebb dolog.
Dupla cumi, ha az alacsony ár mellett, még jelentős szárítási költség is lesz...És akkor a várttól esetlegesen elmaradó termés átlagról már ne is beszéljünk....
Szomszéd vs. saját.... tavasszal lefotóztam tanulságként a szomszéd késői gyomirtását( áh ne aggódj szomszéd kiviszi az a dudvát)...kíváncsi voltam mi lesz a különbség ősszel...ma voltam "mintát" venni...
Válasz Bán Zsolt #17814. hozzászólásáraAz aszályos kukorica igen lassan adja le a vizet mivel nincs zőld felület ami leadná. Ma voltunk fajtabebutaton ott is mondták sokan panaszkodnak hogy tavaly ilyenkor már 15 volt a kukorica. És mondták hogy kevés volt az optimális meleg ami gátolja a vízleadást. Holnap megyünk ki és mérjük meg a fajtákat.
Válasz Gepi #17805. hozzászólásáraMert milyen az a zsíros föld?
Oké hogy számít a föld, meg a csapadék, hogyne számítana, de nem csak az.
Szerintem vannak itt a fórumon olyan gazdálkodók, akiknek nem zsíros a földjük, de frankón betartják a technológiát, és vannak komoly terméseik évről évre.
Üdvözlet!Tegnap mérettem a kukoricámat és a nedvessége 17,4% volt.Héten lehűl a levegő és esők után nedvességből mennyi % vesz újbol a kukorica?És ha 20c lesz a max hömérséklet napközben de nem lesz eső akkor kb hány % ad le naponta a kukorica nedvességből?
Válasz Attikaa #17808. hozzászólásáraPedig kénytelene lesznek mert az AMERIKAI piac a meghatároző. Agroforum terménypiaci oldalán a táblázatot nézegettem A világ kukoricatermésének a60%át 2 ország adja 370 millio tonna USA 260 KINA EU27 62 millio. Az árletőronek titulált UKRAJNA 26 millio tonna termés kb Ami a világ kb 1 MILLIÁRT tonnás őssz termésének a 2,5 százaléka Nem oszt nem szoroz.Főleg a mi kb 7 millio tonnás termelésünk ami ugye 0,7% a világ termeléséből annyira jelentéktelen.De a kereskedők nézhetik a matifot is az 53000ft toonna Hállistenek a BUDAPESTI bétet becsukták reméllem a brokikat is
Válasz Gatti #17809. hozzászólásáraIgen. Erre céloztam hogy amikor emelni kell akkor ők nem nézik bezzeg mikor csökkentenek akkor tudnak arra hivatkozni.
Valami bibi lehet AMERIKÁBA a kukoricával mert a most kijővő friss termésbecslési adatok után akkukorica ára 7000ft tett ki 48000 ft tonnára ugrott .Gondolom a kereskedők ezt is látják mert multkor az esést 2nap utánn lereagálták
Válasz Sanyee #17800. hozzászólásáraTegnap láttam az új mg. magazinba a kite fejlesztési igazgatója mondta az idei év volt az első amikor beneveztek a kuki versenybe és 20 tonnát szeretnék ilyen fos időben is megcsinálni csepegtető rendszerrel és valami 90 ezer vagy feletti tőszámmal...
Válasz szanberg #17796. hozzászólásáraIgen, amúgy van valami spéci adaptere is neki asszem. Nem ez volt egyik éven kiállítva az Agromashon, Geringhoff márka asszem?
24596 hozzászólás
Válasz apuci #17844. hozzászólásáraOkè..
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17839. hozzászólásáraKukit elkezték vágni 13-14 el
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17843. hozzászólásáraÍrtam üzit,holnap hívlak!
Válasz apuci #17841. hozzászólásáraIgen 97, nem sürgős ha akarsz hîvni inkább holnap, fèsz van, állnèven arról csak èn tudok
Válasz *** HM *** #17834. hozzászólására14-17 víz 9t
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17839. hozzászólásáraVagy face,de nem talállak! Jelölj be!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17839. hozzászólásáraA tel számod utolsó két száma 97?
Akkor felhívlak ha nem gond!
Válasz apuci #17838. hozzászólásáraOkè.. Privibe súlyt leîrhatnád..Itt napra úgynèzki csak okt.eleje körül lessz vágva, főleg ha bejőn a jövő heti eső..
Kukorik itt zöldek mèg nagyrèszben.
Válasz *** HM *** #17834. hozzászólásáraItt már több kombi vágja kukoricát mint a naprát,
a víz 13-16 között amit halottam,
a súlyt nem írom le.
Hogy verjem az összes kukoricamolyba bele
Tegnap mértem az F-73-at,víz 18-21%.A lemorzsolt kukorica súlya 22-26dkg./cső.Itt felénk az átvétel 2hét múlva indul,még nincs ár.
Válasz *** HM *** #17834. hozzászólásáraHajdú, 3/4-e levan, 13,5-16 vízzel. Ha mindet összerázom eddig, kb 9t
Vágjátok mán valahol messze délen?
16ost nyomnak amire van rálátásom...
Válasz Bigyófelügyelő #17831. hozzászólásáraIgen az a 3-5mm...az mind jöhet...és a nedves kukoricánál egyébként sem érdekel senkitsem...
Válasz Bigyófelügyelő #17831. hozzászólásáraIgen az a 3-5mm...az mind jöhet...és a nedves kukoricánál egyébként sem érdekel senkitsem...
Válasz laszlopal #17828. hozzászólásáraHétfőn az eső fog jönni nem a kombájn....
Válasz zeli39 #17829. hozzászólására23-25%, Hungranába megy
Válasz laszlopal #17828. hozzászólásáraÉs mennyi a vize ?Mert elég sok a zöld szín benne :-)
Kollégák,
Nálam eljött az idő, hétfőn jön a kombájn.
Így nézünk ki:
Dekalb4351 80 heki 70000tő/ha és Dekalb 4943 50 heki, 75000 tő/ha. Ezeken a csöveken lemorzsolás után 14,5%os vízre visszaszámolva 218gramm szemtermés volt.
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a vége
Válasz medikus #17825. hozzászólásáraNem egy csövet mértem hanem 5drb ot és a parcella több pontjáról szedtem!
Itt elkezdte egy gazdaság szedni a kukit 45-50q-ha... hát itt ennyi lesz...csapinak továbbra is csak töredékét kapjuk mint a környéken vagy az országban...Azért azt hittem változik majd az ősszel valami.. most meg szeles full jellegtelen anticiklonos idő van ez szépen ellllllesssz itt majd 1,5 hónapot.
Válasz Bandita81 #17822. hozzászólásáraEgy cső nem ad valós értéket!!
P9415 24% víz
P9757 20%
P9363 19.6%
P9874 19.4%
Szép zöld még a levél így gyorsan adja le a vizet. Elvileg ebben az időben 0.5 % képes leadni naponta.
Válasz Bandita81 #17822. hozzászólásáraBandita,
17-ről 14-re simán lemegy egy hét alatt ha nincs eső és süt a nap, fúj a szél mint most. Leírtad hogy esett 6mm. Az pont arra jó hogy lelassítja ezt az egészet, hogy mennyire az nehezen becsülhető. Javaslom, mérd meg a következő 3 napban minden nap és a csökkenés mértékéből már számolható mikorra hívd a kombájnt.
Válasz laszlopal #17821. hozzászólásáraHa jól számolom akkor tehát jövő hét közepe vége felére leadja a 17,4% nedvességről 14-15% ra?Mára kaptunk 6ml esőt eddig és ez mennyire befolyásolja a víz leadási képességét a kukoricának?
Válasz Bandita81 #17812. hozzászólásáraBandita,
Napi 0,4-0,7% száradással számolj naponta.
Válasz Bigyófelügyelő #17818. hozzászólásáraSzerintem mai időjárási viszonyok mellet felülkezelővel kezelni, hagyni hogy a gaz szívja ki a nedvességet nem a legszerencsésebb dolog.
Dupla cumi, ha az alacsony ár mellett, még jelentős szárítási költség is lesz...És akkor a várttól esetlegesen elmaradó termés átlagról már ne is beszéljünk....
Szomszéd vs. saját.... tavasszal lefotóztam tanulságként a szomszéd késői gyomirtását( áh ne aggódj szomszéd kiviszi az a dudvát)...kíváncsi voltam mi lesz a különbség ősszel...ma voltam "mintát" venni...
szóval akkor duplán bexoptam. kevés lesz a termés és még azt is megnyirbálja a jókora szárítási költség.
950ért szárítja az anthera
Válasz Bán Zsolt #17814. hozzászólásáraAz aszályos kukorica igen lassan adja le a vizet mivel nincs zőld felület ami leadná. Ma voltunk fajtabebutaton ott is mondták sokan panaszkodnak hogy tavaly ilyenkor már 15 volt a kukorica. És mondták hogy kevés volt az optimális meleg ami gátolja a vízleadást. Holnap megyünk ki és mérjük meg a fajtákat.
Válasz Bán Zsolt #17814. hozzászólásáralehet túl gyorsan száradt el a levélzet és ezért nem tudta leadni normálisan a vizet? dea fene se tudja mi lehet :/
300as fao számú kukorica ami bő hónapja csörgősre száradt hogy a francban lehet még 20as a vize?
Évjárat vagy vagy technológia lehet a hiba?
Tavaly szépen leadta időre ugyan ez a hibrid.
Válasz Gepi #17805. hozzászólásáraMert milyen az a zsíros föld?
Oké hogy számít a föld, meg a csapadék, hogyne számítana, de nem csak az.
Szerintem vannak itt a fórumon olyan gazdálkodók, akiknek nem zsíros a földjük, de frankón betartják a technológiát, és vannak komoly terméseik évről évre.
Üdvözlet!Tegnap mérettem a kukoricámat és a nedvessége 17,4% volt.Héten lehűl a levegő és esők után nedvességből mennyi % vesz újbol a kukorica?És ha 20c lesz a max hömérséklet napközben de nem lesz eső akkor kb hány % ad le naponta a kukorica nedvességből?
Válasz Attikaa #17808. hozzászólásáraPedig kénytelene lesznek mert az AMERIKAI piac a meghatároző. Agroforum terménypiaci oldalán a táblázatot nézegettem A világ kukoricatermésének a60%át 2 ország adja 370 millio tonna USA 260 KINA EU27 62 millio. Az árletőronek titulált UKRAJNA 26 millio tonna termés kb Ami a világ kb 1 MILLIÁRT tonnás őssz termésének a 2,5 százaléka Nem oszt nem szoroz.Főleg a mi kb 7 millio tonnás termelésünk ami ugye 0,7% a világ termeléséből annyira jelentéktelen.De a kereskedők nézhetik a matifot is az 53000ft toonna Hállistenek a BUDAPESTI bétet becsukták reméllem a brokikat is
Válasz Gatti #17809. hozzászólásáraIgen. Erre céloztam hogy amikor emelni kell akkor ők nem nézik bezzeg mikor csökkentenek akkor tudnak arra hivatkozni.
Válasz Attikaa #17808. hozzászólásárae ha csökkent azt ilyenkor is figyelembe veszik, érdekes...
Válasz ME109G14 #17807. hozzászólásáraIlyenkor ők már nem is veszik figyelembe a tőzsdét mondván az Amerika... na majd meglátjuk, hátha
Valami bibi lehet AMERIKÁBA a kukoricával mert a most kijővő friss termésbecslési adatok után akkukorica ára 7000ft tett ki 48000 ft tonnára ugrott .Gondolom a kereskedők ezt is látják mert multkor az esést 2nap utánn lereagálták
Válasz Gepi #17805. hozzászólásáraJó földek, meg a Nagy Tavak menetrendszerűen szállítják a csapadékot
Válasz Sz_Pisti #17804. hozzászólásáraJó zsíros földek vannak arra vagy technológia?
Válasz Gepi #17802. hozzászólására Nem azért terem az 30 tonnát, mert GMO
Válasz Gepi #17802. hozzászólásáraJó de ott a rekord 33,5 tonna..
Válasz Sanyee #17800. hozzászólásáraJó de amerikában nem génmódosított anyaggal dolgoznak?
Válasz Sanyee #17800. hozzászólásáraTegnap láttam az új mg. magazinba a kite fejlesztési igazgatója mondta az idei év volt az első amikor beneveztek a kuki versenybe és 20 tonnát szeretnék ilyen fos időben is megcsinálni csepegtető rendszerrel és valami 90 ezer vagy feletti tőszámmal...
Na ki lehet nyitni a bukszát:
https://www.agroinform.hu/szantofold/16-18-tonna-kukorica-hektaronkent-csepegteto-ontozorendszerrel-x-41124-002
Azért azok az amerikai terméseredmények is érdekesek így!
Válasz Zsolt74 #17798. hozzászólásáraHibrid!!!
Sziasztok!
Szerintetek milyen?
Válasz szanberg #17796. hozzászólásáraIgen, amúgy van valami spéci adaptere is neki asszem. Nem ez volt egyik éven kiállítva az Agromashon, Geringhoff márka asszem?