Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv!
Milyen gyakran lehet a kukoricát lombtrágyázni? Mert én tegnap este juttattam ki Folicare 19/11/24/Zn 10kg +7kg Mikramid +10kg keserűsó /2ha-ra éppen még elmegy benne a gép azért szeretném 3-4 napon belül újra lefújni és úgy marad!
Esetleg valamelyik dózison kell emelni vagy valamit tenni mellé?
Válasz medikus #16934. hozzászólásáraO meg nem fujta de tok mind1 ilyen akkor se letezik 1honap se telt el gondolokozzunk mar jozan paraszti esszel de lehet elirtq. Kollega
Válasz Apáé #16919. hozzászólásáraÉn a héten juttatam ki feloldot karbamidot, kb 10 kb/ha + 2L 10%cink + 3 L 50% fosfor + bór 1L 15%bór. Reggel 6-7.30 között, majd este 19,30 után. Égésnek nyoma se nincsen.
Válasz Gatti #16940. hozzászólásáraBizony jobban!
Egy olcsóbb magból is ki lehet ilyen helyzetben hozni annyit,(vagy többet) a korán veréssel, mint bármelyik később vetett lilulós drága fajtából.
Válasz ...:::Pisti:::... #16932. hozzászólására3 hetes kukorica szerintem sem tud ekkora lenni.
Én márc. végén húztam el a batangát, és nagyon jól viselte a hideget. A később vetettek mind kisebbek, nem érték utol. Ebben a hőségben pedig nagyon sokat jelent az a különbség.
Válasz krokodil007 #16933. hozzászólásáraén is érdekesnek találom hogy vetéstől 3 hét alatt ekkora lesz :D még az is idő amire kikel a földből. Bár ha van rá sok eső, laza a talaj valamint meleg van akkor gyorsan fejlődik az tény. :)
Válasz Földönfuto #16931. hozzászólásáraSzép
Ezért nem értem, hogy a Batangát miért vetik el március elején.
Felénk a másfél hónappal előbb elvetették egy hónapig csak álltak. Vadkár, rovarkár addig dolgozik. Ha meg így nő nincs ideje olyan kártételre
F73-as május 24-én vetve.Jó egy hete szórtam meg pétisóval két nap múlva kapott 35mm fölötti esőt.Most már kezd elindulni ,de szerintem az Adengo is megfogta egy kicsit.
Válasz Berkó_ #16926. hozzászólásáraÉn nem tennék ennyi nitrogént, de lehet elbírja. A hőfok miatt meg csak 22 után fognék hozzá, vagy reggel 5-7:30 között, attól függ mennyit kell, akár hamarabb is lehet kezdeni. Ha nagyon magas a kukorica, akkor a késő esti módszer talán kevésbé töri.
Válasz Apáé #16919. hozzászólásáraErre a kérdésre a válasz engem is érdekelne, annyi hogy én nitrosolt tennék kb 15-20 litert hektáronként, + 3 liter cink + 5kg epsotop! Este 9kor szórnám a 12-14 leveles kukoricára. Hogy fog-e perzselni az nem tudom, ezért azt megköszönném ha vki tudna erre választ adni.
10 leveles kukoricára mennyi karbamidot lehet permetezni anélkül,hogy megpörkölné?
10-11kg/ha szoktunk mennyivel lehetne ez fölé menni? Sajnos elég sok helyen sárgás a kukorica,nitrogén hiányban van!
Csak permetezéssel tudnám kijutatni!
Válasz Attikaa #16915. hozzászólásáraNekem a táblában villanyoszlop mellet volt csíkban gyomos kukorica. Ezt tegnap kigyomlaltam, bekapáltam. Mára ez a darab totálisan össze van tekeredve, furulyázik, rossz ránézni. Ahol nem volt bántva ott gyönyörü a kukorica.
Válasz szanberg #16904. hozzászólásáraVan akinek az ápr. legeleji vetés ilyen egy parcellában. A többi jó. A hideg is megcsípte, meg szerintem valami durva tápanyaghiány van valamiből. Mostmár kezd éledezni, de két és fél hónap után..
Válasz bandigh #16908. hozzászólásáraMaradt egy kis laudisom, hátivap lefújom a sorközöket, ha esik még magához térhet.
Búzásba is van nemszép làtvány...
24596 hozzászólás
eső eső eső kellene ,porzik kemény mint a beton
Üdv!
Milyen gyakran lehet a kukoricát lombtrágyázni? Mert én tegnap este juttattam ki Folicare 19/11/24/Zn 10kg +7kg Mikramid +10kg keserűsó /2ha-ra éppen még elmegy benne a gép azért szeretném 3-4 napon belül újra lefújni és úgy marad!
Esetleg valamelyik dózison kell emelni vagy valamit tenni mellé?
Válasz krokodil007 #16933. hozzászólásáraBocs,április 24-i vetés.Biztos ez a nagy kánikula az oka hogy elnéztem.
Válasz medikus #16934. hozzászólásáraO meg nem fujta de tok mind1 ilyen akkor se letezik 1honap se telt el gondolokozzunk mar jozan paraszti esszel de lehet elirtq. Kollega
Válasz Apáé #16919. hozzászólásáraÉn a héten juttatam ki feloldot karbamidot, kb 10 kb/ha + 2L 10%cink + 3 L 50% fosfor + bór 1L 15%bór. Reggel 6-7.30 között, majd este 19,30 után. Égésnek nyoma se nincsen.
Válasz Gatti #16940. hozzászólásáraBizony jobban!
Egy olcsóbb magból is ki lehet ilyen helyzetben hozni annyit,(vagy többet) a korán veréssel, mint bármelyik később vetett lilulós drága fajtából.
Válasz atisgyulai #16936. hozzászólásáraegyetértek! ha olyan fajtát vetett valaki amelyik alkalmas a korán vetésre akkor egyelőre jobban áll.
Válasz Wilde #16937. hozzászólására
Válasz Gatti #16935. hozzászólásáraDe nem ennyire.
Szerintem április 24 volt az.
Válasz atisgyulai #16936. hozzászólásáraáprilisi vetés lesz az szerintem csak elírta
Válasz ...:::Pisti:::... #16932. hozzászólására3 hetes kukorica szerintem sem tud ekkora lenni.
Én márc. végén húztam el a batangát, és nagyon jól viselte a hideget. A később vetettek mind kisebbek, nem érték utol. Ebben a hőségben pedig nagyon sokat jelent az a különbség.
Válasz krokodil007 #16933. hozzászólásáraén is érdekesnek találom hogy vetéstől 3 hét alatt ekkora lesz :D még az is idő amire kikel a földből. Bár ha van rá sok eső, laza a talaj valamint meleg van akkor gyorsan fejlődik az tény. :)
Válasz krokodil007 #16933. hozzászólásáraMi van,ha nem fogja az Adengó?
Válasz Földönfuto #16931. hozzászólásáralecumantom magam ha ez május 24 vetés
mivel itt is volt egy illetőnek május végén vetés és sokkal sokkal kisebb
Válasz Földönfuto #16931. hozzászólásáraSzép
Ezért nem értem, hogy a Batangát miért vetik el március elején.
Felénk a másfél hónappal előbb elvetették egy hónapig csak álltak. Vadkár, rovarkár addig dolgozik. Ha meg így nő nincs ideje olyan kártételre
F73-as május 24-én vetve.Jó egy hete szórtam meg pétisóval két nap múlva kapott 35mm fölötti esőt.Most már kezd elindulni ,de szerintem az Adengo is megfogta egy kicsit.
Válasz bandigh #16928. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz medikus #16925. hozzászólásáraVan olyan is....
Válasz Berkó_ #16926. hozzászólásáraÉn nem tennék ennyi nitrogént, de lehet elbírja. A hőfok miatt meg csak 22 után fognék hozzá, vagy reggel 5-7:30 között, attól függ mennyit kell, akár hamarabb is lehet kezdeni. Ha nagyon magas a kukorica, akkor a késő esti módszer talán kevésbé töri.
Válasz szanberg #16910. hozzászólásáraKiszijja a tarack a naftát.
Válasz Apáé #16919. hozzászólásáraErre a kérdésre a válasz engem is érdekelne, annyi hogy én nitrosolt tennék kb 15-20 litert hektáronként, + 3 liter cink + 5kg epsotop! Este 9kor szórnám a 12-14 leveles kukoricára. Hogy fog-e perzselni az nem tudom, ezért azt megköszönném ha vki tudna erre választ adni.
Válasz Bigyófelügyelő #16923. hozzászólásáraHogy-hogy nem 1,5méteres?
Válasz Bigyófelügyelő #16923. hozzászólásáraA kontraszt megvan!
A ráérős szomszéd ( balra) és jobbra a saját....
Válasz Attikaa #16915. hozzászólásáraHamarosan mar nem csak a homokban fog furujazni...
Válasz Attikaa #16915. hozzászólásárailyen gyomarzenálban bármilyen talajon furulyázna, szerintem
Válasz ...:::Pisti:::... #16918. hozzászólásáraIgen. Valószínűleg ezek együttes hatása. Ebből már sok minden nem lesz.
10 leveles kukoricára mennyi karbamidot lehet permetezni anélkül,hogy megpörkölné?
10-11kg/ha szoktunk mennyivel lehetne ez fölé menni? Sajnos elég sok helyen sárgás a kukorica,nitrogén hiányban van!
Csak permetezéssel tudnám kijutatni!
Válasz Attikaa #16915. hozzászólásáraSzerintem ez hormontól furulyázik, plusz a meleg is lehet, de a kétszikűn látszik, hogy friss gyomirtás
Válasz Attikaa #16915. hozzászólásáraNekem a táblában villanyoszlop mellet volt csíkban gyomos kukorica. Ezt tegnap kigyomlaltam, bekapáltam. Mára ez a darab totálisan össze van tekeredve, furulyázik, rossz ránézni. Ahol nem volt bántva ott gyönyörü a kukorica.
Válasz Attikaa #16915. hozzászólásáraezen nem cső, illetve cső lesz csak szem nem
Válasz szanberg #16904. hozzászólásáraMifelénk van sokkal durvább is, persze itt vannak bőven technológiai hibák is...de a homokon már furulyázik.
usda:
https://apps.fas.usda.gov/psdonline/circulars/grain-corn-coarsegrains.pdf
Válasz bandigh #16912. hozzászólásáraEz jó Volt, csak egy hete lemaradni kezdett, két napja még szárad el majdnem...
Válasz szanberg #16904. hozzászólásáraVan akinek az ápr. legeleji vetés ilyen egy parcellában. A többi jó. A hideg is megcsípte, meg szerintem valami durva tápanyaghiány van valamiből. Mostmár kezd éledezni, de két és fél hónap után..
Válasz bandigh #16908. hozzászólásáraMaradt egy kis laudisom, hátivap lefújom a sorközöket, ha esik még magához térhet.
Búzásba is van nemszép làtvány...
Válasz bandigh #16908. hozzászólásáraSaját. Kultivátoros alap művelés. Talajfolt, sóderes kicsit, aszályban ilyen szokott lenni, hát erre mondom, hogy kezdődik.
Válasz Pabema #16907. hozzászólásáraIgen, termel! Zsákokat!!!! Szerinted minek ajánlgatja itt?
Válasz szanberg #16904. hozzászólásáraSaját?
Sima vagy sávos?
A hetet birja ki, utána hátha jól meg lesz locsolva
Válasz ilniczkikristof #16902. hozzászólásáraTermelsz te bármit is? Ilyet ilyenkor még babonából se!
Egyébként jók a zsákjaid.
Apa kezdődik
[kep1]
Apa kezdődik
[kep1]
Apa kezdődik
Válasz ilniczkikristof #16902. hozzászólásáraNyugtával!!Lehet csak szár lesz! Vagy az sem,ha ilyen meleg lesz!
Rengeteg lesz idén a termés. Már elkezdtem beszerezni a zsákokat. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kereskedést: www.metrade.hu
Válasz medikus #16900. hozzászólásáraÉn a calaris pro.t használtam,nincs semmi gond vele és szép tiszta a föld.
Válasz apuci #16899. hozzászólásáraÁpr.15! De a Zea gran top majdnem totál lerendezte!
Válasz medikus #16898. hozzászólásáraKésőn vetetted?
Válasz apuci #16897. hozzászólásáraEnyém is akkora mint én! Fekve!
Válasz atisgyulai #16883. hozzászólásáraNekem az N01 a homokosabb területen akkora mint én,
a feketén avan dekalb az meg olyan heterogén hogy ihaly!