Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #15941. hozzászólásáraAkkor úgy látom senki sem lehet még biztos a dolgában,még a jobb helyeken is lehet meglepetés.Nemigen kellesz október végéig várni,hogy jó legyen a viztartalom.
Egy hete voltam megnézni a kukoricáimat, nagyon igéretesnek mutatkoztak. Ma elmentem az egyik parcella melet, hát felsült teljesen. Egy hét alat totálisan megadta magát. Ugyan úgy voltam tegnap előt üzleti úton, hát a kukoricák 80% felsült. Nem valamilyen olcsó magok DKC 5007, 4795,....meg több más fajta csontra száradva.
Lesz az aszálynak rendes kimutatása főleg aratás után.
Válasz buszsofőr #15939. hozzászólásáraAz Amylum a Hollandoké, legaláb is papíron. De hogy egy cégen belül menyi cég van még ott, azt nem tudom.
Világinak is van szerintem valamilyen vállalkozása, nem tudom milyen, és az igazat megmondva, nem is érdekel mije van.
Válasz Sk Laci #15936. hozzászólásáraKi tudja, két éve kérdeztem őket, akkor nem üzemeltek.Azota nemtudom mi van.
Nálatok Gabcsikovonal vagy hol működik az etanol gyár?
Válasz lac* #15933. hozzászólásáraAz útról látam, hogy tároló és száritó, de azt hittem, hoagy a gyár valahol máshol van felépítve.
"Nem üzemel az sem"????
Akor ki minek épitete fel, hisz szépen bele let invesztálva. Nem kicsi létesítmény. Kár lene csak úgy hanyatlani hagyni
Válasz barkaspisti #15934. hozzászólásáraköszi
67-68 lett vetve
ezek a legnagyobb csövek de ilyenből is sokat látok
az átlag az 20-22cm 18 sor
hol milyen a föld hát jó lenne belőni egy nagy rekordot :)
nem nagy tábla 2,5ha abból kb 0.5ha volt belocsolva 5x a szomszéd cég dobja belógót de a MINTA NEM ONNÉT VAN
Válasz blsjela #15928. hozzászólásáraez igy van, tegnap volt a híradóba hogy ausztráliába is ez van, nincs széna sem pedig ott tél lenne és az átlagos csapadék mennyiségnek csak a 20% as esett. De ahogy hallottam az USA ba is nagy aszály van ott se túl rózsás a helyzet.
Ma volt itt Pios ismerős megnéztük a határt. Azt mondta hogy ahhoz a csapadék mennyiséghez amennyi volt elég igéretes. De mondta hogy Amerikában Franciaország és meg sok helyen olyan aszály van hogy már az állatokat őlik le mert nem lesz elegendő siló kukorica sem.
Válasz medikus #15926. hozzászólásáraLemaradt!Azt a gabonát,ami miatt kenyér árat kell emelni mert olyan rossz minőségű!Vagy mire kiér,javul a minőség is!
Tegnap láttam néhány képet a németországi aszályról,hát az tényleg tragikus.Itt mi az aszályos területekről teszünk fel akkora kukorica csöveket/vagy fejet/amekkora náluk az egész növény.Hátha lesz némi ármódositó hatása.
Válasz 5465 #15918. hozzászólásáraannyit baszogattak már
azaz írtam 20x hogy cső majd egyik mondta az fej akkor mondom fej
én is úgy írtam meg mondom hogy cső csak már belekeverdtem a sok hülyeségbe
Homokon pioneer 18sor 20cm korul
Kb atlag fejek nehol vannak kisebbek nehol par nagyobb de kb atlagalatti nem sokkal
Meg nehol zold
Nagyresze szaraz 350fao
Kotott foldbe brutalabb ez a fajta
Válasz Sk Laci #15914. hozzászólásáraSzia.Nem tudom.Én a hagyományos szárítónál megmaradtam.Lehet érdemes lenne több felé értékesíteni de sztem elég macera.
Válasz becom #15905. hozzászólásáraSzia szép kukoricád van. Látom Komárom megyei vagy. Szeretném megkérdezni, az Almásfüzitőn felépült Dunaetalon cég vásárol fel kukoricát termelőktől is, vagy csak felvásárlóktól? Van a cégel valamilyen tapasztalatod? Válasz lehet privátban is.
Megnéztem az MV343-at is,jobbnak tűnik mint a Batanga.Mostanában kaptunk némi csapadékot,erre szemmel láthatóan jól reagált az MV343,a Batanga már nem nagyon tudta hasznositani.A kép a tábla homokos részén készűlt,a cső 18 soros.
Itt is homokon a par aranykoronas de nem tudom mennyi pontosan foldon is volt mar 10t csak hat itt 4 5evente 1-2x kap 40t kakit meg most meszkoport ami sokqt javitja a talajt 1millio eves aranykoronas meghatarozas lehet 10ak most meg pl20 ak
Jo persze er valamit a mrghatarozas dee os regi es lehet szerintem javitani
Persze vannak orszagba olyan foldek hogy a kukorica mag meglatja a foldet es 13t
Itt van homok(majdnem valyog homok vagy mi talajminta alapjann
Meg van agyagos valyog
Nem kell ebből ügyet csinálni. Mindenki el tudja dönteni maga, bevállalja-e azt a rizikót, ami a kukoricatermesztéssel jár, milyen földre, milyen hibridet választ. Itt vannak 30-40 aranykoronás földek is, mégis 50-60 mázsás átlagok voltak tavaly. Idén meg nem annyi lesz.
Válasz zeli39 #15902. hozzászólásáraosztod az észt ,nincs mindenkinek huszon -harminc aranykoronája,lehet 7-8 ak-n is gazdálkodni,sőt még kukoricát is lehet kicsi nyereséggel termelni,tudom füvesítsük be és vegyünk kecskét-bírkát,hogy ti még drágábban tudjátok eladni a 12-15 tonnát hektáronként
Válasz Claastra. #15892. hozzászólására
Okostojás?Azt hiszem utoljára írtam hozzászólást neked főleg felesleges bármit is mondani hisz egy mezőgazdasági zseni lehetsz .
24596 hozzászólás
Válasz blink #15943. hozzászólásáraitt nem kell 1 hónap a 380-nak. Az a szar hogy foltokban még zöld, máshol meg a szár is meg van rogyva.
Válasz blink #15943. hozzászólásáraIGAZ HOGY EZ EGY MÁSIK BOLYGÓ DE HA NEM LENNE KINT MÉG A NEGYEDIK LUCERNÁNK MÁR VÁGNÁM A 280-AST.
Ki látott már valami extrém nagy adag műtrágyát nitrogénből?Itt 250kg hatóany plusz-pluszra gondolok...
Válasz Földönfuto #15942. hozzászólásáraFelénk egy hónap múlva lehet tolni le a kukoricákat a naprával együtt.
Válasz Sk Laci #15941. hozzászólásáraAkkor úgy látom senki sem lehet még biztos a dolgában,még a jobb helyeken is lehet meglepetés.Nemigen kellesz október végéig várni,hogy jó legyen a viztartalom.
Egy hete voltam megnézni a kukoricáimat, nagyon igéretesnek mutatkoztak. Ma elmentem az egyik parcella melet, hát felsült teljesen. Egy hét alat totálisan megadta magát. Ugyan úgy voltam tegnap előt üzleti úton, hát a kukoricák 80% felsült. Nem valamilyen olcsó magok DKC 5007, 4795,....meg több más fajta csontra száradva.
Lesz az aszálynak rendes kimutatása főleg aratás után.
Válasz buszsofőr #15939. hozzászólásáraAz Amylum a Hollandoké, legaláb is papíron. De hogy egy cégen belül menyi cég van még ott, azt nem tudom.
Világinak is van szerintem valamilyen vállalkozása, nem tudom milyen, és az igazat megmondva, nem is érdekel mije van.
Válasz Sk Laci #15938. hozzászólásáraAz a Világié?
Válasz lac* #15937. hozzászólásáraNagyszombat /Trnava/ mellet Bolerázon
Válasz Sk Laci #15936. hozzászólásáraKi tudja, két éve kérdeztem őket, akkor nem üzemeltek.Azota nemtudom mi van.
Nálatok Gabcsikovonal vagy hol működik az etanol gyár?
Válasz lac* #15933. hozzászólásáraAz útról látam, hogy tároló és száritó, de azt hittem, hoagy a gyár valahol máshol van felépítve.
"Nem üzemel az sem"????
Akor ki minek épitete fel, hisz szépen bele let invesztálva. Nem kicsi létesítmény. Kár lene csak úgy hanyatlani hagyni
Válasz barkaspisti #15934. hozzászólásáraköszi
67-68 lett vetve
ezek a legnagyobb csövek de ilyenből is sokat látok
az átlag az 20-22cm 18 sor
hol milyen a föld hát jó lenne belőni egy nagy rekordot :)
nem nagy tábla 2,5ha abból kb 0.5ha volt belocsolva 5x a szomszéd cég dobja belógót de a MINTA NEM ONNÉT VAN
Válasz krokodil007 #15932. hozzászólásáraIlyenből 65ez/h az 130q/h szép gratula
Válasz Sk Laci #15931. hozzászólásáraAmit ott láttál,ha jártál arra,az csak tároló és szárító,de úgy tudom nem üzemel az sem
Ugyan az a fajta ami homokon csak itt agyagosvalyog foldbe van 350fao
Ilyen cső jo par van ismetlem cső
18soros
Válasz lac* #15921. hozzászólásáraKöszönöm.
Mostan üresen áll, vagy megy a kukorica felvásárlás szolid kereskedői hozzáállásal?
Ma néztük a kukoricát, fel van sülve betyárul. A batanga vize 27 a thermó 31,5 volt. Elég türhető a szemek rajta.
Válasz blsjela #15928. hozzászólásáraez igy van, tegnap volt a híradóba hogy ausztráliába is ez van, nincs széna sem pedig ott tél lenne és az átlagos csapadék mennyiségnek csak a 20% as esett. De ahogy hallottam az USA ba is nagy aszály van ott se túl rózsás a helyzet.
Ma volt itt Pios ismerős megnéztük a határt. Azt mondta hogy ahhoz a csapadék mennyiséghez amennyi volt elég igéretes. De mondta hogy Amerikában Franciaország és meg sok helyen olyan aszály van hogy már az állatokat őlik le mert nem lesz elegendő siló kukorica sem.
Válasz medikus #15926. hozzászólásáraLemaradt!Azt a gabonát,ami miatt kenyér árat kell emelni mert olyan rossz minőségű!Vagy mire kiér,javul a minőség is!
Válasz Földönfuto #15925. hozzászólásáraLesz,csak nem nekünk!Majd a kereskedőknek!Mit mondanak?Jó áron eltudjuk adni a gabonát!Igen a 4000ft-osat!
Tegnap láttam néhány képet a németországi aszályról,hát az tényleg tragikus.Itt mi az aszályos területekről teszünk fel akkora kukorica csöveket/vagy fejet/amekkora náluk az egész növény.Hátha lesz némi ármódositó hatása.
Válasz endypapa #15922. hozzászólásáraNem ismeri a nótát
Válasz endypapa #15922. hozzászólásáraAkkor ez mi?
Fekete István: Három fej kukorica
Válasz krokodil007 #15920. hozzászólásáraPedig a nóta is aszomgya: cső, cső, cső, kukorica cső.
Válasz Sk Laci #15914. hozzászólásáraAz csak terv volt,nincs ott semmilyen etanolgyár
Válasz 5465 #15918. hozzászólásáraannyit baszogattak már
azaz írtam 20x hogy cső majd egyik mondta az fej akkor mondom fej
én is úgy írtam meg mondom hogy cső csak már belekeverdtem a sok hülyeségbe
Válasz 5465 #15918. hozzászólásáraNálunk meg a burgonya allatvan öt hat csö.
Válasz krokodil007 #15916. hozzászólásáraNálunk idén a káposzta nagyon szép.
Hatalmas csöveket növesztett.
itt még jól jött volna neki az eső még mindig zöldes az 1 méteres is
Homokon pioneer 18sor 20cm korul
Kb atlag fejek nehol vannak kisebbek nehol par nagyobb de kb atlagalatti nem sokkal
Meg nehol zold
Nagyresze szaraz 350fao
Kotott foldbe brutalabb ez a fajta
Válasz Sk Laci #15914. hozzászólásáraSzia.Nem tudom.Én a hagyományos szárítónál megmaradtam.Lehet érdemes lenne több felé értékesíteni de sztem elég macera.
Válasz becom #15905. hozzászólásáraSzia szép kukoricád van. Látom Komárom megyei vagy. Szeretném megkérdezni, az Almásfüzitőn felépült Dunaetalon cég vásárol fel kukoricát termelőktől is, vagy csak felvásárlóktól? Van a cégel valamilyen tapasztalatod? Válasz lehet privátban is.
Válasz blsjela #15912. hozzászólásáranem tudom.már szárad
Válasz Wilde #15911. hozzászólásáraNedvessége?
Válasz Wilde #15909. hozzászólásárapioneer 438gr
Megnéztem az MV343-at is,jobbnak tűnik mint a Batanga.Mostanában kaptunk némi csapadékot,erre szemmel láthatóan jól reagált az MV343,a Batanga már nem nagyon tudta hasznositani.A kép a tábla homokos részén készűlt,a cső 18 soros.
kezd száradni
Itt is homokon a par aranykoronas de nem tudom mennyi pontosan foldon is volt mar 10t csak hat itt 4 5evente 1-2x kap 40t kakit meg most meszkoport ami sokqt javitja a talajt 1millio eves aranykoronas meghatarozas lehet 10ak most meg pl20 ak
Jo persze er valamit a mrghatarozas dee os regi es lehet szerintem javitani
Persze vannak orszagba olyan foldek hogy a kukorica mag meglatja a foldet es 13t
Itt van homok(majdnem valyog homok vagy mi talajminta alapjann
Meg van agyagos valyog
Nem kell ebből ügyet csinálni. Mindenki el tudja dönteni maga, bevállalja-e azt a rizikót, ami a kukoricatermesztéssel jár, milyen földre, milyen hibridet választ. Itt vannak 30-40 aranykoronás földek is, mégis 50-60 mázsás átlagok voltak tavaly. Idén meg nem annyi lesz.
Válasz Claastra. #15904. hozzászólására
Válasz Gatti #15903. hozzászólásáraKöszönöm.Komárom megye.
Válasz zeli39 #15902. hozzászólásáraosztod az észt ,nincs mindenkinek huszon -harminc aranykoronája,lehet 7-8 ak-n is gazdálkodni,sőt még kukoricát is lehet kicsi nyereséggel termelni,tudom füvesítsük be és vegyünk kecskét-bírkát,hogy ti még drágábban tudjátok eladni a 12-15 tonnát hektáronként
Válasz becom #15900. hozzászólásáraSzép, merre található a föld?:)
Válasz Claastra. #15892. hozzászólására
Okostojás?Azt hiszem utoljára írtam hozzászólást neked főleg felesleges bármit is mondani hisz egy mezőgazdasági zseni lehetsz .
Válasz becom #15900. hozzászólásáraA képfeltöltés is sikerült
dkc4943
dkc 4943.
dkc 4943
Dkc 4943- as.