Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szegeny kukoricanak elege lehet
Vannak azert szep fejek rajta foldonfuto?
Melyik ev volt kukoricabol jo 2014 vahy 2015 akkor itt homokon 100mazsa Volt
Szomszednak megvan akkor mennyi eso esett 10evre vissza menoleg kivancsisagbol megneznem megis milyen volt akkor az oszi teli meg persze a nyari honapokban a csapdekeloszlas ha tudja valaki irja le koszi
Válasz Földönfuto #15435. hozzászólásáraA mienkben is vannak már ilyen részek(homok) pedig egy héttel ezelőtt még úgy nézett ki mintha vízen állna! A víz a NAGYÚR mi meg KISMISKÁK vagyunk!
Válasz 1 KISBETYÁR #15430. hozzászólásáracsak hogy itt lefujták 10m szélesen 300akárhányméterhosszan meg ahogy a szél vitte levelek fonnyattak megtekeredett ,sárgul szépen köszönöm!
Válasz blsjela #15418. hozzászólásáraMár legyomirtva 5 napja.. borso megy, kuki marad... a talajba kellett volna dolgozni a mükakit tudom....de nagy volt a kapkodás
Válasz BBK #15419. hozzászólásáraAz a beért kuki a szomszédé.. mikor deszikáltam a fövetésü borsot akkor kapott a kukijának a széle... nem érdekel, mert mikor gyomirtozta a kukuját akkor a kukigyomirtojábol kapott a borsom....sajnálom, hogy igy kell müködni ennek...
Válasz *** HM *** #15424. hozzászólásáraNem rizikos hely, de hetente 3x nézem, ahogy elmennek melletünk a zivatarfelhök, max a széle ledob 1-4 mm-t. Szerintem 20 km körzetben, már nem kivánják az esöt.
Válasz colizoli #15422. hozzászólásáraDehát ez eleve full rizikós hely ott kukoricának nem?
Vagy tényleg űzik az esőt onnét?
Sárga homokdombon sohanemlátott jóképű kukoricák vannak itt 150milivel persze.
Válasz blsjela #15418. hozzászólásáraLehet neki mind a 2 növény kell... Silónak jó.
Amugy ZZ mit csinátál a nagy kukorica szélén? Mit kapott,hogy már beért?
Válasz ZZ #15417. hozzászólására Az a baj hohy ezzel a borsot és majd a gazt is nőveled. Keveset vesz fel a kukorica. Lekellene kezelni és sorkozmuvelővel kijuttatni a pétit. De tisztelet hogy bevállaltad a másod vetést.
Mi vetés előtt 150 kg a gyorsan lebomló fajta. Vetéskor 200 kg pét meg 160 kg kultivátorozáskor. És kapott 4l\ha lombtrágyát. mivel az eső nem jött így a kültis péti csak volt a talajban igaz betöltöttük hogy nem menjen el a levegőbe :D. Ezért kapott lombtrágyát hogy amig nincs csapadék addig is a tápanyag hiány ne fogja vissza. 100 kg\ha pétivel aszályban felén kb 4-5 t tudna termelni az ember. majd dobok fel képet hogy péti nélkül pótolt sor milyen a homokban.
Válasz medikus #15403. hozzászólásáraHát nem tudom,de a 27kg hatóanyag,ami ráadásul nem is hasznosul 100%-ban nagyon kevés,szinte észre sem veszi a növény.Ráadásul a leirás szerint jóval nagyobb zőldtömeget fejleszt,mint általában a többi fajta.Elgondolkodtam rajta,hogy milyen lenne akkor egy átlagos ráforditással.
Válasz krokodil007 #15407. hozzászólásáraEzt nem mondanám, mi mindig veteskor kinyomunk neki 150kg pétit és volt olyan hogy rendesen kapott esőt egész nyáron és bő 10 tonnás termés lett, szóval a kuki inkább a csapadékot múlik és nem a tápanyag plusszon.
Válasz BBK #15404. hozzászólásáraSemmi!A termesztő sem mondta hogy trágyázott föld!Szigorúan csak azt,amiről ott szó van!65000 tő számvagy kicsit kevesebb,mert volt sor,ahol kihagyott az SPC!!!
Medikus: 100kg pitisó/ha ? Mondjuk a semmitöl ez is több,no de biztos nem elég a növénynek.
Ha sok lesz az esö biztos jó termésed lesz,de rekord semmi féleképp sem lehetséges ennyi tápanyaggal.
Esetleg volt a terület trágyázva??
Válasz Földönfuto #15397. hozzászólásáraSajna csak ennyi volt. Mindig szerencsénk volt mert az utolsó pillanatokban jött a megmentő csapadék.
Ez ez egy korai fajta kísérlet van a többi mind 9911-0023-9903-0216
24596 hozzászólás
Válasz endypapa #15443. hozzászólásáraGyorsan adj el annyi vetőmagot, amennyit csak lehet, aztán irány Thaiföld orosz útlevéllel!
Válasz endypapa #15443. hozzászólásáraAz veggeeeeeee
Válasz endypapa #15443. hozzászólásáraDilis
Homokon kukorica?
Válasz Földönfuto #15435. hozzászólásáraFEL VAN EZ TÖLTVE?ÉN MÁR HÚZATNI SEM MEREM ÉVEK ÓTA,ÉS CSAK EXTENZÍV FAJTÁKKAL PRÓBÁLKOZUNK.
Válasz Földönfuto #15435. hozzászólásáraPedig ez sivatagi vagy mi....
Szegeny kukoricanak elege lehet
Vannak azert szep fejek rajta foldonfuto?
Melyik ev volt kukoricabol jo 2014 vahy 2015 akkor itt homokon 100mazsa Volt
Szomszednak megvan akkor mennyi eso esett 10evre vissza menoleg kivancsisagbol megneznem megis milyen volt akkor az oszi teli meg persze a nyari honapokban a csapdekeloszlas ha tudja valaki irja le koszi
Válasz Földönfuto #15435. hozzászólásáraMás fajtáid is vannak ilyen földben?
Válasz Földönfuto #15435. hozzászólásáraA mienkben is vannak már ilyen részek(homok) pedig egy héttel ezelőtt még úgy nézett ki mintha vízen állna! A víz a NAGYÚR mi meg KISMISKÁK vagyunk!
Válasz Földönfuto #15435. hozzászólásáraMajd jövő héten!
Lassan letérdel a Batanga.A homokos dombos részen már nagyon gyenge,a jobb részeken még bírja.Az 5t/ha-t már most aláírnám.
Válasz mtz1221 #15433. hozzászólásáraNem az enyém, és csak a tábla sarkánál van pár négyzetméter.
Válasz Bárány #15432. hozzászólásáraNa csak ez hiányzik még.Lesz 10% rothadt szem megint mint 2014-ben.
Szivárványos, liberális...
Válasz 1 KISBETYÁR #15430. hozzászólásáracsak hogy itt lefujták 10m szélesen 300akárhányméterhosszan meg ahogy a szél vitte levelek fonnyattak megtekeredett ,sárgul szépen köszönöm!
Válasz colizoli #15420. hozzászólásáraugyan így néz ki ez is!!! ilyen volt!https://www.agroinform.hu/forum?act=addAddon&re=15420&tid=799#anchor
Válasz blsjela #15418. hozzászólásáraMár legyomirtva 5 napja.. borso megy, kuki marad... a talajba kellett volna dolgozni a mükakit tudom....de nagy volt a kapkodás
Válasz BBK #15419. hozzászólásáraAz a beért kuki a szomszédé.. mikor deszikáltam a fövetésü borsot akkor kapott a kukijának a széle... nem érdekel, mert mikor gyomirtozta a kukuját akkor a kukigyomirtojábol kapott a borsom....sajnálom, hogy igy kell müködni ennek...
Válasz medikus #15426. hozzászólásáraErre màr mindenki túl van rajta, szalmàk behordva, megy a tarlóhántás.
Válasz colizoli #15425. hozzászólásáraEgyenlőre nem kívánjuk,mert aratnánk még 2 napot!
Válasz *** HM *** #15424. hozzászólásáraNem rizikos hely, de hetente 3x nézem, ahogy elmennek melletünk a zivatarfelhök, max a széle ledob 1-4 mm-t. Szerintem 20 km körzetben, már nem kivánják az esöt.
Válasz colizoli #15422. hozzászólásáraDehát ez eleve full rizikós hely ott kukoricának nem?
Vagy tényleg űzik az esőt onnét?
Sárga homokdombon sohanemlátott jóképű kukoricák vannak itt 150milivel persze.
Válasz colizoli #15420. hozzászólásáraSzép... minrha tavaly lennénk.
Válasz *** HM *** #15421. hozzászólásáraKecskemét
Válasz colizoli #15420. hozzászólásáraMerre van?
Alakul....
Válasz blsjela #15418. hozzászólásáraLehet neki mind a 2 növény kell... Silónak jó.
Amugy ZZ mit csinátál a nagy kukorica szélén? Mit kapott,hogy már beért?
Válasz ZZ #15417. hozzászólására Az a baj hohy ezzel a borsot és majd a gazt is nőveled. Keveset vesz fel a kukorica. Lekellene kezelni és sorkozmuvelővel kijuttatni a pétit. De tisztelet hogy bevállaltad a másod vetést.
Ma felülröl kapott 150 kg/ha an34 et.... vetés elött kellett volna belekombizni.... :(
Válasz Bfrenky91 #15415. hozzászólásáraHogy a fenébe ne használnánk. Látszik is a különbség
Amúgy istálló trágyát használ valaki?? Vagy csak felénk divat?
Válasz fabubalazs #15412. hozzászólásáraÉn és akinek vettem belőle,idáig megvagyunk elégedve!!!!!!!!!!!!!
Mi vetés előtt 150 kg a gyorsan lebomló fajta. Vetéskor 200 kg pét meg 160 kg kultivátorozáskor. És kapott 4l\ha lombtrágyát. mivel az eső nem jött így a kültis péti csak volt a talajban igaz betöltöttük hogy nem menjen el a levegőbe :D. Ezért kapott lombtrágyát hogy amig nincs csapadék addig is a tápanyag hiány ne fogja vissza. 100 kg\ha pétivel aszályban felén kb 4-5 t tudna termelni az ember. majd dobok fel képet hogy péti nélkül pótolt sor milyen a homokban.
Tekintsétek meg itt ahol további képeket találtok az ország minden pontjáról:
https://www.facebook.com/PatrohaiKukorica/
Válasz medikus #15403. hozzászólásáraHát nem tudom,de a 27kg hatóanyag,ami ráadásul nem is hasznosul 100%-ban nagyon kevés,szinte észre sem veszi a növény.Ráadásul a leirás szerint jóval nagyobb zőldtömeget fejleszt,mint általában a többi fajta.Elgondolkodtam rajta,hogy milyen lenne akkor egy átlagos ráforditással.
Válasz krokodil007 #15407. hozzászólásáraEzt nem mondanám, mi mindig veteskor kinyomunk neki 150kg pétit és volt olyan hogy rendesen kapott esőt egész nyáron és bő 10 tonnás termés lett, szóval a kuki inkább a csapadékot múlik és nem a tápanyag plusszon.
Válasz krokodil007 #15407. hozzászólásáraNem 100 kilo nitrogènt irt.
Válasz krokodil007 #15407. hozzászólásáraNekem nem is kell 14 tonna!Nekem elég a 7-8 14-es vízzel!!!Nem a szárítóst akarom éltetni,150 ft-os szárítási díjjal!
nem lesz belőle lófasz
100kg nitrogén az picsa de eső megmentheti de attól se lesz rekord termés medikus
Válasz medikus #15405. hozzászólásáraA Pétisó az 27% Nitrogén??
Én 350kg/ha 46.2% Ureát szórtam.
Válasz BBK #15404. hozzászólásáraSemmi!A termesztő sem mondta hogy trágyázott föld!Szigorúan csak azt,amiről ott szó van!65000 tő számvagy kicsit kevesebb,mert volt sor,ahol kihagyott az SPC!!!
Válasz hargitai sandor #15396. hozzászólásáraElég vékonynak tünik a szárra! Pedig adtál neki kakaót.
Az enyimek is ilyenek.Talán lehet,hogy a 72 000tö/ha miatt.
Medikus: 100kg pitisó/ha ? Mondjuk a semmitöl ez is több,no de biztos nem elég a növénynek.
Ha sok lesz az esö biztos jó termésed lesz,de rekord semmi féleképp sem lehetséges ennyi tápanyaggal.
Esetleg volt a terület trágyázva??
Válasz Földönfuto #15402. hozzászólásáraCsak azt kapta,amit a termesztője adott neki a videójában,és szintén 6Ak-s föld!
Válasz medikus #15399. hozzászólására1q pétisó az összes tápanyagellátás?Kiváncsi leszek a végére.
Ez a mai felhőátvonulás is csecs.Semmi nem jött belőle!!
Válasz hargitai sandor #15396. hozzászólásáraNa ez nem egyszerű technológia
Válasz hargitai sandor #15396. hozzászólásáraNálam nem kapott csak kultizáskor 1q pétisót,és ammen!Most olyan jó 3méter,és 2 cső!
Válasz Földönfuto #15397. hozzászólásáraSajna csak ennyi volt. Mindig szerencsénk volt mert az utolsó pillanatokban jött a megmentő csapadék.
Ez ez egy korai fajta kísérlet van a többi mind 9911-0023-9903-0216
Válasz blsjela #15395. hozzászólásáraNagyon jól birja iyen kevés csapadékkal.A képről itélve azt hittem sokkal többet kapott.