Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #14942. hozzászólásáraTe biztos Soros ekegyárának az ügynöke lehetsz. Nem lehet hogy azért gyengébb mert végigmentek a migráncsok rajta,esetleg eldobtak valami szendvicset?
Egy érdekesség a mai határszemle után: a forgatás nélküli földekben (több táblán) látványosan visszamaradottabbak, csököttebbek a kukoricák.
Sajnos a fotók nem adják vissza a valóságot. Ezen a képen úgyahogy talán látszik, de ennél nagyobbak a különbségek. (Meg úgy általában a kukoricák is.)
A szántottakban is a legszebbek azok, amik kultivátort is kaptak, ott ha lesz még eső, akár kimondottan jó is lehet a termés.
A kulti nélküliek kezdenek furulyázni.
Válasz blsjela #14940. hozzászólásáraAz esőt ki kell várni az biztos.Én két hete amikor tutira mondták az esőt megszórtam 2q pétisóval 5leveles volt.A következő 4 napban kapott 32mm esőt.De ez ritkán jön igy be.Akkor marad a kapa ahogy mondod.
Válasz BBK #14938. hozzászólásáraMinnél nagyobb a kukorica annál jóbb.Én pl post még kár nélkül beletudtam menni nem hidassal. És elég sok a levél felület ami felveszi. felénk aki kukoricát úgy szórja az legtőbszőr kivár hogy mikor mond tuti esőt és előtte megszórja úgy nem éget annyira.De sajna ilyen melegben a kicsi kukoricát sajnos megfogja de kiheveri. Viszont ha nincs eső ebben a melegben elmegy a fellegekbe a nitrogén. Nálunk pl akinek nem olyan a kültivátorja ami granulátumos az + ba betölti hogy fedbe legyen
11kg/ha Ammóniumnitrat ment és a levelek végei megégtek sajnos! 48órája történt a permetezés.
Kérdésem,hogy érdemes e most lombtrágyázni is vagy csak jobban megégeti a levelét?
Nem szerettem volna stresszelni a kukoricát,de igy sikerült,hogyan lehetne ezen javitani?
Ápr23 vetés. 150 kg alap gyorsan lebomló. 200 kg 27% vetéskor 150kg kultivátorozáskor. Ami kb 2 hete volt. Most kapott 4l lombtrágyát. Mert vetés óta 12-7-2-5 mm volt. De elég jól tartja magát.
Ez mondjuk sávművelt terület, próbaüzem nálam, de nem ezzel van a gond mert az eleje az korrektül néz ki még, egyszerűen elfogyott a víz és megállt az élet, nincs talajoldat nem tudja felvenni a tápanyagot és gondolom hamarosan el is fog száradni ha nem kap rendes essőt.
Válasz krokodil007 #14927. hozzászólásáraJaja ez egy 30 hektáros tábla amiből kb 10 van halálra ítélve, de másik táblában is van ilyen, tegnap 15-öt írtam összesen de alá becsültem mert amott is kb 10 hektár ami hasonlóan xar, illetve sok más területen is nagy foltok vannak, ahol elfogyott a víz.
Egyébként itt a képeknél a belső vége az olyan homokosabb kavicsosabb, érdekes, hogy ott hátul pl nincsen zsúrló tehát a ph-ja kedvezőbb lehet, míg elől meg ahol jó a kukorica ott tele van vele a sorköz, még talán a képen is látszik, de amúgy meg nem bánja a tengeri.
Kapott Timac-os startert a tábla, lehet megindul majd a rossz fele is csak egy jó beázás kéne neki, illetve húzok sormellé nitrosolt majd ma ami a jó részen fog neki tecceni itt már mindegy szerintem de megcsinálom és várom, hogy essen végre értékelhető mennyiség(10mm felett de inkább 20)
Lentebbi kep meg a legfelso ugyan az ugyan ott keszult tehat akkor also kepbol lett moat olyan mint a felso ?
Mert minden az hegy. Ballra a haz szembe oszlop
Nem azt mondom, hogy ez az általános, de kb. 15 hektárnyi ilyenünk egészen biztosan van sajnos.
Ebből sok jót nem nagyon bírok már remélni, nemlehet hogy aszálykáros!?!?!?!?!
Válasz VW passat #14918. hozzászólásáraTengeri az mire mondjatok? 100l/2kg mikramid az jo. Naprara tobbet nem merek mert azert ott van levelfelulet is.ami felvegye meg ne hogy megperzselje
Válasz Dave #14915. hozzászólásáraMint ha olvastam volna higy a napra levele olyan hogy okosan kel lombttagyazni nitrogennel mert pl o elbir 1kg mikramidot 100loter vizhez a kuki meg sokkal tobbet es a lenyeg hogy oerzselest is.okozhat a napraba
Válasz Gatti #14906. hozzászólásáraNekem 2014-ben 70 centis sortávnál az 58000 ezerrel vetettről lejött 15 tonna átlag termés.Annak sem volt semmivel több aki 70000 -el vetette.
24598 hozzászólás
Válasz Anonimus82 #14946. hozzászólásárabocs nem ide akartam irni
Válasz Mokári Ádám #14945. hozzászólásárapedig felénk is ez a helyzet, és nem azért mondom mert mi is mindig szántunk
Üdvözlet pantera gyomirtó után kezelt napraforgót mikor lehet Sorközművelöt használni hány nap kell eltelhet. ?
Válasz Bárány #14942. hozzászólásáraTe biztos Soros ekegyárának az ügynöke lehetsz. Nem lehet hogy azért gyengébb mert végigmentek a migráncsok rajta,esetleg eldobtak valami szendvicset?
Válasz Gepi #14943. hozzászólásáraHa el nem felejtem, persze.
Válasz Bárány #14942. hozzászólásáraAratáskor is tudsz véleményt mondani?
Egy érdekesség a mai határszemle után: a forgatás nélküli földekben (több táblán) látványosan visszamaradottabbak, csököttebbek a kukoricák.
Sajnos a fotók nem adják vissza a valóságot. Ezen a képen úgyahogy talán látszik, de ennél nagyobbak a különbségek. (Meg úgy általában a kukoricák is.)
A szántottakban is a legszebbek azok, amik kultivátort is kaptak, ott ha lesz még eső, akár kimondottan jó is lehet a termés.
A kulti nélküliek kezdenek furulyázni.
Válasz blsjela #14940. hozzászólásáraAz esőt ki kell várni az biztos.Én két hete amikor tutira mondták az esőt megszórtam 2q pétisóval 5leveles volt.A következő 4 napban kapott 32mm esőt.De ez ritkán jön igy be.Akkor marad a kapa ahogy mondod.
Válasz BBK #14938. hozzászólásáraMinnél nagyobb a kukorica annál jóbb.Én pl post még kár nélkül beletudtam menni nem hidassal. És elég sok a levél felület ami felveszi. felénk aki kukoricát úgy szórja az legtőbszőr kivár hogy mikor mond tuti esőt és előtte megszórja úgy nem éget annyira.De sajna ilyen melegben a kicsi kukoricát sajnos megfogja de kiheveri. Viszont ha nincs eső ebben a melegben elmegy a fellegekbe a nitrogén. Nálunk pl akinek nem olyan a kültivátorja ami granulátumos az + ba betölti hogy fedbe legyen
Válasz BBK #14938. hozzászólásáraNyugi semmi gond helyreáll haver minden éven pétisószóróval nyomja rá van 140 mázsás kukoricája is
Sziasztok!
11kg/ha Ammóniumnitrat ment és a levelek végei megégtek sajnos! 48órája történt a permetezés.
Kérdésem,hogy érdemes e most lombtrágyázni is vagy csak jobban megégeti a levelét?
Nem szerettem volna stresszelni a kukoricát,de igy sikerült,hogyan lehetne ezen javitani?
Válasz blsjela #14936. hozzászólásáraenyém még semmit nem kapott most hétvégén sózom
Ápr23 vetés. 150 kg alap gyorsan lebomló. 200 kg 27% vetéskor 150kg kultivátorozáskor. Ami kb 2 hete volt. Most kapott 4l lombtrágyát. Mert vetés óta 12-7-2-5 mm volt. De elég jól tartja magát.
Aprilis 24 vetés
Válasz Gatti #14932. hozzászólásáraNekem az aprilis közepei most sorolgat, vagy jól járunk vele vagy bukta lesz.
Válasz Gatti #14931. hozzászólásáraHát ez sokkal hamarabb, szerintem ápr. 20 körül ahogy emlékszem, majd megnézem a naplóban.
Ez mondjuk sávművelt terület, próbaüzem nálam, de nem ezzel van a gond mert az eleje az korrektül néz ki még, egyszerűen elfogyott a víz és megállt az élet, nincs talajoldat nem tudja felvenni a tápanyagot és gondolom hamarosan el is fog száradni ha nem kap rendes essőt.
Válasz Gatti #14931. hozzászólásáramájus 10én
Válasz szanberg #14924. hozzászólásáraNekem is ekkora, május1 10. én lett vetve korábban nem lehetett, eső kéne rá nagyon.
Válasz krokodil007 #14927. hozzászólásáraJaja ez egy 30 hektáros tábla amiből kb 10 van halálra ítélve, de másik táblában is van ilyen, tegnap 15-öt írtam összesen de alá becsültem mert amott is kb 10 hektár ami hasonlóan xar, illetve sok más területen is nagy foltok vannak, ahol elfogyott a víz.
Egyébként itt a képeknél a belső vége az olyan homokosabb kavicsosabb, érdekes, hogy ott hátul pl nincsen zsúrló tehát a ph-ja kedvezőbb lehet, míg elől meg ahol jó a kukorica ott tele van vele a sorköz, még talán a képen is látszik, de amúgy meg nem bánja a tengeri.
Kapott Timac-os startert a tábla, lehet megindul majd a rossz fele is csak egy jó beázás kéne neki, illetve húzok sormellé nitrosolt majd ma ami a jó részen fog neki tecceni itt már mindegy szerintem de megcsinálom és várom, hogy essen végre értékelhető mennyiség(10mm felett de inkább 20)
Eleje jo de masik higy a faszba ilyen gyengebb?
Válasz krokodil007 #14927. hozzászólásáraA felső vége a gyengébb, a dombtól távolabbi meg jobb. Egynapon.
Lentebbi kep meg a legfelso ugyan az ugyan ott keszult tehat akkor also kepbol lett moat olyan mint a felso ?
Mert minden az hegy. Ballra a haz szembe oszlop
Van azért ilyen is, nem világbajnok de még jól néz ki ilyenkor reggel amikor fotóztam ezt ma is, ez egy sávművelt kukorica jó jobbik része
szomszédnak is van hasonló
Nem azt mondom, hogy ez az általános, de kb. 15 hektárnyi ilyenünk egészen biztosan van sajnos.
Ebből sok jót nem nagyon bírok már remélni, nemlehet hogy aszálykáros!?!?!?!?!
Válasz krokodil007 #14919. hozzászólására2kg az elég soványnak tűnik.Én régebben 12kg-ot tettem 250l vizbe 1ha-ra kalászosra,de különösebb változást nem tapasztaltam,se jót se rosszat.
Válasz Tom250 #14916. hozzászólásáraAkkor a hatása pozítiv eddig.
Válasz Tomi81 #14920. hozzászólására
Válasz krokodil007 #14919. hozzászólásáraTengeri=kukorica
Válasz VW passat #14918. hozzászólásáraTengeri az mire mondjatok? 100l/2kg mikramid az jo. Naprara tobbet nem merek mert azert ott van levelfelulet is.ami felvegye meg ne hogy megperzselje
Válasz krokodil007 #14917. hozzászólásáratöbb éve 200l/ha vizzel 4kg/ha mikramidot használok forgónál, tengerinél
Válasz Dave #14915. hozzászólásáraMint ha olvastam volna higy a napra levele olyan hogy okosan kel lombttagyazni nitrogennel mert pl o elbir 1kg mikramidot 100loter vizhez a kuki meg sokkal tobbet es a lenyeg hogy oerzselest is.okozhat a napraba
Válasz Devyd #14914. hozzászólásáraIgazság szerint idén használtam először, úgyhogy túl sok tapasztalatom nincs még vele.
Ahol stresszelt a kukorica ott szerintem sokat dobott rajta, de ahol alapból nem nézett ki rosszul ott nem vettem észre érdemi különbséget.
Van maradék: keresősó 10kg, mikramid 5kg/ha elbírna a kukorica és a napraforgó?
Válasz Tom250 #14904. hozzászólásáraMi a véleményed az Azospeed Aminoról?
Válasz Ktmracing101 #14910. hozzászólásáraMég a bála sem biztos!
Válasz BBK #14909. hozzászólásáraVízzel még nincs baj!A kulti vizeset hozott!Majd a légköri aszály!!!A töve vízben állhat,akkor is megég!!
Válasz Ktmracing101 #14910. hozzászólására
Válasz medikus #14905. hozzászólásáraHat ja Már most pipál nade Legalább bála lessz rajta ha cső nem is
Válasz medikus #14908. hozzászólásáraJó lesz az,ha lesz esö juliusban :D
Válasz Gatti #14906. hozzászólására65-el,de ez csak PRÓBA PK001!!!!Itt a homokon mi csak 50000-el vetünk!
Válasz Gatti #14906. hozzászólásáraNekem 2014-ben 70 centis sortávnál az 58000 ezerrel vetettről lejött 15 tonna átlag termés.Annak sem volt semmivel több aki 70000 -el vetette.
Válasz medikus #14905. hozzászólásáraTe mennyivel vetetted a kukit? 65 ezerrel?
Nekünk is az egyik tábla 65 el a másik 70 el lett vetve majd látjuk mi lesz, az biztos hogy tavaly a 73 ezerrel vetett kuki alig hozott csövet :/
Válasz Ktmracing101 #14903. hozzászólására70 ezerrel sehogy!!!
Pio 9903
Két hete kapott 15 l/ha azospeed amino-t, kicsit később pedig egy sor kultit.
április 13-án vetve
Nekem ez a pio 9486 nez ki jonak csak kérdés majd hogy birja a 40fokot ..
Hany leveles az a kuki?
Válasz buszsofőr #14900. hozzászólásáraNem hagy a tücsök. Pedig ma voltam korbenezni de ott nem littem kepet.
Válasz lorant90 #14899. hozzászólásáraNem tudsz aludni?
Tegyél fel lépet a másikrol is!
Válasz Ktmracing101 #14898. hozzászólására72000 /ha