Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz apuci #14496. hozzászólásáraÉn se vittem nekik, bő 50km-re vannak, de a szomszéd faluba kombájn alól 4e+á mehet baromfisnak, csak bírnia kell a toronyba rakást, ahhoz meg elég száraz lett . A JCB nálam eléggé piás fajta a Perkins motorral .
Válasz szanberg #14487. hozzászólásáraÉn azt látom ahol 2 és 3 volt a kulti jobb volt mint az 1. Hatóanyagot szétosztva kapta. Amúgy a kulti az nem bűn sőt!!!!
Válasz borda77 (Joe) #14469. hozzászólásáraSzerintem tévedsz, mert amcsiba nem 3-4-szer kultiznak, hanem 3-4-szer injektálnak állományban. Kettőben a közös csupán az, hogy tápanyagot juttatnak ki a növény számára többszörre szétosztva de talajt nem bolygatnak, notilles yetterekkel teszik ezt
Válasz medikus #14470. hozzászólásáraTévedés. Nálam még anyi se esett, mint nálatok. Az, hogy augusztustól eleredt nálunk az eső, már a kukoricának nem sokat segít.
Akármilyen száraz is volt az év, 20-as alati nedveségel még nem sikerült kukoricát aratnom. Túlságosan is északra vagyok.
Feconak vagyok hálás... ő mondta itt nekünk amcsiba 3-4szer kultiznak stb... ahol 3szor kultiztam mindig műkakival ott voltak a legjobbak. Ha jó idő van jó fajtával lazotottba sinán lehet 12-14tonnát csinálni üzemibe....
Az aratás letudva erre az évre.
Pr37No1 nem csalodtunk ismét. 102q/ha
Dkc 4351 13-as vizzel 8,5t/ha
Dkc 4025/P9025 6t/ha 15-ös vizzel
A DKC 4351 volt a meglepetés. A nagyon gyenge talajon is hozott csövet. Más fajták kiégtek teljesen. Plusz mellette szol hogy az csak vegyessel lett vetve. Pétit nem kapott vetéssel egy menetben mert eltört a mütrágya adagolo tengely.
Válasz borda77 (Joe) #14454. hozzászólásáraÉn meg szántottba, de biztos hogy nem lesz 8 tonnám meg még a fele sem biztos. Mert itt tényleg aszály volt!!!
Bukni nem fogunk így sem rajta mert kb. a ráfordítást megtermi.
Ennyi.
Jövőre új év új nyeremény!
.
Én is belevágtam a kukiba az első tábla 3,5 hekin 45 mázsa, a másik tábla 1 heki azon 5 tonna, a harmadikon 1,3 heki 80 q. És mielött valaki félreérti ezek nem hektáronkénti termés hanem összterületeten termett mennyiség. Előreláthatólag meg sem tudom mondani mikor vetek legközelebb kukoricát, ja és ez nem aszály hanem vadkár!!! 3,5hekiből 2 hekit felvettek 100 %ra a maradékot 45-re, kíváncsi leszek mennyit fognak fizetni, de sajnos ezzel noncs vége mert a búzámban kb lesz 20%-os túráskár. Ma jönnek a vadászok nézni a többi táblámat ami úgy indul hogy 1,5 hektárhoz ki sem megyek aratni pedig saját kombájnom van mert egy fej nincs rajt. Nálunk sajnos ez a helyzet, teszek fel képet ma róla.
Válasz borda77 (Joe) #14454. hozzászólásáraHaq 8 tonnás kukoricád van akkor ne beszéljünk aszályról,(én is szerencsésnek tartom magam mert it az utolsó utáni pillanatban megázott mindíg)aszály azamikor reggel beülök a kombájnba és délben ürítek először,de azt se azért mert tele a kombájn maggal
de amit látok minden évben, hogy egyik kukorica levágva mellette másik még áll. Olyan ügyes emberek vannak, hogy órákon át egyhelyben állva megszednek 10-20zsákot is akár és mindezt folyamatosan!
Szerintem valami varázslat lehet
Annyi mondjuk érdekes, hogy ketten mennek de ilyenkor csak egy áll a tarlón a másik biztos alszik hehe
Válasz borda77 (Joe) #14448. hozzászólásáragondolkozz el azon akinek ugyanannyi input mellett 2-3 tonna terem idén az mit szóljon...
JA és tizedannyit sem nyávogott mint TE.
Én is belevágtam ma, végre 20 alatt tudok aratni!!! 18,5-össel jött le 10 körül adta de pontosan nem számoltam ki, majd ha kész a tábla ma csak úgy kiugrottam szedegetni egy cseppet
24598 hozzászólás
Válasz Zoli 63 #14497. hozzászólásáraHaliho,mennyit zabál?,én most vagyok alkuba egy 3220-ra
Válasz apuci #14496. hozzászólásáraÉn se vittem nekik, bő 50km-re vannak, de a szomszéd faluba kombájn alól 4e+á mehet baromfisnak, csak bírnia kell a toronyba rakást, ahhoz meg elég száraz lett . A JCB nálam eléggé piás fajta a Perkins motorral .
Válasz Zoli 63 #14495. hozzászólásáraNincs JCB trakim![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Én is a TRIGO-nak adtam, csak ez itt a szomszédban(Kaszaper)
Válasz apuci #14494. hozzászólásáraPedig ide írtam, hogy 4350/q+á veszi a trigó, csupán csak Soltig kellett volna vinned.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Claastra. #14493. hozzászólására4200 adtam el!![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
mai árajánlat 44000,van jobb máshol?
Válasz Bárány #14491. hozzászólásáraVagy megszünteti a hajszálcsövességet!
Válasz borda77 (Joe) #14490. hozzászólásáraAzért ha nincs eső, nagyon ki lehet vele szárítani a földet.
Válasz szanberg #14487. hozzászólásáraÉn azt látom ahol 2 és 3 volt a kulti jobb volt mint az 1. Hatóanyagot szétosztva kapta. Amúgy a kulti az nem bűn sőt!!!!
Válasz szanberg #14486. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz szanberg #14487. hozzászólására+Öntöznek?
Válasz borda77 (Joe) #14469. hozzászólásáraSzerintem tévedsz, mert amcsiba nem 3-4-szer kultiznak, hanem 3-4-szer injektálnak állományban. Kettőben a közös csupán az, hogy tápanyagot juttatnak ki a növény számára többszörre szétosztva de talajt nem bolygatnak, notilles yetterekkel teszik ezt
Válasz Radocz #14472. hozzászólásáraMivan Győr felé még nincsen földetek!?!?!?!?!?![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz kovacsmihaly0905 #14482. hozzászólásáraAzért akinek 10 felett van üzemibe sem dicsekszik sztem csak max örül és büszke a melóta...és a szerencsére...
Mind1 milyen fajta 1,5 heki 0 kg. (Szarvaskár)![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171011212450_img_2022.jpg)
Azért, mindig van lehetőség tùlszàrnyalni egy szar èvet. Az idei is az.
Válasz csoppika #14481. hozzászólásárailyen is van meg olyan is
)
úgy látom többen inkább dicsekednek az eredményeikkel (teljesen jogosan
Válasz kovacsmihaly0905 #14479. hozzászólásáraJah... 1.8ha ból 0.7...Kézzel szedni sok van rajta...gépnek kevés lesz kb... Ami van az is levámolva...őz...pocok? Szarvas is...
nem lesz hiány.
Nincs itt baj......![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Úgy látom ....
lesz itt tengernyi tengeri
aratás letudva,
furio-3.3ha 340mázsa
Válasz Claastra. #14475. hozzászólására9911 is volt nekem is a vize nem magas de a termésbe azért közepes csak nekem is 6-7 tonna
Pioba 0024 az nagyon jó cuccos de volt 8tól 10ig.
9587 az valami gyalázat...kb.3 tonna cső alig lefeketedett növénnyel.
ma 5 ha pio9911 7 tonna 13% víz 7-8 AK-s félig homok
Rétföld - Mv Kamaria - 1,1 ha - 18 to - 24 % víz...![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Az élmény megfizethetetlen...
Bocsi ezt privátba akartam.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz borda77 (Joe) #14469. hozzászólásáraegy huzatás 5 mm esével ér fel.
Apukámtól így tanultam.
Lóval még akkor is húzattuk a tengerit, amikor a gép nem tudott belemenni.
Sokszor a gyomírtás miatt is, mert nem a tengerit kapáltuk.
RI
70/453-6883
Válasz medikus #14470. hozzászólásáraTévedés. Nálam még anyi se esett, mint nálatok. Az, hogy augusztustól eleredt nálunk az eső, már a kukoricának nem sokat segít.
Akármilyen száraz is volt az év, 20-as alati nedveségel még nem sikerült kukoricát aratnom. Túlságosan is északra vagyok.
Válasz Sk Laci #14468. hozzászólásáraMert nálad állandóan esett,mikor máshol hetekig semmi!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Feconak vagyok hálás... ő mondta itt nekünk amcsiba 3-4szer kultiznak stb... ahol 3szor kultiztam mindig műkakival ott voltak a legjobbak. Ha jó idő van jó fajtával lazotottba sinán lehet 12-14tonnát csinálni üzemibe....
Válasz Claastra. #14444. hozzászólásáraGratulálok![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nálam ilyen nedveség, esetleg a száritóból kojövő kukoricánál van.
ha érdekel valakit...
kukorica aratást vállalok szabolcsban
lexion 540-el
Nekem 1,3ha-on lett 156q a VÍZ 20-as, tavaly jobb volt, remélem jövőre jobb lesz.![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
Az aratás letudva erre az évre.
Pr37No1 nem csalodtunk ismét. 102q/ha
Dkc 4351 13-as vizzel 8,5t/ha
Dkc 4025/P9025 6t/ha 15-ös vizzel
A DKC 4351 volt a meglepetés. A nagyon gyenge talajon is hozott csövet. Más fajták kiégtek teljesen. Plusz mellette szol hogy az csak vegyessel lett vetve. Pétit nem kapott vetéssel egy menetben mert eltört a mütrágya adagolo tengely.
Na mennek a piok... ahol domb van ott 3 tonna ahol bel izels volt mindig most nem de ott 10 tonna....hát ez van.
Válasz borda77 (Joe) #14454. hozzászólásáraÉn meg szántottba, de biztos hogy nem lesz 8 tonnám meg még a fele sem biztos. Mert itt tényleg aszály volt!!!
Bukni nem fogunk így sem rajta mert kb. a ráfordítást megtermi.
Ennyi.
Jövőre új év új nyeremény!
.
Válasz oprita #14459. hozzászólásáraŐsszel-télen lőhető,alkonyatkor startol.Mostanában érdemes ritkítani,mert kiirtani,ugye,nem szabad...
Válasz *** HM *** #14452. hozzászólásáraVolt 30% károm borz miatt.Pedig a disznótól való félelmemben vetés előtt bitang villanypásztort csináltam.Tejes kukoricánál kezdte,apró gödröket csinált és belexarta a termést.
Válasz *** HM *** #14452. hozzászólásáraVolt 30% károm borz miatt.Pedig a disznótól való félelmemben vetés előtt bitang villanypásztort csináltam.Tejes kukoricánál kezdte,apró gödröket csinált és belexarta a termést.
Válasz borda77 (Joe) #14454. hozzászólásáraItt amelyik kapott ősszel 2 mázsa kálit,1 mázsa map,tavasszal 2 mázsa pétit,az megsült,adott 18 mázsát.Amelyik csak sor mellé pétit,az 35 mázsát.
Én is belevágtam a kukiba az első tábla 3,5 hekin 45 mázsa,
a másik tábla 1 heki azon 5 tonna, a harmadikon 1,3 heki 80 q. És mielött valaki félreérti ezek nem hektáronkénti termés hanem összterületeten termett mennyiség. Előreláthatólag meg sem tudom mondani mikor vetek legközelebb kukoricát, ja és ez nem aszály hanem vadkár!!!![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
3,5hekiből 2 hekit felvettek 100 %ra a maradékot 45-re, kíváncsi leszek mennyit fognak fizetni, de sajnos ezzel noncs vége mert a búzámban kb lesz 20%-os túráskár.
Ma jönnek a vadászok nézni a többi táblámat ami úgy indul hogy 1,5 hektárhoz ki sem megyek aratni pedig saját kombájnom van mert egy fej nincs rajt. Nálunk sajnos ez a helyzet, teszek fel képet ma róla.
Válasz borda77 (Joe) #14454. hozzászólásáraHaq 8 tonnás kukoricád van akkor ne beszéljünk aszályról,(én is szerencsésnek tartom magam mert it az utolsó utáni pillanatban megázott mindíg)aszály azamikor reggel beülök a kombájnba és délben ürítek először,de azt se azért mert tele a kombájn maggal
Válasz kovacsmihaly0905 #14450. hozzászólásáraAzert az hozzatartozik hogy én lazitottba raktam az összes kukit és sok input ment mellé... ez is számit!
Válasz *** HM *** #14452. hozzászólásáraLátnád milyen ügyesen fosztja lefelé a csöveket a most karmaival! A güzü pitsafüst hozza képest!
Mit csinálhat a borz a kukiimitátumomban he????
Válasz aranykalasz84 #14433. hozzászólásáraAkkor van baj a mezgerlőkkel amikor nem a táblán járnak-kelnek hanem az álló kukoricában.
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
de amit látok minden évben, hogy egyik kukorica levágva mellette másik még áll. Olyan ügyes emberek vannak, hogy órákon át egyhelyben állva megszednek 10-20zsákot is akár és mindezt folyamatosan!
Szerintem valami varázslat lehet
Annyi mondjuk érdekes, hogy ketten mennek de ilyenkor csak egy áll a tarlón a másik biztos alszik hehe
Válasz borda77 (Joe) #14448. hozzászólásáragondolkozz el azon akinek ugyanannyi input mellett 2-3 tonna terem idén az mit szóljon...
JA és tizedannyit sem nyávogott mint TE.
Válasz borda77 (Joe) #14445. hozzászólásáraVazzeg! 8 tonnás kukorica idén az numeró únó nem pedig aszály...
Én is belevágtam ma, végre 20 alatt tudok aratni!!! 18,5-össel jött le 10 körül adta de pontosan nem számoltam ki, majd ha kész a tábla ma csak úgy kiugrottam szedegetni egy cseppet