Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz broll79 #13993. hozzászólásáraÉn ide kb. 20km-re lakok,juliusban 118mm jött le 20-30 mm-es adagokban,nálunk nem látszik,hogy aszály lenne.Ilyen nagy különbségek vannak néhány km-en belül is.
Ezt a kuki táblát Nagykálló és Újfehértó között lőttem kedden, a környéken szinte mind így néz ki, persze akadnak kivételek,de azok se 4 méteres szárral
Válasz Kisvuk #13985. hozzászólásáraNézd meg a következő vidit ahol az öreg fasirt arat 2016-ban ott már nincs ilyen szép állomány meg csak kicsi csövek vannak ha annyira jó lenne ez a fajta akkor 2016-ban kellett volna hogy csak úgy "okádja" befelé a szemet a tartályba!!
Válasz fabubalazs #13982. hozzászólásáraA tengeri szép és jó a videó is, amit nagyon hiányolok az egy másik kukorica sor amivel össze lehetne hasonlítani ami mellettevan és aminek ugyan az a talajművelés,vetési ideje, műtrágya adag...stb
Válasz Kisvuk #13985. hozzászólásáraNe piszkálódj!!!
Lehet már készül az organikus PN-001 szotyi is...
Kíváncsi lettem volna ha alákapar azon a tárcsázott részen a mélyebb rétegbe is...hogy ott vajon vizes-e...
Meg a téli csapadék megőrzésről beszél...itt nem volt mit...
Erre a múlt(vagy azelőtti?) heti 30mm után 3 nappal mintha misem történt volna, úgy porzott a tárcsázás... Tegnapelőtt éjjel volt 6mm de délelőttre csont száraz volt minden...
Válasz TYLLA46 #13983. hozzászólására Ha jó a szemed akkor látod hogy a napraforgó is erősen zöldellik a háttérben!!! Ezzel az erővel mehet a videó arról is.Abba a térségben kb 70mm csapadék volt az utóbbi 2-3 hétben itt van tőlem nem messze, Sajnos nálunk ez időtájt 24mm volt.
Előveszünk 1 térkepet hm hmmm.... volt ott idén vagy 400mili ...vagy kitudja ...450
Kitudja mifrankó fekete talaj van alatta
Kitudja miféle patakkanális vizén ül
Válasz Rudolfpapi #13978. hozzászólásáraDKC 5276-ost vetem általában ilyen időben is tudja a 70q-át 10-12 km körben vannak a földjeink nagyok az eltérések mindenütt szép méregzöld még a növény de ahol kevesebb eső volt ott kisebbek a csövek .Talán idén picit sok a 72 000 szem/ha .Nálunk békés-megyében vannak részek ami nagyon rosszul néz ki Kondoros-Kétsoprony-Csorvás ,és szerintem a hosszú tenyéssz idejű ilyenkor a nyerő tavi évben is ez a kukorica volt felerészben a földjeimben 118 q mellett hektáronként 50 ezer forint volt a szárítási és tisztítási költség na idén nem hinném,hogy kell szárítani
Sziasztok!
Szerintetek mi befolyásolja a faggyasodást.
Ugyan az a mag, vetőgép, vetési nap, beállítás stb.
Egyik táblám szinte 0 lesz, mert 3faggy/tő (faggy=tő) a másik táblám meg olyan amilyennek lennie kell.??
Válasz cross #13965. hozzászólásáraÉppen ezt néztem ma én is, egy nagyon lassú járművel tettem egy kört , nos a kukorica holnap letérdel, egy hét múlva meg kampec, ha lesz eső ha nem!
Ma jártam a környékben egy 60 kilométer sugarú körben! Az a megállapításom hogy a kukoricák egerésze még a napraforgóknál is hamarabb lejöhet! Vagy kis túlzással egyszerre lesz aratható szója napraforgó és a kukorica!! Ez lesz ám az igazi kalamajka!! Lehet kapkodni a fejünket!!!
Válasz 5465 #13961. hozzászólásáramiért cserélnél arra a kis időre?viszont kukoricád teremhet jövőre.idén nemigen nyúlható le 2700-ért ami lesz,és ez is valami.
Válasz Ares 826 #13957. hozzászólásáraÉn nem vagyok államtitkár, de én is erre a következtetésre jutottam.
Sőt, ha nagyon meleg lesz, akkor valószínűleg nem lesz hideg.
Ma anyu hallotta a rádióban Cerván államtitkárt nyilatkozni, hogy ha nem lesz eső hamarosan akkor nem sok kukorica fog teremni az országban az idei évben. Teljesen szórt az ország én is azt látom valahol jók lesznek a kuccák de nagyon sok részen meg semmi termés nem lesz!
Válasz TYLLA46 #13953. hozzászólásáraAz ár meghatározás nehéz dió én betárolom és majd április környékén adom el kb 280 ft/q a tárolási költség .Vannak szép kukoricák de nullásak is és ez mind mondjuk egy 15km körben
Ha már a becsléseknél járunk.... Az ár legalább ennyire kérdéses... Még ha lehet(ett) szerződni, és az esetleg egy támpont is lehet, mégis ki mit....?:
Válasz blsjela #13946. hozzászólásáraMúlthéten kapott 60mm-t, remélem kibírja valahogy ezt a jelenlegi szaunát. Jövőhéttől talán enyhül egy kicsit az idő, de még sokat alszik kint
Válasz blsjela #13946. hozzászólásáraHát ja, sokat alszik még kint.
Múlt hétfőig nekem is volt szép napraforgóm meg kukoricám. Aztán éjjel jött egy szupercella forgószéllel meg jéggel, kb. 60 mm esővel, 9 hektár napraforgónál kb. 3 hektárnál 80% kidőlés, a többi 20 %, kukorica 13 hektáron jég és kidőlés, 40 %-os előzetes veszteség kalkuláció.
24596 hozzászólás
Ilyen főd nem kell gigáknak 10000ha szám mi?
Válasz broll79 #13993. hozzászólásáraNa inkább ez a mai valóság, meg még ennél is rosszabbak!
Válasz broll79 #13993. hozzászólásáraÉn ide kb. 20km-re lakok,juliusban 118mm jött le 20-30 mm-es adagokban,nálunk nem látszik,hogy aszály lenne.Ilyen nagy különbségek vannak néhány km-en belül is.
Ezt a kuki táblát Nagykálló és Újfehértó között lőttem kedden, a környéken szinte mind így néz ki, persze akadnak kivételek,de azok se 4 méteres szárral
Válasz Kisvuk #13985. hozzászólásáraNézd meg a következő vidit ahol az öreg fasirt arat 2016-ban ott már nincs ilyen szép állomány meg csak kicsi csövek vannak ha annyira jó lenne ez a fajta akkor 2016-ban kellett volna hogy csak úgy "okádja" befelé a szemet a tartályba!!
Válasz Mokári Ádám #13990. hozzászólásáraMese az egész szerintem is. Aszályban nincs ilyen kukorica, főleg ilyen magas meg ilyen zöld!
Válasz fabubalazs #13982. hozzászólására Ezt a vicc topikba kellett volna tenni,
ahogy mondani szokták több sebböl vérzik. NO COMMENT
Válasz csoppika #13987. hozzászólásáraAkkor a szárazság hogy 100 mili után két nappal szerintem simán lehetne veretni a határba bármivel...
Válasz fabubalazs #13982. hozzászólásáraA tengeri szép és jó a videó is, amit nagyon hiányolok az egy másik kukorica sor amivel össze lehetne hasonlítani ami mellettevan és aminek ugyan az a talajművelés,vetési ideje, műtrágya adag...stb
Válasz Kisvuk #13985. hozzászólásáraNe piszkálódj!!!
Lehet már készül az organikus PN-001 szotyi is...
Kíváncsi lettem volna ha alákapar azon a tárcsázott részen a mélyebb rétegbe is...hogy ott vajon vizes-e...
Meg a téli csapadék megőrzésről beszél...itt nem volt mit...
Erre a múlt(vagy azelőtti?) heti 30mm után 3 nappal mintha misem történt volna, úgy porzott a tárcsázás... Tegnapelőtt éjjel volt 6mm de délelőttre csont száraz volt minden...
Válasz TYLLA46 #13983. hozzászólására Ha jó a szemed akkor látod hogy a napraforgó is erősen zöldellik a háttérben!!! Ezzel az erővel mehet a videó arról is.Abba a térségben kb 70mm csapadék volt az utóbbi 2-3 hétben itt van tőlem nem messze, Sajnos nálunk ez időtájt 24mm volt.
Válasz *** HM *** #13984. hozzászólásáraNem kell ott furkálódni,csak nézd meg a mellette lévő napraforgót,nem úgy tűnik hogy iszonyatos aszály lenne ott.
Válasz fabubalazs #13982. hozzászólásáraFurkálódjunk
Előveszünk 1 térkepet hm hmmm.... volt ott idén vagy 400mili ...vagy kitudja ...450
Kitudja mifrankó fekete talaj van alatta
Kitudja miféle patakkanális vizén ül
Válasz fabubalazs #13982. hozzászólásáraEz igen!!!!
PK-001 - Aszálytűrés
https://www.youtube.com/watch?v=6F8DcrEqxWk&t=132s
Válasz Rudolfpapi #13978. hozzászólásáraDKC 5276-ost vetem általában ilyen időben is tudja a 70q-át 10-12 km körben vannak a földjeink nagyok az eltérések mindenütt szép méregzöld még a növény de ahol kevesebb eső volt ott kisebbek a csövek .Talán idén picit sok a 72 000 szem/ha .Nálunk békés-megyében vannak részek ami nagyon rosszul néz ki Kondoros-Kétsoprony-Csorvás ,és szerintem a hosszú tenyéssz idejű ilyenkor a nyerő tavi évben is ez a kukorica volt felerészben a földjeimben 118 q mellett hektáronként 50 ezer forint volt a szárítási és tisztítási költség na idén nem hinném,hogy kell szárítani
Válasz Netparaszt #13973. hozzászólásáraA napra földet nem kell lazítóznod azt látom!
Válasz Antikaa #13977. hozzászólásáraA FATTY!
Sziasztok!Milyen állapotban vannak a kukoricátok melyik éréscsoportu vált be legjobban ebben az aszályos évben korai vagy a késöbbi?Meg milyen fajta?
Sziasztok!
Szerintetek mi befolyásolja a faggyasodást.
Ugyan az a mag, vetőgép, vetési nap, beállítás stb.
Egyik táblám szinte 0 lesz, mert 3faggy/tő (faggy=tő) a másik táblám meg olyan amilyennek lennie kell.??
Gy.M.S.megye Csorna 6 mm eső az éjjel. Kukoricáknak még jókor jött.
A jobb oldali saját :))
Válasz 2266 #13970. hozzászólásáraBiztos örömükben
Válasz kulakman #13969. hozzászólására Már kész vannak!
Válasz 5465 #13963. hozzászólásáraha már termés nem lesz normális,csak ez segít.és remélem az idén még a kuki nem jut a meggy sorsára.
Válasz 2266 #13967. hozzászólásáraLegalább lesz idő szántani nem fagy ki az eke
Válasz kulakman #13969. hozzászólásáraA hozzád hasonló jól értesültek már fényesítik is a napraforgó adaptereket!!!!
Válasz cross #13965. hozzászólásáraÉppen ezt néztem ma én is, egy nagyon lassú járművel tettem egy kört , nos a kukorica holnap letérdel, egy hét múlva meg kampec, ha lesz eső ha nem!
A napra is kész lesz szept első hetére!
Akár tetszik nekünk akár nem!
Válasz 2266 #13967. hozzászólására2007 10. évfordulója lesz, akkor országosan KO volt .
Ma jártam a környékben egy 60 kilométer sugarú körben! Az a megállapításom hogy a kukoricák egerésze még a napraforgóknál is hamarabb lejöhet! Vagy kis túlzással egyszerre lesz aratható szója napraforgó és a kukorica!! Ez lesz ám az igazi kalamajka!! Lehet kapkodni a fejünket!!!
Mai helyzetkép. Még meghálálná az esőt
Átlagosan minden második tövön van még egy kis cső.
Ami 2-3 napja még full zöld volt, az most elevenen elég. Itt délkeleten még 3 pokoli nap, a végére csörögni fog minden.
még birja , pedig azt hittem a héten megszakítja a meleg.
balra P9241, jobbra Saaten Sufavor
Válasz sanyi1965 #13962. hozzászólásáratetszik, hogy ilyen optimista vagy...
Válasz 5465 #13961. hozzászólásáramiért cserélnél arra a kis időre?viszont kukoricád teremhet jövőre.idén nemigen nyúlható le 2700-ért ami lesz,és ez is valami.
Főtt kukorica nagy tételben (kb. 13 Hektár) eladó vagy államtitkári állásra cserélhető.
Csak komoly érdeklődők jelentkezését várom.
Válasz Ares 826 #13957. hozzászólásáraEz ám az éles látás!!
Válasz 5465 #13958. hozzászólásáraNa igen ha nagyon meleg van, akkor még lehet sokat kell várni a hidegre!
Válasz Ares 826 #13957. hozzászólásáraÉn nem vagyok államtitkár, de én is erre a következtetésre jutottam.
Sőt, ha nagyon meleg lesz, akkor valószínűleg nem lesz hideg.
Ma anyu hallotta a rádióban Cerván államtitkárt nyilatkozni, hogy ha nem lesz eső hamarosan akkor nem sok kukorica fog teremni az országban az idei évben. Teljesen szórt az ország én is azt látom valahol jók lesznek a kuccák de nagyon sok részen meg semmi termés nem lesz!
Válasz TYLLA46 #13953. hozzászólásáraAz ár meghatározás nehéz dió én betárolom és majd április környékén adom el kb 280 ft/q a tárolási költség .Vannak szép kukoricák de nullásak is és ez mind mondjuk egy 15km körben
Válasz 5465 #13942. hozzászólására
Szilázsnak eladva mennyit lehet kérni 1 tonnáért?
Ha már a becsléseknél járunk.... Az ár legalább ennyire kérdéses... Még ha lehet(ett) szerződni, és az esetleg egy támpont is lehet, mégis ki mit....?:
Válasz zeli39 #13951. hozzászólásáraHasonló becsléseknél mindig ennyi vízzel számolunk
Válasz 5465 #13942. hozzászólására19,6 víz hogy jött ki ?:-)szerintem nem igen kell az idén szárítani a kukoricákat az enyémet tuti nem ,
Válasz _Gábor_ #13948. hozzászólásáraTőszám alapján meg is lehet! Persze tényleg sokat alszik még kint, de szerintem bizakodhatsz....
Válasz blsjela #13946. hozzászólásáraMúlthéten kapott 60mm-t, remélem kibírja valahogy ezt a jelenlegi szaunát. Jövőhéttől talán enyhül egy kicsit az idő, de még sokat alszik kint
Válasz TYLLA46 #13945. hozzászólására65400-al vetve, 25ak föld
Válasz blsjela #13946. hozzászólásáraHát ja, sokat alszik még kint.
Múlt hétfőig nekem is volt szép napraforgóm meg kukoricám. Aztán éjjel jött egy szupercella forgószéllel meg jéggel, kb. 60 mm esővel, 9 hektár napraforgónál kb. 3 hektárnál 80% kidőlés, a többi 20 %, kukorica 13 hektáron jég és kidőlés, 40 %-os előzetes veszteség kalkuláció.