Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Miért ne szabadna megkérdezni hogy kinél mi a helyzet. Aki kukoricát termel igen is hozzá tartozik a csapadék mennyiség. És én csak arra voltam kíváncsi hogy mindenki úszik vagy van ahol alig esett valami. Pl tavaly is volt olyan akinél 5 mm volt nálunk meg 20 mm. És Szerinte ma csapadék mennyiség igen is hozzátartozik a KUKORICA VÁRHATÓ terméséhez mint ahogy a topik neve is mutatja.
Fiuk- Lányok kérdem én ezen a nemes napon kinél mennyi eső esett?? Mi már úszunk a vízben, na azért annyira nem, de meg is ünnepeljük ezerrel Szóval hány mmm hol???? Jahhh bocs ez kuki topik
Válasz blsjela #11399. hozzászólásáraezt miért nem az esős topicban kérdezed? már a repcés-búzás is tele van időjárásjelentéssel... aztán csodákozunk, hogy az emberek ugyan azt a kérdést teszik fel minden 100-ik hozzászólásban, és nem olvassák vissza a 11399 korábbit...
Válasz m.p.gy. #11396. hozzászólásáraSzép. Lassan lehet kultivátorozni.
De ne feledjük el hogy sokat alszik kint. És ha porzás előtt lessz 30-35 fok az rányomja bélyegét az egész termésre míg a kisebb úgy mond vegetál.És ha pont porzáskor lesz nagy meleg és nagy uv akkor steril lesz a pollen. Tehát nehéz eldönteni mikor jó a korai kés kései vetés.
Mi ápr 28 vetettünk 8 PR kísérlet vetettünk. 280-500 fao-ig.
Kiderül milyen lesz az év majd szeptember környéken.:)
Válasz m.p.gy. #11391. hozzászólásáraMost minek mutogatni, majd a végeredményt kell esetleg ha lesz rajta valami cső őszre, ebben a "csodálatos" időjárásban.
Válasz apuci #11387. hozzászólásáraBocs ,hogy utólagos a beleugatàs. Vet az! Fater báttya, csinàlt ilyet règen egy sorost. Tàrcsa van bent,30mili szêles volt,kúpos furatok voltak a tàrcsán,nem oldalt,hanem felül. Azèrt volt szèles, hogy elfèrjen a furat. Nagyobb szemühöz,nagyobb juku volt. Hátránya, hogy nèha 2szemét rakott. Soha nem hagyott ki. Mag ràmegy a tartàlybol a gravitáció miatt. Krumplivetö is ilyen elven volt.
Válasz #11384. hozzászólásra
Én tudom hogy működik nem ma kezdtem. Ha nincs akkora lyuk hogy át tudja szívni rajt akkor csak belekeni a tárcsába, és hiányos lesz a vetés mert magot nem szív óda. persze én most pl spc vetőgépről beszélek. Nem én akarom így én csak leírtam hogy ha a vetőmagos tartályba akar műtrágyát rakni ne tegye mert hülyeség. Vagy szórd el előtte és dolgozd bele vagy olyan vetőgép kell.
Válasz #11383. hozzászólásra
Ismered te a vetőgép működési elvét, mert ha igen akkor tudnod kell hogy ha bele kevered akkor a vákum át szívja az összeset a furatokon és a turbó szét teríti
Karbamiddal vigyázni kell mert hajlapos begázosodni, Ha úgy gondoltad a műtrágyás vetést hogy a vetőgépen külön tartály van és a sor mellé rakja nem lesz baja. MI lassan 10 éve így csináljuk. De ha arra gondolsz hogy beleöntöd a vetőmagos tartályba és összekevered azt ne csináld.
valaki tudna nekem segíteni? laudissal permetezném a csemegekukoricámat fóliába ősszel karalábé menne bele szermaradvány???
vagy mehet bele a karalábé?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
sajnos felénk is óriási mennyiséget nyomnak rá a nagyok viszont évek óta nem kell a talajfertőtlenítővel bajlódniuk.az ilyen döglött földekben nincs olyan élőlény ami megtelepedjen.
Válasz #11360. hozzászólásra
Itthon is próbálkoznak a dupla soros vetéssel de ha nem tudod öntözni és bejön egy aszály akkor csak csalamádé lesz. Nálunk tavaly a Pioneer 9915 laza kötésű talajon tudott 16,5 t tiszta sujba. Persze kapott ősszel 180 kg komplexet vetéskor és kultivátorozáskor is 200-200 kg 27-es. De ugyan ez a terület aszájos időben ugyan ezzel a teknologiával. 5-6 t. Ha nincs eső kirakhat az ember akármit nem tudja felvenni a nővény .
ahogy az várható volt a sertéságazat anomáliái miatt s a baromfi ágazat kivárása ezt hozta.kordában tudják tartani az árakat a kukinál ez nem mondható el a búzára s az árpára amit már a kis nepperek sem tudnak felhajtani.sok függ attól mikorra jön meg a jó idő ,itt mindenki spórolni fog az inputtal a kisebb termés talán jobb árat hoz.
- jóval több csapadék => nincs akkora vízhiány
- csepegtető öntözés + tápoldatozás
- délebbre vannak, mint Magyarország =>több hőösszeg, hosszabb tenyészidő
- 200 kg feletti nitrogén hatóanyag
- szója elővetemény
- 100 ezer feletti termőtő
- mindenféle baci és növénykondícionáló kegyszer + gombaölő + rovarölők
http://www.agroinform.com/szantofold/ujabb-rekord-az-amerikai-kukorica-termesversenyben-harmassal-kezdodik-20727
Szerintetek ezt hogy csinálják??
Fehér a földje a műtrágyától?
Előtte nagy mennyiségű szervestágya?
Fele akkora sorközök mint nálunk?
Gondolom bruttó súly.Mondjuk akkor is rengeteg.
Vagy nem vonták ki a szerelvény súlyát?
A ksh adatai szerint iden novemberben a gabonafelek (buza, arpa, kukorica) arindexe a tavalyihoz kepest 94% volt, azaz tavaly novemberhez kepest 6%-kal alcsonyabban az arak. Kivancsi lennek, hogy osszhangban van-e ez a tapasztalataitokkal.
Itt vannak az adatok: http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_omr001.html
Válasz #11357. hozzászólásra
Ez után tette fel a kérdést: hogyan számoltad ki?
" #11344 Dinnyés Laci | 2014-11-16 18:36:51
van erre valami képlet?"
A végeredmény vagy jó vagy nem, de a képletet meg lehet vitatni.
Két kivonásra, egy osztásra és egy szorzásra amit táblázatkezelőben három adatbevitel után a számítógép elvégez azt mondani, hogy bonyolult, hát ........
Egyébként lehet vitatni, mi nem stimmel.
24596 hozzászólás
Miért ne szabadna megkérdezni hogy kinél mi a helyzet. Aki kukoricát termel igen is hozzá tartozik a csapadék mennyiség. És én csak arra voltam kíváncsi hogy mindenki úszik vagy van ahol alig esett valami. Pl tavaly is volt olyan akinél 5 mm volt nálunk meg 20 mm. És Szerinte ma csapadék mennyiség igen is hozzátartozik a KUKORICA VÁRHATÓ terméséhez mint ahogy a topik neve is mutatja.
Válasz 3g #11402. hozzászólásáraFolyt. köv. mikogyüneső topik
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11401. hozzászólásáraBalaton Déli partján eddig 34mm esett szerda estétöl péntek délig
Fiuk- Lányok kérdem én ezen a nemes napon kinél mennyi eső esett?? Mi már úszunk a vízben, na azért annyira nem, de meg is ünnepeljük ezerrel Szóval hány mmm hol???? Jahhh bocs ez kuki topik
Válasz blsjela #11399. hozzászólásáraezt miért nem az esős topicban kérdezed? már a repcés-búzás is tele van időjárásjelentéssel... aztán csodákozunk, hogy az emberek ugyan azt a kérdést teszik fel minden 100-ik hozzászólásban, és nem olvassák vissza a 11399 korábbit...
Kinél mennyi eső esett?
Felénk a 3 nap alatt, 47 mm. És még esik.
Válasz m.p.gy. #11396. hozzászólására
Válasz m.p.gy. #11396. hozzászólásáraSzép. Lassan lehet kultivátorozni.
De ne feledjük el hogy sokat alszik kint. És ha porzás előtt lessz 30-35 fok az rányomja bélyegét az egész termésre míg a kisebb úgy mond vegetál.És ha pont porzáskor lesz nagy meleg és nagy uv akkor steril lesz a pollen. Tehát nehéz eldönteni mikor jó a korai kés kései vetés.
Mi ápr 28 vetettünk 8 PR kísérlet vetettünk. 280-500 fao-ig.
Kiderül milyen lesz az év majd szeptember környéken.:)
Válasz m.p.gy. #11391. hozzászólására
Válasz m.p.gy. #11391. hozzászólásáraEl kell ismerni idén a korai kukorica vetések bejöttek. Én is április 9 körül kezdtem
Válasz Ares 826 #11393. hozzászólásáraNem egy csodás kukorica.Az enyém az volt,ma le lett aratva.
Válasz m.p.gy. #11391. hozzászólásáraMost minek mutogatni, majd a végeredményt kell esetleg ha lesz rajta valami cső őszre, ebben a "csodálatos" időjárásban.
Válasz apuci #11387. hozzászólásáraBocs ,hogy utólagos a beleugatàs. Vet az! Fater báttya, csinàlt ilyet règen egy sorost. Tàrcsa van bent,30mili szêles volt,kúpos furatok voltak a tàrcsán,nem oldalt,hanem felül. Azèrt volt szèles, hogy elfèrjen a furat. Nagyobb szemühöz,nagyobb juku volt. Hátránya, hogy nèha 2szemét rakott. Soha nem hagyott ki. Mag ràmegy a tartàlybol a gravitáció miatt. Krumplivetö is ilyen elven volt.
Válasz m.p.gy. #11390. hozzászólásáraápr. 9.i vetés
Válasz #11386. hozzászólásra
Sima mechanikus adagolás.szántásba nyomják keményen
Én tudom hogy működik nem ma kezdtem. Ha nincs akkora lyuk hogy át tudja szívni rajt akkor csak belekeni a tárcsába, és hiányos lesz a vetés mert magot nem szív óda. persze én most pl spc vetőgépről beszélek. Nem én akarom így én csak leírtam hogy ha a vetőmagos tartályba akar műtrágyát rakni ne tegye mert hülyeség. Vagy szórd el előtte és dolgozd bele vagy olyan vetőgép kell.
Válasz #11386. hozzászólásra
Azt hiszem nagyon kicsi az esély arra hogy így vet!
Hun van itt váákum??
És mi van ha nem vákumos a vetőgépe hanem kanalas?
Válasz #11383. hozzászólásra
Ismered te a vetőgép működési elvét, mert ha igen akkor tudnod kell hogy ha bele kevered akkor a vákum át szívja az összeset a furatokon és a turbó szét teríti
Karbamiddal vigyázni kell mert hajlapos begázosodni, Ha úgy gondoltad a műtrágyás vetést hogy a vetőgépen külön tartály van és a sor mellé rakja nem lesz baja. MI lassan 10 éve így csináljuk. De ha arra gondolsz hogy beleöntöd a vetőmagos tartályba és összekevered azt ne csináld.
Én szoktam vetni karbamiddal még sose volt semmi baja.
Válasz #11380. hozzászólásra
Válasz #11378. hozzászólásra
Péti elmegy Karbamidot azért én nem tennék.
Válasz #11378. hozzászólásra
csak ilyet csinálunk 2 q péti sor mellé, vetéssel egy menetben
üdv!
csinál valaki olyat kukorica vetésnél hogy a sima műtrágyát tesz a vetőgépbe? lehet ilyet csinálni ? nem árt a nitrogén a vetőmagnak?
Válasz #11374. hozzászólásra
mehet
Kerdezz meg valami tanacsadot,azert a szerintemre ne alapozzal.
szerintem mehet
valaki tudna nekem segíteni? laudissal permetezném a csemegekukoricámat fóliába ősszel karalábé menne bele szermaradvány???
vagy mehet bele a karalábé?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Mai napi elfoglaltság, lábon leszáradt 6-7 hektár, épp végeztünk amikor íntenzív esőzés kezdődött fél óra 6mm
Válasz #11370. hozzászólásra
sajnos felénk is óriási mennyiséget nyomnak rá a nagyok viszont évek óta nem kell a talajfertőtlenítővel bajlódniuk.az ilyen döglött földekben nincs olyan élőlény ami megtelepedjen.
így lehet rekordokat elérni https://www.youtube.com/watch?v=jso5-dz7mjY
Válasz #11369. hozzászólásra
1.2-1.5 T
És az mennyi az a még több?
Válasz #11367. hozzászólásra
Valós lehet...Felénk van egy "osztrák" ő még ennél is többeket szór...
A 6-7 oldalon lévő cikkben ezek valóban ennyi műtrágyát szórhattak,vagy kamuznak?
http://www.dupontpioneerhirlevel.com/magazin/2015-03/#page/7
Itthon is próbálkoznak a dupla soros vetéssel de ha nem tudod öntözni és bejön egy aszály akkor csak csalamádé lesz. Nálunk tavaly a Pioneer 9915 laza kötésű talajon tudott 16,5 t tiszta sujba. Persze kapott ősszel 180 kg komplexet vetéskor és kultivátorozáskor is 200-200 kg 27-es. De ugyan ez a terület aszájos időben ugyan ezzel a teknologiával. 5-6 t. Ha nincs eső kirakhat az ember akármit nem tudja felvenni a nővény .
mi történt itt tájékoztasson aki tudja miért idultak el az árak se-perc alatt.előre is kösz.
ahogy az várható volt a sertéságazat anomáliái miatt s a baromfi ágazat kivárása ezt hozta.kordában tudják tartani az árakat a kukinál ez nem mondható el a búzára s az árpára amit már a kis nepperek sem tudnak felhajtani.sok függ attól mikorra jön meg a jó idő ,itt mindenki spórolni fog az inputtal a kisebb termés talán jobb árat hoz.
a magroindex most 43828 ft/t.
Válasz #11361. hozzászólásra
és a vetőmagot is mindenféle kegyszerekkel csávázzák
- jóval több csapadék => nincs akkora vízhiány
- csepegtető öntözés + tápoldatozás
- délebbre vannak, mint Magyarország =>több hőösszeg, hosszabb tenyészidő
- 200 kg feletti nitrogén hatóanyag
- szója elővetemény
- 100 ezer feletti termőtő
- mindenféle baci és növénykondícionáló kegyszer + gombaölő + rovarölők
http://www.agroinform.com/szantofold/ujabb-rekord-az-amerikai-kukorica-termesversenyben-harmassal-kezdodik-20727
Szerintetek ezt hogy csinálják??
Fehér a földje a műtrágyától?
Előtte nagy mennyiségű szervestágya?
Fele akkora sorközök mint nálunk?
Gondolom bruttó súly.Mondjuk akkor is rengeteg.
Vagy nem vonták ki a szerelvény súlyát?
A ksh adatai szerint iden novemberben a gabonafelek (buza, arpa, kukorica) arindexe a tavalyihoz kepest 94% volt, azaz tavaly novemberhez kepest 6%-kal alcsonyabban az arak. Kivancsi lennek, hogy osszhangban van-e ez a tapasztalataitokkal.
Itt vannak az adatok: http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_omr001.html
Válasz #11357. hozzászólásra
Ez után tette fel a kérdést: hogyan számoltad ki?
" #11344 Dinnyés Laci | 2014-11-16 18:36:51
van erre valami képlet?"
A végeredmény vagy jó vagy nem, de a képletet meg lehet vitatni.
Két kivonásra, egy osztásra és egy szorzásra amit táblázatkezelőben három adatbevitel után a számítógép elvégez azt mondani, hogy bonyolult, hát ........
Egyébként lehet vitatni, mi nem stimmel.
Válasz #11356. hozzászólásra
Le is írtam Lacinak hogy mennyi jár vissza
Válasz #11355. hozzászólásra
Ha tudod a tutit leírhattad volna.
Annyira kavarjátok keveritek hogy az nem igaz ... Ennél sokkal egyszerűbben számolnak a szárítósok ... Nem kell azt annyira bonyolítani