Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #11233. hozzászólásra
persze a tarifa az korrekt kb mindenhol ennyi,és a telepen a csapat is rugalmas meg vagyok velük elégedve
120-150 vagon kukoricának egy mobilszárító is elég lenne amit 15 körül meg lehet venni,szerintem 4-5 év alatt megtérülne az ára
bérmunkára is lenne szerintem igény a környéken,de ahhoz tisztító is másik kellene és egy komolyabb szárító is ami kb 50 körül lenne annyira meg nem akarok bele merülni
Lecsavarozod és lefelé leesik.
de feltenni melósabb, emeltetni kell mert az egész csigát emeled fel vele együtt.
Csak a kardánt húzd le róla, nézzed meg lóg e a behajtó tengelye.
Én még csak csipegetem a kukoricákat, most pakolódtak ki a magtárak de még kis búzavetések is játszonak holnap ünnep.....hétfőtől tudok megindulni 24órás szárítással ahogy kellett volna már eddig is, de száraz hely híjján nemtudtam aratni illetve nem lett volna értelme.
Gyorsan levágom a dombokat aztán a lapos táblákkal majdcsak elbánok eső után is, meg hátha nemfog túl sok leesni...
Amúgy amit eddig vágtam azok mind numeró1 !!!!!
de olyan hogy hajad eldobod ha meghallod....
A hjtómúvet hogy kell leszedni a központi csigárol. Mintha egyszer már lett volba levéve de csak arra emlékszem hogy elég nehezen ment. Nem sok van már csak 8-9 száritó nem nagyon van kedv szerelgetni
Nézzed megfele nem e kottyan a kardáncsonk!
Ismerősömnek lógott és meg is rágta a belét!
Nekem meg volt egy egyébként jó hajtóművem, csak arról meg letörött a felfelé álló csigát meghajtó csonk tőben, neki meg ez a tengely volt ép.
KEttőből csinált egyet most azzal dolgozik a cimbora!
Továbbá van még egy zsír ház, veszünk új csapágyakat bele meg legyártatjuk gépgyárban a belsejét újra és lesz egy közös felújított tartalék hajtóművünk.
Egyébként a Tieden kisebb a bondioli, legalábbis a felső csonkja az mindenképpen
Elkezdett ma csöpögni az oil a központi csiga hajtásházában ott ahol a kardán megy rá. Hirtelen nem jutott máseszembe mint lecserélni az olajat most,már nem csöpög de ha mégis akor nyomunkbele egy kis zsírt is:-)..de csak kikellene cserélni de már nem emlékszem hogy s mint pedig mintha már cseréltük volnapár éve csak nálunk mindenki amnéziás
Annyi van Laci, hogy ha építessz egy szárító üzemet annak a megtérülését is ha rászámolod az önköltségedre akkor marha drágán szárítassz magadnak is és igen soksok éven keresztűl!!!
Persze ha van maszek meló egy új szárítóval lehet keresni, még tisztességes módon is.
Egyébként azok a feltételek amiket írtál, hogy felétek annyi, a korrekt keretbe beleférnek én szerintem, talán a szemét lehetne kerekebb szám, mondjuk 2%, esetleg ha igen dzsuvás akkor 3.
Nagyon megse kéne erőltetni magunkat a tanyán simán találnánk 30as nedvű, csírázó kedvű, 350 alatti fájós dekalbokat amiket csúcsáron adtak nekünk el a "ostorosok".
itt 80 víz 150 tisztítás 2.5 szemét? ki betárolás benne van a tisztításba,rakodási veszteség,porlás benne van a 2.5%-ba
nálunk 13.5-re számol vissza
Hát nem kévés egy kocsi kukoricát 100ezerért csinálnak meg
már rég gondolkozok a szárítón de az idén eldőlni látszik a kérdés
65ft víz 150ft rostálás 3%szemét.Miért von szemetet?Egy asztalra kiborítottunk volna egy vödörrel és körbeültük volna egy gramm szemetet
nem találtunk volna benne.Ha 14%-tól tárolható akkor miért 13-ig számolja vissza a víztartalmat?
Végeztünk a kukoricával 76.4q lett az átlag kombájn tisztán.
A szárítóban kukoricával fizettem a költséget 1146q lett beszállítva
és 730q kaptam vissza.416q ment el a szárítási tisztítási költségekre17-18.5% között mozgott a vize.Szép egész szemű
kukoricát vittünk be és daráltat kaptunk vissza.Majdnem feleztünk
Na ez az!! Tolom neki én is látástól mikulásig Kukorica itt még száradni hagyjuk majd 2-3 hét múlva belekezdűnk, addigra lessz 4000-es kuki 14-es vízzel 10-15t/ha
24596 hozzászólás
Válasz #11250. hozzászólásra
30e/ha-ért vágta a 690-es 6 sorral.
Szóval, sehogy se stimmel ez....
Mi pont az ilyen esetek miatt nem szárítunk....
Válasz #11247. hozzászólásra
Ok. Itt csak egy szerény 10 es átlag jött ki ami a körülményekhez képest jónak mondható.
Válasz #11248. hozzászólásra
jól lehúzták, mitkell ezen vergődni ennyit!?!?!?!?
Épen ez a lényeg, tudjuk hogy több mint kéne nincs itt kérdés, csak a nagy bezsebelés...
Válasz #11233. hozzászólásra
persze a tarifa az korrekt kb mindenhol ennyi,és a telepen a csapat is rugalmas meg vagyok velük elégedve
120-150 vagon kukoricának egy mobilszárító is elég lenne amit 15 körül meg lehet venni,szerintem 4-5 év alatt megtérülne az ára
bérmunkára is lenne szerintem igény a környéken,de ahhoz tisztító is másik kellene és egy komolyabb szárító is ami kb 50 körül lenne annyira meg nem akarok bele merülni
Válasz #11246. hozzászólásra
Viszont a beszámítási ár még 21-es vízzel történt számítás szerint is csak ennyi:
rosta: 1146qx150ft=171.900ft
Marad: 1146q-3%szemét=1111.62q
Szárítás: 1111.62qx8(%víz)x65ft=578.042ft
Marad: 1111.62q-8%víz=1022q
Ebből a tiéd: 730q
A szárítósé: 1022q-730q=292q
Ennyi lenne a szárítás, ha kp.fizetsz: 171.900ft+578.042q=749.942ft
Adtál helyette 292q kukoricát: 749.942ft/292q=2568ft/q
Válasz #11245. hozzászólásra
Lecsavarozod és lefelé leesik.
de feltenni melósabb, emeltetni kell mert az egész csigát emeled fel vele együtt.
Csak a kardánt húzd le róla, nézzed meg lóg e a behajtó tengelye.
Én még csak csipegetem a kukoricákat, most pakolódtak ki a magtárak de még kis búzavetések is játszonak holnap ünnep.....hétfőtől tudok megindulni 24órás szárítással ahogy kellett volna már eddig is, de száraz hely híjján nemtudtam aratni illetve nem lett volna értelme.
Gyorsan levágom a dombokat aztán a lapos táblákkal majdcsak elbánok eső után is, meg hátha nemfog túl sok leesni...
Amúgy amit eddig vágtam azok mind numeró1 !!!!!
de olyan hogy hajad eldobod ha meghallod....
Válasz #11244. hozzászólásra
21- es vízzel jön ki az általad beírt összeg.
Válasz #11242. hozzászólásra
A hjtómúvet hogy kell leszedni a központi csigárol. Mintha egyszer már lett volba levéve de csak arra emlékszem hogy elég nehezen ment. Nem sok van már csak 8-9 száritó nem nagyon van kedv szerelgetni
Válasz #11243. hozzászólásra
A leg vizesebb 18.5 volt
Válasz #11241. hozzászólásra
Akkor viszont nem 18-as volt a víz.
Válasz #11240. hozzászólásra
Nézzed megfele nem e kottyan a kardáncsonk!
Ismerősömnek lógott és meg is rágta a belét!
Nekem meg volt egy egyébként jó hajtóművem, csak arról meg letörött a felfelé álló csigát meghajtó csonk tőben, neki meg ez a tengely volt ép.
KEttőből csinált egyet most azzal dolgozik a cimbora!
Továbbá van még egy zsír ház, veszünk új csapágyakat bele meg legyártatjuk gépgyárban a belsejét újra és lesz egy közös felújított tartalék hajtóművünk.
Egyébként a Tieden kisebb a bondioli, legalábbis a felső csonkja az mindenképpen
Válasz #11239. hozzászólásra
Huuu este van már ehez..... ft-ban 753798ft-ba került
Válasz #11237. hozzászólásra
Elkezdett ma csöpögni az oil a központi csiga hajtásházában ott ahol a kardán megy rá. Hirtelen nem jutott máseszembe mint lecserélni az olajat most,már nem csöpög de ha mégis akor nyomunkbele egy kis zsírt is:-)..de csak kikellene cserélni de már nem emlékszem hogy s mint pedig mintha már cseréltük volnapár éve csak nálunk mindenki amnéziás
Válasz #11231. hozzászólásra
rosta: 1146qx150ft=171.900ft
Marad: 1146q-3%szemét=1111.62q
Szárítás: 1111.62qx5(%víz)x65ft=361.276ft
Marad: 1111.62q-5%víz=1056q
Ebből a tiéd: 730q
A szárítósé: 1056q-730q=326q
Ennyi lenne a szárítás, ha kp.fizetsz: 171.900ft+361.276q=533.176ft
Adtál helyette 326q kukoricát: 533.176ft/326q=1.635ft/q
Válasz #11236. hozzászólásra
Én is ehez vagyok szokva,ezért esik ez most rosszul.
Válasz #11234. hozzászólásra
minek ha koszosabb a végeredményhahahaha
Válasz #11234. hozzászólásra
Persze. Kombájnnal:-)
Válasz #11232. hozzászólásra
Akkor kb egyformán beszélünk...
Válasz #11232. hozzászólásra
Szárítás előtt tisztítasz?
Válasz #11220. hozzászólásra
Annyi van Laci, hogy ha építessz egy szárító üzemet annak a megtérülését is ha rászámolod az önköltségedre akkor marha drágán szárítassz magadnak is és igen soksok éven keresztűl!!!
Persze ha van maszek meló egy új szárítóval lehet keresni, még tisztességes módon is.
Egyébként azok a feltételek amiket írtál, hogy felétek annyi, a korrekt keretbe beleférnek én szerintem, talán a szemét lehetne kerekebb szám, mondjuk 2%, esetleg ha igen dzsuvás akkor 3.
Válasz #11230. hozzászólásra
Én 5e ft /t ért:-)
Válasz #11229. hozzászólásra
3350ft/q
Válasz #11214. hozzászólásra
Én megcsináltam volna neked mindezt 200mázsából és akkor vastagon fogott a ceruzám!!!
Válasz #11218. hozzászólásra
Hmmmm....
...és 1640ft/q-ba számolta be a kukoricádat??
Aztán fölvetődik a kérdés akkor hova a ostorba siettünk a vetéssel?
Áprilist inkább végigvadászhattuk volna mittomén Kenyában, hánem?
Nagyon megse kéne erőltetni magunkat a tanyán simán találnánk 30as nedvű, csírázó kedvű, 350 alatti fájós dekalbokat amiket csúcsáron adtak nekünk el a "ostorosok".
Nagy szívás ez a kukorica......... idén........
Tehát nem idén kell eladni
Új fogalom tűnt fel 14ben az orál Bé után
Az Orál Ká
Nem lehet h. a szárítósok..... mivel szárazban utaznak kitudja hány éve...... profivá váltak!!!
Tudják hova kell szúrni .............
A nedvesbe............
Különben is .......a 100 tonnás póton nemigaz h. nincs 300 kiló izé ami nem kukorica......
Miért netán megbuherálják a nedvmírőt?
A 3% az átvevők bérét finanszírozza
Válasz #11220. hozzászólásra
ja és 1.5 százalékkal több a víz mint amit én mérek
itt 80 víz 150 tisztítás 2.5 szemét? ki betárolás benne van a tisztításba,rakodási veszteség,porlás benne van a 2.5%-ba
nálunk 13.5-re számol vissza
Hát nem kévés egy kocsi kukoricát 100ezerért csinálnak meg
már rég gondolkozok a szárítón de az idén eldőlni látszik a kérdés
Ezért viszünk szemetet,mert úgyis levonja.
Válasz #11217. hozzászólásra
65ft víz 150ft rostálás 3%szemét.Miért von szemetet?Egy asztalra kiborítottunk volna egy vödörrel és körbeültük volna egy gramm szemetet
nem találtunk volna benne.Ha 14%-tól tárolható akkor miért 13-ig számolja vissza a víztartalmat?
milyen tarifával dolgoznak?
és milyen egyéb költségek vannak?
Csak egy kicsit basztakát
Ráforditás-bevétel=haszon egyenlet hogy jön ki?Kukorica éve van most csak nem nyereség szempontjábol.
Végeztünk a kukoricával 76.4q lett az átlag kombájn tisztán.
A szárítóban kukoricával fizettem a költséget 1146q lett beszállítva
és 730q kaptam vissza.416q ment el a szárítási tisztítási költségekre17-18.5% között mozgott a vize.Szép egész szemű
kukoricát vittünk be és daráltat kaptunk vissza.Majdnem feleztünk
no1: 11,5 tonna 19,7-21.,5 víz
8 hektárból ötöt tudtunk levágni, még a többit sem lehet, majd hétfőn megint rápróbálunk.
Válasz #11209. hozzászólásra
Na ez az!! Tolom neki én is látástól mikulásig Kukorica itt még száradni hagyjuk majd 2-3 hét múlva belekezdűnk, addigra lessz 4000-es kuki 14-es vízzel 10-15t/ha
Válasz #11207. hozzászólásra
DKC 4590 17-es víz 137 q, P9025 16-17-es víz 125 q.
fu ha most 200euró lenne mi?
kilenne vásálva a magyarkupec ócskavaskészlet mi?
mind a 5 milió tonna mi?
Válasz #11208. hozzászólásra
Már nem szőrözünk nyessük le a retekbe ........
Munka van tökig, a hetek meg telnek
ÉS MÉG ÉLNI IS KÉNE KÖZBE
Válasz #11207. hozzászólásra
Várjál vele had száradjon!!! Jövő hétre visszatér a vénasszonyara Na aztán majd mindjárt ledob egy ötöst a vízből
21tő 26ig mennek a drága dekalbok tonna meg van tíz erre
Más jövőre ami 17et tud 16al karöltve???
Válasz #11205. hozzászólásra
Me nem vót lóvé nagyobbra.Viccet félre téve,így is neccesen bírta
meg a talaj a 12 sorossal nem bír menni.
Válasz #11198. hozzászólásra
miért csak 6sorral arat???
így eszik vagy 30litert biztosan...
7tonnás kukoricában a 690-esnek 16soros adapter kellene.
Rekord? 80/Ha. Van ahol 60 volt. Ja,ráforditás meg földfüggő a dolog! Kérdés,bejön e a kiadás 3400al??