Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #11102. hozzászólásra
aha igen itt nem volt egész nyáron eső de az egész terület ilyen szar erre,szóval kiváncsi vagyok hol lesz itt sol kukorica.. sehol
a dunántulon lehet le sem tudják vágni
Ti hogy álltok mert itt debrecen keleti részén kb 10levágva és senki nem akar még vágni,mondjuk esik most is de a 30 50mázsa max ami van.
1-2forintot most emeltek itt.
Válasz #11090. hozzászólásra
És szipantja is befele az olajat a masina rendesen egy át szenvedet nap után lepödtem meg igazán!! Na azt tényleg nem fizeti meg senki!!És erre a szitura jött még vagy 70- ven mili! Ja mifelénk a szóják kinn állnak a vizben!!
Múlt héten még a vetésekkel bajlódott mindenki....mivel a szóját még két hete volt ahol zúzták. A kukoricáknak még kb 90 %-a kint van. Javarészt kisebb darabokat csapkodták le (korai fajtákat). Mivel még vetni akarnak bele. A 400-as kukoricákat leginkább nyíladékolták vadkározás végett. tehát november kalandos lesz. Valamint a szántás. A vetéseken már itt ott állnak a vizek. Eléggé fogja a talaj a kombájnt, ahol lehet a táblavégeken űrítünk. A szállító járművek igencsak elvágnak.
Egyik ismerősöm számolgatta, hogy 100ft/mázsa/víz tarifán lehet keresni egy kis aprót vele. Ez soknak tűnik, de ezenfelül nincsen betár kitár, mérlegelési meg egyéb költség, ebben minden bennevan cakkompakk.
A 24 fok teljesen normális kazalhőmérséklet.
Ha nem megy 10-15 fok fölé a hőmérséklet 1-2 hónapig nem lesz baja.
De azért gondold át sorsát minél hamarabb!
Kölesem van 10-12 tonna, de a környéken csak nagy szárítók vannak, ilyen kis mennyiséget nem fogadnak.
2% nyit kellene rajta szárítani, hogy le tudjam adni.
tartályos gázos.
Kifogom számolni de bérbe nemnagy üzlet vele dolgozni mert sokkal kevésbé hatékony mint egy folyamatos üzemű rendszer, igaz szerintem szebb a kitárolt kukorica ez a gép után, egyszerűen pormentes nem töri a szemet kíméletesen szárít szép az áru.
Szerintem 40forint/víz% van csak a gáz önköltsége
Nemnagyon. Miért kb ennyi kukoricád lesz?
Ha igen akkor hozd be nyugodtan megy a mienkel együtt ezt bármikor hozhatod nemfogunk miatta csúszni napokat érted. Be is tárolható itt, csak szabaduljonak a magtárak is végre
Hmmm... 16-os vízzel 1m magasan tároltunk már tavaszig is. Annak semmi baja nem volt. Próbáltuk már 18-as vízzel is 50cm magasan, de az 3-4 hét alatt beindult, ezért gyorsan megetettük (nem sok volt, csak kb. 50-60q).
A 17-es a kettő között van. Szerintem, pár hetet tuti kibír.
Szerintem mi itt ezen a környéken azért sóherkodunk a szárítással mert
átlagos évben 2-6 tonna körül van az átlag termés és az már semilyen+költséget nem bír el.Ha teremne itt is 9-12 tonnákat senkit nem érdekelne egy kis többlet költség.
Nem vittel el akivel meg lett beszélve a dolog, kényszerből kellett leöntenem. Még 5x ennyi van kint, úgy volt, hogy elviszik az összeset, azért is hagytuk abba, mert nem kell a csávónak
Bérbe a helyi gazdáknak szárítunk, ittis leginkább akiknek földet is művelünk vagy aaratok nekik...
de ilyen időkbne mint most, hogy küszködés lesz meg nagy vízek így amíg a saját nem kerül le addig minden mást csak nagyon csínján.
mit érdekel már?
3,5-4 millió Ft-nyi terményt kockáztatsz 200.000-300.000 Ft szárítási költség miatt.
Tulajdonképpen ha megpenészesedne, vagy más probléma miatt el kellene dobnod felét, k*rvára megérdemelnéd.
Elképesztő betárolod így, és most meg megkérdezed mi a jó hőmérséklet? muahahah, miért nem előtte bizonyosodtál meg róla?
De most komolyan, mit érdekel már????? Ha lesz aki azt mondja elbasztad, akkor gyorsan kiszeded és átviszed egy szárítóba???? vagy mit csinálsz? telepítesz mellé hősugárzókat?
Ez a nap vicce, lol, ezen nagyon jót röhögtem!! Nem is az, hogy így teszed el, hanem, hogy eltetted és MEGKÉRDEZED!!!! "Mi a jó hőmérséklet??"
Na, de legyen szerencséd! és légy úttörő a kukorica tárolásának legújabb módjainak felkutatásában! Tul képpen még igazad is lehet és csomó pénzt megspórolsz, legyen ÚGY!
Ha viszont ki kell dobni, kérlek képet küldj róla, had lehessen még röhögni!
Nemtudom ti mit képzeltek, de basszus!
Gondolkodjatok már!
A kukorica egy olyan növény amit alapból szárítani kell. Ez az alap felállás. Az, hogy homokon meleg időbne megsül és lemegy 13ra a vize és betárolható az csak egy dolog.
Úgy beszéltek itt mintha világméretű katasztrófa lenne,hogy szárítani kell.
Nem a szárítással van baj, hanem azzal, hogy többet mint utóbbi években megszoktuk, de még ez sem gond mert több a termés is, az igazi probléma az árakkal van semmi mással,
40.000Ft-os kukoricánál már semmi gond nem lenne a történettel.
Betároltunk 100 tonna 17-es kukit 1,5 méter magasan. Közepébe beleraktam a hőmérőt, 24 °C-ot mutat. Azt mondák, hogy 30-ig nincs gond. Valóban így van??
24596 hozzászólás
Válasz #11102. hozzászólásra
aha igen itt nem volt egész nyáron eső de az egész terület ilyen szar erre,szóval kiváncsi vagyok hol lesz itt sol kukorica.. sehol
a dunántulon lehet le sem tudják vágni
Válasz #11099. hozzászólásra
30-50mázsa csak a termés???
Egy kísérleti táblarészt vágtunk le, kb 3hektárt és semmi többet. A környéken még senki sem aratott egy métert sem.
10%levágva akart lenni
Ti hogy álltok mert itt debrecen keleti részén kb 10levágva és senki nem akar még vágni,mondjuk esik most is de a 30 50mázsa max ami van.
1-2forintot most emeltek itt.
Válasz #11095. hozzászólásra
Fogalmam sincsen, a mienk tartályos
Válasz #11091. hozzászólásra
Az szép lehet, mikor lehet azt levágni majd????
Válasz #11083. hozzászólásra
hány fokra fűtöd fel a kukit?
Válasz #11081. hozzászólásra
most mennyi a különbség a vezetékes gáz és a tartályos gáz között?
lehet venni fűtőolajat a mol-tól régebben kipróbáltam de nekem túl macerás volt.
fel kellett melegíteni, meg tárolni, ha maradt macera volt
Válasz #11087. hozzászólásra
gázolajat használok
Válasz #11088. hozzászólásra
Nem tudom én fűtőolajat használok 2OO ft literje nettóba és több benne a kalória mint a gázolajba.
Válasz #11090. hozzászólásra
És szipantja is befele az olajat a masina rendesen egy át szenvedet nap után lepödtem meg igazán!! Na azt tényleg nem fizeti meg senki!!És erre a szitura jött még vagy 70- ven mili! Ja mifelénk a szóják kinn állnak a vizben!!
Válasz #11082. hozzászólásra
Múlt héten még a vetésekkel bajlódott mindenki....mivel a szóját még két hete volt ahol zúzták. A kukoricáknak még kb 90 %-a kint van. Javarészt kisebb darabokat csapkodták le (korai fajtákat). Mivel még vetni akarnak bele. A 400-as kukoricákat leginkább nyíladékolták vadkározás végett. tehát november kalandos lesz. Valamint a szántás. A vetéseken már itt ott állnak a vizek. Eléggé fogja a talaj a kombájnt, ahol lehet a táblavégeken űrítünk. A szállító járművek igencsak elvágnak.
Régebben fekete fűtő olajat használtak.
Válasz #11087. hozzászólásra
gondolom gázolajat nem!?!?!?!?
Milyen olajat használsz ? Mennyibe kerül literje nettóba?
Mármint bérbe dolgozni vele
Egyik ismerősöm számolgatta, hogy 100ft/mázsa/víz tarifán lehet keresni egy kis aprót vele. Ez soknak tűnik, de ezenfelül nincsen betár kitár, mérlegelési meg egyéb költség, ebben minden bennevan cakkompakk.
Saját szárításra megéri, bérbe nem annyira
Akkor az kb. 52ft/mázsa/víz%
Ez esetben a gáz is biztosan több lesz, csak nagyjából írtam sacc/kb.
PIONEER No1 10-12 tonna 21% víz
mobil szárítóval 1,3 liter/ mázsa üzemanyag 21% ről 13% ra
felénk a Bácskában még nagyon sok kukorica kint van a földeken, másfelé milyen a szitu?
Válasz #11080. hozzászólásra
/mázsa/víz%
Válasz #11076. hozzászólásra
per mázsa vagy per tonna vagy per markoló kanál?
mer így nem sokat mond
Valaki hurkába töltött már be nedves kukoricát? 22-26-os nedvességre gondolok? Gondolkozóba estem,csak nem láttam még ilyet.
Válasz #11054. hozzászólásra
A 24 fok teljesen normális kazalhőmérséklet.
Ha nem megy 10-15 fok fölé a hőmérséklet 1-2 hónapig nem lesz baja.
De azért gondold át sorsát minél hamarabb!
Válasz #11075. hozzászólásra
Kölesem van 10-12 tonna, de a környéken csak nagy szárítók vannak, ilyen kis mennyiséget nem fogadnak.
2% nyit kellene rajta szárítani, hogy le tudjam adni.
Válasz #11066. hozzászólásra
tartályos gázos.
Kifogom számolni de bérbe nemnagy üzlet vele dolgozni mert sokkal kevésbé hatékony mint egy folyamatos üzemű rendszer, igaz szerintem szebb a kitárolt kukorica ez a gép után, egyszerűen pormentes nem töri a szemet kíméletesen szárít szép az áru.
Szerintem 40forint/víz% van csak a gáz önköltsége
Válasz #11063. hozzászólásra
Nemnagyon. Miért kb ennyi kukoricád lesz?
Ha igen akkor hozd be nyugodtan megy a mienkel együtt ezt bármikor hozhatod nemfogunk miatta csúszni napokat érted. Be is tárolható itt, csak szabaduljonak a magtárak is végre
Egyébként nem feltétlen kell szárításos eljárással tartósítani, ott van pl. a szerves savas kezelés is.... Jóval olcsóbb, mint a szárítás.
Hmmm... 16-os vízzel 1m magasan tároltunk már tavaszig is. Annak semmi baja nem volt. Próbáltuk már 18-as vízzel is 50cm magasan, de az 3-4 hét alatt beindult, ezért gyorsan megetettük (nem sok volt, csak kb. 50-60q).
A 17-es a kettő között van. Szerintem, pár hetet tuti kibír.
Köszi a segítséget
Válasz #11062. hozzászólásra
Szerintem mi itt ezen a környéken azért sóherkodunk a szárítással mert
átlagos évben 2-6 tonna körül van az átlag termés és az már semilyen+költséget nem bír el.Ha teremne itt is 9-12 tonnákat senkit nem érdekelne egy kis többlet költség.
Válasz #11068. hozzászólásra
nem lesz azzal semmi, még tavaszig se, ha nem lesz meleg.
párszor beledúrsz a rakodóval, méred a hőmérsékletet és annyi.
Válasz #11068. hozzászólásra
Semmi gond nem lesz vele.
Válasz #11064. hozzászólásra
Jövőhét közepére ígérte egy csirketelepes faszi, hogy elviszi az egészet, addig kellene így lennie. De addig átforgatom rakodóval, nehogy gond legyen.
Válasz #11060. hozzászólásra
Nem vittel el akivel meg lett beszélve a dolog, kényszerből kellett leöntenem. Még 5x ennyi van kint, úgy volt, hogy elviszik az összeset, azért is hagytuk abba, mert nem kell a csávónak
gázzal v olajjal megy a szárító?
mennyi csak az üzemanyagköltség fokonként?
Válasz #11060. hozzászólásra
lesz az 5-600-is mire mindent összeadsz (tisztítás kitár betár -2v3%szemét 17böl20%víz lesz)
Jól mondták.Ha 30 fokos lesz azt az orroddal is érezni fogod.Meddig akarod így tárolni?
Nem tudsz a környéketeken valakit akinek lenne 6-10tonnás szárítója?
Válasz #11059. hozzászólásra
Hááááát 24tonnás MEcmar szakaszos üzemű torony.
Bérbe a helyi gazdáknak szárítunk, ittis leginkább akiknek földet is művelünk vagy aaratok nekik...
de ilyen időkbne mint most, hogy küszködés lesz meg nagy vízek így amíg a saját nem kerül le addig minden mást csak nagyon csínján.
Válasz #11057. hozzászólásra
Ezzel teljesen egyetértek
mit érdekel már?
3,5-4 millió Ft-nyi terményt kockáztatsz 200.000-300.000 Ft szárítási költség miatt.
Tulajdonképpen ha megpenészesedne, vagy más probléma miatt el kellene dobnod felét, k*rvára megérdemelnéd.
Elképesztő betárolod így, és most meg megkérdezed mi a jó hőmérséklet? muahahah, miért nem előtte bizonyosodtál meg róla?
De most komolyan, mit érdekel már????? Ha lesz aki azt mondja elbasztad, akkor gyorsan kiszeded és átviszed egy szárítóba???? vagy mit csinálsz? telepítesz mellé hősugárzókat?
Ez a nap vicce, lol, ezen nagyon jót röhögtem!! Nem is az, hogy így teszed el, hanem, hogy eltetted és MEGKÉRDEZED!!!! "Mi a jó hőmérséklet??"
Na, de legyen szerencséd! és légy úttörő a kukorica tárolásának legújabb módjainak felkutatásában! Tul képpen még igazad is lehet és csomó pénzt megspórolsz, legyen ÚGY!
Ha viszont ki kell dobni, kérlek képet küldj róla, had lehessen még röhögni!
Válasz #11057. hozzászólásra
Szanberg!
Nektek mekkora szárítotok van?
Bér szárítást vállaltok-e?
Géppel át kell forgatni de mozgatás nélkül nem szabad hagyni minnél többet átforgatod annál jobb .
Nemtudom ti mit képzeltek, de basszus!
Gondolkodjatok már!
A kukorica egy olyan növény amit alapból szárítani kell. Ez az alap felállás. Az, hogy homokon meleg időbne megsül és lemegy 13ra a vize és betárolható az csak egy dolog.
Úgy beszéltek itt mintha világméretű katasztrófa lenne,hogy szárítani kell.
Nem a szárítással van baj, hanem azzal, hogy többet mint utóbbi években megszoktuk, de még ez sem gond mert több a termés is, az igazi probléma az árakkal van semmi mással,
40.000Ft-os kukoricánál már semmi gond nem lenne a történettel.
Necces a dolog én nem lennék nyugodt
Válasz #11053. hozzászólásra
Amelyik kukoricának most 22-es a vize sokat nem fog lemenni ha csak nem lessz 25C meleg így valószínűleg szárítani kell.
Betároltunk 100 tonna 17-es kukit 1,5 méter magasan. Közepébe beleraktam a hőmérőt, 24 °C-ot mutat. Azt mondák, hogy 30-ig nincs gond. Valóban így van??