Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #10946. hozzászólásra
Mi meg elégszünk búzából 50-55 mázsával naprából 30 mázsával csak lehetőleg minnél kissebb költséggel mert nekem nagy költséggel magas hozamot elérni nem jó mert az őstermelői határokat átlépni nem akarjuk és mi így jövünk ki jobban.
Hihetetlen milyen aszály van felétek.2012-be voltunk farmer expon és kerültünk arra egy kört az M35-ösön gyönyörü tengerik mindenfelé zöldek stb nálunk meg lesülve akkor.Most forditva.
sajnos csak a 300-as clemenso-t érkeztem levágni 15-ös vízzel a csúcs-hybrid 2376 még kint van ázik.de kell a pénz később is.az őszi gabonákért nem szabad szót sem ejteni.
De megjött az eső ma. De nagyon ráálltak a kereskedők arra hogy merésük be a kukoricát hogy toxin mentes legyen mert különben nem akarják áttenni. Főleg olyanoknál aki lekötötte 50-41 e . De 2010 kétszer ennyi eső volt akkor mért nem kellet toxint mérni nevetséges. Lassan úgy lemegy az ár hogy hiába lesz sok az sem fedezi a költséget vagy nullára jön ki az ember. És akinek véletlenül nem sikerült a jó termés az meg le húzhatja a rolót. Mert ez az ár nevetséges 98 volt ilyen csak azóta a vetőmag a gázolaj a műtrágya is kétszerese lett.
érdeklődési szinten kérdezem! volt itt valaki aki irta,h.75 80 mázsa buzát termel. 50 másza ami 0 ra kihozza a költségeit annyi kiadása van a nagy termés miatt.kukura is hasonló a dolog. támogatással együtt. tehát,haszon 30 mázsa. akkor minek termelni annyit,mikor sok van? nem kéne csak a támogatási összeget kiegészitve termelni 40 mázsa ha. átlagot? bevétel ugyan annyi. akkor talán feljebb menne az ár? a rengeteg költség ellenére nem termelődik meg az ára. tehát,magunkal baszun ki?? lhet,h. rosszul gondolom,de nem reális,ha nix hasznunk,csak lenyomják az árakat a nagy mennyiség miatt? amivel nem a földműves jár jól.
mondjuk a 20 tonnás üzemi átlag nem gyakori a világon sehol, szinte biztosan kijelenthető, hogy nem is nagyon lehet még erre példa. Táblaszinten is szép kihívás!
Mennyi tápanyaggal?Itt 180 kg mast mellé vetve,90 mázsa /ha.
Volt szántottba,meg lazítottba is,termésbe egyforma.KWS koral,meg P0017 egybe vetve .3-3 sor a gépbe a két fajta.Dekalb tuti többet adott volna,kérdés mennyivel,meg ott több a vetőmag is.
Üdv kollegák én ma mértem a fajtáimat ami:DKC 4975 fajta van 27-23 vizem van decemberbe is szeretünk aratni nem! Ár úgyis levan a béka …..alatt szóval búza elvetve!!!
Tolnába is haverok jókat mondanak termés átlagba!
Inkább lenne egy kicsit kevesebb csak szárazabb sokba kerül a szárítás tárolás mire lesz normális ár!
Én idén meg elelégednék egy 50000ft/t árral ti)))))?
Ha valaki tud ilyen vevőt én eladóm!!!
Ezt ide ne írd le, mert majd jol megmondják neked is hogy mar pedig olyan nincs, es biztosan állítják hogy a telepen ket kanál kukoricát dobtak fel mielőtt kiment az auto! Merthogy ilyen nem lehet, csak csalással, ha nekik nem volt meg, akkor másnak sem lehet...
Lepukkant a szárito 1000t-nyi van kinn a betonon és nem lehet vinni csak keveset.Tegnap is meg ma is tele vágtam minden kocsit és reggelente lehet billenteni csak.Egész nap maszekoltam kis darabocskákat unalom üzésböl.Occitán 14.5 vizzel.
Mai vágás 15.5 viz.Darab tábla 8-10t körül van termésre.Elég heterogén tábla közepén belviz foltos rész ott gyengécske nagyon.Ami érdekes van benne homok domb mindig lesül a tengeri azon a részen.Most nagyon jo szép csövek vannak ott is.
Nk thermo 17-es viz.Szára teljesen elszáradva sok helyen megdölve.porol mint a fene.Eredmény még nincs kostolgatás van,meg a darálo is megunta a mai napot.Durrant egy nagyot és a ferde csörömpöl,valahogy átugrott a lánc egy fogat és keresztbe járnak a lécek,hajnalba lehet bibelödni vele.Pedig tervbe volt hogy 3 potot megrakok reggelre de elmaradt a müvelet.
Biharban Occitán 49,5q/ha lett 15,7 vízzel.A partos részeken a kis kórókon levő csöveket a rotodisk asztal nem tudta levágni csak lezúzni Egy futónyi csöves tengerit 2óra alatt lehetett tarlózni másodmagammal.Holnap szántom le ne is lássam
Néhány nappal ezelőtt mértem kettő víztartalmat két egymás mellett lévő táblába vetett Syngenta THERMO kukoricánál. Az egyik tábla a vetéssel egy menetben kapott 3q/ha 27%os műtrágyát, a másikra a vetés előtt lett műtrágyaszóróval kiszórva 3q/ha ugyanolyan műtrágya. Az első esetben a föld kapott még vetés előtt előtt NPK 15-15-15-ös műtrágyát. A talajmunka vetőgép vetési idő mindkét esetben azonos. Szerintetek lehetséges e hogy a vetéskor nitrogénezett kukinak 26-os vize van, a másiknak 21-es??? Vagy nem jól vettem a mintát?
Mi csütörtökön vágtunk 1 táblát, annak a vize, fajsúlya is rendben volt, sőt inkább azt mondanám, hogy átlagtól fajsúlyosabb volt, ugyanígy tavaly is.
Hétfőn vágunk megint más fajtákból
24596 hozzászólás
DKC 5007.........belevágva 6 hekibe....19-es víz....... 166 mázsa / ha
Válasz #10946. hozzászólásra
Mi meg elégszünk búzából 50-55 mázsával naprából 30 mázsával csak lehetőleg minnél kissebb költséggel mert nekem nagy költséggel magas hozamot elérni nem jó mert az őstermelői határokat átlépni nem akarjuk és mi így jövünk ki jobban.
Válasz #10950. hozzászólásra
Hihetetlen milyen aszály van felétek.2012-be voltunk farmer expon és kerültünk arra egy kört az M35-ösön gyönyörü tengerik mindenfelé zöldek stb nálunk meg lesülve akkor.Most forditva.
tegnap kuki levágva 28mázsa/hektár átlag. felénk ez a jó kategória. volt aki kiállította a kombájnt a táblából mert nem érte meg levágni..
sajnos csak a 300-as clemenso-t érkeztem levágni 15-ös vízzel a csúcs-hybrid 2376 még kint van ázik.de kell a pénz később is.az őszi gabonákért nem szabad szót sem ejteni.
Tegnap mertünk vizet. 2 mázsa alap 27-es 2 mázsa NPK vetéskor 2 mázsa 27 kultivátorozás kor.
PR 9175 18,9 %
PR 0216 19,4 %
PR 9606 20,0 %
PR 9915 19,3 %
PR N01 20,6 %
De megjött az eső ma. De nagyon ráálltak a kereskedők arra hogy merésük be a kukoricát hogy toxin mentes legyen mert különben nem akarják áttenni. Főleg olyanoknál aki lekötötte 50-41 e . De 2010 kétszer ennyi eső volt akkor mért nem kellet toxint mérni nevetséges. Lassan úgy lemegy az ár hogy hiába lesz sok az sem fedezi a költséget vagy nullára jön ki az ember. És akinek véletlenül nem sikerült a jó termés az meg le húzhatja a rolót. Mert ez az ár nevetséges 98 volt ilyen csak azóta a vetőmag a gázolaj a műtrágya is kétszerese lett.
Látom hatott az "ima".
érdeklődési szinten kérdezem! volt itt valaki aki irta,h.75 80 mázsa buzát termel. 50 másza ami 0 ra kihozza a költségeit annyi kiadása van a nagy termés miatt.kukura is hasonló a dolog. támogatással együtt. tehát,haszon 30 mázsa. akkor minek termelni annyit,mikor sok van? nem kéne csak a támogatási összeget kiegészitve termelni 40 mázsa ha. átlagot? bevétel ugyan annyi. akkor talán feljebb menne az ár? a rengeteg költség ellenére nem termelődik meg az ára. tehát,magunkal baszun ki?? lhet,h. rosszul gondolom,de nem reális,ha nix hasznunk,csak lenyomják az árakat a nagy mennyiség miatt? amivel nem a földműves jár jól.
MV Koppány 9,5 t/ha, 19-20-as vízzel, átlag 10AK földben.
+ 0,5-1 t a földön maradt a vadak miatt.
Eső előtt befejezve.
Válasz #10943. hozzászólásra
Valahol régen olvastam,hogy elemzők megállapították,hogy 2050-ben,már 200 mázsát kell termelnünk,hogy elég legyen .
Válasz #10939. hozzászólásra
mondjuk a 20 tonnás üzemi átlag nem gyakori a világon sehol, szinte biztosan kijelenthető, hogy nem is nagyon lehet még erre példa. Táblaszinten is szép kihívás!
?
Moderálási elveink miatt törölve.
Szabi. (11018)
2014-10-15 09:15:16
Válasz #10939. hozzászólásra
Mennyi tápanyaggal?Itt 180 kg mast mellé vetve,90 mázsa /ha.
Volt szántottba,meg lazítottba is,termésbe egyforma.KWS koral,meg P0017 egybe vetve .3-3 sor a gépbe a két fajta.Dekalb tuti többet adott volna,kérdés mennyivel,meg ott több a vetőmag is.
Moderálta: Mf-es (3146) 2014-10-15 07:24:57
Válasz #10931. hozzászólásra
Moderálta: ermike (2235) 2014-10-15 09:45:11
MV 277 11t/Ha 18,9%víz
Válasz #10934. hozzászólásra
Az idén nem szantottunk meg.. Kellene? Mennyit? Hol?
Üdv kollegák én ma mértem a fajtáimat ami:DKC 4975 fajta van 27-23 vizem van decemberbe is szeretünk aratni nem! Ár úgyis levan a béka …..alatt szóval búza elvetve!!!
Tolnába is haverok jókat mondanak termés átlagba!
Inkább lenne egy kicsit kevesebb csak szárazabb sokba kerül a szárítás tárolás mire lesz normális ár!
Én idén meg elelégednék egy 50000ft/t árral ti)))))?
Ha valaki tud ilyen vevőt én eladóm!!!
Válasz #10930. hozzászólásra
itt "csak" 15,5t-át tudott
Válasz #10932. hozzászólásra
Menyiért szántotok Feco?
Nagyotmondó versenyen meg első helyezés!
Vagy gumival mértétek a hektárt!
Ezt ide ne írd le, mert majd jol megmondják neked is hogy mar pedig olyan nincs, es biztosan állítják hogy a telepen ket kanál kukoricát dobtak fel mielőtt kiment az auto! Merthogy ilyen nem lehet, csak csalással, ha nekik nem volt meg, akkor másnak sem lehet...
Ugye-ugye, még temondod hogy gyenge vacak földjeid vannak.
Melyik tudta ezt produkálni?
Moderálta: ermike (2235) 2014-10-15 09:45:30
P-9025 tegnapi vágás,18 víz átlag 11t/Ha
Válasz #10922. hozzászólásra
Phileaxxot holnap lessz két hete hogy levágtuk, már kel a helyén a búza.
21 vizzel , 13t /Ha 20Ak földben Ápr.01 vetve.
5 hibrid volt vetve, de a többi is 19-20.5 víz
Üzemi átlag 126.7mázsa/Ha
Válasz #10924. hozzászólásra
Lepukkant a szárito 1000t-nyi van kinn a betonon és nem lehet vinni csak keveset.Tegnap is meg ma is tele vágtam minden kocsit és reggelente lehet billenteni csak.Egész nap maszekoltam kis darabocskákat unalom üzésböl.Occitán 14.5 vizzel.
Válasz #10925. hozzászólásra
Mai vágás 15.5 viz.Darab tábla 8-10t körül van termésre.Elég heterogén tábla közepén belviz foltos rész ott gyengécske nagyon.Ami érdekes van benne homok domb mindig lesül a tengeri azon a részen.Most nagyon jo szép csövek vannak ott is.
Válasz #10916. hozzászólásra
Tegnap mértem a Thermot: Várok még vele, pedig ma jött volna a kombájn is...
Válasz #10920. hozzászólásra
annyira nem romlik el, mi is hét vége felé,esetleg jövő hét elején indulnánk csak meg, meg aki átveszi az is
Válasz #10915. hozzászólásra
Nem vagyok.
Kétlem, hogy bármelyik kereskedő ezt a fórumot nézné vagy ide írna.
Phileaxx-ot nem vágott még senki hogy lenne valami eredmény
Válasz #10920. hozzászólásra
Mit tökölsz? Arash!
Mit csinálhat széréllii??
Arato idö lehet elromlik a hét közepétöl,itt meg tökölés van csak.
Felénk Zalába a legtöbben hétvégén vagy jövö hétfő körül szeretne indulni...
P0017-es 10t 17-es vízzel 55ezerrel vetve.
Vetéskor kapott 25kg Mikro NP-t, kultivátorozáskor 80kg nitrogént és töltögetéskor 150kg nitrogént és persze sok-sok esőt.
(Csongrád megye)
DKC 4964 10-11 t/ha, 17-19-es vízzel. (Szabolcs)
Nk Thermo 9-10t között 16-17 közötti viz.
Válasz #10914. hozzászólásra
Soha nem szoktam ilyet kérdezni, de te nem egy kereskedő céget képviselsz itt?
Tolna
dkc3511 10,7 t/ha
dkc4590 vagy 4x90 10,3 t/ha
10-12 t/ha között vannak nagyrészt koraik
Jobb helyeken már vágjátok a kukoricát? Nem nagyon írtok eredményt.
Nk thermo 17-es viz.Szára teljesen elszáradva sok helyen megdölve.porol mint a fene.Eredmény még nincs kostolgatás van,meg a darálo is megunta a mai napot.Durrant egy nagyot és a ferde csörömpöl,valahogy átugrott a lánc egy fogat és keresztbe járnak a lécek,hajnalba lehet bibelödni vele.Pedig tervbe volt hogy 3 potot megrakok reggelre de elmaradt a müvelet.
Biharban Occitán 49,5q/ha lett 15,7 vízzel.A partos részeken a kis kórókon levő csöveket a rotodisk asztal nem tudta levágni csak lezúzni Egy futónyi csöves tengerit 2óra alatt lehetett tarlózni másodmagammal.Holnap szántom le ne is lássam
haveromnak 15mázsa/hektár mellettem lévő gazda ma vágta 9mázsa/hektár. holnap az enyém jön remélem megadja a 10mázsát.
Minél több nitrogént kap a nővény annál tovább tartja zölden. Lassabban adja le a vizet. Viszont jobb a termés.
Válasz #10896. hozzászólásra
Vágtál már belőle?
Válasz #10896. hozzászólásra
Vágtál már belőle?
Üdv az Uraknak!
Néhány nappal ezelőtt mértem kettő víztartalmat két egymás mellett lévő táblába vetett Syngenta THERMO kukoricánál. Az egyik tábla a vetéssel egy menetben kapott 3q/ha 27%os műtrágyát, a másikra a vetés előtt lett műtrágyaszóróval kiszórva 3q/ha ugyanolyan műtrágya. Az első esetben a föld kapott még vetés előtt előtt NPK 15-15-15-ös műtrágyát. A talajmunka vetőgép vetési idő mindkét esetben azonos. Szerintetek lehetséges e hogy a vetéskor nitrogénezett kukinak 26-os vize van, a másiknak 21-es??? Vagy nem jól vettem a mintát?
Syngenta Occitan 2014.04.04-2014.10.11
83q/ha 16,1 vízzel levágva
Nem tűnik rekordtermésnek, mondjuk tény, hogy nem egy modern mai fajtáról van szó...
Válasz #10903. hozzászólásra
Mi csütörtökön vágtunk 1 táblát, annak a vize, fajsúlya is rendben volt, sőt inkább azt mondanám, hogy átlagtól fajsúlyosabb volt, ugyanígy tavaly is.
Hétfőn vágunk megint más fajtákból