Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #8835. hozzászólásra Off, csak kíváncsiságból meghagytam néhány hektárt, de nálam így hozott 3 tonnát a takarmánybúza abból, amit elszórt a kombájn. Legalább nem buktam rajta, mint bármi máson, amit vetettem.
3500 huf és akkor még 13,5 vízre is visszaszámolja az szép!
Nekem részben érdekem az olcsóbb takarmány mert nekem több az állat mint a föld de azért ezt nem gondoltam volna én sem hogy ilyen lesülések után ilyen árakkal jönnek elő!
Amugy itt látszik sajnos hogy ami itt terem nálunk szart sem ér mert és nem is nézik semmibe mert a nagy termelőknél lesz és nálunk hiába nem lesz túl sok akkor is a rekord termés árral fizetnek ki mintha mindenhol 10+ Tkukó lenne!
Tavasszal a belvizek okoztak gondot, kiveszett egy csomó az ősziekből, a kukoricából meg maradt rengeteg vetőmag mert mire a belvíz elment addigra az arvíz nyomta föl a talajvizet.
Amit meg el tudtunk vetni ott júliusra elfogyott a víz, ott kampec mindennek.
A mély földek meg üresek, már 2x tárcsáztam őket.
1 méterre volt a Rába a töltés tetejétől, most meg a hídról mindenhol látszik az alja! Kb 40 centi benne a víz. Röhej hogy nem tudnak a folyókra tenni néhány fenékküszöböt. Ausztriában tele vannak velük a folyók.
Válasz #8835. hozzászólásra
Ha tényleg ilyen rossz árak lesznek az ősszel , akkor én jövőre a majdnem minden földet naprával vetek el, 2 mázsa nitróval. 6 hekin meg csinálok 2 féle tak. búza vetőmagot, aztán ha marad ez a xar helyzet akkor megy bele a napra tarlókba 1 tárcsába utána a saját mag.
Aztán nézegessék a 40 ezres hibridjeiket meg az egyre dráguló műtrágyákat és vegyszereket a kereskedők.
Ha nincs normális kárenyhítés aszályra, meg normális ár akkor ez van. Nekem se szokásom a sírás, de ez az év még a nullán sem fog megállni. Szerencsére van tartalék, meg stratégia minden helyzetre, de nem igaz hogy ezt a kibaxott öntözést is csak szóban preferálják tettekben nem. Miért nem lehet egyszerűen kutat fúratni, meg jöv. adó nélküli gázolajjal öntözni? Hajózni lehet vele? Öntözni meg nem?
Hol van ilyenkor az agrárkamara?
Legegyszerűbb módon meg lehetne ezt oldani ha volna rá szándék.
Aztán akkor nem hiányozna a gdp-ből annak a 4 millió tonna gabonának az ára. Meg nem esne össze a géppiac meg az inputanyag piac.
Válasz #8836. hozzászólásra
Mi is dagonyáztunk de mégse tudtuk elmunkálni a földet így addig vetés se volt,végül cimbi koma hevederese munkálta el.Ha nem kínlódunk a saját gépünkkel kb 7-10 nappal hamarabb ment volna a vetés!Napraforgót 7ha elvetettem 30cm mély traktornyomokkal ez 30q-nak néz ki amit 2hét múlva az meg talán 20q.
Ez nem olyan rossz megoldás, a támogatásból egész jól ki lehet jönni, a kereskedők, inputanyaggyártók meg néznének egy nagyot. Bérelt földön mondjuk nem működik, de az meg ilyen árak mellett megint csak rábaszás.
Válasz #8832. hozzászólásra
Deszép. Lehet, hogy jövőre nem is nagyon kéne vetni, Mondjuk a napraforgótarlóba belekúrunk direktbe egy kis félretett búzát, a búzatarlót meg lefújjuk 2-3-szor glifozáttal, oszt ennyi lesz a jövő évi munka :)
Mivel már vasárnap volt, mikor írtad, hétfőre gondoltál?
Mert akkor pl. én is ott leszek....meg még sokan mások.
Vagy nem vetted észre, hogy már holnap van, s ma délután mész?
Mert akkor nem tudom, kik lesznek, de biztosan jóóóó sokan, mint minden nap.
adamestarsa.hu
debreceni mezőgazdasági cég, csak láttam a multkor és nagyon megtetszett, igy lehet pihenni nyugodtan, nem is kell essen soha, csak süssön a nap:D
Ma megnéztem tüzetesen a Coralva siló kukoricámat: 60% menthetetlen bármekkora eső esne. Ebben a hónapban nem lesz 1-2mm-nél több 2,3 alkalommal.Nem csak az én kukoricám lesz óda,hanem sok embernek!Nézd meg a Köpönyeg előrejelzését--nem biztat nagy esővel!
Persze,hogy nem biztos!De ilyenkor már kíváncsiskodik az ember.De több helyen is megszámoltam a tőszámot és az átlag 55000e/ha.Ezért törtem le
55 csövet.És 6.2 kg lett ebből még levonom a +9% vizet és így lesz 56.5q
Az biztos 10 tonna nem lesz.
Egyik darabot (63 ha) hetekkel hamarabb vetettem a többinél,de még
2-3 hét híja van annak is.A többi még zöld.Saccolni nem szeretek és
nem is tudok,de a tavalyi jobbnak tünt. Ilyen ár mellet 25q átlag nagyon kéne.
Dkc 4590 0 esővel a képen.Lemorzsoltam 55 csövet 62 dkg volt 23 vízzel.
Van egy másik darab PR37N01 légvonalban 5 km van közöttük
az kb 100 mm-rel több esőt kapott.Ott 55 csövön 92 dkg volt 30 vízzel.
Nem okoskodásból, de ahogy a biotechnológus professzorom mondaná: "Ha már agrármérnökök lesznek, akkor olyat mondjanak ami igaz, és helytálló, valamint segítsük a gazdatársaink "hibás" tudását kijavítani!"
Az első forgalomba került GM fajta „Flavr-Savr” paradicsomvolt 1994-ben (USA), melyet a kaliforniai Calgene vállalat állított elő.
Első köztermesztésbe került fajták (gyapot, kukorica) Bt génre alapozott rezisztenciával- 1995,USA. Bacillus thüringiensis delta-endotoxin génre (Bt) alapozott rezisztencia.
A Bt kukoricát 1995-ben több cég piacra dobta(Novartis, Monsanto…).-> a kukoricamoly első generációjának 99%-a elpusztult.-> engedélyezték a termesztést pl: Argentínában, Kanadában, EU-ban. Mo-on 2005-ben minősítettek két hibridet, viszont a moratórimot is kihirdették.
A MON 810 kukorica hibridet1998-ban engedélyezték, amit 2008-ban meghosszabbítottak. Az EU 27 tagállamából jelenleg 6-ban(Spanyolország, Portugália, Lengyelország,Csehország, Szlovákia,Románia) termelik a molyrezisztensa GM-hibrideket, az adott ország termőterületének 0,15-2,4 %-án. A termőterület összesen nem éri el a100 ezer hektárt, ami az EU termőterületének csak 0,05 %-a. Az EU tagországai közül 8 ország (Németország,Olaszország, Franciaország,Ausztria,Görögország, Luxemburg,Magyarország, és 2011-től Bulgária) viszont tilalmat léptetett életbe.
Felénk is ilyen,én nem vagyok Dk os,dea Pr is ilyen.Viszont a lemondŕssal mčg vŕrj,mert jň a szem csutka arĺny lehet az még 80-90q!Nem mérvado a karomnyi csö,ha csuklomnyi a csutka benne!Csalňka
24597 hozzászólás
Válasz #8835. hozzászólásra Off, csak kíváncsiságból meghagytam néhány hektárt, de nálam így hozott 3 tonnát a takarmánybúza abból, amit elszórt a kombájn. Legalább nem buktam rajta, mint bármi máson, amit vetettem.
Válasz #8830. hozzászólásra
3500 huf és akkor még 13,5 vízre is visszaszámolja az szép!
Nekem részben érdekem az olcsóbb takarmány mert nekem több az állat mint a föld de azért ezt nem gondoltam volna én sem hogy ilyen lesülések után ilyen árakkal jönnek elő!
Amugy itt látszik sajnos hogy ami itt terem nálunk szart sem ér mert és nem is nézik semmibe mert a nagy termelőknél lesz és nálunk hiába nem lesz túl sok akkor is a rekord termés árral fizetnek ki mintha mindenhol 10+ Tkukó lenne!
Válasz #8842. hozzászólásra
Hát igen ez a legnagyobb baj hogy nem fizetik meg
Válasz #8839. hozzászólásra
Aztán miért nem fúrhatsz kutat, nincs rá "pézed" vagy mi a pi....... van?????????
Tavasszal a belvizek okoztak gondot, kiveszett egy csomó az ősziekből, a kukoricából meg maradt rengeteg vetőmag mert mire a belvíz elment addigra az arvíz nyomta föl a talajvizet.
Amit meg el tudtunk vetni ott júliusra elfogyott a víz, ott kampec mindennek.
A mély földek meg üresek, már 2x tárcsáztam őket.
1 méterre volt a Rába a töltés tetejétől, most meg a hídról mindenhol látszik az alja! Kb 40 centi benne a víz. Röhej hogy nem tudnak a folyókra tenni néhány fenékküszöböt. Ausztriában tele vannak velük a folyók.
Válasz #8841. hozzászólásra
200-220e. HUF Amivel nem is lenne baj, ha 1 tisztességes ára lenne a tengerinek... Pláne azért mert a kukoricám a tavalyi év után ismét szénné égett!
Kukorica összköltsége mennyire fog kijönni nektek mindennel együtt?
Válasz #8800. hozzászólásra
Üdv! Jó a cím, de milyen kukoricának tud még használni???????
Ha tényleg ilyen rossz árak lesznek az ősszel , akkor én jövőre a majdnem minden földet naprával vetek el, 2 mázsa nitróval. 6 hekin meg csinálok 2 féle tak. búza vetőmagot, aztán ha marad ez a xar helyzet akkor megy bele a napra tarlókba 1 tárcsába utána a saját mag.
Aztán nézegessék a 40 ezres hibridjeiket meg az egyre dráguló műtrágyákat és vegyszereket a kereskedők.
Ha nincs normális kárenyhítés aszályra, meg normális ár akkor ez van. Nekem se szokásom a sírás, de ez az év még a nullán sem fog megállni. Szerencsére van tartalék, meg stratégia minden helyzetre, de nem igaz hogy ezt a kibaxott öntözést is csak szóban preferálják tettekben nem. Miért nem lehet egyszerűen kutat fúratni, meg jöv. adó nélküli gázolajjal öntözni? Hajózni lehet vele? Öntözni meg nem?
Hol van ilyenkor az agrárkamara?
Legegyszerűbb módon meg lehetne ezt oldani ha volna rá szándék.
Aztán akkor nem hiányozna a gdp-ből annak a 4 millió tonna gabonának az ára. Meg nem esne össze a géppiac meg az inputanyag piac.
Válasz #8836. hozzászólásra
Mi is dagonyáztunk de mégse tudtuk elmunkálni a földet így addig vetés se volt,végül cimbi koma hevederese munkálta el.Ha nem kínlódunk a saját gépünkkel kb 7-10 nappal hamarabb ment volna a vetés!Napraforgót 7ha elvetettem 30cm mély traktornyomokkal ez 30q-nak néz ki amit 2hét múlva az meg talán 20q.
Ez nem olyan rossz megoldás, a támogatásból egész jól ki lehet jönni, a kereskedők, inputanyaggyártók meg néznének egy nagyot. Bérelt földön mondjuk nem működik, de az meg ilyen árak mellett megint csak rábaszás.
Válasz #8834. hozzászólásra
Nekem is csak azért néz ki így mert türelmetlenül bele dagonyáztam
kora tavasszal.
Válasz #8833. hozzászólásra
Én is valami hasonlóban gondolkodok.Telibe benyomni mindet kombájnos
vetőmaggal (gabonával) tavasszal lespriccelni oszt lesz ami lesz.
Válasz #8803. hozzászólásra
Neked még akkor tűrhető termésed is lesz,nálam kb a fele lesz sajnos,majd majd teszek róla képeket.
Válasz #8832. hozzászólásra
Deszép. Lehet, hogy jövőre nem is nagyon kéne vetni, Mondjuk a napraforgótarlóba belekúrunk direktbe egy kis félretett búzát, a búzatarlót meg lefújjuk 2-3-szor glifozáttal, oszt ennyi lesz a jövő évi munka :)
Válasz #8831. hozzászólásra
Egyelőre nem!Én soha nem szoktam sírni,de ez már nekem is durva!
Válasz #8830. hozzászólásra
Odaadod ennyiért?
Felhívtam egy felvásárlót aki telephelyen vesz nyers kukoricát
3500 ft/q 13.5% vízre vissza számolva.Ez az év kemény lesz.
Válasz #8828. hozzászólásra
Fázni biztosan nem fogsz.
Jó szórakozást, hasznos időtöltést kívánok Neked!
Válasz #8827. hozzászólásra
Akkor ma, vasárnap, legalábbis eddig ugy néz ki?:P
Válasz #8826. hozzászólásra
Mivel már vasárnap volt, mikor írtad, hétfőre gondoltál?
Mert akkor pl. én is ott leszek....meg még sokan mások.
Vagy nem vetted észre, hogy már holnap van, s ma délután mész?
Mert akkor nem tudom, kik lesznek, de biztosan jóóóó sokan, mint minden nap.
Válasz #8825. hozzászólásra
De,holnap délután,kik lesznek ott?:P
Válasz #8824. hozzászólásra
Jóóóó!
Az jutott eszembe, hogy a Farmer-expón is biztosan kint vannak.
Oda nem készülsz?
Válasz #8823. hozzászólásra
Majd megkérdezem hol készült a csepegtetős fotó:D
Válasz #8822. hozzászólásra
Üzletet még nem kötöttünk velük, de nem hallottam róluk rosszat.
Elég sok mindennel foglalkoznak, biztosan nem okoznak csalódást, ha benézel hozzájuk.
Válasz #8821. hozzászólásra
a csepegtetős résznél vannak a fotók:)
rendes cég?
szeretnék elugrani majd hozzájuk
Válasz #8820. hozzászólásra
A céget ismerem.
De még nem láttam ezt náluk.
Igen, ez így megnyugtató érzés lenne ilyen időjárás esetén is, mint ami mostanában jár ránk.
Válasz #8818. hozzászólásra
adamestarsa.hu
debreceni mezőgazdasági cég, csak láttam a multkor és nagyon megtetszett, igy lehet pihenni nyugodtan, nem is kell essen soha, csak süssön a nap:D
Válasz #8817. hozzászólásra
Ezt a beruházást még a 70 forintos kucca sem termelné ki!!!
Válasz #8817. hozzászólásra
Ez igen!
Hol találtad?
.....gondolom, nem saját berendezés.
Nem sértegetni akarlak, csak erre mifelénk-tifelétek ez azért még nem jellemző.
Ha ti is igy locsolnátok lenne kucca
Válasz #8815. hozzászólásra
Ja,gyomírtó 12e ft a talaj munka azt meg tudja mindenki szántás stb.
Válasz #8813. hozzászólásra
Talajmunka, gyomirtó?
Ma megnéztem tüzetesen a Coralva siló kukoricámat: 60% menthetetlen bármekkora eső esne. Ebben a hónapban nem lesz 1-2mm-nél több 2,3 alkalommal.Nem csak az én kukoricám lesz óda,hanem sok embernek!Nézd meg a Köpönyeg előrejelzését--nem biztat nagy esővel!
Válasz #8812. hozzászólásra
1q 8 24 24,20 kg pannon starter, 300 liter nitrosol ez kb 60e
A vetőmag árára nem emlékszem.
Válasz #8811. hozzászólásra
Mennyibe van neked ebből 1 ha? Mit kapott?
Válasz #8810. hozzászólásra
Az attól függ mennyi lesz a szorzó!
Válasz #8809. hozzászólásra
az nem tűnik olyan vakmerősen rossznak
Válasz #8808. hozzászólásra
Persze,hogy nem biztos!De ilyenkor már kíváncsiskodik az ember.De több helyen is megszámoltam a tőszámot és az átlag 55000e/ha.Ezért törtem le
55 csövet.És 6.2 kg lett ebből még levonom a +9% vizet és így lesz 56.5q
Az biztos 10 tonna nem lesz.
Válasz #8807. hozzászólásra
én számolok rosszul? ez a 6,2 kg hektárra 6 tonna, nem? (nyilván nem annyi, mert a termésbecslés sosem tuti)
Válasz #8806. hozzászólásra
Egyik darabot (63 ha) hetekkel hamarabb vetettem a többinél,de még
2-3 hét híja van annak is.A többi még zöld.Saccolni nem szeretek és
nem is tudok,de a tavalyi jobbnak tünt. Ilyen ár mellet 25q átlag nagyon kéne.
A 23 vizest nem soká arathatod :)
Naprád hogy áll?
Válasz #8804. hozzászólásra
6.2 kg és 9.2 kg.Amúgy meg érts jól
Nem számoltál el valamit?
Dkc 4590 0 esővel a képen.Lemorzsoltam 55 csövet 62 dkg volt 23 vízzel.
Van egy másik darab PR37N01 légvonalban 5 km van közöttük
az kb 100 mm-rel több esőt kapott.Ott 55 csövön 92 dkg volt 30 vízzel.
Válasz #8798. hozzászólásra
Nem okoskodásból, de ahogy a biotechnológus professzorom mondaná: "Ha már agrármérnökök lesznek, akkor olyat mondjanak ami igaz, és helytálló, valamint segítsük a gazdatársaink "hibás" tudását kijavítani!"
Az első forgalomba került GM fajta „Flavr-Savr” paradicsomvolt 1994-ben (USA), melyet a kaliforniai Calgene vállalat állított elő.
Első köztermesztésbe került fajták (gyapot, kukorica) Bt génre alapozott rezisztenciával- 1995,USA. Bacillus thüringiensis delta-endotoxin génre (Bt) alapozott rezisztencia.
A Bt kukoricát 1995-ben több cég piacra dobta(Novartis, Monsanto…).-> a kukoricamoly első generációjának 99%-a elpusztult.-> engedélyezték a termesztést pl: Argentínában, Kanadában, EU-ban. Mo-on 2005-ben minősítettek két hibridet, viszont a moratórimot is kihirdették.
A MON 810 kukorica hibridet1998-ban engedélyezték, amit 2008-ban meghosszabbítottak. Az EU 27 tagállamából jelenleg 6-ban(Spanyolország, Portugália, Lengyelország,Csehország, Szlovákia,Románia) termelik a molyrezisztensa GM-hibrideket, az adott ország termőterületének 0,15-2,4 %-án. A termőterület összesen nem éri el a100 ezer hektárt, ami az EU termőterületének csak 0,05 %-a. Az EU tagországai közül 8 ország (Németország,Olaszország, Franciaország,Ausztria,Görögország, Luxemburg,Magyarország, és 2011-től Bulgária) viszont tilalmat léptetett életbe.
Válasz #8797. hozzászólásra
Felénk is ilyen,én nem vagyok Dk os,dea Pr is ilyen.Viszont a lemondŕssal mčg vŕrj,mert jň a szem csutka arĺny lehet az még 80-90q!Nem mérvado a karomnyi csö,ha csuklomnyi a csutka benne!Csalňka
Esőért imádkozik a kukorica
Európába nagy részén igen is megy a GMO csak van egy pár ország ahol nem mint pl.:Magyarország
Válasz #8796. hozzászólásra
1996-óta van köztermesztésben a gmos növény, az barátok közt is "csak" 17 év.